Es te plānoju aizbraukt pabildēt vienu pasākumu, bet taja nelaiž iekšā ar profesionālām fotokamerām, līdz ar to kuras ir un kuras nav profesionālas fotokameras??? Un kur ir kādi reglamenti, pēc kuriem vadās pasākumu organizētāji????
Profesionāla kamera - kamera profesionāļa rokās. Profesionālis - cilvēks, kas ar to pelna naudu ilgākā laika periodā. Viss. Vairāk te nav ko piebilst. Visi alvili, elīzas lāces, blacknesi utt... ir amatieri
imgfoto:Profesionāla kamera - kamera profesionāļa rokās. Profesionālis - cilvēks, kas ar to pelna naudu ilgākā laika periodā. Viss. Vairāk te nav ko piebilst. Visi alvili, elīzas lāces, blacknesi utt... ir amatieri
tikai ja mani nelaidīs iekšā, diezin vai viņi tam noticēs
imgfoto:Profesionāla kamera - kamera profesionāļa rokās. Profesionālis - cilvēks, kas ar to pelna naudu ilgākā laika periodā. Viss. Vairāk te nav ko piebilst. Visi alvili, elīzas lāces, blacknesi utt... ir amatieri
tikai ja mani nelaidīs iekšā, diezin vai viņi tam noticēs
Oliss - Tu izskaties pēc profesionāļa..? Feiss control..
Ar stulbumu slavenajos Dziesmusvētkos gorillas tā arī nelaida, ar visu, kas lielāks par ziepi... Man ar 30D nācās tīties prom... Slavenākais stulbums bij preses sekretāres paziņojums TV, ka ar lieliem objektīviem var savainot koncertā blakussēdētājus. Kautkur lasīju, ka Krievijā tas definēts apm. tā: pro kamera ir kamera, kas augstāka par 12cm, ar objektīvu, kā diametrs pārsniedz 8cm, kāreiz saistībā ar nelaišanu pasākumos... Canonam tas sākas ar markiem... varbūt kļūdos..
Vispār jau, ja ir laiks un luste kašķēties, ja ir blats pie advokātiem, var droši ņemt līdzi instrukciju un saukt policiju par apsarga huligānisku darbību, jo viņš ļaunprātīgi traucē man darīt to, kas nav aizliegts. Nevienā 1DS Mrak VIII instrukcijā nav atrodams vārdu savienojums "professional camera".
Schneider:Vispār jau, ja ir laiks un luste kašķēties, ja ir blats pie advokātiem, var droši ņemt līdzi instrukciju un saukt policiju par apsarga huligānisku darbību, jo viņš ļaunprātīgi traucē man darīt to, kas nav aizliegts. Nevienā 1DS Mrak VIII instrukcijā nav atrodams vārdu savienojums "professional camera".
Pēc tiem dziesmusvētkiem ar kašķējās, arī viens no bloga... nez ar ko tas beidzās... tiesa bij pēc diviem gadiem...
Jākašķējas nevis par pašu aizlieguma faktu, bet gan par konkrētu gadījumu. Lai pogainais sāk stādīt protokolu par apsarga darbībām. Par pirmo vēl nebūs nekas, bet, kad policiju izsauks trešais, kuram instrukcija rokā, redzēs, kāda komanda pa rāciju tiks nodota visai apsardzei.
Nu kā jau minēja - visu, kas lielāks par ziepīti, visticamāk neļaus ienest. Ja gribas tēlot 'gudrīti' tad jau var sprēgāt un diskutēt ar apsargiem par terminu 'profesionāls aparāts', bet man ir aizdoma, ka apsargiem šādi tirliņi diezgan nepatīk. un sev labvēlīgu rezultātu tāpat neizdosies panākt.
pareizi dara. nu i nafig katram knaabim dot atlauju zibinaat kultuuras miilnieku aciiis. balliite beigusies, iecheko zinaamaakaas agjentuuras un iespaids jauks. nav vajadziigs miljons suudainu reportaazju. labaak dzeriet un taisiet shovu ko akrediteetajiem bilzjukot
Pa lielam tas atkarīgs no apsarga garastāvokļa, čuja un tavas attieksmes. Ja pasākumā ar resnu kameru tikt iekšā nevar, tad acīmredzot, tas arī padarīs attēlus diezgan pieprasītus un retus. Ja tiešām vajag attēlus un esi gatavs rīcībai, tad iesaku atrast šo Vēlams, lai kamerai nāktu līdzi mazs bērns vai arī smuka meitene, kam itkā tā pieder. Otra iespēja prasa mazāku izdomu, bet lielākus izdevumus. Ļoti iespējams, ka apsargs to noturēs par kompaktkameru vai vecu filminieci. Pastāv arī iespēja apsargu piekukuļot, vai arī patiešām ienest vecu filminieci ar jutīgām filmām.
