Vai no zibspuldzes krāsainajiem difuzeriem ir kāda jēga? Vai tie maina krāsu? Vai reāli arī gaisma būs dzeltena, ja uzšāusū uz balta fona? Ir kāds mēģinājis?
Domāju, ka Fotoshop un RAW laikos tādām lietām nav liela jēga. Filmas laikos gan varēja interesantus efektus iegūt. Atceros kādā fotožurnālā interesantu sēriju- "nakts meža pasakas", kur ziemā naksnīgā meža atsevišķi fragmenti tika gaismoti ar bliceni un dažādas krāsas filtriem (uz statīva ar garu expo, protams). Toreiz likās ļoti interesanti.
mdfoto.lv... Vispār pasūtīju ebay un komplektā bija dažāda blīvuma- 3 oranžie, 3 zaļie, 3 zilie, sarkanais un neitrālais(pelēkais). Lai pieskaņotu blices krāsu temperatūru apkārtējai gaismai diezgan labi noder. Bet ja spēj(nezinu kā) to izdarīt ar "photoshop", tad tādus nevajag.
Man ir noderējis izmantojot bliceni, lai iefillotu priekšplānu zemas saules apspīdētās ainavās. Pieļauju, ka to var šopā izdarīt, bet man slinkums pēc-apstrādāt.
Esmu pamēģinājis mazajām 120-niecēm likt un bildēt, kā piemēram, portretu, izgaismojot no 3 pusēm ar savu filtru. Interesants Show- gaismu elefekts, naturāls, bez šopa.
Elmarss:Gaismas krāsu tie maina... Fizika, poņimaješšš. Vai ir jēga, nezinu, domāju, ka nav.
Bet tādā gadījumā kādi fizikas likumi darbojas uz krāsainajām disko lampām? Gan jau kāda jēga ir , bet diez vai ar NO-NAME difūzeriem būs panākts vēlamais efekts, kurā gaisma tiešām ir zila vai dzeltena... Mans viedoklis... bļaujiet, ja nav pareizi
Ja griestem nav balta krāsa, tad palīdz. Pārsvarā esmu izticis ar zaļo un oranžīgu. (Nikon SB-700 nāca komplektā līdzīgs darinājums) Un pat nav radusies līdz šim vajadzība pēc citiem toņiem.
palīdz arī ja pret krāsainu virsmu sit ar zibeni (siena, griesti utt), izlīdzina toni un pievilkt BB ir daudz vienkāršāk, jo gaisma ir +/-vienāda, nav tā ka velc vienu pusi un otra aiziet &^%$?*..
Man vairāk ir prātā dūmi, kas ir fonā, kuros iešaut kādu gaismu. Bet noteikti pielitojumu atrastu vēl kādās vietās. Gribēju noskaidrot cik efektīvi viņi ir