Tātad - 10-kam uzlikts RAW+small JPEG, bet kartē rakstās RAW+ kaukāds THM. Kas tā par šeizi un ar ko draud, pie reizes - kā no tā tikt vaļā? Vakar sabildēju izlaidumu, bet šodien, kā ieliku kartrīderī, man mati bija stāvus. Bet nu, paldies Dievam, RAWi normāli nokonvertējās, bet tomēr kaukāds iekšējs nemiers paliek, ja nu pēkšņi arī RAW kādu dienu pārvēršas par kādu CRW_1234.MZGD...
5d MkII thm ir thumbnail fails friekš vide, tjipa lai kamerā parādītos video pirmais kadrs. THM verās vaļā ar parasto bilžu skatāmo - open with kaukāds image viewer
Nujā, gūglē atradu, bet galvenais jautājums - kāda mārrutka pēc tas tik tagad parādījās, agrāk bija JPG. Un arī vecajai D30 arī tas pats - THM. Tad visa vaina nevis kamerā, bet gan kompī... Un akal jautājums - kādēļ tas sākās tik pirms nedēļas???
Vot atklājums baigais! Vecie kanoni ražoja tādus .THM failus.Vai tik tas nebija bildes prevjucis,ko kamera rādija,kad bildi kameras ekrānā skatijās. Pārdēvē par .jpg un pamēģini šo šopam iebarot,vajadzētu atvērties kā bildei.
Es nesen izmetu nikonu d70, nvareja piesķilt, a fig viņu zin kas tur , esmu pat eos 20D izmetis, jo sledzis bija jamaina, a pircis biju pa 100 ls un gadu vēl lietojis biju.
chukmasoff - tev kāds, kameru metot ārā, nav ar to trāpījis pa galvu? Neko citu nedzird, kā tik "Met ārā..." Nodibini portālu pirkstipagaisu.lv un zīmējies, oligarhu jaunā maiņa.
60uz5komats6 - da man viņš nav vajadzīgs, es konvertēju RAWu, tik dara nemierīgu tas, ka līdz pagājušai nedēļai bija .jpg, bet tagad kaut kas izmainījies. Nu, bet ja no tā ātrums nemainās, tad skaidrs.
Kad man sākās kāda šaize ar aparātu, es pirmais ko izdaru, ka tajā pārlādēju progu (atjauninu). Ja tas atkārtojās pēc pārlādes- nesu uz remontu. Netipiski autora gadījumam... neatpazina objektīvus (it kā naf kontaktu), pēc pārlādes bija viss štokos. Bet ja esi nolicis blakus tādiem, kuri filmē, tad pats vainīgs- tavējam sakāpis galvā un arī provē būt kruts
agraak te taads gudris meegjinaaja visiem iestaastiit savu taisniibu, izskataas, ka chuk(bla bla) paarnjeemis stafeti, praktiski neko jeedziigu neuzraksta, bet pro ir visaas lietaas, kaa datorspeeliitees taa f1.2 objektiivu handikapa zinaashanaa paar paareejiem
Schneider:chukmasoff - tev kāds, kameru metot ārā, nav ar to trāpījis pa galvu? Neko citu nedzird, kā tik "Met ārā..." Nodibini portālu pirkstipagaisu.lv un zīmējies, oligarhu jaunā maiņa.
60uz5komats6 - da man viņš nav vajadzīgs, es konvertēju RAWu, tik dara nemierīgu tas, ka līdz pagājušai nedēļai bija .jpg, bet tagad kaut kas izmainījies. Nu, bet ja no tā ātrums nemainās, tad skaidrs.
Jareķinas ar to ka tehnika morāli noveco, digikameras ir tas pats kas dators, 5 gadi un čau, nekam nopietnam vairs neder, un ari cena praktiski vairs nav ne kāda, ka piemērs , par to pašu 20D kuru pirms pusotra gada par 100ls biju nopircis, es ar viņu nopelniju kadus 500ls, ja sledzi mainīt tad savus 120-150 jaliek klāt un kur ir garantija ka tas kalpos pietiekami ilgi.
martins_goncars:agraak te taads gudris meegjinaaja visiem iestaastiit savu taisniibu, izskataas, ka chuk(bla bla) paarnjeemis stafeti, praktiski neko jeedziigu neuzraksta, bet pro ir visaas lietaas, kaa datorspeeliitees taa f1.2 objektiivu handikapa zinaashanaa paar paareejiem
Nu par datorspēlēm tas tak ir ikdiena, a gaišie stiklini firmā kurā strādāju ir pieejami, ne vienmēr bet ik pa reizei paņemu kad ko jabildē.
martins_goncars:agraak te taads gudris meegjinaaja visiem iestaastiit savu taisniibu, izskataas, ka chuk(bla bla) paarnjeemis stafeti, praktiski neko jeedziigu neuzraksta, bet pro ir visaas lietaas, kaa datorspeeliitees taa f1.2 objektiivu handikapa zinaashanaa paar paareejiem
Nu par datorspēlēm tas tak ir ikdiena, a gaišie stiklini firmā kurā strādāju ir pieejami, ne vienmēr bet ik pa reizei paņemu kad ko jabildē.
chukmasoff:...5 gadi un čau, nekam nopietnam vairs neder...
Ko pīpējam? Kā par 5 gadiem izmainās bildējamie sižeti vai personāži, ka šodien neder tas, kas pirms tā laika? Par tādu, pietiekami nopietnu, lietu kā mājas lapu fotogalerijas ar ~150 kB bildītēm esi dzirdējis? Kādam mārrutkam tur vajag nezcikdesmit gigapukseļus un 10 fps? Man vēl līdz šim domes mājas lapai visejošākā kamera ir EOS D30, kurai RAWs ir ap 3 MB, bet JPEGs - ap 1,5 MB. Mazāk jāsamazina, mazāk zaudē kvalitāti. Vai visa tava produkcija 100%īgi iet tikai metrsreizdivi formātā?
b(*&^%$ kapec tu to atkarto visu laiku? visi jau sen zina ka tev neka nav bet kad vajag firma visu iedos uttttt
chukmasoff:...5 gadi un čau, nekam nopietnam vairs neder...
Ko pīpējam? Kā par 5 gadiem izmainās bildējamie sižeti vai personāži, ka šodien neder tas, kas pirms tā laika? Par tādu, pietiekami nopietnu, lietu kā mājas lapu fotogalerijas ar ~150 kB bildītēm esi dzirdējis? Kādam mārrutkam tur vajag nezcikdesmit gigapukseļus un 10 fps? Man vēl līdz šim domes mājas lapai visejošākā kamera ir EOS D30, kurai RAWs ir ap 3 MB, bet JPEGs - ap 1,5 MB. Mazāk jāsamazina, mazāk zaudē kvalitāti. Vai visa tava produkcija 100%īgi iet tikai metrsreizdivi formātā?
Nu 1x2m tas tā, lielākā daļa produkcijas ir daudz lielāka, un ari ISO augsti vajadzīgi lai pie dabīgā apgaismojuma varetu bildēt, tagad pa druskai pilinu lai kantoris rosas uz 5D MKIII pirkšanu ka iznāks. a priekš web un uz moni skatāmās bildēju tikai ta ja vajag pa draugam kam kautko, vis pārejais iet drukai.
chukmasoff:
b(*&^%$ kapec tu to atkarto visu laiku? visi jau sen zina ka tev neka nav bet kad vajag firma visu iedos uttttt
nezinaju ka krievi tik lieligi ir
Redz cilvēks satraucas par tiem F1.2 stikliem, es viņu ari varu saprast, ka gribas tādus izmantot, ja man bildēšana būtu dzīves sastāvdaļa ne vis darba lieta tad ari gribētos sev arsenālā labu tehniku, tapec jv ari saku ka zinu ka ar to bildēt, jo varu dabūt lietošanā, bet nopirkt ari nevaru
nezinaju ka krievi tik lieligi ir
Redz cilvēks satraucas par tiem F1.2 stikliem, es viņu ari varu saprast, ka gribas tādus izmantot, ja man bildēšana būtu dzīves sastāvdaļa ne vis darba lieta tad ari gribētos sev arsenālā labu tehniku, tapec jv ari saku ka zinu ka ar to bildēt, jo varu dabūt lietošanā, bet nopirkt ari nevaru
chukmasoff:Nu 1x2m tas tā, lielākā daļa produkcijas ir daudz lielāka, un ari ISO augsti vajadzīgi lai pie dabīgā apgaismojuma varetu bildēt, tagad pa druskai pilinu lai kantoris rosas uz 5D MKIII pirkšanu...
Nu bet tā ir tava nelaime, ko tu te visas savas ķezas gāz pār citu galvām??!! Pēc tavas loģikas, TEV arī galvenajai problēmai jābūt, kādu meža tehniku iepirkt, jo MAN šovasar jātīra izcirtumi MANĀ mežā.
Mašīnas bagāžniekā vadā tūristu cirvīti? Met ārā, anahronisms, tur jābūt vismaz 50 cc krūmgriezim!
chukmasoff:Nu 1x2m tas tā, lielākā daļa produkcijas ir daudz lielāka, un ari ISO augsti vajadzīgi lai pie dabīgā apgaismojuma varetu bildēt, tagad pa druskai pilinu lai kantoris rosas uz 5D MKIII pirkšanu...
Nu bet tā ir tava nelaime, ko tu te visas savas ķezas gāz pār citu galvām??!! Pēc tavas loģikas, TEV arī galvenajai problēmai jābūt, kādu meža tehniku iepirkt, jo MAN šovasar jātīra izcirtumi MANĀ mežā.
