Sākumam jau pietiek ar Body + kit, bet nu rēķinies, ka vidēji objektīvs izmaksās vēl tik pat cik body. Ieraksti kāds ir tavs finansu diapazons. 300 par body un 300 par objektīvu?
Kādas novirzes? Daba, makro, sports, auto, industriālais, interjers.. pēc sirmjgalvja neizskaties, tad jau plikie čiči.. gan jau ka nav prioritāte, bet tas jau ar laiku
no saakuma njem kitu (komplektu: kamera+optika) ar objektiivu peec iespeejas plashaakaa mm diapazonaa. (nu piem 17-85mm, 18-135mm utt). sapratiisi, ko Tu gribi bildeet, peec tam arii zinaasi, kaadus mm Tev pirkt naakotnee..
cilveekam, kuram fotograafija ir jaasaak no nulles tiiri tehniski mm diapazons paliidzees saprast to, ko vinjsh gribees bildeet un kaadu objektiivu(-s) iegaadaasies naakotnee. domaat ar galvu ir laba lieta, bet tas nepaliidz, ja nopeerc kameru ar 50mm fiksu vai 18-55 objektiivu un peekshnji Tev sagribaas pievilkt tuvaak kaa atljauj 55 vai 50mm..
haralds:nedomā par konkrētajām kamerām, apdomā, uz ko un uz cik labu un par cik daudz kāposta varēsi apgrādēties Nikon gadījumā un viss tas pats par Canon.
Apgādāt CAnon un nikon finansiāli es spēšu, bet sākotējais jautājums bija, kura no kamerām, Jūsuprāt ir labāka un kādu man man kā iesācējam vajag kitu vai Lensu kādu diapazonā.
No IKZ sapratu ka man vajag plašāku diapaznu objektīvei 18-135 vai 17-85mm
Nu nav tādas optikas iesācējiem vai profiem. Ir iesācēji, kas pērk dārgos stiklus un ir profi, kas lieliski iztiek ar lētajiem. Tas ir tāpat kā nav tādu autoriepu iesācējiem.. Protams, ka profs arī ziemā ar lietusriepu pabrauks, bet iesācējs iešļūks grāvī ar radžotu.
Tāpat ar optiku. To izvēlas pēc vajadzības. Ja Tu šādus jautājumus uzdod, tad īstenībā ir pilnīgi pofig ar ko sākt bildēt.,
Pērc jebkuru vislētāko rumpi ar kita objektīvu un iesākumā būsi laimīgs kā zilonis.
Izej kursus, sapratīsi, ko gribi, esošo aparātu uzdāvini bērnunamam un sāc iepirkt tehniku pēc savas gaumes, stila un iespējēm.
Voldemorts:
+ 100% , lietoju. Nesasteidz - vēl vajadzēs pēcapsrādei . Nu, laikam acr/ps5.
es tomeer ieteiktu njemt aparaatu ar motoru, ja par Nikoniem runa.
Ja šī diskusija būtu notikusi pirms gada, 100% piekristu, bet tagad man baigā vēlme ir pastrīdēties (as olveiz )... Nikons ir saņēmies un uztaisījis 50mm af-s(pat divu veidu, 1.4 un 1.8)), 35mm af-s un gan jau drīzā nākotnē būs arī 85mm af-s. Arī gaišie zoomi ir af-s Tāpat arī visādas sigmas un tamroni specializējušies mazo nikonu apkarināšanai ar autofokusa objektīviem. Un nākotnē būs vēl
Vienīgais jautājums ir - kad ieguldīt fototehnikā vairāk naudas.. Fototehniku pērkot vai to apgreidojot ar objektīviem. Pie kam, jāņem vērā, ka objektīvs ilgtermiņā skaitās vērtīgāks ieguldījums
richmondx23: bet sākotējais jautājums bija, kura no kamerām, Jūsuprāt ir labāka un kādu man man kā iesācējam vajag kitu vai Lensu kādu diapazonā. No IKZ sapratu ka man vajag plašāku diapaznu objektīvei 18-135 vai 17-85mm Velreiz paldies!
Nikonisti ņems nikon un canonisti ņems canon.. starp citu viens lietderīgs padoms, īpaši iesācējam - ņem to firmu, kāda ir taviem draugiem vai tai kompānijai ar ko tusēsi.. jo tad varēsi objektīvus aizņemties un piemeklēt sev nepieciešamo un tad jau domāt par pirkšanu. Nopērkot 18-135 var panesties slinkums.. jo kamdēļ kur iet, ja var pievilkt tuvāk un dabūt vairāk vai mazāk ok bildi?! Tā ka dzīvo vien ar kitu un pēc saviem x-kursiem par x-novirzienu tu jau zināsi ko tev īsti vajag. Jo pagaidām tu centies izvēlēties moci - čoperu, šosejnieku vai endūro - nemaz nezinot pa kādu ceļu brauksi.
Nu gan, man liekas, ka par to slinkumu un ieshanu tuvaak/taalaak ir biku auzaas sabraukts. kaapeec iesaaceejam aprobezhoties ar 18-55 (piem) ja var tai pat laikaa panjemt 18-105 es saaku ar 17-85 un 70-300 un slinkaaks nepaliku. tas tikai deva man vairaak iespeeju izmatot pieejamos mm un saprast kaadus objektiivus pirkt naakamos..
lkz:Nu gan, man liekas, ka par to slinkumu un ieshanu tuvaak/taalaak ir biku auzaas sabraukts. kaapeec iesaaceejam aprobezhoties ar 18-55 (piem) ja var tai pat laikaa panjemt 18-105 es saaku ar 17-85 un 70-300 un slinkaaks nepaliku. tas tikai deva man vairaak iespeeju izmatot pieejamos mm un saprast kaadus objektiivus pirkt naakamos..
vot nesaprotu - nu kur cilvēkiem pacietība vēl uz šitiem jautājumiem atbildēt... skaidrs vēl, ja paša bērnam "kāpēc" vecums, bet nu tak pieauguši cilvēki, a maļ vienu un to pašu...