Hmm, būtu man velo, varētu pievienoties... Tikai nezinu, vai tik daudz km spēšu nobraukt, jo ikdienā ar velo nepārvietojos... Pagaidām lielākais nobrauktais attālums 42km
Domāju, ka ir skaidrs, ka ievietotā shēma NAV PRECĪZS MARŠRUTS, bet tikai (1) piedāvājums izvēlēties šo rajonu un (2) aptuvenais nobraukums iekļausies paredzētajos 50-60km. Ja pirmās divas lietas ir pieņemamas, tad jādara tas ko Māris jau iesāka - (3) jāpārliecinās vai maršrutā ir pietiekami daudz un pietiekami vienmērīgi izkliedēti/atrodami kādi ap-bildējami objekti. Pilnībā pievienojos iepriekš paustajam viedoklim, ka jo vairāk mazu un nemaģistrālu ceļu jo labāk. Nepievienojos uzskatam, ka 40km ir daudz, jā 100km ar foto varētu bāut pārāk daudz. (:
ERA:Hmm, būtu man velo, varētu pievienoties... Tikai nezinu, vai tik daudz km spēšu nobraukt, jo ikdienā ar velo nepārvietojos... Pagaidām lielākais nobrauktais attālums 42km
Tie km paiet nemanot, nav nemaz tik traki arī tiem kam nav lielās pieredzes
Afs:Tie km paiet nemanot, nav nemaz tik traki arī tiem kam nav lielās pieredzes
ja, jā.. bet māris te visu laiku runa par kādam tur šaurām ij cietam riepām ij ko tur vēl.. profiņš va zin.. un kur lai plānā galdiņa netrenētais urbējs paliek?
ja, jā.. bet māris te visu laiku runa par kādam tur šaurām ij cietam riepām ij ko tur vēl.. profiņš va zin.. un kur lai plānā galdiņa netrenētais urbējs paliek?
Māris vnk stāsta, ka kā jau visur, arī izklaidējoties ar velo, noderīgāks ir pareizs aprīkojums. Bet to visu var izdarīt arī ar to, kas tam cilvēkam ir... Hotj skrejriteni...
No Apšuciema uz leju līdz ragam droši vien var smuki rullēt tieši pa liedagu. Tālāk gan ne. Pludmales braucējiem gan noteikti vajadzētu paņemt pa kādai rezerves kamerai un kādus rīkus, lai to nomainītu un piepumpētu, lai nesanāk kā pagājušo gadu
Bzh:Māris vnk stāsta, ka kā jau visur, arī izklaidējoties ar velo, noderīgāks ir pareizs aprīkojums. Bet to visu var izdarīt arī ar to, kas tam cilvēkam ir... Hotj skrejriteni...
es jau tagad iedomājos, kā pēc pirmajiem kilometriem pūtīšu un elsīšu.. eh.. kājām staigāt tomēr ir vieglāk, kaut lēnāk!
Bzh:Māris vnk stāsta, ka kā jau visur, arī izklaidējoties ar velo, noderīgāks ir pareizs aprīkojums. Bet to visu var izdarīt arī ar to, kas tam cilvēkam ir... Hotj skrejriteni...
es jau tagad iedomājos, kā pēc pirmajiem kilometriem pūtīšu un elsīšu.. eh.. kājām staigāt tomēr ir vieglāk, kaut lēnāk!
Gan jau nepūtīsi, jo sapratu no Māra teksta, ka ātrums bijis samērā neliels, tā kā lēnā garā un uz priekšu
da dumības - pilnīgam čaiņikam parasts ritenis ar traktorriepām = 10km/h, tāds pats ar gludām riepām 15km/h, tāds pats ar 28'' riteņiem 26'' vietā un šaurām gludām riepām = 20km/h, speciāls šosejnieks 25km/h ar vienu un to pašu spēku patēriņu
ja riepas mīkstas (dajebkuras) tad ātrums krīt un spēka vajag vairāk
minimālā komforta programma cieti piekačātas riepas bez briesmīga dubļu protektora
Maris: da dumības - pilnīgam čaiņikam parasts ritenis ar traktorriepām = 10km/h, tāds pats ar gludām riepām 15km/h, tāds pats ar 28'' riteņiem 26'' vietā un šaurām gludām riepām = 20km/h, speciāls šosejnieks 25km/h ar vienu un to pašu spēku patēriņu ja riepas mīkstas (dajebkuras) tad ātrums krīt un spēka vajag vairāk minimālā komforta programma cieti piekačātas riepas bez briesmīga dubļu protektora
to jau tā kā sapratu... bet man kā jau čaiņikam šai jomā ir klasiskās veikalā dabonamās briesmīgi pretektorainās riepas... un vēl tas ričuks no laukiem uz dižpilsētu vēl jādabon...
Informācija tiem kas ar vilcienu taisās braukt līdz satikšanās vietai:
Vilcienā ar velosipēdu
Vilcienos drīkst pārvadāt velosipēdus, bet, ja velosipēda apkārtmērs pārsniedz divus metrus, tad jāiegādājas bagāžas biļete. Bagāžas biļetes cenu var aprēķināt biļešu kalkulatorā.
Vilcienu vagoni, kuros izvietoti velosipēdu turētāji, ir atzīmēti ar uzlīmi pie durvīm.
Ja vagonā nav velosipēdu turētāju, tad velosipēdus novieto salonā starp sēdvietām, to norāda konduktors kontrolieris.
Vienā vagonā var pārvadāt velosipēdus atbilstoši velosipēdu turētāju skaitam, ja nav velosipēdu turētāju, tad – ne vairāk kā 5 velosipēdus.
Ja esat velosipēdistu grupa (vairāk nekā 15 cilvēki), tad lūdzam pieteikties 48 stundas iepriekš pa tālruni 67232135, lai varētu vienoties par iespēju nokļūt nepieciešamajā stacijā.
Man gan svaigas traktorenes, bet 60+km ir mīti arī ar tādām. Nekas traks. 9. der, 10. labāk, bet, ko darīt... Tik atceramies, ka slāpes jāveldzē ar ūdeni vai kādu veselības dzērienu... www.xc.lv...
versatile:Man gan svaigas traktorenes, bet 60+km ir mīti arī ar tādām. Nekas traks. 9. der, 10. labāk, bet, ko darīt... Tik atceramies, ka slāpes jāveldzē ar ūdeni vai kādu veselības dzērienu... lv
A vai nobriedināt to pasākumu ne pārāk sarežģītā maršrutā, lai var ar trīsgadnieku volobeņķī braukt kopā! Ir viena daiļava, kas vēlas ar mazo braukt.. tik satraucas, cik viegli tiks tiem sportistiem līdzi!
tusne:A vai nobriedināt to pasākumu ne pārāk sarežģītā maršrutā, lai var ar trīsgadnieku volobeņķī braukt kopā! Ir viena daiļava, kas vēlas ar mazo braukt.. tik satraucas, cik viegli tiks tiem sportistiem līdzi!
oi. 3 gadnieks... neizklausas parak laba doma, apniks aatri siicim. un pa zemescelju, velobenkjis, puteklji... nez.
Oi ku ilgi jagaida , katra briva bridi izminu kadu kruizi. Ikdiena paminu vienkarsji pa apkartni pietam lai kur es butu Parize , Brisele vai Stokholma. Kad esmu majas tad minu pa mezjiem parasti tira relaxsa un bildesjanas pec nu vismaz 1x nedelja sanak izmait kadu 20-30km gabalu pa mezjiem , pedejos 2-3 neesmu ieliciss laika trukuma del bet ieprieksejie sigada ir reku www.ogresbalss.lv... , tur var skirstit lapas un tikt ari pie iepreiksejiem kruiziem , ja kads baigi grib var kadreiz pievienoties , minu leni ne atrak ka 10-15km . Doma ir jau daudziem zinamo Panku ezeru atkal apmeklet varbut Sapnupili , bet nu pec apstakleim , darba biezgan daudz.
Lunis:Oi ku ilgi jagaida , katra briva bridi izminu kadu kruizi. Ikdiena paminu vienkarsji pa apkartni pietam lai kur es butu Parize , Brisele vai Stokholma. Kad esmu majas tad minu pa mezjiem parasti tira relaxsa un bildesjanas pec nu vismaz 1x nedelja sanak izmait kadu 20-30km gabalu pa mezjiem , pedejos 2-3 neesmu ieliciss laika trukuma del bet ieprieksejie sigada ir reku www.ogresbalss.lv... , tur var skirstit lapas un tikt ari pie iepreiksejiem kruiziem , ja kads baigi grib var kadreiz pievienoties , minu leni ne atrak ka 10-15km . Doma ir jau daudziem zinamo Panku ezeru atkal apmeklet varbut Sapnupili , bet nu pec apstakleim , darba biezgan daudz.
Es tieši šodien to pusi nedaudz 'izminu': Ogre - Berlīnes Pagrieziens - Glāzšķūnis - Ogresgals - Ogre
Lunis:Oi ku ilgi jagaida , katra briva bridi izminu kadu kruizi. Ikdiena paminu vienkarsji pa apkartni pietam lai kur es butu Parize , Brisele vai Stokholma. Kad esmu majas tad minu pa mezjiem parasti tira relaxsa un bildesjanas pec nu vismaz 1x nedelja sanak izmait kadu 20-30km gabalu pa mezjiem , pedejos 2-3 neesmu ieliciss laika trukuma del bet ieprieksejie sigada ir reku www.ogresbalss.lv... , tur var skirstit lapas un tikt ari pie iepreiksejiem kruiziem , ja kads baigi grib var kadreiz pievienoties , minu leni ne atrak ka 10-15km . Doma ir jau daudziem zinamo Panku ezeru atkal apmeklet varbut Sapnupili , bet nu pec apstakleim , darba biezgan daudz.
Es tieši šodien to pusi nedaudz 'izminu': Ogre - Berlīnes Pagrieziens - Glāzšķūnis - Ogresgals - Ogre
Nebija īsti mērķis bildēt - pa mežiem bija jāpabraukā. Tāpat ar uz div' negaisiem uzrāvos līdz ar to fočuks vairāk somā. Dažas bildes jau nobildēju, bet neko tādu, ko varētu baigi rādīt