forum.gif
Piemērotākais objektīvs..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Piemērotākais objektīvs..
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.07.11 10:27 labots
 citēt
ir jau ir cilvēki,kuri visu mūžu sēž skolās un tā arī neko neizdara,jo visu laiku domā,ka jābūt vairāk diplomiem pie sienas....
Vēl ir cilvēki,kuri sēž virtuālā vietnē,gudri spriež par foto,bet tai pašā vietnē nevar redzēt nevienu praktisku,pareizas fotogrāfijas piemēru....
Publicēts: 13.07.11 11:06
 citēt
f-foto:
Nez vai tu tāpat pārmetīsi aerofotogrāfiem, ka tie nebildē kukaiņus ar makro ierīcēm, vai žurnālistiem-reportieriem, ka tie nesēž studijā, bildētami pases bildes. Šo uzskaitījumu, protams, var turpināt.

Es taču runāju nevis par fotogrāfēšanu, bet par vienkārši iziešanu dabā. Manuprāt, tā ir lieta, kas ir lietderīga un vērtīga jebkura vecuma, profesijas, ticības, politiskās pārliecības (utt.) cilvēkam :) Stundas pastaiga pa mežu, pļaviņu, gar upi (utt.), manuprāt, lieliski noņem ikdienā uzkrāto stresu un vispārējai cilvēka labsajūtai un veselībai ir daudz vērtīgāk kā 10 komentāru uzrakstīšana internetā :) Cilvēks galu galā no dabas ir nācis, taču mūsdienās šo saikni ar dabu ir sācis zaudēt... Tāpēc jau saku, ka labāk Tu būtu izgājis ārā papriecāties par kko jauku nevis vedis bezmērķīgas diskusijas. Protams, es jau nevaru zināt - varbūt katru dienu pavadi ārā 10 stundas un tieši internets Tev ir atpūtas vieta, taču man ir aizdoma, ka tā tomēr nav...
Publicēts: 13.07.11 12:14
 citēt
Ūdens 90C temperatūrā vārās apmēram 3km virs jūras līmeņa, Everestā vārās pie 68C.

Te bija replika par to, ka pasniedzējiem labāk patīk iezubrītas lietas. Bez tam pieminēt augstskolu, kā lielu sasniegumu, arī ir gluži lieki. Es pavasara semestros lasu lekcijas LU jau vairākus gadus un visus šos gadus es cīnos par to, lai studenti vismaz sāktu domāt, lai viņi ne tikai iemācās faktus, bet arī saprot, kā tos izmantot pasaules uzskata veidošanā. Piemēram, ka bioķīmijā vitamīns ir tas pats, kas uzturzinātnē, tikai aplūkots no cita skatījuma. Bez tam nepieciešams nodalīt objektīvo realitāti no interpretācijām. Fizikas (un jebkuri citi dabas) likumi sākot no ūdens vārīšanās temperatūras atkarības no spiediena un turpinot ar optikas likumiem fotogrāfijā ir objektīvās realitāte. Valsts likumi un noteikumi, kā CSN, ir interpretācija par tēmu "sakārtot ceļu satiksmi" un pielietojami atbilstoši situācijai. "Braukšu virsū riteņbraucējam, jo pēc CSN man ir taisnība", protams, ir stulbums, bet tajā pašā laikā tā ir ikdiena. Man šķiet, ka arī šajā diskusijā par objektīvu pielietojumu bieži tiek sajaukta objektīvā realitāte un interpretācijas.
Publicēts: 13.07.11 12:15 labots
 citēt
ekoists:lai nebūtu gari jāstrīdās, vajag precīzi definēt,par ko runa.Portrets vidē,studijā,klasiskais,netradicionālais?Visi taču būs portreti?Otrs jautājums,kad tas skaitās veiksmīgs portrets,kādi kritēriji to nosaka?(par cik pārdots,cik gaumīgs,cik uzmanību piesaistošs).Nupat sēžu pie kāzu bildēm,un mani pārņem šausmas,cik daudz esmu sabildējis nepareizus portretus ar platleņķi.(pēc definīcijas,to nedrīkst darīt)Protams man ir arī klasiskie portretu objektīvi(85mm,135mm).Gadās arī,ka nobildēju cilvēku bez kājām(vairumā gadījumu tieši ar portretu objektīviem),tagad nezinu,kā skatītājs to uztvers,jo visi taču zin,ka cilvēkam ir divas kājas.....tāpat,kā tiltam divi gali.

nedod Dies, ja vēl būsi nogriezies plaušas !!!:face-sad::face-glasses::face-crying:
bet vispār foto onkulis, biedri iekš bloga foto, ira viens saudzējams tipiņš !
Jo raugi - taisa normālu iemeslu plašam spamam :face-smile:
Nava garlaicīgi:face-wink:
Publicēts: 13.07.11 12:38
 citēt
NilsS:
ekoists:lai nebūtu gari jāstrīdās, vajag precīzi definēt,par ko runa.Portrets vidē,studijā,klasiskais,netradicionālais?Visi taču būs portreti?Otrs jautājums,kad tas skaitās veiksmīgs portrets,kādi kritēriji to nosaka?(par cik pārdots,cik gaumīgs,cik uzmanību piesaistošs).Nupat sēžu pie kāzu bildēm,un mani pārņem šausmas,cik daudz esmu sabildējis nepareizus portretus ar platleņķi.(pēc definīcijas,to nedrīkst darīt)Protams man ir arī klasiskie portretu objektīvi(85mm,135mm).Gadās arī,ka nobildēju cilvēku bez kājām(vairumā gadījumu tieši ar portretu objektīviem),tagad nezinu,kā skatītājs to uztvers,jo visi taču zin,ka cilvēkam ir divas kājas.....tāpat,kā tiltam divi gali.

nedod Dies, ja vēl būsi nogriezies plaušas !!!:face-sad::face-glasses::face-crying:
bet vispār foto onkulis, biedri iekš bloga foto, ira viens saudzējams tipiņš !
Jo raugi - taisa normālu iemeslu plašam spamam :face-smile:
Nava garlaicīgi:face-wink:

un cenšamies jau cik spējam - viņu uzmundrināt un iedrošināt...
Publicēts: 13.07.11 12:43
 citēt
ledgars:............ Man šķiet, ka arī šajā diskusijā par objektīvu pielietojumu bieži tiek sajaukta objektīvā realitāte un interpretācijas.

+++++++
Publicēts: 13.07.11 12:51
 citēt
Jolan:portretiem ieteiktu Nikon 105/2 AF DC un ainavām Nikon 14-24 AF-S

ainavām uz DX drīzāk kaut kādus 10-20/10-24 mm. A varbūt 16-35 vai 16-85.
portretiem sarežģītāk pateikt. 35/50/1.8, 85 mm, 105 mm. A varbūt Sigmas 50-150 (kad Nikonam tāds būs?)?
Publicēts: 13.07.11 13:09
 citēt
ledgars:Te bija replika par to, ka pasniedzējiem labāk patīk iezubrītas lietas. Bez tam pieminēt augstskolu, kā lielu sasniegumu, arī ir gluži lieki. Es pavasara semestros lasu lekcijas LU jau vairākus gadus un visus šos gadus es cīnos par to, lai studenti vismaz sāktu domāt, lai viņi ne tikai iemācās faktus, bet arī saprot, kā tos izmantot pasaules uzskata veidošanā

Cepuri nost, lai vairāk tādu pasniedzēju!
Publicēts: 13.07.11 20:24
 citēt
RudeWolf:Bet vai tad nav tā, ka jebkurš objektīvs, kas veic projekciju ar citu skata leņķi kā 53° (pa diagonāli) deformē perspektīvu? Stingri ņemot jebkura deviācija no ierastā dabiskā redzes leņķa ir deformācija. Domāju, ka te pie vainas ir stereotips par to, kas smukāks- snīpītis vai gurķis?

Te arī isplatītākais mīts, kad kaut kur sagrābstītas lietas tiražē tālāk un tās ar laiku paliek par "patiesību"

1. perspektīvas deformācijai nav NEKĀDAS tiešas saistības ar objektīva skatu leņķi, lai gan platleņķa objektīvi parasti kropļo vairāk:)
2. mītiskie 50mm uz FF, kas esot "dzimtākā" perspektīva cilvēkam ir pie būtiskākās piebildes - stāvoša cilvēka figūrai, kas nozīmē +/- konstantā attālumā...neņemot ekstrēmākos piemērus kā Jao Mings vai liliputs:)
3. vienādā attālumā fotogrāfējot vienu objektu ar 50mm objektīvu un 100mm objektīvu šā objekta perspektīva nemainās!!!

No tā tad arī atvasinājušies mistiskie "portretu" objektīvi 50mm figūrām, 90mm torsam, 135mm sejai...visos šajos gadījumos attālums līdz bildējamajam objektam būs apmēram vienāds...:)

Ja kādam nav skaidrs kas ir perspektīva un kā tā attēlojas grafiski un kāpēc tā mainās tikai atkarībā no attāluma nevis no mistiskiem skatu leņķiem varu par 25 Ls/h novadīt privātstundas.
Publicēts: 13.07.11 20:25
 citēt
Rude, Tev ir tikai viena acs, ka tev pierasts skatu leņķis ir 53 grādi???
Publicēts: 13.07.11 21:24 labots
 citēt
imgfoto:
RudeWolf:Bet vai tad nav tā, ka jebkurš objektīvs, kas veic projekciju ar citu skata leņķi kā 53° (pa diagonāli) deformē perspektīvu? Stingri ņemot jebkura deviācija no ierastā dabiskā redzes leņķa ir deformācija. Domāju, ka te pie vainas ir stereotips par to, kas smukāks- snīpītis vai gurķis?

Te arī isplatītākais mīts, kad kaut kur sagrābstītas lietas tiražē tālāk un tās ar laiku paliek par "patiesību"

1. perspektīvas deformācijai nav NEKĀDAS tiešas saistības ar objektīva skatu leņķi, lai gan platleņķa objektīvi parasti kropļo vairāk:)
ja runā par projekciju, tad leņķim ir nozīme, ne? Jo matricas/filmas izmērs nemainās. Un parasti Tavas meičas izmērs arī ne. Respektīvi, Tu domā kā Māra 2. piemērā.
2. mītiskie 50mm uz FF, kas esot "dzimtākā" perspektīva cilvēkam ir pie būtiskākās piebildes - stāvoša cilvēka figūrai, kas nozīmē +/- konstantā attālumā...neņemot ekstrēmākos piemērus kā Jao Mings vai liliputs:)
nujā, sēdošam būs jau citi mm
3. vienādā attālumā fotogrāfējot vienu objektu ar 50mm objektīvu un 100mm objektīvu šā objekta perspektīva nemainās!!!
un tāpēc imgfoto bildē meičas ģīmi ar 24 mm no 10 m attāluma.

No tā tad arī atvasinājušies mistiskie "portretu" objektīvi 50mm figūrām, 90mm torsam, 135mm sejai...visos šajos gadījumos attālums līdz bildējamajam objektam būs apmēram vienāds...:)

Ja kādam nav skaidrs kas ir perspektīva un kā tā attēlojas grafiski un kāpēc tā mainās tikai atkarībā no attāluma nevis no mistiskiem skatu leņķiem varu par 25 Ls/h novadīt privātstundas.
paldies, atturēsimies.
Publicēts: 13.07.11 21:50
 citēt
imgfoto, mazak teoretize, vairak bilde.
Publicēts: 13.07.11 21:52
 citēt
imgfoto:

Hmm... Ja vairāk padomā, tad taisnība gan tev būs. I stand corrected.
Publicēts: 13.07.11 21:54
 citēt
Man pierasts būtu objektīvs ar 180° grādu skata leņķi, žēl tik, ka kadra malās asums nav pārāk labs.
Publicēts: 13.07.11 22:13
 citēt
RudeWolf:Man pierasts būtu objektīvs ar 180° grādu skata leņķi, žēl tik, ka kadra malās asums nav pārāk labs.

pārej uz tālmēru (ideāli ja vēl laukumu palielināsi) un asums kadra malās uzlabosies
Publicēts: 13.07.11 22:24
 citēt
Es baidos, ka man dzelži par švaku, lai visu laiku apstrādātu to ideāli aso 180° panorāmu.
Publicēts: 14.07.11 11:31
 citēt
Ergli,

...šeit gribas rupji nolamāties, bet atturēšos:D

Vai tad tiešam cilveki kas it kā fotogrāfē vairs nav spējīgi PATSTĀVĪGI un telpiski domāt?

Īpaši lieliem kretīniem - lai sēdošu cilvēku iekomponētu +- jēdzīgi kadrā ar 50mm objektīvu būs jāpaietas daži soļi tuvāk caur ko arī izmainīsies ceilvēka grafiskais attēlojums perspektīvā, ja negribam mainīt perspektīvu lietojam stiklu ar lielākiem mm. Ja tas kādam nav saprotams varbūt labāk fotokameru nelietot?

Tas kā un ar ko un no kāda attāluma bildēt jau ir cits jautājums, par ko Marim pilnīga taisnība.

'ipašiem grūtgalvjiem varu ieteikt nobildēt no viena attāluma ar 15/22/50/300 mm stikliem vienu un to pašu lietu nekas perspektīvā nemainās.
Tāpēc man nav saprotamas foto raudas par to ka ainavas nevajag bildēt ar tele...kaut ko kopā savelkot:D
Publicēts: 14.07.11 13:02 labots
 citēt
i.vietas.lv...
Es gan nesaprotu kāds te ar to visu sakars...

Par meitenēm un zirgiem - modelītes satraucās, ka celulīts neesot noņemts:)
Publicēts: 14.07.11 14:14 labots
 citēt
Ja Tu no māra attēliem neizlobīji, ka galvenais izvēlētās perspektīvas iegūšanai ir STRĀDĀT AR KĀJĀM pēc tam piemeklējot kadrējumam vajadzīgo objektīvu, tad man par daudzo gadu pieredzi paliek skumji.

ja kādam vēl kas nav skaidrs, iesaku paskaitīt katrā kadrā redzamos gulšņus līdz tiltam un tad murgot par skatu leņķiem, kuri maina perspektīvu:D
Publicēts: 14.07.11 14:20
 citēt
imgfoto:Ja Tu no māra attēliem neizlobīji, ka galvenais izvēlētās perspektīvas iegūšanai ir STRĀDĀT AR KĀJĀM pēc tam piemeklējot kadrējumam vajadzīgo objektīvu, tad man par daudzo gadu pieredzi paliek skumji.

ja kādam vēl kas nav skaidrs, iesaku paskaitīt katrā kadrā redzamos gulšņus līdz tiltam un tad murgot par skatu leņķiem, kuri maina perspektīvu:D
labi ka izlaboji, jefinj... labaak pastaasti kaut ko par gaismas daudzumu... kas aiziet liidz matricai atkariibaa no taa, cik liels ir prieksheejaa filtra izmeers. Tev tak patiik taadas diskusijas, ne?:face-kiss:
Publicēts: 14.07.11 14:23 labots
 citēt
Nebāzies man virsū ar savām virtuālajām bučām...mani neuzrunā onkas zem meiteņu profiliem :D
Publicēts: 14.07.11 14:48 labots
 citēt
Vai dzimumakts ar trijiem prezervatīviem vienlaicīgi arī būs 3x ilgāks?
Publicēts: 14.07.11 15:14
 citēt
imgfoto:Nebāzies man virsū ar savām virtuālajām bučām...mani neuzrunā onkas zem meiteņu profiliem :D
Tu arī to pamanīji?
Publicēts: 14.07.11 15:16
 citēt
Ir kāds, kas to nezin? Te gan būtu interesanti paklausīties psihiatra viedokli...
Publicēts: 14.07.11 15:36
 citēt
f-foto: ar teleobjektīvu uzņemtais tilta fragments ir tehniski teorētisks paraugs. Dzīvē tā nefotografē.

nē nu vai nav rēcīgi? :D
Publicēts: 14.07.11 16:22
 citēt
Maris:
f-foto: ar teleobjektīvu uzņemtais tilta fragments ir tehniski teorētisks paraugs. Dzīvē tā nefotografē.

Cilvēkam taisnība!
Dzīvē fotografē ar īFoniem, tiem skatu leņķis ir platāks. :what:
Publicēts: 14.07.11 16:36
 citēt
imgfoto:Vai dzimumakts ar trijiem prezervatīviem vienlaicīgi arī būs 3x ilgāks?

Protams, kamēr visus uzrullēsi...
Publicēts: 14.07.11 16:38
 citēt
f-foto:
imgfoto:Ja Tu no māra attēliem neizlobīji, ka galvenais izvēlētās perspektīvas iegūšanai ir STRĀDĀT AR KĀJĀM pēc tam piemeklējot kadrējumam vajadzīgo objektīvu, tad man par daudzo gadu pieredzi paliek skumji.

Vai pie Milau viadukta Francijā arī var pastrādāt ar kājām?

Jā, no sākuma kāds laiks ir jāiet ar kājām, tad sasniedzot aptuveni vidu ir pie margas jāpiešņorē līdzi paņemtais 50m striķis, otrs gals jāapšņorē ap gavu un jālec lejā.
Publicēts: 14.07.11 16:45
 citēt
imgfoto:Ir kāds, kas to nezin? Te gan būtu interesanti paklausīties psihiatra viedokli...
Jā toreiz ar aloxu plēsās viens otru par dirsu sauca, jaukas bildes viens otram veltīja.
Publicēts: 14.07.11 16:55
 citēt
Meitenei iesaku:

www.iconicphoto.com... (2. lapā laba info, ja pemeklē netā, tad ir matemātiski izskaidrots)
www.ephotozine.com...
www.digital-slr-guide.com...

Jameklē netā info pec atslegas vardiem:

creative portrait
wide angle portrait
telephoto portrait/tele. p. effects
portrait lens
50mm/ 85mm background
lens aperature
portrait
wide angle vs telephoto nature lens u.t.t. :)
Publicēts: 14.07.11 16:58
 citēt
a tur kanona reklāme, bet meitene nopirkusi nikon.
Publicēts: 14.07.11 18:14
 citēt
Vaards:
imgfoto:Vai dzimumakts ar trijiem prezervatīviem vienlaicīgi arī būs 3x ilgāks?

Protams, kamēr visus uzrullēsi...

jau būsi tā nop...s, ka vairāk nevajadzēs :face-grin:
Publicēts: 14.07.11 19:17
 citēt
imgfoto:Ergli,

...šeit gribas rupji nolamāties, bet atturēšos:D

Vai tad tiešam cilveki kas it kā fotogrāfē vairs nav spējīgi PATSTĀVĪGI un telpiski domāt?
nē, viņiem ir domātājs kabatā līdzi

Īpaši lieliem kretīniem - lai sēdošu cilvēku iekomponētu +- jēdzīgi kadrā ar 50mm objektīvu būs jāpaietas daži soļi tuvāk caur ko arī izmainīsies ceilvēka grafiskais attēlojums perspektīvā, ja negribam mainīt perspektīvu lietojam stiklu ar lielākiem mm. Ja tas kādam nav saprotams varbūt labāk fotokameru nelietot?
ir ir saprotams. Man tik patika Tavs 50 mm standarts priekš stāvoša vidusmēra cilvēka. Nu tad es izdomāju savu standartu priekš sēdoša.

Tas kā un ar ko un no kāda attāluma bildēt jau ir cits jautājums, par ko Marim pilnīga taisnība.

'ipašiem grūtgalvjiem varu ieteikt nobildēt no viena attāluma ar 15/22/50/300 mm stikliem vienu un to pašu lietu nekas perspektīvā nemainās.
Tāpat Tu saproti, ka konkrētu objektu uz konkrētas matricas bildējot, skatu leņķis nosaka attālumu un attiecīgu perspektīvu. Beidzam
Tāpēc man nav saprotamas foto raudas par to ka ainavas nevajag bildēt ar tele...kaut ko kopā savelkot:D
Ainava ar tele ir pilnīgi cita ainava un par kaut ko citu nekā ar plato, reti var dziļumu redzēt. FFoto domā, ka mistiskais vidusmērs tiltu no gala nesaprot un nemīl.
Publicēts: 14.07.11 19:26
 citēt
f-foto:

Acīmredzami nav, jo pat pats tu nespēj uzrakstīt "jā, tas gan ir rēcīgi", tad ko vēl no citiem gaidīt.