Oliss:Es te plānoju aizbraukt pabildēt vienu pasākumu, bet taja nelaiž iekšā ar profesionālām fotokamerām, līdz ar to kuras ir un kuras nav profesionālas fotokameras??? Un kur ir kādi reglamenti, pēc kuriem vadās pasākumu organizētāji????
Olis, aizbrauc pie savas kameras ražotāja pārstāvja LV un palūdz izziņu, ka tā nav "profesionālā kamera" IMHO to var sarunāt
Schneider:Vispār jau, ja ir laiks un luste kašķēties, ja ir blats pie advokātiem, var droši ņemt līdzi instrukciju un saukt policiju par apsarga huligānisku darbību, jo viņš ļaunprātīgi traucē man darīt to, kas nav aizliegts. Nevienā 1DS Mrak VIII instrukcijā nav atrodams vārdu savienojums "professional camera".
Pēc tiem dziesmusvētkiem ar kašķējās, arī viens no bloga... nez ar ko tas beidzās... tiesa bij pēc diviem gadiem...
Gribi tik tiekšā dziesmusvētkos ar pilnu fotosomu? Kļūsti par dalībnieku!
Pirms pāris gadiem mani negribēja ielaist pasākumā ar Zenit un 200 mm objektīvu, parastā pleca somā bija ielikts. Nu bet "īstā cilvēka" klātbūtnē nosolījos nefotografēt un ielaida mani.
bro-tip:... nafig katram knaabim dot atlauju zibinaat kultuuras miilnieku aciiis.
Pirms dažiem gadiem bildēju Dzintaru koncertzālē Latvijas Radio jauno talantu finālu, tur viens (nu laikam jau akreditētais, ja jau pa priekšu rēgojās) tā-ā mauca ar blici pa dūmu pilno skatuvi. Nu nesaprotu, kas tur varēja sanākt, bet nu kādas kuram prasības...
Ritenbraucejs:Gribi tik tiekšā dziesmusvētkos ar pilnu fotosomu? Kļūsti par dalībnieku!
tā arī izdarīju, bet tikai pa otrajām durvīm izdevās - pirmajās gadījās pretī duraks - iekšā nelaidējs.
Oliss:Un kur ir kādi reglamenti, pēc kuriem vadās pasākumu organizētāji????
tajos dziesmu svētkos tās grōšas no Kanādas ex preses sekretūte bija sacerējusi, ka Pro kamera tā, kurai var noņemt objektīvu, kurai var pielikt blici vai kuras apkārt nēsāšanai vajadzīga speciāla soma.
Man īstenībā derdzās tāds apzīmējums kā "pro-kamera"- tas rada implikāciju, ka kamera ir galvenais, bet cilvēks- biomehāniska transporta un apkalpes platforma. Ja grib ierobežot ekipējumu, tad lai saka, ka izmantot zibspuldzi aizliegts, ja besī klikšķi, tad lai pasaka, ka fotografēt ļauts tikai ar bezspoguļa aparātiem vai arī ar centrālajiem slēdžiem. Savādāk tā jocīgi sanāk.
Kad Rīgā bija PČ hokejā arī ar profesionālām kamerām nelaida, Canon 350D + sigma 70-300 apsargam neskaitījas profesionāla. Dziesmusvētkos par profesionālu uzskatīja to zilo kas meitenai rokās, par cik man bija akreditācija tad man nācās viņai viņu ienest un apsargam paskaidrot ka tā man rezerves kamera Bet vispār man liekas ka visām kamerām virsū ir rakstīts "for home and office use only"
glaimojoshi tak ka mani ar piemineeji (nez vai tas taapeec ka nokritizeeju Tavu bildi?) enivej - labaak buut par labu amatieri kaa par suudiigu vanabii profu... (nu jaa... man nav promenaadee stikla vitriinas kur savu iimoniku uzrakstiit...)
