dansiga:viecha, nu tas ir tas pats, kas nezinaat, kas ir 1.,2.,3 utt aatrums autinjam ;-p;-)
Protams.Man ir automātiskā ātrumkārba!A kāds tur cipariņš iedegas uz paneļa-ko tas man maina?Bet diafragma vai slēdža ātrums maina gan...un tu labi zini ko!
viecha:Es zinu veselu rindu"fotomākslinieku" kuriem tieši tāpat nav ne sajēgas, kas ir diafragma un slēdzis. Un šis fakts viņus ne mazākā mērā neuztrauc un netraucē nodarboties ar lielo māxlu.
Tu domā arī to tanti, kas savu runci regulāri visur bīda?
1. Pielasīties teoriju (Buņimoviča, Hedžko grāmatas vai netā). 2. Praktizēties ar filmu, jo, kad maksāsi ~10 sant. par katru (arī neizdevušos) bildi, tad maksas apmācība izrādīsies daudz efektīvāka.
Uzliec uz auto režima un bildē arī pilnīgā tumsā. Nevajag mocīties ar visādiem dziļumiem un smērējumiem.Učuki lai iet dillēs, ir brīvlaiks, kārtīgi jāizguļas, ar meitenēm jāizdejojas. Ielas iemāca bildēt. Lai taisītu labas bildes vajag kanonu auto režīmā.
viecha, nuuu .... eksaamenus liekot, pie mums vel jaabrauc ar autinju ar manuaalo karbu ... ja tu jau to esi aizmirsis - tava probleema .... ))) es kopsh spetmebra agtriezos pie auto ar mehaanisko kaarbu .. ekk k.. nevar, braucot uz sapulci, apviilet nagus, uzkrasot lupas tik eerti, kaa tas bija ieprieksh ;-((((... (p.S. bet piecieshu shiis neertibas, jo auto daudz jaunaakas un feinaaks un par ljooti leetaam naudinjaam bija) ;_)))
viecha:Es zinu veselu rindu"fotomākslinieku" kuriem tieši tāpat nav ne sajēgas, kas ir diafragma un slēdzis. Un šis fakts viņus ne mazākā mērā neuztrauc un netraucē nodarboties ar lielo māxlu.
Tu domā arī to tanti, kas savu runci regulāri visur bīda?
Iztiksim publiskajā telpā bez personālijām.Kad tiksimies,varu tev iesniegt pilnu sarakstuGan jau pats ne sliktāk zini.
dansiga:viecha, nuuu .... eksaamenus liekot, pie mums vel jaabrauc ar autinju ar manuaalo karbu ... ja tu jau to esi aizmirsis - tava probleema .... ))) es kopsh spetmebra agtriezos pie auto ar mehaanisko kaarbu .. ekk k.. nevar, braucot uz sapulci, apviilet nagus, uzkrasot lupas tik eerti, kaa tas bija ieprieksh ;-((((... (p.S. bet piecieshu shiis neertibas, jo auto daudz jaunaakas un feinaaks un par ljooti leetaam naudinjaam bija) ;_)))
Nu es drusku pārspīlēju par to ātrumu nezināšanu.Es jau arī liku ar manuālo.Un visu laiku braukāju ar to,tikai trīs pēdējos gadus man tie robi tā kā druscīt pie kājas.Bet ja tā nopietnāk krāmējas ar autiņiem,tad dabiski vajadzētu jau nu gan sajēgt tikdaudz.
Es arī nezinu, ko nozīmē termins "gaisma"? Saules stars ir vai naf gaisma- ja ir, tad kāpēc kosmoss ir melns? Fizikas grāmatā gaisma aizņem veselu nodaļu- tātad tāda termina "gaisma " naf. Viekkārši šo vārdu daudzi lieto, un katrs savādāk . Varētu būt termins- apgaismojums (visādās intonācijās). Par objektīviem Canon 100-400 1:4,5-1:5,6 ir gaišs objektīvs 50 1:1,4 ir tumšs objektīvs Neticiet, nolieciet blakus, pirmais ir balts, otrais ir melns
...un neviena bilde galerijā,lai sapratu par ko runa. p.s....neticu,ka cilvēki ir tik truli ka google nevar atrast atbildes.Vairāk izskatās pēc prikola un ākstīšanās.
