Ierakstām iedomāto romantisko saulrieta bildēšanas vietu, spiežam kalkulēt, un gaiši sarkanā līnija mums parāda kur saulīte lec, tumši sarkānā - kur riet. Piemēram, Mērsragā saule lec jūrā, bet riet jūrā tikai tad, ja uz paša raga gala atrodas (pie bākas).
Bet aizstāvot manis reklamēto, varu piebilst, ka tam ir viena fīča ko androīd un īfonu risinājumos neiru pat redzējis - mēness kalkulators. Paskaties tur zemāk: "Show moonrise/set bearings on map: ---> SHOW, un mēness info arī top parādīts. A bet mēness varētu noderēt kādreiz.
Modernie projektētāji savās eutodesk un un mikrostaciju programmās, izstrādājot 3D, 4D un nu jau drīz arī 5D projektus jau labu laiku lieto "saules kalkulatoru" konkrētjai mājai, nerunājot par valdošajiem vējiem un citiem ar energoefektivitātes aprēķināšanai nepieciešamajiem parametriem. Spriežu, ka ja (un tā jau ir fantāzija) kāds latviešu fotogrāfs ir iecerējis nobildēt skaistu būvi tā, lai viss izskatās, kā grāmatā (atkal fantāzija), var viegli aprēķināt izdevīgāko gadalaiku, dienu, stundu, minūti un sekundi ar visām tās daļām, kad jānospiež slēdzis.
blaac:Modernie projektētāji savās eutodesk un un mikrostaciju programmās, izstrādājot 3D, 4D un nu jau drīz arī 5D projektus jau labu laiku lieto "saules kalkulatoru" konkrētjai mājai, nerunājot par valdošajiem vējiem un citiem ar energoefektivitātes aprēķināšanai nepieciešamajiem parametriem. Spriežu, ka ja (un tā jau ir fantāzija) kāds latviešu fotogrāfs ir iecerējis nobildēt skaistu būvi tā, lai viss izskatās, kā grāmatā (atkal fantāzija), var viegli aprēķināt izdevīgāko gadalaiku, dienu, stundu, minūti un sekundi ar visām tās daļām, kad jānospiež slēdzis.
Īsāk sakot jādabū rokā projektētājs un jāprasa lai atsūta projektu. Tad pats var pamodelēt kā ēnas izskatīsies kurā laikā
Vaards - var arī vienkāršāk. Jādabū tik tā programma (kārīgam fotogrāfam tak pāris-trīs kilolaši nebūs problēma, bet var arī citādi), bik jāpamācās (vēl mazāka problēma), tad jāatklāj, ka tā proga, ka smukāk zīmē ēnas, grūtāk savienojama ār ģeogrāfiju, jānopērk arī tā otra un darīts.
blaac:Modernie projektētāji savās eutodesk un un mikrostaciju programmās, izstrādājot 3D, 4D un nu jau drīz arī 5D projektus jau labu laiku lieto "saules kalkulatoru" konkrētjai mājai, nerunājot par valdošajiem vējiem un citiem ar energoefektivitātes aprēķināšanai nepieciešamajiem parametriem. Spriežu, ka ja (un tā jau ir fantāzija) kāds latviešu fotogrāfs ir iecerējis nobildēt skaistu būvi tā, lai viss izskatās, kā grāmatā (atkal fantāzija), var viegli aprēķināt izdevīgāko gadalaiku, dienu, stundu, minūti un sekundi ar visām tās daļām, kad jānospiež slēdzis.
Īsāk sakot jādabū rokā projektētājs un jāprasa lai atsūta projektu. Tad pats var pamodelēt kā ēnas izskatīsies kurā laikā
orks:Vaards - var arī vienkāršāk. Jādabū tik tā programma (kārīgam fotogrāfam tak pāris-trīs kilolaši nebūs problēma, bet var arī citādi), bik jāpamācās (vēl mazāka problēma), tad jāatklāj, ka tā proga, ka smukāk zīmē ēnas, grūtāk savienojama ār ģeogrāfiju, jānopērk arī tā otra un darīts.
Neaizmirsi, ka ēkas virsma jānoskenē - tas vēl noēdīs pārīti latus no maka. Es jau teicu - fantāzija.
Bet nu... Ne Vaards var sev palīdzēt, ne Dansigu pieplusot klat savam krutumam. Mikrostacijas, Autokadi un Solidworki ir laba lieta, bet vēl labāks ir tas kalkulators tur augšā.
vaards, tu gan esi iedomiigs;-ppp.-))))) NEEE - ES krutaaka;-ppp;-)))) P.S. Tas, ka tu zini programmu nosaukumus, veel nenoziimee, ka tu zini ko taas programmas dara ..... Solidwork !?!?!??!? ujkraa vietaa jams taisa vizualizzaiju!!!?!!?
dansiga:vaards, tu gan esi iedomiigs;-ppp.-))))) NEEE - ES krutaaka;-ppp;-)))) P.S. Tas, ka tu zini programmu nosaukumus, veel nenoziimee, ka tu zini ko taas programmas dara ..... Solidwork !?!?!??!? ujkraa vietaa jams taisa vizualizzaiju!!!?!!?
kaut ko no googles pagrābstīja unnu tagad varens puisis - interesanti vai ar jauno autocad varētu pastrādāt, kā arī vecajā R12 versijā
dansiga:vaards, tu gan esi iedomiigs;-ppp.-))))) NEEE - ES krutaaka;-ppp;-)))) P.S. Tas, ka tu zini programmu nosaukumus, veel nenoziimee, ka tu zini ko taas programmas dara ..... Solidwork !?!?!??!? ujkraa vietaa jams taisa vizualizzaiju!!!?!!?