kasparsf:Kad Rīgā bija PČ hokejā arī ar profesionālām kamerām nelaida, Canon 350D + sigma 70-300 apsargam neskaitījas profesionāla. Dziesmusvētkos par profesionālu uzskatīja to zilo kas meitenai rokās, par cik man bija akreditācija tad man nācās viņai viņu ienest un apsargam paskaidrot ka tā man rezerves kamera Bet vispār man liekas ka visām kamerām virsū ir rakstīts "for home and office use only"
Manao kamerai stāv rakstīts virsī sony. Domāju canonam varētu būt rakstīts virsū ka lietojams telpās, mājās, birojā, jo iznest ārpus telpas ir risks ka to nozags, tam noplīsīs spogulis ut.t..
akreditācija vai diskreditācija, bet ja vien rīkotāju mērķis nav vienkārši čakarēt visus, kas grib bildēt un neļaut to darīt, prātīgāk pajautāt viņiem, ko viņi sarunas karstumā atļāvušies nodēvēt par professionālu kameru. saprotams, preses sekretūte 1 lieta un konkrētais apgsargs / iekšā nelaidējs gluži kas cits, bet.
Nu bet ir tik vitāli svarīgi tur iedabūt iekšā spoguļkameru? Ja primāri iet skatīties un baudīt pasākumu, tad tak var iztikt arī bez foto - vai nu tad ar ziepīti sabildēt kadrus, ko noglabāt arhīvā piemiņai no pasākuma. Ziepīti jau ļaus ienest. Galu galā tāda spoguļkamera taču traucē baudīt pasākumu - lieks smagums, visu laiku jāuztraucas, ka nenosper, nenotiek kkas utt. Beigās vairāk no pasākuma atceries skatot bildes nevis no tā, ko pats savām acīm redzēji...
Oliss:Viss sarakstītais ir labi, bet pasākums notiek Vācijā un diezin vai tur apsargi ir pirunājami vai uzpērkami
ja Vācijā tad apsargi ir gana profesionāli un ar iniciatīvu neizceļas, var būt divi varianti, spoguļkamera=profesionāla kamera vai otrais, kas ticamāks ja Tu ar savu kameru vari traucēt citiem skatīties tad nelaidīs bet ja 5D ar 50mm f1.8 tad nav problēmu, tā lūk tam vajadzētu būt!
Oliss:Viss sarakstītais ir labi, bet pasākums notiek Vācijā un diezin vai tur apsargi ir pirunājami vai uzpērkami
Ar to vajadzēja sākt, atspringsti, neuzvedies kā padomju cilvēks un baudi pasākumu. Nespīd bez akreditācijas Tev rokstāru portretus taisīt, bik cits pasākums tas tomēr ir salīdzinot ar LV tautas dziesmu svētkiem
CerambyX:Nu bet ir tik vitāli svarīgi tur iedabūt iekšā spoguļkameru? Ja primāri iet skatīties un baudīt pasākumu, tad tak var iztikt arī bez foto - vai nu tad ar ziepīti sabildēt kadrus, ko noglabāt arhīvā piemiņai no pasākuma. Ziepīti jau ļaus ienest. Galu galā tāda spoguļkamera taču traucē baudīt pasākumu - lieks smagums, visu laiku jāuztraucas, ka nenosper, nenotiek kkas utt. Beigās vairāk no pasākuma atceries skatot bildes nevis no tā, ko pats savām acīm redzēji...
Kas nu kuram svarīgāks..Es ,piemēram,bez kameras vispār neeju ne uz vienu pasākumu. UN Kā VAR KAMERA TRAUCēT BAUDīT PASāKUMU..!!!
Kas nu kuram svarīgāks..Es ,piemēram,bez kameras vispār neeju ne uz vienu pasākumu. UN Kā VAR KAMERA TRAUCēT BAUDīT PASāKUMU..!!!
Kāpēc, lai nevarētu traucēt? Ir tomēr starpība vai kādā pasākumā 1/2 no laika knibinies ap fotoaparātu, vai tomēr to laiku velti pasākuma apskatei un izbaudīšanai (ar nosacījumu, ka tur ir ko skatīt un baudīt). Biju te pagājušogad paķēris līdzi aparātu uz Fonofestu - it kā jau bildiņas sabildēju, tagad no vienas puses forši paskatīties, bet noteikti pakāsu lielu daļu no festivāla 'satura un fīlinga' staigājot visu laiku ar aparātu kaklā vai somā. Atstāt nekur tak nevar - jāpieskata. Vārdu sakot, gandrīz vai labāk nebūtu ņēmis - būtu vismaz pasākumu izbaudījis līdz galam. Mēģinu no šīs kļūdas mācīties Galu galā foršākie pasākumu kkā ir bijuši tie, kur fotoaparāts man nav bijis līdzi.
Jautājums gan visai filozofisks un iespējams dziļi individuāls - kas kuram Tuvāks. Izbaudīt pasākumu uz vietas par visiem 110% un pēc tam kavēties patīkamās atmiņās par to, vai arī daudz bildēt, zaudēt šo to no pasākuma un pēc tam mājās skatīties foršas bildes un kavēties atmiņās pēc tām.
P.S. - gan jau, ka var arī apvienot (gan izbaudīt pasākumu, gan kādu bildi iemūžināt piemiņai), bet tad tādam mērķim labāk der ziepīši nekā lielas spoguļkameras
Kāpēc, lai nevarētu traucēt? Ir tomēr starpība vai kādā pasākumā 1/2 no laika knibinies ap fotoaparātu, vai tomēr to laiku velti pasākuma apskatei un izbaudīšanai (ar nosacījumu, ka tur ir ko skatīt un baudīt). Biju te pagājušogad paķēris līdzi aparātu uz Fonofestu - it kā jau bildiņas sabildēju, tagad no vienas puses forši paskatīties, bet noteikti pakāsu lielu daļu no festivāla 'satura un fīlinga' staigājot visu laiku ar aparātu kaklā vai somā. Atstāt nekur tak nevar - jāpieskata. Vārdu sakot, gandrīz vai labāk nebūtu ņēmis - būtu vismaz pasākumu izbaudījis līdz galam. Mēģinu no šīs kļūdas mācīties Galu galā foršākie pasākumu kkā ir bijuši tie, kur fotoaparāts man nav bijis līdzi.
Jautājums gan visai filozofisks un iespējams dziļi individuāls - kas kuram Tuvāks. Izbaudīt pasākumu uz vietas par visiem 110% un pēc tam kavēties patīkamās atmiņās par to, vai arī daudz bildēt, zaudēt šo to no pasākuma un pēc tam mājās skatīties foršas bildes un kavēties atmiņās pēc tām.
P.S. - gan jau, ka var arī apvienot (gan izbaudīt pasākumu, gan kādu bildi iemūžināt piemiņai), bet tad tādam mērķim labāk der ziepīši nekā lielas spoguļkameras
Bildējot pasākumu,neknibinos ap kameru 1/2 daļu no laika,bet fotografēju.+ par kameras smagumu fotografēšanas laikā pat iedomāties nevaru - ir pilnīgi vienalga,cik sver..Bet tas laikam tiešām ir dziļi individuāli.. pēc Oliss jautājuma šķiet,ka šamais tomēr vēlas iemūžināt pasākumu,citādi nebūtu jautājis pēc padoma Oliss,uz pasākumu blakus sievu rozā skaistā kleitiņā + kabatas sunītis šlipsītē uz rokas+ pievilcīgs mazulis..=ir iespēja ietikt ar kameru..
Bildējot pasākumu,neknibinos ap kameru 1/2 daļu no laika,bet fotografēju.+ par kameras smagumu fotografēšanas laikā pat iedomāties nevaru - ir pilnīgi vienalga,cik sver..Bet tas laikam tiešām ir dziļi individuāli.. pēc Oliss jautājuma šķiet,ka šamais tomēr vēlas iemūžināt pasākumu,citādi nebūtu jautājis pēc padoma Oliss,uz pasākumu blakus sievu rozā skaistā kleitiņā + kabatas sunītis šlipsītē uz rokas+ pievilcīgs mazulis..=ir iespēja ietikt ar kameru..
Nu jā... Te, protams, vispirms jāizšķir, kas ir galvenais mērķis ejot uz pasākumu - to sabildēt, vai to izbaudīt Ja pirmais variants, tad, protams, fotoaparāts nevar traucēt. Man laikam vairāk otrs variants atbilst - attiecīgi man fotoaparāts traucē