A Tu palasi draugiem.lv foto domubiedrus- tur gandrīz katrā otrajā tēmā smukiņas blondīnītes dumji jautā, kādu PROFISIONĀLO kameru izvēlēties... Bagāti brūtgāni un papucīši iedod naudiņu un meitenītes nevar izdomāt, kā to tērēt.
Friidis:A Tu palasi draugiem.lv foto domubiedrus- tur gandrīz katrā otrajā tēmā smukiņas blondīnītes dumji jautā, kādu PROFISIONĀLO kameru izvēlēties... Bagāti brūtgāni un papucīši iedod naudiņu un meitenītes nevar izdomāt, kā to tērēt.
Naudiņa mīl, ka visu laiku ripina... meitenes zin kā tērēt... X5 (X6)
Atbilde izsmeļoša... varu šo izskaidrojumu vēl smalkāk iztirzāt:
ПИЗДЕЦ , -а, м., неодуш. и одуш. <Зализняк: 5b>.
Чаще употр. в им. ед. Малоупотр. косв. ед. Редк. косв. мн. Кроме им. и род. другие ф. мн. не зафиксированы.
Редк. графич. вар.им. ед.: пиздетс: Да, пиздетс. Взять бы суку прокурора Архангельской обл., да раком пидорасить всей командай. (economics.pravda.ru/economics);
Малоупотр. ед. род. пиздеца: ...Если ввести самоиндукцию пиздеца, то как раз сам интересное наступает.....Он тогда не затухает, а распостроняеться в пространстве... (Che Guevara);
Малоупотр. дат. ед. пиздецу: Но - надо ж тут случиться пиздецу - / Пиздец подкрался тихо, как паук... (Cnigae posetiteliorum);
Малоупотр. вин. ед. пиздец: Один пиздец он проводит арбитру в живот, другой сильный пиздец в нос и... О, чудо! (Красная плесень. Девятый бред);
Малоупотр. вин. ед. пиздеца: ТРУ бЛЭК МЕТАЛ даст хо-орошего пиздеца даже тем злобарям, которые уже давным-давно запылились... (Kron Aaarghh);
Малоупотр. тв. ед. пиздецом: Настоящему похуисту должно быть похуй - пиздец это или другая заморочка, с пиздецом связаная. (Zaitsev. Трактат о казусах);
Малоупотр. пр. ед. пиздеце: ...Одно в таком Пиздеце приятно: он большой, а мы мелкие. (Пиздец);
Редк. им. мн. пиздецы: Когда пиздецы различной природы и различного действия перекрываються, индуцируються друг на друга, взаимопроникают и взаимоизменяються... (Che Guevara);
Редк. мн. род. пиздецов: Даже и там ни хуя пиздецов не съебался... (Одиссея); Статических пиздецов в природе не бывает. (Che Guevara);
Jūs tiešām visi esat stulbi. Kāpēc Jūs visi vārdu "gaisma" uztverat tik burtiski. Vistiešākajā nozīmē burtiksi!!!!???????????????????? Stulbi esat. JA reiz šeit ir forums par fotogrāfēšanu, tad nu būtu jābūt saprotams par ko iet runa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jūs paši esat sapirkušies nezkādus dārgos fotoaparātus un neko laga nesaprotat par ko iet runa!!! Spoguļkameras pirkums bija ilgi plānots, nevis spontans kā to var atļauties bagātnieki kā Jus!!! Pārceļaties uz citu forumu. Man ieteikums.
marisarb:Jūs tiešām visi esat stulbi. Kāpēc Jūs visi vārdu "gaisma" uztverat tik burtiski. Vistiešākajā nozīmē burtiksi!!!!???????????????????? Stulbi esat. JA reiz šeit ir forums par fotogrāfēšanu, tad nu būtu jābūt saprotams par ko iet runa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jūs paši esat sapirkušies nezkādus dārgos fotoaparātus un neko laga nesaprotat par ko iet runa!!! Spoguļkameras pirkums bija ilgi plānots, nevis spontans kā to var atļauties bagātnieki kā Jus!!! Pārceļaties uz citu forumu. Man ieteikums.