Nu neko darīt, Dansig, fakts uz sejas: Vārds, skatoties pēc viņa bildēm, ir pat vēl krutāks par viņa necilo pašvērtējumu 7x. Absolūti nevienu kritisku piezimi nevar teikt par tām, salīdzinot ar Tavējām. Kā arī Solidworkā iespējmas uzkonstruēt ēku un izgaismot akkurāt no tās puses un kādā augstumā būtu Saule un tad šo konstrukciju eleganti ielikt dabas ainā, kuŗ arī gaismas augstums un virziens salāgoti... čakaris, protams...
parotalājos ar google skečupu un google ērthu. lai uzinaatu cikos sualriets apspiidees mangalsalas baaku un uz kur buus eenas aiznjeema paaris min vien baakas modeli uztaisiju vienkaarshi cilindru
Labāk pasaki kamdēļ manu profilu šodien apskatījušies 13 cilvēki!!! Nekad vairāk par 2 neir skatījušies. Lūk, ko nozīmē laba pašreklāma!
A kas teica, ka man vispār būtu pašam jāzīmē ar autokadiem?
Jā, Elton, domāju, ka Solidworks ir ērts verķis gaismu novērtēšanai - ja ar to vispārējus kubiciņus sazīmē. Nav jau šajā gadījumā jātaisa kopsalikuma rasējums kādām bleķa gabalam - vienkārši tieši tā arī ir nācies darīt.... Gadus 10 atpakaļ. He he. Šeit es šo pieminēju kā lirisku frāzi tēmai, kas novirzījusies pilnīgā purvā
bet vispār, mans darbs saistās ar pārbaudēm tām lietām, ko uzbūvē pēc Dansigas & co kantoru gleznām.
blaac:Modernie projektētāji savās eutodesk un un mikrostaciju programmās, izstrādājot 3D, 4D un nu jau drīz arī 5D projektus ...
A var man, zābakam, pakaidrot kas ir 5D? Es kā skolā mācīts līdz 3D vēl saprotu, cetuto dē vēl arī esmu sēnes ēdot redzējis bet nu 5D, tas jau par traku!
Labāk pasaki kamdēļ manu profilu šodien apskatījušies 13 cilvēki!!! Nekad vairāk par 2 neir skatījušies. Lūk, ko nozīmē laba pašreklāma!
A kas teica, ka man vispār būtu pašam jāzīmē ar autokadiem?
Jā, Elton, domāju, ka Solidworks ir ērts verķis gaismu novērtēšanai - ja ar to vispārējus kubiciņus sazīmē. Nav jau šajā gadījumā jātaisa kopsalikuma rasējums kādām bleķa gabalam - vienkārši tieši tā arī ir nācies darīt.... Gadus 10 atpakaļ. He he. Šeit es šo pieminēju kā lirisku frāzi tēmai, kas novirzījusies pilnīgā purvā
bet vispār, mans darbs saistās ar pārbaudēm tām lietām, ko uzbūvē pēc Dansigas & co kantoru gleznām.
a ko jūs ar to solidworku darat...? tā tak metālistu proga - rēķinu ar viņu plāksnes plešanos pie locīšanas utt...
un noteikti nav ērts verķis gaismu novērtēšanai - vizualizācijas lietas tur tikpat arhaiskas kā pensionāru AutoCad
aši var uzmest gaismas ArhiCad, bet neviens no šiem tuvu nestāv aut iesākuma bildes renderējumam
blaac:Modernie projektētāji savās eutodesk un un mikrostaciju programmās, izstrādājot 3D, 4D un nu jau drīz arī 5D projektus ...
A var man, zābakam, pakaidrot kas ir 5D? Es kā skolā mācīts līdz 3D vēl saprotu, cetuto dē vēl arī esmu sēnes ēdot redzējis bet nu 5D, tas jau par traku!
Savulaik avīzē "M-skij treugoļņik" lasīju, ka mēs dzīvojam 7 dimensiju telpā. bet vispār esot 11 dimensijas. Vo!
a ko jūs ar to solidworku darat...? tā tak metālistu proga - rēķinu ar viņu plāksnes plešanos pie locīšanas utt...
Tieši tā! Iepriekšējā darbā projektētāji ar to zīmēja kopsalikuma rasējumus sadales kastēm, apakšstaci'jām u.c. - lai saprastu vai viss virinās, likas kopā, pielaides štimmē u.c.
bet nu saproti, skatīties uz google map ar iekrāsotiem stariem un prātā piemest kā kritīs gaisma... Vai piesaukt 3d projektēšanu, tad jau Solidworks ar derēs mūsu Rocket Science diskusijā.
Tieši tā! Iepriekšējā darbā projektētāji ar to zīmēja kopsalikuma rasējumus sadales kastēm, apakšstaci'jām u.c. - lai saprastu vai viss virinās, likas kopā, pielaides štimmē u.c.
bet nu saproti, skatīties uz google map ar iekrāsotiem stariem un prātā piemest kā kritīs gaisma... Vai piesaukt 3d projektēšanu, tad jau Solidworks ar derēs mūsu Rocket Science diskusijā.
aaa... nu jaa zolīdworkā renderēt gaismas ir tas pats kā BW konvertāciju uzticēt Trust vai Benq ziepim, bet ja tā padomā pa lielām šaibām tad viņi (visi trīs) šīs lietas veic
Tas ir arhitektu redzējums - 3D - augstums, platums, dziļums;4D - augstums, platums, dziļums, laiks līdz sekundei, kas paredzēts katra mezgla izbūvei;5D - augstums, platums, dziļums, laiks līdz sekundei, kas paredzēts katra mezgla izbūvei, nauda.