Mašīnas bagāžniekā vadā tūristu cirvīti? Met ārā, anahronisms, tur jābūt vismaz 50 cc krūmgriezim!
Neko nejēdzu no mežu tīrīšanas, jo man mežu nava ta ka neko neieteikšu.
Schneider:Nu tad ko gudrījies "met ārā" un uzbāzies citiem ar savām vajadzībām pēc 6D MKIV un 1,0 stikliem, bez kuriem nevari iztikt tikai tu?
Redzi, bildēt var jav kaut ar mobilku, un likt weba un viskautkur sanāk nu ta ciešami, par krāsu dinamisko diapazonu vispār var pofiga, un bildes var ari neapstrādāt uzstādot kaut kādus kameras režīmus, jo priekš kam nodarboties ar onanismu. Braukt jav ari var ar žīguli 30 gaus vecu vai tik pat vecu golfu, ka tik ripo, protams auto priekš manis nav prestiža lieta, bet līdzeklis lai pārvietotos, bet tomēr es to labāk daru komfortabli. Tas pats ar bildēšanu, priekš amatieriskas kēpāšanās vairāk ka KIT stiklu un lētā gala spoguleni nevajag, bet lai varētu bildēt labi vajag tomēr nopietnu tehniku, kurai gan ISO pie 3200-6400 netaisa troksni, gan krāsu DD ir plašāks, gan izmantojami gaišie fixfokāļi, jo ja to dara par naudu tad tur taupība tikai sev par kabatu iesit.Protams savam priekam un haltūru lietošanai tas vis neatmaxājas.
Schneider:Nu tad ej uz Magnum Photos un māci, kā jādzīvo un ar ko jābildē tos, tu jau esi viņu līmenī, ko pirkstus mētā prastu webālicēju priekšā?
Nezinu kas ir Magnum Photos, bet no vecveciem laikiem kad vēl strādāju uz ITAR-TASS lai dabūtu rezultātu bildējām ar nopietnu tehniku, analogajos laikos tā tik ātri tikai nenovecoja kā tagad, un lai dabūtu kvalitatīvu rezultātu tomēr vajag iet laikam līdzi ja kamera sevi neatpelna 1 gada laikā un nesāk dot peļnu tad tas jav ir balasts.
Tas ir tev, man nav. Es bildēju arī savam priekam, bildes rāmī karu gan sev pie sienas, gan dāvinu draugiem. Un man ir žēl tos, kuri, līdz ausīm ierakušies naudas pelnīšanā, nepamana, kā zied ceriņi, kā pāri galvai pārlido dzērvju kāsis...
Čukmasov - mēs jau drīz no galvas būsim Tavus uzskatus par foto iemācījušies. Paldies! Tagad varētu varbūt to katrā otrajā topikā nebāzt iekšā. Citādi Tu sāc palikt pārāk vienveidīgs - ņemu, ko var paņemt no firmas, pārējā tehnika sūds un der amatiriem, fočēju RAWā, stundām apstrādāju bildes uz datora utt. Nekas jauns Tavā repertuārā
Tas ir tev, man nav. Es bildēju arī savam priekam, bildes rāmī karu gan sev pie sienas, gan dāvinu draugiem. Un man ir žēl tos, kuri, līdz ausīm ierakušies naudas pelnīšanā, nepamana, kā zied ceriņi, kā pāri galvai pārlido dzērvju kāsis...
Njjaaa ja pāri galvai iet kāsis tas gan ir efektīvi vai dzervju vai šišku
Schneider:Nu tad ko gudrījies "met ārā" un uzbāzies citiem ar savām vajadzībām pēc 6D MKIV un 1,0 stikliem, bez kuriem nevari iztikt tikai tu?
Redzi, bildēt var jav kaut ar mobilku, un likt weba un viskautkur sanāk nu ta ciešami, par krāsu dinamisko diapazonu vispār var pofiga, un bildes var ari neapstrādāt uzstādot kaut kādus kameras režīmus, jo priekš kam nodarboties ar onanismu. Braukt jav ari var ar žīguli 30 gaus vecu vai tik pat vecu golfu, ka tik ripo, protams auto priekš manis nav prestiža lieta, bet līdzeklis lai pārvietotos, bet tomēr es to labāk daru komfortabli. Tas pats ar bildēšanu, priekš amatieriskas kēpāšanās vairāk ka KIT stiklu un lētā gala spoguleni nevajag, bet lai varētu bildēt labi vajag tomēr nopietnu tehniku, kurai gan ISO pie 3200-6400 netaisa troksni, gan krāsu DD ir plašāks, gan izmantojami gaišie fixfokāļi, jo ja to dara par naudu tad tur taupība tikai sev par kabatu iesit.Protams savam priekam un haltūru lietošanai tas vis neatmaxājas.
.....un kur ir teikts,ka fočikam ir jāatpelnās???Naudu vajag arī tērēt priekam.