...vai tiešām pašam nav interese parakāties un atrast atbildes uz saviem jautājumiem internetā.Parasti šādi vienkārši jautājumi izraisa pretreakciju. p.s. viens no variantiem takefoto.ru... , nightswim.narod.ru...
Lūk,šis man patika! Bija Anatoly Maltsev meistarsundas. Jautājums - statīvs, zibspuldze Jūsu ikdienā.. Pasmaidīja - Čečņa - guļam uz tilta - no vienas puses - krievu snaiperi -,no otras - čečeni... Kādi tur statīvi, kādas zibspuldzes.. Bet divas pasaules labāko bilžu balvas ir...
marisarb:Jūs tiešām visi esat stulbi. Kāpēc Jūs visi vārdu "gaisma" uztverat tik burtiski. Vistiešākajā nozīmē burtiksi!!!!???????????????????? Stulbi esat. JA reiz šeit ir forums par fotogrāfēšanu, tad nu būtu jābūt saprotams par ko iet runa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jūs paši esat sapirkušies nezkādus dārgos fotoaparātus un neko laga nesaprotat par ko iet runa!!! Spoguļkameras pirkums bija ilgi plānots, nevis spontans kā to var atļauties bagātnieki kā Jus!!! Pārceļaties uz citu forumu. Man ieteikums.
ēm.. kur tā runa īsti aizgāja? Pēc piena uz "sēnīti"?
Drīkst pajautāt, lūdzu, kāda bija motivācija iegādāties spoguļkameru? Paldies.
Saprātīgs cilvēks, kas ilgi plāno spoguļkameras iegādi, parasti pa to plānošanas un krāšanas laiku palasa foto literatūru, parakājas internetā utt. , vārdu sakot pamācās- tāpat kā automīlis pirms autiņa pirkšanas iziet kursus un nokārto tiesības. Taču šamā gadījienā (spriežot pēc šī teksta) ar prātiņu tā pašvaki- vienas ambīcijas... Ja jau uzskati, ka te vieni stulbeņi salasījušies, meklē kādu citu forumu, kur labie onkuļi visas vajadzīgās gudrības pacietīgi ar karotīti iebaros. Bet stipri šaubos- visdrīzāk pasūtīs tālu- tālu...
Ne pārāk esmu pārliecināts, ka mums no šejienes vajadzētu vākties. Ir vienkāršāks risinājums - paņem savu sīknaudu un staigā!
Tādi visādi marisarb un viņiem līdzīgie 'jāsit ar lāpstu, kamēr maziņi'. Kad es nopirku pirmo ziepju trauku, man nebija pat ne prātā ielīst kādā foto-forumā (tad arī šādi tādi tomēr bija), lai uzdotu jautājumus par to kā labāk fotogrāfēt šādos vai tādos apstākļos. Es vispirms 3x izlasīju aparāta pamācību, tad mēģināju izprast kas tie par zvēriem 'diafragma, slēdža ātrums, ISO, utt.) un kā tie viens otru ietekmē, tad eksperimentēju, eksperimentēju un vēlreiz eksperimentēju, līdz man bija daudz maz skaidrs kādi aparāta iestatījumi būtu konkrētā situācijā jālieto. Ja nebija skaidrs - google palīdzēja, jo interentā matereāli par šīm lietām ir tonnām. Spēj tik lasīt. Un tas ir galvenais - mācīties pašam, nevis gaidīt kad kāds Tev visu ar karotīti mutē ieliks. Neesi tak vairs pamatskolā.
Kukaiņolog, piedod, ne pa tēmu. Šodien mežā redzēju baļķa galā sēžam milzīgu mušu, kura sūca ārā lielu melnu mizgrauzi, tas, nabags, tik bezpalīdzīgi kustināja kājas. Muša bija spalvaina, melni spārni un pelēks vēders. Makro vai tele stikla man nebija līdzi, mēģināju pielīst ar Tamponu 17-50, tad muša vispirms nometa vaboli, tad aizlaidās arī pati. Kas tas bija par briesmoni?