forum.gif
Jautājums!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Jautājums!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.07.11 22:10
 citēt
Tā kaa es sheit jauninjais, tad es iisti nesaprotu. Vai tas ir normaali, ka es katru dienu driikstu ielikt tikai vienu bildi. Es jau labpraat padaliitos ar visaam labaakajaam, savas pirmaas spontaanaas, garazas fotosesijas, bildeem :face-grin:
Publicēts: 19.07.11 22:13
 citēt
Liec tik reportāžās savus šedevrus, varēi pa 45 gabalām likt. Tikai attiecīgi noformulē, lai citiem arī būtu interesanti.
Publicēts: 19.07.11 22:14
 citēt
normāli vai nenormāli,bet tādi ir noteikumi!Vairāk bildes taču var salikt reportāžas daļā.
Publicēts: 19.07.11 22:21
 citēt
reizēm, viena bilde dienā, jau ir par daudz ....... :bad_smile:
Publicēts: 19.07.11 22:27
 citēt
Reportaaža? Tik taalu nebiju ticis. Tagad skaidrs. Jo es saprotu, ka ja katrs vareetu parastajaa galerijaa iemest vairaakas bildes dienaa, tas noziimeetu, ka veidotos nereaals bardaks :D Taapeec arii jautaaju.
Publicēts: 19.07.11 22:28
 citēt
negatIvs:reizēm, viena bilde dienā, jau ir par daudz ....... :bad_smile:

Atceries, cik gadus atpakaļ Pulkvežaivars izvērsa akciju "Diena bez bildēm"? Un ne jau par velti tas bija...
Publicēts: 19.07.11 22:29
 citēt
Publicēts: 19.07.11 22:35
 citēt
Eltons:Liec tik reportāžās savus šedevrus, varēi pa 45 gabalām likt. Tikai attiecīgi noformulē, lai citiem arī būtu interesanti.
Paga. Attieciigi noformuleet? Ko Tu domaaji ar vaardu formuleet?
Publicēts: 19.07.11 22:43
 citēt
Johnny_B:
Eltons:Liec tik reportāžās savus šedevrus, varēi pa 45 gabalām likt. Tikai attiecīgi noformulē, lai citiem arī būtu interesanti.
Paga. Attieciigi noformuleet? Ko Tu domaaji ar vaardu formuleet?

Nu, bilžu piesaisti pie kādas tēmas, nevis vienkārši visu flešku izlādē, kā, piemēram, Pogā var novērot. Vai nu fotosesija, vai reportāža. Melnos skuķus jau saliki gana daudz, tagad ko jautrāku un atraktīvāku, lai citiem interesanti.
Publicēts: 19.07.11 22:47 labots
 citēt
Ok, ideja skaidra ;)
Publicēts: 19.07.11 22:57
 citēt
Eltons:
Johnny_B:Paga. Attieciigi noformuleet? Ko Tu domaaji ar vaardu formuleet?

Nu, bilžu piesaisti pie kādas tēmas, nevis vienkārši visu flešku izlādē, kā, piemēram, Pogā var novērot. Vai nu fotosesija, vai reportāža. Melnos skuķus jau saliki gana daudz, tagad ko jautrāku un atraktīvāku, lai citiem interesanti.

Bet tēma var būt arī "Mans MPS" :big_smile:
Publicēts: 19.07.11 22:57
 citēt
man pa visu mūžu nav sakrājies tik bilžu ka likt katru dienu , bet nu neko, gan jav ir šedevru meistari kuriem ir, a vel tada štele, es paskatijos ko topika autors salicis, cik saprotu tas vis ir labākais vienas sesijas laikā sabliezts?
Publicēts: 19.07.11 23:02
 citēt
chukmasoff:man pa visu mūžu nav sakrājies tik bilžu ka likt katru dienu , bet nu neko, gan jav ir šedevru meistari kuriem ir, a vel tada štele, es paskatijos ko topika autors salicis, cik saprotu tas vis ir labākais vienas sesijas laikā sabliezts?
Sabliezu jau daudz, jo nebija ne jausmas, kas tur ellee rataa sanaaks tajaa garažā ar ksenona kabatas lukturiiti:face-grin: Bet nu taadas, kas manupraat sanaaca skataamas bija kaut kur ap 25 gab. Veelreiz piemineeshu, ka spoguleni turu rokaas paaris nedeeljas un tas bija mans pirmais eksperiments ;)
Publicēts: 19.07.11 23:03
 citēt
Oliss:
Eltons:

Bet tēma var būt arī "Mans MPS" :big_smile:
Zinu, ka te taada atbilde ir atrodama forumaa, bet kas iisti ir MPS ? :)
Publicēts: 19.07.11 23:04
 citēt
kur tu ksenona kabatas lukturīti dabūji?????
Publicēts: 19.07.11 23:05
 citēt
Johnny_B:
chukmasoff:man pa visu mūžu nav sakrājies tik bilžu ka likt katru dienu , bet nu neko, gan jav ir šedevru meistari kuriem ir, a vel tada štele, es paskatijos ko topika autors salicis, cik saprotu tas vis ir labākais vienas sesijas laikā sabliezts?
Sabliezu jau daudz, jo nebija ne jausmas, kas tur ellee rataa sanaaks tajaa garažā ar ksenona kabatas lukturiiti:face-grin: Bet nu taadas, kas manupraat sanaaca skataamas bija kaut kur ap 25 gab. Veelreiz piemineeshu, ka spoguleni turu rokaas paaris nedeeljas un tas bija mans pirmais eksperiments ;)

Vau, un tad tagad škrobējies ka nevari likt bildes vairāk pa vienai iekšā, cik tad pāris nedeļās saklapēts?:D
Publicēts: 19.07.11 23:06
 citēt
Johnny_B:
Oliss: Bet tēma var būt arī "Mans MPS" :big_smile:
Zinu, ka te taada atbilde ir atrodama forumaa, bet kas iisti ir MPS ? :)

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 19.07.11 23:11 labots
 citēt
Oliss:kur tu ksenona kabatas lukturīti dabūji?????
Nu labi, ne ksenona, bet LED chipa lukturiits :)
Un tas nenoziimee, ka ksenona kabatas lukturus nav iespeejams nopirkt ;)
Publicēts: 19.07.11 23:13
 citēt
chukmasoff:
Johnny_B:Sabliezu jau daudz, jo nebija ne jausmas, kas tur ellee rataa sanaaks tajaa garažā ar ksenona kabatas lukturiiti:face-grin: Bet nu taadas, kas manupraat sanaaca skataamas bija kaut kur ap 25 gab. Veelreiz piemineeshu, ka spoguleni turu rokaas paaris nedeeljas un tas bija mans pirmais eksperiments ;)

Vau, un tad tagad škrobējies ka nevari likt bildes vairāk pa vienai iekšā, cik tad pāris nedeļās saklapēts?:D

Iisteniibaa ne jau shkrobeejos, bet man jau kljuust neerti taas bildes taa pa vienai te kraameet :)
Neesmu skaitijis cik bildes saklapeetas, bet nu maz točna nav :D
Publicēts: 19.07.11 23:20
 citēt
varēji jau vienādās bildes likt fotosesijā, nevis tagad katru dienu liksi vienas tēmas bildes iekšā....
Publicēts: 19.07.11 23:21 labots
 citēt
Tu vispaar lasi ko es te rakstu?:bad_smile: Es tak tapeec jau te topiku uzceelu, lai saprastu kaa labaak dariit!!!!
Publicēts: 19.07.11 23:24
 citēt
Vai man ir tikai taada sajuuta, vai sheit tieshaam ir taa pati tvnet.lv sabiedriiba, kas to tik vien dara, kaa kaadu noliek, striidaas un neko pozitiivu nekad nepasaka?
Publicēts: 19.07.11 23:29
 citēt
Kā tev labāk darīt tev pašam ir jāizdomā, bet pirms es te ienācu es visu izskatījos, lai saprastu kas un kā te notiek.
Bet tu vari arī nelikt rportā bildes, bet tad pēc kādas 5 vienādās komentos tev sāks rakstīt visādas nejēdzības, jo cilvēkiem apniks vienādas bildes
Publicēts: 19.07.11 23:53
 citēt
To jau es tagad sapratu, kas jaadara, ja gribu salikt vairaakas bildes kopaa ;)
Es tik te nedaudz apbriinoju tos, kas manaam bildeem komentee kaut ko par kaut kaadiem asumiem, kompoziicijaam un veel par shķībām rokaam utt. Man likaas, ka shis ir portaals visiem, kaa iesaaceejiem taa arii profinjiem. Lai gan reizeem paveerojot te, taa saucamo pro galerijas un bildes, nevar iisti saprast vai fotožopa arii tiek veerteeta kaa maaksla?
Publicēts: 20.07.11 00:04
 citēt
Te vienkárshi, nerakstíti likumi-ká pirtí,viens otram muguru parívé vai paklopé ar slotinju. Nerívési citiem,nerívés arí Tev..
Publicēts: 20.07.11 00:10
 citēt
entuziasts:Te vienkárshi, nerakstíti likumi-ká pirtí,viens otram muguru parívé vai paklopé ar slotinju. Nerívési citiem,nerívés arí Tev..
+100 Heh, man jau bija pamatota nojauta par ko tamliidziigu :D
Publicēts: 20.07.11 01:15
 citēt
var ielikt vienu, pēc laiciņa izņemt to pašu un likt citu. variants. :bad_smile:
Publicēts: 20.07.11 01:41
 citēt
Johnny_B:To jau es tagad sapratu, kas jaadara, ja gribu salikt vairaakas bildes kopaa ;)
Es tik te nedaudz apbriinoju tos, kas manaam bildeem komentee kaut ko par kaut kaadiem asumiem, kompoziicijaam un veel par shķībām rokaam utt. Man likaas, ka shis ir portaals visiem, kaa iesaaceejiem taa arii profinjiem. Lai gan reizeem paveerojot te, taa saucamo pro galerijas un bildes, nevar iisti saprast vai fotožopa arii tiek veerteeta kaa maaksla?

Tā arī ir, gan iesācējiem, gan pro. Tāpēc arī saņemsi komentārus tipa "Cik cmuki" no iesācējiem, gan "Kompene šķība" no pro. Ja grūti panes kritiku - tad veiksmes tev "attīstībā".
Publicēts: 20.07.11 05:43
 citēt
Puisi -vīrrs? Tev taču ir i-nets!Atrodi Eliku - Autoros. Nu, viņš te ir Šefs, Ipašnieks. Loti toleranta personība - Tev visu paskaidros...
Publicēts: 20.07.11 09:31
 citēt
"Lai gan reizeem paveerojot te, taa saucamo pro galerijas un bildes, nevar iisti saprast..."

Tiešām interesants fenomens: Fototops/PRO galerija/Arhīvs... un... tikai izbanotā Alloxas bildes... pāris pašizbanotās Marikas un viena izbanotā Netjana bilde arīdzan... ko no tā mums būs mācīties?
Publicēts: 20.07.11 09:54
 citēt
Johnny_B:To jau es tagad sapratu, kas jaadara, ja gribu salikt vairaakas bildes kopaa ;)

Negribu izplesties par fotožopa mākslinieciskajām vērtībām vai mākslas degradāciju, bet parasti bildētāji kuri kaut kādu iemeslu dēļ neprot rīkoties ar fotožopu, savu roku greizumu attaisno ar to ka bilde vairs nav īsta ja to apstrādā. Varu apbēdināt, jo digitālā bilde ari nav vairs īsta, jo kamer veic dažādas fotožopiskas funkcijas, un filma ari nav īsta jo tur ari visadas lietas ķīmiski iemontētas emulsijā. Uzjaucam emulsiju , uzsmērējam uz stikla , liekam obskūrā un pa caurumu exponējam, tas būs maximāli īsts.
Publicēts: 20.07.11 20:29
 citēt
What ever. Katram savs... Es tomeer palieku pie sava, un domaaju, ka bildes kuras bildee fotograafi (pro un nepro) ir domaatas prieksh cilveekiem kuri vairaak aizraujas ar fotograafiju apskati un apbriinoshanu nevis to radiishanu. U&n vinjiem ir dzilji pie kaajas, kas tas kadreejums un paareejie sveshie zveeri, taadi ir.
Savkaart sheit starp supermeniem taa ir meeriishanaas ar kraaninjiem :D Kursh ko vairaak saprot un prot ;) Tas mans subjektiivs viedoklis...
Publicēts: 20.07.11 20:48 labots
 citēt
Johnny_B:

Ir pietiekoši daudz "mirstīgo", kuri saprot to kompozīciju. Tā eksistē un ne tikai foto lauciņa robežās. Tu rūgti maldies, ka fotomākslas mīļotājiem nav nekādas nojēgas par kompenēm un kadrējumiem. Kā arī, ja kādam par to saprašana ir mazāk dota, prāts tā pat lasa vēstījumu ar kompozīcijas palīdzību, ne tikai uztver vizualizētas informācijas kopumu. Krāsām, ritmiem, kompozīcijām, kadrējumiem utt bildē ir ļoti liela nozīme arī tādiem, kuri par kompozīciju nav neko studējuši. Tas viss darbojās uz cilvēka psiholoģisko uztveri - rezultātā rada emocijas, kuras ar bildes palīdzību tiek nodotas skatītājam. Var jau knipsēt uz dullo, kā pagadās, bet tad arī rezultāts ir tāds pats - kāds pagadās.. :beaten:

Johnny_B:... ir domaatas prieksh cilveekiem kuri vairaak aizraujas ar fotograafiju apskati un apbriinoshanu nevis to radiishanu. U&n vinjiem ir dzilji pie kaajas, kas tas kadreejums un paareejie sveshie zveeri, taadi ir.
...

Ja ar tādu attieksmi, attiecībā pret klientu/skatītāju, fotogrāfē, tad ir vērts padomāt, vai vispār ir jēga tādai bezjēdzīgai pogas spaidīšanai.. :amazing:
Publicēts: 20.07.11 21:10
 citēt
vēl arī ir vērts padomāt par to - kāpēc citas bildes tiem parastiem mirstīgiem patīk un citas nē. Ja dziļi rok, var aizrakties, ka visa sāls tomēr kompozīcijā, kadrējumā un gaismā...

Bet runājot par tiem izbanotiem pro fotogrāfiem, tad ne jau par to kā viņi bildē izbanoti, bet par to kā uzvedas! Secinājums - pro fotogrāfi vienkārši nemāk kārtīgi uzvesties cilvēkos :)
Publicēts: 20.07.11 21:10
 citēt
Johnny_B:Un vinjiem ir dzilji pie kaajas, kas tas kadreejums un paareejie sveshie zveeri, taadi ir.

pie kājas gan un nav salōnspējīgi par tēmatiem «kompozīcija», «zelta griezums», «tonālā perspektīve», «gaišo un tumšo laukumu izkārtojums kadrā», bet жопой чует, ja kas ne tā un iestājās zināms dirskomforts. :big_smile:
Publicēts: 20.07.11 21:13
 citēt
Johnny_B:Tā kaa es sheit jauninjais, tad es iisti nesaprotu. Vai tas ir normaali, ka es katru dienu driikstu ielikt tikai vienu bildi. Es jau labpraat padaliitos ar visaam labaakajaam, savas pirmaas spontaanaas, garazas fotosesijas, bildeem :face-grin:

Viena bilde dienā!?
Tas ir stipri par daudz!

Pilnīgi pietiktu ar vienu bildi nedēļā - bet nu tā, lai lietotājs apdomā kamdēļ to ielicis.

Man, piemēram, nesanāk pat viena bilde gadā :face-grin:
Publicēts: 20.07.11 21:42
 citēt
Ok. Nav ko peerties, es te tik diskuteeju, bet patiesiibaa, njemu veeraa visus ieteikumus ko man sheit iesaka. Un galvaa jau pinaas daudz idejas par naakamajaam fotosesijaam :) ja tā taas var saukt.
Publicēts: 20.07.11 22:14
 citēt
Johnny_B:Ok. Nav ko peerties, es te tik diskuteeju, bet patiesiibaa, njemu veeraa visus ieteikumus ko man sheit iesaka. Un galvaa jau pinaas daudz idejas par naakamajaam fotosesijaam :) ja tā taas var saukt.

Galvenais vēl savu logotipu izveido lai būtu atpazīstams!!!! Lai vairāk piesakās fotosesijām!!!
Publicēts: 20.07.11 22:29
 citēt
Uh... Liidz tam veel jaatiek. Veel maciities un maaciities!
Publicēts: 20.07.11 22:32 labots
 citēt
atceries, ka pirmaas Tavas 10000 bildes ir pēdējie mēsli, tapēc šāds limits vajadzīgs ;)

"Your first 10,000 photographs are your worst." – Henri Cartier-Bresson
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas