Oskarz:bishk offtopics - pagaisnedēļ runāju ar videooperatoriem kāzas - čaļi ņem 50 ls stundā + par montēšanu atsevišķi. Teica ka kāzās vidēji ap 800 ls paņem.. Pēc tā man šķiet, ka bildēt kāzas par mazāk kā 300 ls ir lēti!
Filmēšana nav 50ls/h ir sākot no 30ls/h, protams ar ko filmē vēl jautājums, ja ar kaut kādām HD DSLR ta tur nekādā gadijum„a nevar prasīt 50ls/h.
Oskarz:bishk offtopics - pagaisnedēļ runāju ar videooperatoriem kāzas - čaļi ņem 50 ls stundā + par montēšanu atsevišķi. Teica ka kāzās vidēji ap 800 ls paņem.. Pēc tā man šķiet, ka bildēt kāzas par mazāk kā 300 ls ir lēti!
Filmēšana nav 50ls/h ir sākot no 30ls/h, protams ar ko filmē vēl jautājums, ja ar kaut kādām HD DSLR ta tur nekādā gadijum„a nevar prasīt 50ls/h.
Nu manuprāt tā cena nav nemaz tik traka, ja ņem vērā, ka 2 operatori strādā ar 4 kamerām kopā (ceremoniju laikā 2 vēl stāv uz statīviem). Pamatā izmanto divus canon 5d mark II ar L optiku. Manuprāt kvalitāte izcila, darbus var apskatīt [url=www.vividcafe.com Cik]www.vividcafe.com Cik[/url] es vispār esmu redzējis kāzu filmētājus, tad šie ir labākie LV.
Tā filosofiski tai procesā ir divas puses, viena dod, otra ņem... Ja ir kas dod, var kaut tūkstošus ņemt... Ja par tematu, pirms pāris dienām kaimiņienes meita bij ienākusi, gribot, lai šās kāzas sabildē; pateicu cenu, pēc pauzes teksts, ka draugos pa 50Ls piedāvājot to pakalpojumu... Tur ar šo pasūtīju. Cilvēciņam tik viens jautājums nelika mieru - vai tiešām fotografēšana tik grūts darbs ir??? Par to, ka grāvjus rakt ir grūtāk, pat nesāku stāstīt.
Nu manuprāt tā cena nav nemaz tik traka, ja ņem vērā, ka 2 operatori strādā ar 4 kamerām kopā (ceremoniju laikā 2 vēl stāv uz statīviem). Pamatā izmanto divus canon 5d mark II ar L optiku. Manuprāt kvalitāte izcila, darbus var apskatīt [url=www.vividcafe.com Cik]www.vividcafe.com Cik[/url] es vispār esmu redzējis kāzu filmētājus, tad šie ir labākie LV.
Tiešām skaisti, īpaši stūros... L optika tomēr... Un pretgaismas zaķi, kas pēc NLO, vai NLO kas pēc zaķiem... Būs kādam ufologam jāpajautā...
Tiešām skaisti, īpaši stūros... L optika tomēr... Un pretgaismas zaķi, kas pēc NLO, vai NLO kas pēc zaķiem... Būs kādam ufologam jāpajautā...
tas viss ir gaumes jautājums, dažreiz defekts ir efekts - par vinjeti un saules zaķīšiem
Labs piemērs (manuprāt vinjete izskatās ļoti efektīvi) - www.youtube.com...
Piedod, kopš dzimšanas neesmu ar gaumi slimojis... BET tajos video vinjete ir defekts, vēl jo vairāk ar polarizācijas (d)efektu. Un blogā ntās reizes runāts, ka filmēšana ar DSLR ir tehniski lētais variants. Pro kameras un attiecīgā optika MAKSĀ, diemžēl, nejau eLku cenu. Par "ostro zakručennnnij sjužet" neizteikšos, kamēr ar gaumi nebūšu saslimis.
Elmarss:Piedod, kopš dzimšanas neesmu ar gaumi slimojis... BET tajos video vinjete ir defekts, vēl jo vairāk ar polarizācijas (d)efektu. Un blogā ntās reizes runāts, ka filmēšana ar DSLR ir tehniski lētais variants. Pro kameras un attiecīgā optika MAKSĀ, diemžēl, nejau eLku cenu. Par "ostro zakručennnnij sjužet" neizteikšos, kamēr ar gaumi nebūšu saslimis.
1. Parādi kādu labāku, es nesaku ka tādu nav - mani pat interesē kuri tie ir, tāpēc būšu priecīgs, ja varēsi norādīt uz vēl kādu Latvijā filmētu kāzu video, kas tavuprāt ir pārāks! 2. Vai Tavuprāt būtu loģiski filmēt kāzas ar tehniku kas maksā virs 100 000 lvl ?
Elmarss: Tiešām skaisti, īpaši stūros... L optika tomēr... Un pretgaismas zaķi, kas pēc NLO, vai NLO kas pēc zaķiem... Būs kādam ufologam jāpajautā...
tas viss ir gaumes jautājums, dažreiz defekts ir efekts - par vinjeti un saules zaķīšiem
Labs piemērs (manuprāt vinjete izskatās ļoti efektīvi) - [url=http://www.youtube.com/watch?v=lFF2bkiHNVQ
Vis]http://www.youtube.com/watch?v=lFF2bkiHNVQ
Vis[/url] pirms tur ne vis uz kaut kādiem piecīšiem ir filmēts bet tikai kāda daļa. Kad 5D MKII parād kantoris iepirka un nu tik būs filmēšana un nu tik lāpstām naudu grābs, a izrādijās ka pēc vienas nopietnas filmēšanas bija dirsā darbs un materiāls, un nācās gan gaismas īr„et gan visu parejo vēl reiz un bliezt ar Panasonikiem, pat pec frimware apdeita , pie ātrām objektu kustībām ir redzama strobēšana, kas nav pieļaujams nekādā gadijumā. Tas ka džeki entuziasti blietē ar piecīšiem kāzu pasākumus ir ok, tikai nav trāpijušies uz klienta kurš kaut ko sajēdz no filmēšanas, un to strobēšanu pieņem par labu esam, lidz momentam kad uzrausies un vēl kompensāciju maxās par sačakarētu kāzu filmu.un pofig tās vinjetes un zaķi , tas piederās pie defektu efektiem.
Vispār 5DMKII ir tāda nu nosacīti viduvēja kamera, pēc vecā piecīša biju stiptri vīlies, jo vairs pogas "šedevrs" viņai nav, un bildes sanāk stipri vājākas.
Oskarz:Vai ... būtu loģiski filmēt kāzas ar tehniku kas maksā virs 100 000 lvl ?
tā nu būtu pārmērība. man spīdēja β-cam, tak locekli - nezināmi nelieši izvazājuši! bet pirmie VēHāEsņiki (Video Home System pāris vāģu cenā bija, nu, ne M3, M5 un M7, bet F-10gan. panosņiki, sVHS un tamlīdzīgi.
Es neprasīju viedokli par to kas ir dzirdēts un kas nav. Katram ir savas prasības - es prasīju to, kas man bija vajadzīgs. Cilvēks strādās par 120 Ls nu es domāju, ka cena ir adekvāta. Paldies visiem.
Marchello:Njaa, apstradaats RAW formats, diivaina prasiiba
taada peerle veel nebij dzirdeeta
kas tur TIK dīvains? apstradaats RAW pēc definīcijas ir RAW, kurš apstradaats. nu, ok, nesaucās vairs tā. itin kā ir arī *.RAW faili, tak to eksistēšanas jēgu neesmu sapratis. *.DNG var noseivēt aptaisītu. jebvai jumōrs iekš tam, ka kāds ne RAW, bet *.JPG nāvīgi apstrādā?
kas tur TIK dīvains? apstradaats RAW pēc definīcijas ir RAW, kurš apstradaats. nu, ok, nesaucās vairs tā. itin kā ir arī *.RAW faili, tak to eksistēšanas jēgu neesmu sapratis. *.DNG var noseivēt aptaisītu. jebvai jumōrs iekš tam, ka kāds ne RAW, bet *.JPG nāvīgi apstrādā?
Redz, problēma ir tajā, ka RAW pēc definīcijas ir NEAPSTRĀDĀTA bilde, pa taisno no matricas... tikko kautko dari, tas vairs nebūs RAW... Ne velti katrai kamerai, jā arī katram modelim tas RAW ir atšķirīgs... Un pasažieris faktiski prasa no kotlešu bļodas dzīvu sivēnu taisīt. Kurš pie tam pēc kāda barošanās laika spēs divas kotlešu bļodas radīt...
Mollija:Ūūū.... kādi cipari... ! Es fočēju par 10ls kāzas pēdējās! Vnk praksi pašai vajag, portfolio. Šajā gadījumā naudai nav nekādas nozīmes, barteris!
Mollija:Ūūū.... kādi cipari... ! Es fočēju par 10ls kāzas pēdējās! Vnk praksi pašai vajag, portfolio. Šajā gadījumā naudai nav nekādas nozīmes, barteris!
RAW pēc definīcijas ir NEAPSTRĀDĀTA bilde, pa taisno no matricas...
nu, OK, vairs ne jēla, ne kā, bet (vot nav nobaudījis!) (P.S. ir pārbaudījis - save as RAW var, atver - viena vienīga huiņa!). nu, DNG skaitās, ka arī visu noglabā, tak mistiskā veidā mazāks par NEF.
imgfoto:Apstrādāts raw > klāt fails ar xmp paplašinājumu.... laid kādus automātus gribi atvērsies kā bija apstrādāts
vot tādas aizdomas mani vajāja, ka tie xmp vai kas, ar kuriem PC pieSHIT'ē čumedānu, to INFO glabā, kopš reiz bija tā - visu nodaru un kā atsperos teikt save all, tā kaut kas ne tā un pļurkt, domājos, oi, baigais jebatōrijs, viss shit'as gemorojs no jauna - bet kā atvēru nākamreiz, tā skatos - viss, kā saregulēju! bet nu sanāk atdot neaptrādātus jēlos failus kopā ar pīslim (/dārzeņu kompitōram) saprotamām «instrukcijām», kā jāaptaisa, nevis atdot aptaisītus!
Elmarss:vai tiešām fotografēšana tik grūts darbs ir??? Par to, ka grāvjus rakt ir grūtāk, pat nesāku stāstīt.