forum.gif
kāzu foto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kāzu foto
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.07.11 12:37
 citēt
Man tāda sāpe, neprotu Latvijā atrast sev kāzu klientus, portfolio ir, tehnika ir, prasmes un pieredze ar ir, ar cilvekiem ar labi saprotos, bet nekādi nesanāk, kā klients uzrodas pasaku piem. cenu 200ls, tā ir par dārgu, es saprotu daudzi vēlas, lai pa 100ls sabildē, bet nuu, kāzas ir bildētas Anglijā, Vācijā, bet LV es nevaru nevienu atrast, vasara tukša. :((
Kāzas kaut es visiem pa velti varētu bildēt, ja varētu un kāds gribētu... :( Ehhh
Kā tas ir iespējams? Reklāmas netā? Kāda jums ir cena par kāzu foto?
Publicēts: 02.07.11 12:40
 citēt
Juri?
Publicēts: 02.07.11 12:45
 citēt
sitik smuka diena un Juris netaa.. Laikam apstradajamaas bildes iekraajusaas
Publicēts: 02.07.11 12:48
 citēt
nee, nee. neesmu Juris. tik taapat nopietni apvaicajos.
Publicēts: 02.07.11 14:09
 citēt
portfolio studijā!
Publicēts: 02.07.11 14:12
 citēt
Man tāda pati bēda, tikai savādāk.....Man atkal visi mācās virsū lai es kāzās bildēju :face-crying: pat gatavi lielas naudas maksāt.....
Ko man tagad darīt?:amazing:
Publicēts: 02.07.11 14:22 labots
 citēt
Divaini , man bez kadas reklamas un publiski pieejam TEL pa nedelju piezvana vispaz paris cilveki "Par kazam" es gan pats tas nebildeju lidz ar to visai divaini ja "Viss ir" bet neviens nezvana pat jai ir reklamas . Dziezgan regulari "Eju paliga" jaunakiem kolegjiem ar vaju pieredzi tehniskos risinajumos , nu palidzet "Klienta iegribejas vēl šito " stilā , nevaretu teikt ka vinji sudzetos par samaksu , ja pat man par "Palidzesjanu" var nopikjot diezgan labu kapostu uzreiz:):) Isteniba ir par cik redzu diezgan daudz GATAVAS kazu DVD ir divas kategorijas "Daudz daudz LETAS DRAZAS" pa nu nezinu 50-100Ls TUSKSTOSJIEM pilnigu meslu ieksj DVD un cita kategorija SMUKAS BILDES nedaudz 50-100 bet smukas tas parasti maksa ~ 1000 Eur , domaju ka lielaka problema varetu but "Nisjas neatrasjana" ka mes te noskaidrojam mums publika klausas "Latvijas Radio 2" tiem vaig VISU LETI tipa katrs janka ar muli rosola un katra kaza "Uzravusi svarkus" tie ir tie kas maksa tos 50-100Ls "čomam ar fočuku" un otra publika kam butiki ir "Bildes Fotografa VARDS" tie maks apar "Krutumu" 1000Eur bez vaida :):) PA VIDU isti nav pierasijuma un konkurenti uz "Vienkarsjam lietam" ar ir daudz un dikti. Jā vēl es,u ieverojis ka VAIRUMS BILDETAJU neprot nostadit biznesu , vins prot SUPER BILDET bet galigi nesaprot neko no "Apstarades" produkta razosjanas. Vai vel viena kategorija BILDET NEJĒDZ nu pilnigi nemaz bet "Prot datora samihljit" tadu ir daudz vairak , un isteniba tiem ari vismazak darba , kautgan BILDES ir tehniki loti perfektas smuki sakrukjits utt bet UZBILDETS nekas isti nav no KLIENTAM butiskam lietam :):)

Jaaaa , šai gada paradijusies ipatneja tendence , PIEMERAM kads "Gudrenieks" no kautkadam kazu agenturam noligst "Da jebkadu fotografu" maksa visniem parasti ~50Ls , tad noligst "Dator atrtistu" maksa vinam 100Ls un beigas vel ari druakataju maksa no apjoma 50-100Ls un Kazu foto gatavs , parasti fotografam mksa vismazak jo "Letu knipseru daudz" , par cik ka jau teicu Kazas nebildeju man ta garlaiko tad esmu kadas 3-4x jau drukajis bildes kas tur 2-3h darbs un 50-100Ls , visas reizes bildetaji bilja PILNIGI MULKJI ar "KIT 500 un 60D kameram godigi pat asuma neprata trapit kur ni vel iekadret , Datorcjalis GENIJS tas prata samuhlit veikli tadu "Iskustvo" ka klients mēms nu un man tik atlika drukat :):) Nirdzigakais ka parunajot ar BILDETAJIEM no viskem viens un ta spats smiekligais teksts "Nu mes treninju nolukos velak MAKSOT VAIRAK" es parasti skali smejos vederu turedams :):)
Publicēts: 02.07.11 14:54
 citēt
mārutks viņu zina kāds tas portfolio ka tāda sāpe, man nava ne tehnikas ne portfolio, un ar kāzu bildēšanu gadus 5 vairs neņemos, bet tā pat zvanās un raxta un lūdzas un ari kāzas bildēju tikai sākot no 350 ls. Laikam jav tas portfolio ir tautiskā līmenī ka vairāk ka 100ls ka pokemonam tirliņam neviens nepiedāvā :D
Publicēts: 02.07.11 15:03 labots
 citēt
Jāaa kas atiecas uz Angliju Vaciju , Franciju tur KAZAS / PASAKUMUS ir daudz daudz vienkarsjak bildet saku no presonigas pieredzes , TUR visas ceremonijas ir apsaluti standartizetas iestudetas un sameginatas , tur tu 100% zini kura bridi kas notiks GREDZENI / SVETISJANA / IENACIENS - IZNACIENS grupas bildes valsis torte burtiski PA MINUTEM tad Latvija tas ir "Laimes spele SPORTS" kaur vispar kas un ka notiks atliek tik UZMINET / NOKERT jo ari pasju ceremoniju vaditaji macitaji utt NEZIN kad vinji ko un ka daris "Nu kas sanaks ta buss" ja vel kazas ir Latviesju un tas vada "Vedeji" 90% gadijumu neprofesionali AKSTI tad vispar ir AMEN baznica jo tadi parasti neko isti saprot ne sajdz un dima ka KAZAS japarversj par vienu vienigu PARABAUDIJUMU / BALAGANU , Krieviem tai zinja vienkarsjak vini ligst PASAKUMU VADITAJU parasti pieredzejusju profu kas ir SCENAJIRS un scenarija vins var ari ORENTETIES ko kas un ka notiek un PATEIKT fotografam:):)
Publicēts: 02.07.11 15:32
 citēt
Ja tā palasās FB, tad mums LV ir tikai 2 vērā ņemami foto speči- Lunis un chukmassooff. Pārējie tā- diletanti vien...:face-wink:
Publicēts: 02.07.11 15:50
 citēt
Friidis:Ja tā palasās FB, tad mums LV ir tikai 2 vērā ņemami foto speči- Lunis un chukmassooff. Pārējie tā- diletanti vien...:face-wink:

Un vēl pie tam ar milzīgu pieredzi un lieliem darba apjomiem pa 2-3 kāzām dienā :big_smile:
Publicēts: 02.07.11 16:18
 citēt
Friidis:Ja tā palasās FB, tad mums LV ir tikai 2 vērā ņemami foto speči- Lunis un chukmassooff. Pārējie tā- diletanti vien...:face-wink:

Ka nu kurš sevi uzskata, bet tam ka ir lieli portfolio, izstādes un ņemšanās pa visādām foto biedrībām un klubiem nav īpaši lielas nozīmes, jo tas ir tikai rādītājs sev un saviem domubiedriem, lai var sevi kaut kā apliecināt. Lielākai daļai foto ir sirdslieta ar ko vēl reizēm piehaltūrē kādai kapeikai. Kad foto ir atšķirams no sirdslietas un uzliekams uz komerciāliem pamatiem tad tas ir pavisam citādāk, un tad priekš sevis ir bildējams tikai tas kas ir vairāk vai mazāk konceptuālais foto, bet vis pārejais ir vairāk vai mazāk pārdodams vai izliekams kā paraugs komerciālai fotogrāfijai.
Publicēts: 02.07.11 16:20
 citēt
Oliss:

Un vēl pie tam ar milzīgu pieredzi un lieliem darba apjomiem pa 2-3 kāzām dienā :big_smile:

Nu 2-3 kāzas dienā tagad neviens nepiedāvā, bet reizi nedēļā uzraxta vai piezvana tas gan. no 2-5 kāzām dienā bija gadus 10 atpakaļ, kad zaksā gāja ka pa konvejeri un tur pat ari kolēgis servisā bildes blietēja, pēc tam tas vis Rīgā bija tajā pašā dienā izvadājams pa dzīru vietām, ja arpus Rīgas tad atdodams vēlāk. ne kādas mākslas vienkarši zaksa bildes un vis un nauda bija priekš tiem laikiem nopietna.
Publicēts: 02.07.11 16:25
 citēt
Oliss:

AaahHaaaaaaaa TIK precīzi!!! :face-grin:
Publicēts: 04.07.11 16:26
 citēt
med:Man tāda sāpe, neprotu Latvijā atrast sev kāzu klientus, portfolio ir, tehnika ir, prasmes un pieredze ar ir, ar cilvekiem ar labi saprotos, bet nekādi nesanāk, kā klients uzrodas pasaku piem. cenu 200ls, tā ir par dārgu, es saprotu daudzi vēlas, lai pa 100ls sabildē, bet nuu, kāzas ir bildētas Anglijā, Vācijā, bet LV es nevaru nevienu atrast, vasara tukša. :((
Kāzas kaut es visiem pa velti varētu bildēt, ja varētu un kāds gribētu... :( Ehhh

Tas liecina par to, ka Tevi publika neatpazīst. Nekas cits neatliek, kā iepazīstināt publiku bildējot kāzas par Ls 100, tad vēlāk uzradīsies tie klienti, kuri ir ar mieru maksāt arī Ls 200, lai tikai Tu būtu viņu kāzu fotogrāfs.
Publicēts: 04.07.11 21:37
 citēt
RaitisSF:
med:Man tāda sāpe, neprotu Latvijā atrast sev kāzu klientus, portfolio ir, tehnika ir, prasmes un pieredze ar ir, ar cilvekiem ar labi saprotos, bet nekādi nesanāk, kā klients uzrodas pasaku piem. cenu 200ls, tā ir par dārgu, es saprotu daudzi vēlas, lai pa 100ls sabildē, bet nuu, kāzas ir bildētas Anglijā, Vācijā, bet LV es nevaru nevienu atrast, vasara tukša. :((

Tas liecina par to, ka Tevi publika neatpazīst. Nekas cits neatliek, kā iepazīstināt publiku bildējot kāzas par Ls 100, tad vēlāk uzradīsies tie klienti, kuri ir ar mieru maksāt arī Ls 200, lai tikai Tu būtu viņu kāzu fotogrāfs.

Nē nē...vajag sākt pa velti bildēt...:D

Bet patiesībā pilnīgi otrādi vajag tikai VIENU klientu no miesta dabūt par 500-600 Ls un viss - slava apsteigs un visiem vajadzēs:)
Jaunie cilvēki neapjēdz, ka amatniecībā nevajag piemērot mikroekonomikas pieprasījuma/piedāvājuma modeļus JO - KĀZU NEDĒĻAS NOGALES SEZONĀ IR ~ 7- UN AR VIENU DIRSU TRĪS KĀZAS NENOSEGSI :D
Publicēts: 04.07.11 22:52
 citēt

Fotoblogam būtu jāmaksā Lunim, par cītīgo padomu došanu un stāstiem, viņš šeit 24/7 strādā :) malacis
Publicēts: 04.07.11 23:07
 citēt
bet iedomaajaties ja cilveeks nav juris-ieraksta te kautko un visu uzreiz par kautkaadu mistisko juri saak runaat :D

drosvien smiekligi
Publicēts: 04.07.11 23:07
 citēt
Kurš fotogrāfēja jaunā prezidenta kāzas?
Publicēts: 04.07.11 23:10 labots
 citēt
:face-wink:
Publicēts: 04.07.11 23:11
 citēt
RAIMI:

Fotoblogam būtu jāmaksā Lunim, par cītīgo padomu došanu un stāstiem, viņš šeit 24/7 strādā :) malacis

Drīzāk jau Lunim būs dažiem jāmaksā sāpju nauda par okulista pakalpojumiem- kamēr atšifrē viņa ķeburu palagus, acis kvadrātā..:face-wink:
Publicēts: 04.07.11 23:44
 citēt
ekoists:Kurš fotogrāfēja jaunā prezidenta kāzas?

Gan jau ka Borovkovs... :D :D :D
Publicēts: 04.07.11 23:48
 citēt
Sapper:

Varbūt Lunis :D :D :D viņš taču mums ir specsssss :grimace:
Publicēts: 05.07.11 00:26
 citēt

:D Interesanti. Vienu dienu nomaļākā privātmāju rajonā, redzēju jauno prezidentu ar saviem izsitējiem, pat negribēju jautāt vai drīkst uz foto :D
Publicēts: 05.07.11 00:32
 citēt
Tev ir par mazu.....:face-sad:
Publicēts: 05.07.11 00:48
 citēt

es ne. cik gadījies novērot, tos VIP'us un ĻIP'us bildē ar diezgan krutām kamerām, ar direktām blicēm zolīdos ancukos ģērbti pilsoņi kuri nu noteikti nepalaidīs purkšķīti. :grimace:
Publicēts: 05.07.11 15:52
 citēt
Oliss:
Sapper:

Varbūt Lunis :D :D :D viņš taču mums ir specsssss :grimace:
Nē, tas nebija Lunis, viņš kāzās vairs nebildē, kopš ar kantori uz ārzemēm pārvācās.
Publicēts: 05.07.11 20:34
 citēt
RAIMI:redzēju jauno prezidentu ar saviem izsitējiem :D
Tavi izsitēji pinās ar jauno prezidentu?:what:
Publicēts: 05.07.11 20:40
 citēt
haralds:
RAIMI:redzēju jauno prezidentu ar saviem izsitējiem :D
Tavi izsitēji pinās ar jauno prezidentu?:what:

:D :D :D
Publicēts: 05.07.11 21:07
 citēt
Es, protams apkaunošu Luni piekrītot katram uzrakstītajam vārdam(mans kāzu kalendārs pilns praktiski), bet 200% piekrītu :D
Publicēts: 05.07.11 22:23
 citēt
Oliss:
haralds:avi izsitēji pinās ar jauno prezidentu?:what:

:D :D :D

:D jā manējie un šamējie, manējiem bija velosipēdi šamējiem mersis un citi auto :D
Publicēts: 05.07.11 23:15
 citēt

tas nozimee ka kadam ir labaaks portfolio, labakaa tehnika, prasmes, pieredze un prasa tik pat cik Tu vai arii Tev loti neveicaas un pie Tevis naak taa katrgorijs, kuriem foto ir aiz alkohola peec prioritaateem...
Publicēts: 05.07.11 23:56
 citēt
andre:

tas nozimee ka kadam ir labaaks portfolio, labakaa tehnika, prasmes, pieredze un prasa tik pat cik Tu vai arii Tev loti neveicaas un pie Tevis naak taa katrgorijs, kuriem foto ir aiz alkohola peec prioritaateem...

Pag pag, alkoholu netrož, šnabis nekad nebūs pēdējā vietā aiz foto, foto ir tikai pseidomāksla, bet šņabis UUUUUU!!!!
Publicēts: 08.07.11 09:56
 citēt

jaa taa droshvien ar ir. :)
Publicēts: 08.07.11 13:06 labots
 citēt
man arī maz, bet neņemu to smagi - labprāt bildēju kāzas, tikai gadījumos, ja mani aicina tādēļ, ka patīk, kā es redzu un kā bildēju un kad zinu, ka nepilinās, ka neesmu uzbildējis līgavas vectēva brālēna otrās sievas trešā vīra mazdēla līgavas vecfātera svaini turam runu! :grimace: un pofig veņņiki, vai nepilinās tādēļ, ka pofig veņņiki vai tādēļ, ka tās bildes, kuras vajag tikai tādēļ, ka vajag, sabildēs sērojošie pakaļpalicēji. :grimace:
Publicēts: 08.07.11 13:09
 citēt
haralds:man arī maz, bet neņemu to smagi - labprāt bildēju kāzas, tikai gadījumos, ja mani aicina tādēļ, ka patīk, kā es redzu un kā bildēju un kad zinu, ka nepilinās, ka neesmu uzbildējis līgavas vectēva brālēna otrās sievas trešā vīra mazdēla līgavas vecfātera svaini turam runu! :grimace: un pofig veņņiki, vai nepilinās tādēļ, ka pofig veņņiki vai tādēļ, ka tās bildes, kuras vajag tikai tādēļ, ka vajag sabildēs sērojošie pakaļpalicēji. :grimace:

Mēli neizmežģīji?...:)))
Publicēts: 08.07.11 13:56
 citēt
Friidis:Mēli neizmežģīji?...:)))
nē! knaģus un pašu galveno ārī ne! :big_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas