Eu,veči,bet nu jeibogu atceros kā es kādā 3. vai 4 klasē ja ne agrāk,lasīju vienīgo man pieejamo Buņimoviča grāmatu un bez problēmām tur visu sapratu.Un ja nesapratu,tad palasījos otro un trešo un ceturto reizi.Cita varianta vienkārši nebija,bet man tā štelle kaut kā iepatikās.Atvainojos par atkal kārtējo nostaļģijas uzplūdu,bet nu dieva vārds bija pavisam vienkārši!Un es neesmu nekāds fizikas vai ķīmijas ģēnijs un brīnumbērns.Cita lieta,ka visu to varēju uzreiz izmēģināt praktiski uz Smenas un vēlāk Zorkija.Tur viss tomēr daudz skaidrāk un vienkāršāk nekā tagad ložņāt pa tiem menjū un izvēlēm...tas nu gan.Mūslaikos pat nezinu tehniku,kas būtu piemērota iesācējiem pamatu apgūšanai.Varbūt tas Fuji kaut kāds tur x100 vai kā tur bija...bet tas ir neadekvāti dārgs.
Schneider:Kukaiņolog, piedod, ne pa tēmu. Šodien mežā redzēju baļķa galā sēžam milzīgu mušu, kura sūca ārā lielu melnu mizgrauzi, tas, nabags, tik bezpalīdzīgi kustināja kājas. Muša bija spalvaina, melni spārni un pelēks vēders. Makro vai tele stikla man nebija līdzi, mēģināju pielīst ar Tamponu 17-50, tad muša vispirms nometa vaboli, tad aizlaidās arī pati. Kas tas bija par briesmoni?
Spriežot pēc apraksta, ļoti izklausās pēc kādas no laupītājmušām (Asilidae) - tās bieži vien medī dažādas vaboles, kurām uzbrūk un iedur ar snuķi mugurā. Sākumā jau upuris vēl dzīvs un var mierīgi kustināt tās kājas. Pēc tam, kad upuris ir izsūkts, tad var nereti redzēt tādus vaboļu līķīšus ar puspavērtiem spārniem kaut kur mētājamies. Starp laupītājmušām ir arī lielākās mūsu pie mums sastopamās - celmmušas (kādi 3cm var pat būt), bet nu tām ir gaiši tie vēderi. Pārējās 'pelēkās' laupītājmušas sarežģīti precīzāk noteikt.
marisarb:Jūs tiešām visi esat stulbi. Kāpēc Jūs visi vārdu "gaisma" uztverat tik burtiski. Vistiešākajā nozīmē burtiksi!!!!???????????????????? Stulbi esat. JA reiz šeit ir forums par fotogrāfēšanu, tad nu būtu jābūt saprotams par ko iet runa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jūs paši esat sapirkušies nezkādus dārgos fotoaparātus un neko laga nesaprotat par ko iet runa!!! Spoguļkameras pirkums bija ilgi plānots, nevis spontans kā to var atļauties bagātnieki kā Jus!!! Pārceļaties uz citu forumu. Man ieteikums.
Jā es esu stulbs un vārdu "gaisma" uztvēru ka dievišķo gaismu kas nāk no tā kunga pestītāja, kas mums visiem sadāvāja skatu iemūžinātājus....... un es laikam esu pats "biezākais", jo mans fočuks max maksā ap 30-40 Ls
Nu ap 3 cm arī bija, snuķis tieši mugurā bija iedurts. Ļurba tāds, būtu paņēmis 70-200+1,5 extenderi, mierīgi pietiktu nobildēt no 1,2 m un nekur neaizbēgtu.