forum.gif
Cien. blogeru domas par Sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Cien. blogeru domas par Sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.04.07 23:47
 citēt
vājprātā izbesījos ar savu Nikon D50 18-55 kit objektīvu - kaut ko normāli uzbildēt var tikai spožā gaismā un arī tad asuma nav nekāda. Variants A bija mest šai māžošanai mieru, pārdot nost D50 ar visiem loriņiem un iegādāt ziepinieku, bet, norimstot rudajai emocionalitātei, nolēmu, ka jāpērk normāls stikls un jāturpina māžoties.

par cik jau tā esmu izpriecājusies ar līzingu ņemšanām, kredītlīnijām un amex kartiņām, īpaši daudz līdzekļu šim pasākumam investēt negribētu. nu, sakarīga robeža būtu laikam kādi 300 Ls. naivi, bet tādus pagaišus šos stiklus gribētu un sakarīgu diapazonu, katrā ziņā nekādus universāļus.

tas, ar ko man patīk māžoties, tobiš fočēt, ir portretiņi, visādas studijas bildītes, klusās dabas utt - katrā ziņā nekāds superactions brīvā dabā, saulrietiņi un lecoši kaķi.

ieskatījos te vienā tādā: Sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO (www.photokina-show.com... )

1. jautājums - jūsu domas par manis noskatīto stiklu;
2. jautājums - jūsu ierosinājumi par pašu izmēģinātām un par labu esam atzītām alternatīvām?
3. - izgooglējusi jau esmu pietiekami, tāpēc to var neieteikt :) gribu dzirdēt savas virtuālās komūnas biedru domas.
:roll:
Publicēts: 12.04.07 00:00
 citēt
Esi jau mēģinājusi meklēt googlē kaut ko līdzīgu "how to take sharp photos" ?

P.S. Nikon neražo asu 50mm stiklu par labu cenu?
Publicēts: 12.04.07 00:06
 citēt
use canon :mrgreen:
Publicēts: 12.04.07 00:28
 citēt
Ar Canon Tamron 17-50 F2,8 ir ļot ass (ieliek pro sērijas sCanon stiklam utt) domāju ka ar Nikon nebūs citādāk.
PS.Te var paskatīt
www.the-digital-picture.com...
sastrelē tevis interesējošos stiklus un aiziet, sorry ka uz Canon bet ino jau no tā nemainās.
Publicēts: 12.04.07 02:05
 citēt
Tava kļūda bija domāt, ka 18-55 būs ideāls priekš portretiem un klusajām dabām. Neslikts objektīvs, lai gan jau tas vien, ka nevarēsi dabūt vajadzīgo asuma dziļumu, ko dod f/2.8, nerunājot par f/1.8 vai f/1.4. Neass 50-55 mm diapazonā, vislabākais asums ir pie f/8. No vinja var daudz laba izspiest, bet šis objektīvs nav vainīgs, ka tu gaidi no viņa to, ko tas nemaz nepiedāvā. Vīrietis, kas prot padancot, uztaisīt vakariņas un salabot krānu diez vai būs ideāls partneris, ja vēlies tikai un vienīgi moderno deju sacensības...

Otrkārt, it kā nevēlies universālo objektīvu, bet ... vai ta 18-50 nav universālais objektīvs?

p.s. pa cik pārdod 18-55?
Publicēts: 12.04.07 02:11
 citēt

Jauni:

AF Nikkor 50mm f/1.8D - ~100 Ls (varot atrast leetaak)
AF Nikkor 50mm f/1.4D - ~250-300 Ls (vienmēr kaut kur esot lētāk)
Publicēts: 12.04.07 02:44
 citēt
use canon :mrgreen:

Tu domāji [url=www.fotoblog.lv... 18-55mm kitenieku?
Publicēts: 12.04.07 09:14
 citēt

Jauni:

AF Nikkor 50mm f/1.8D - ~100 Ls (varot atrast leetaak)
AF Nikkor 50mm f/1.4D - ~250-300 Ls (vienmēr kaut kur esot lētāk)

paldies, martink, ir kādi komentāri no praktiskās puses par šiem te abiem?

tos 18mm biju domājusi dēļ tā, ka kādureiz jau arī izlīstu ārā :):):)

vēl neesmu domājusi, par cik varētu pārdot kit 18-55...
Publicēts: 12.04.07 09:43
 citēt
Nesen iepirku Sigma 18-50 2.8. Priekš cenas un ražotāja atbilstoša kvalitāte, nav slikts, esmu apmierināts. Protams, ka labāks būs oriģināls ražotājs, bet tam būs atbilstoša cena un tad jau rodas jautājums, vai Tu ar to pelni maizi, vai arī tas Tev ir vaļasprieks, kurā Tu nevēlies ieguldīt tūkstošus. Jo jārēķinās, ka ar šo vienu objektīvu Tu diez vai aprobežosies. radīsies citas vēlmes, un būs citi objektīvi.
Šis ir vairāk vai mazāk universāls objektīvs ražots tieši Crop matricai (DC). Vairāk universāls būtu līdz kādiem 70-85mm, bet tik gaišs Sigmai priekš Crop laikam nav.
Jebkurā gadījumā pēc kitenieka ar šo objetīvu ir atraisītas rokas!

Man šāds objektīvs ir pieejams par 255Ls ar Latvijas garantiju.
Publicēts: 12.04.07 20:05
 citēt
AF Nikkor 50mm f/1.4D - palikšu laikam pie tā.... :)
Publicēts: 13.04.07 12:11
 citēt
Nikonista sapnis :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):