Varbūt tev ir kāds Kuldīgas tilta attēls, uzņemts ar tevis iedomāto perspektīvu?

a
nu, bet protams, ka man ir (ar to jau mēs atšķiramies) - nafig viens Kuldīgas - man ir veseli 3 Lionas tilti uzreiz kurus 300mm telestikls saplacinājis glītā ģeometriskā kompenē - i *mistiskais vidusmērs* čurā karstu - Ērglis velti baidās no mistiskā vidusmēra jo jamiem pokuj kā viņus māna - kompene jau priekš tā arī ir izdomāta, lai manipulētu ar skatītāju

content22-foto.inbox.lv...

iedomājies ko mēs redzētu no fona pilsētas un 2 tālākajiem tiltiem pie platleņķa?... pāris košus punktiņus... ja ir galva tad stiklu no somas čakarē tādu kādu VAJAG ne tādu kāds pēc trulas dogmas neta sviestos vai jefiņu rokasgrāmatās rakstīts
Publicēts: 14.07.11 19:58
 citēt
Maris:
f-foto:
Acīmredzami nav, jo pat pats tu nespēj uzrakstīt "jā, tas gan ir rēcīgi", tad ko vēl no citiem gaidīt.

Varbūt tev ir kāds Kuldīgas tilta attēls, uzņemts ar tevis iedomāto perspektīvu?

a
nu, bet protams, ka man ir (ar to jau mēs atšķiramies) - nafig viens Kuldīgas - man ir veseli 3 Lionas tilti uzreiz kurus 300mm telestikls saplacinājis glītā ģeometriskā kompenē - i *mistiskais vidusmērs* čurā karstu - Ērglis velti baidās no mistiskā vidusmēra jo jamiem pokuj kā viņus māna - kompene jau priekš tā arī ir izdomāta, lai manipulētu ar skatītāju

content22-foto.inbox.lv...

iedomājies ko mēs redzētu no fona pilsētas un 2 tālākajiem tiltiem pie platleņķa?... pāris košus punktiņus... ja ir galva tad stiklu no somas čakarē tādu kādu VAJAG ne tādu kāds pēc trulas dogmas neta sviestos vai jefiņu rokasgrāmatās rakstīts

nuka
Publicēts: 14.07.11 20:23 labots
 citēt
Maris:nafig viens Kuldīgas - man ir veseli 3 Lionas tilti uzreiz

kam nav lemts, nesapratīs; Māri, tak Kuldīgas tilts ir vispārzināms starptautiskais fotogrāfu etalons - ja nespēj nobildēt "pareizi" - neesi nekāds fotogrāfs, viss, bans, uz mūžu mūžiem!
Publicēts: 14.07.11 21:29 labots
 citēt
versatile:
Maris:nafig viens Kuldīgas - man ir veseli 3 Lionas tilti uzreiz

kam nav lemts, nesapratīs; Māri, tak Kuldīgas tilts ir vispārzināms starptautiskais fotogrāfu etalons - ja nespēj nobildēt "pareizi" - neesi nekāds fotogrāfs, viss, bans, uz mūžu mūžiem!

Diez kurais tad būs "pareizāks"- ar 12-24 (12 mm) blakus, jebšu 17-40 (19 mm) pa gabalu (no rumbas)?
Eksperimentam ar teleobjektīvu man toreiz nebija helikoptera..:face-wink:

Publicēts: 14.07.11 21:39
 citēt
Tev Frīdi začots - viss pēc standartuhas :)

nekādu ķecerību
Publicēts: 14.07.11 22:07
 citēt
frīdis arī visu salaidis grīstē...nu nav tam tiltam viens gals resnāks par otru,un nav zāle ūdenī tik pat liela,kā tilts.proporcijas ir pazudušas.Ja cilvēkam ir divas kājas,rokas un viena galva,tad to arī vajag proporcionāli parādīt.:face-smile:
Publicēts: 14.07.11 22:14
 citēt
Bet šitāds?....:face-wink:

Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6