nu tas viss veel tikai announced. pieshkjirta naudinj ir. taa, ka ja tas aizies, buus tikai laika jautaajums kameer taa fiicha paraadiisies dazhnedazhaados aparaatos..
Lidzigas tehnalogijas jau ir sen , neatceros blieza laikam 7 kadrus ar vienu spiedienu pec tam salika kopa bezmaz ka HDR isteniba vareja izveleties uz ko but asumam jau PEC nobildesjanas apstrades procesa , kautkas diezgan skaljs pirms gadiem 5-7 to prezenteja. Ot manam jaukajam kolegjitem tadu dereja varen jocigi asjumu stadijusjas beidzama diena.
Jāatceras, ka mazajam sensoram un platākiem stikliem nemaz nav tik slikti ar hiperfokālo distanci. Un tas, par ko Lunis stāsta ir Helicon Focus. Princips līdzīgs HDR- tik kadri, lai noklātu visu kadru ar fokālo plakni. Pēc tam stiķē un darās, kā ērtāk. Reāls pielietojums tikai makro un lielajiem sensoriem.
nu domaaju, ka nez vai lipinaas kaut ko no kadriem (kaut gan iespeeju neizsleedzu) ir tachu 3D.. ielipinaas to kaut kaa ieksh digitaalaa foto un luudzu Tev.. speeleejies ar asumiem un dziljumiem kaa gribi...
Tā jau tehnoloģija nav slikta- man drīzāk šaubas ir par to, vai viņu uzstādītā problēma ir reāla. Es nezinu, kā citiem, bet man fokusēšana neliekas ļoti problemātiska. Amatieriem ir kameras ar maziem sensoriem, kam DOF jau tā ir ļoti plats, bet profiņi fokusēt prot arī ar veco tehnoloģiju.
Tā Lytro pieeja izmanto sensoru, kas ievāc informāciju arī par gaismas stara virzienu, kas nozīmē arī papildus informāciju, ar ko strādāt procesoram. Man nav arī īsti skaidrs, vai šī tehnoloģija izmanto objektīvus, jo gaismas fokusēšanu veic tieši lēcu sistēma. Pagaidām izskatās, ka Lytro sensoram ir mikrolēcu matrica, kas laikam arī palīdz noteikt gaismas krišanas leņķi. Sanāk, ka skata leņķi noteiks mikrolēcas, nevis konvencionāls objektīvs.
Kā saka White Stripes- " I guess you have to have a problem if you want invent a contraption...."
nu par to fokuseeshanu runaajot.. es jau par to - jo taalaak, jo trakaak.. paarsteidz mani tie briinumi tik ljoti, ka veeljovairaak gribaas tureeties pie filmas, savaadaak tam visam saak zust jeega..
Šeit diezgan izsmeļošs apraksts un intervija par mārketinga stratēģiju: image-sensors-world.blogspot.com... Potenciālais apirāts ir jauna spēlīte cilvēkiem, kas vēlas aparātiņu ar vienu pogu. Man tie piemēri izskatās 1-2 Mpix lielumā, kas domāti vienīgi apskatei facebook u.c. Šobrīd prototips ir taisīts ar salīdzinoši lielu sensoru un ir šaubas par to, cik viegli tehnoloģiju varēs pārnest uz maziem aparātiem.
Uz šo brīdi visos Sony ziepjos ir HDR, panorāmas un Twilight funkcija ar attēlu stiķēšanu. Tik pat labi jau nākamajā modelī varētu būt sastiķēti attēli ar dažādu fokusa plakni bez visām uberajām mikrolēcām. Ņemot vērā, cik ziepim īss tas fokusa brauciens, 5-10 kadri pat 1/100s ir iespējami. Un tas drīzāk būs >10Mpix, nevis 1Mpix. Tā ka lielie ziepīšu ražotāji varbūt pat ātrāk izlaidīs kādu aparātu(s) ar līdzīgu funkciju.
Labi gan,ka man vairs nav jādzīvo 50 vai vairāk gadi!Dieva vārds,negribu redzēt,kas tad būs noticis ar veco labo fotogrāfiju.Tie tehnofrīki taču pārvērtīs cēlo nodarbi par trulu manipulēšanu ar taustiņiem.Nu kāds tur vairs prieks ,ja nekas nav atkarīgs no tevis paša? Katrs nopirks veikalā un tik dragās perfektas bildes pie kurām pat pastrīdēties nebūs par ko.Jau tagad manuprāt strauji krītas bilžu idejiskais un saturiskais līmenis,lai arī tehniskās iespējas aug milzumātri.Jau tagad saradušies miljoniem māxlenieku un profesionāļu,kuri masveidā ražo tuftu.
viecha:Labi gan,ka man vairs nav jādzīvo 50 vai vairāk gadi!Dieva vārds,negribu redzēt,kas tad būs noticis ar veco labo fotogrāfiju.Tie tehnofrīki taču pārvērtīs cēlo nodarbi par trulu manipulēšanu ar taustiņiem.Nu kāds tur vairs prieks ,ja nekas nav atkarīgs no tevis paša? Katrs nopirks veikalā un tik dragās perfektas bildes pie kurām pat pastrīdēties nebūs par ko.Jau tagad manuprāt strauji krītas bilžu idejiskais un saturiskais līmenis,lai arī tehniskās iespējas aug milzumātri.Jau tagad saradušies miljoniem māxlenieku un profesionāļu,kuri masveidā ražo tuftu.
nez, man jau liekas, ka būs kaut kāds neo-something-something, drīz visiem viss piegriezīsies un atgriezīsies pie saknēm. MOŠ.
viecha:Labi gan,ka man vairs nav jādzīvo 50 vai vairāk gadi!Dieva vārds,negribu redzēt,kas tad būs noticis ar veco labo fotogrāfiju.Tie tehnofrīki taču pārvērtīs cēlo nodarbi par trulu manipulēšanu ar taustiņiem.Nu kāds tur vairs prieks ,ja nekas nav atkarīgs no tevis paša? Katrs nopirks veikalā un tik dragās perfektas bildes pie kurām pat pastrīdēties nebūs par ko.Jau tagad manuprāt strauji krītas bilžu idejiskais un saturiskais līmenis,lai arī tehniskās iespējas aug milzumātri.Jau tagad saradušies miljoniem māxlenieku un profesionāļu,kuri masveidā ražo tuftu.
priecīgā ziņa: neasu bilžu vairāk nebūs... bēdīgā ziņa: mazāk arī nebūs. Manuprāt problēma ir KO atstāt neasu, un to neviena skārdene neizdomās. Pilnībā asas bildes ražo vairumā ziepji ar niecīgu matricu, jo īpaši mobilas...
Bet nu lai tač ir, ja netraucē. Ja tiešām kaut kas līdzīgs taps un ārī darbosies, tad nekas slikts nenotiks. Asums bildi izglābs tikai mazliet. Cik daudz MPSi ir redzēti ar korektu fokusu?! Bet būtību tas nemaina. Sūdīga bilde arī fokusā būs sūdīga. Es par visiem ABS, ESP UTT ikdienā nemaz nepiedomāju, bet viņi man autiņam ir un patiesībā palīdz, bet kad aizbraucu kaut kur "pavizināties", tad ņem un izslēdz (ko var izslēgt) un vizinies...