forum.gif
5D vai 5D mark II???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 5D vai 5D mark II???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.07.11 13:22
 citēt
meduslacis:
chukmasoff:s ari par ko, sāku apsvert domu ka jamet vis nafig un uz dzelzceļu jaiet strādāt, vis maz pie savas fotokameras tīkšu :D

Takš teici,ka Tev savu nevajag..pietiek ar firmas..:big_smile:

Vienmēr gribas savu , es te noskatiju vienu kompakto olympusu pa 100ls, baigi iepatikās.
Publicēts: 29.07.11 13:27
 citēt
chukmasoff:
meduslacis:
Takš teici,ka Tev savu nevajag..pietiek ar firmas..:big_smile:

Vienmēr gribas savu , es te noskatiju vienu kompakto olympusu pa 100ls, baigi iepatikās.

Es gan nepirktu foto lietas Latvijā..Tas ir tāpat kā ar kafiju,Ferrero končām,veļas pulveri ....:big_smile:
Publicēts: 29.07.11 13:40
 citēt
ledgars:
Friidis:
Kaut es "svētdienas braucējs", vienmēr braucu ar fūri. Atšķirība ir tāda, ka krietni vairāk degvielas noēd...:face-grin:
Diez vai vienmēr ir reāla vajadzība savas atmiņu kartes un HDD piegāzt ar liekiem gB....:face-wink:

Bet ārpus darba es atšķirībā no "profiem" daru ko un kā gribu, kas acīmredzot pēdējiem skauž. Starp citu, dažkārt amatieru rezultāts ir labāks par kaktu profiņiem, jo profi jau nepiesit kartes ar Mb bez vajadzības. Bet stāsts ir par to, ka laikam nekad neesi redzējis sportistus-amatierus, kas, piemēram, moto vai jahtu sacensībām tērē desmitiem tūkstošu. Fotogrāfija salīdzinot ar to tāda niekošanās vien ir.

Kādēļ tik "tālejoši" un safantazēti secinājumi?...:face-wink:
Es gribēju pateikt tikai to, ka ne vienmēr ir jēga katru sīkumu bliezt RAW'ā un ar to publiski lepoties.
Vismaz priekš manis fotoaparāts ir ne tikai šedevru taisāmais verķis, bet arī parasts darba/izklaides instruments.
Ne vienmēr ir vajadzība zvirbuļus medīt ar lielgabalu...:face-wink:
Publicēts: 29.07.11 15:49
 citēt
Var jau Tev Frīdi piekrist,bet ja nu kāds šedevrs izlec pa starpu, zvirbuļus šaujot?Tādiem gadījumiem var arī uzlikt dzimto konvertētāju un pārvērst par jpgiem.Svarīgi arī tas,cik nopietni pieiet fotogrāfijai,apstrādei.
Publicēts: 29.07.11 15:51
 citēt
Friidis:
Es gribēju pateikt tikai to, ka ne vienmēr ir jēga katru sīkumu bliezt RAW'ā un ar to publiski lepoties.
Vismaz priekš manis fotoaparāts ir ne tikai šedevru taisāmais verķis, bet arī parasts darba/izklaides instruments.

Bet vai nebūtu interesanti ar lielgabalu, ja vien tāda iespēja būtu... un rinda stāvētu, lai tikai varētu pamēģināt izšaut, kur nu vēl trāpīt :)
Publicēts: 29.07.11 16:02
 citēt
Friidis:
ledgars:
Bet ārpus darba es atšķirībā no "profiem" daru ko un kā gribu, kas acīmredzot pēdējiem skauž. Starp citu, dažkārt amatieru rezultāts ir labāks par kaktu profiņiem, jo profi jau nepiesit kartes ar Mb bez vajadzības. Bet stāsts ir par to, ka laikam nekad neesi redzējis sportistus-amatierus, kas, piemēram, moto vai jahtu sacensībām tērē desmitiem tūkstošu. Fotogrāfija salīdzinot ar to tāda niekošanās vien ir.

Bet jepega, krāsas greizi sanāk un expozīcija bieži vien pakaļā, ja kontrastainā gaismā bildējams, un izlabot neko vairs īpaši nevar, jo praktiski no reālā faila lielaj;a jepega ir kādas 30%
Publicēts: 02.08.11 11:37
 citēt
RAW dinamiskais diapazons ir par 2-2.5 stopiem lielāks.
RAW 12bit ir 4,098 krāsu tonālās vērtības, kamēr JEPG ir 8 bit un 256 krāsu tonālās vērtības.
Galvenais iemesls izmantot RAW tomēr ir baltā balanss, ko RAW var koriģēt ar 1 klikšķi, bet ar JEPG var čakarēties stundām.
Izmēru atšķirības: RAW - 35MB, cRAW (saspiests RAW) - 24Mb un JEPG Extra fine - 23Mb, kur tad ir ietaupītā vieta?
Vai tas dzīvē vajadzīgs? Man jā.
Publicēts: 02.08.11 12:03 labots
 citēt
Tikko paskatījos savas bildes, kuras bildētas ar abiem aparātiem - 5D classic un 5D Mark II, abi ar 24-70 f/2.8 L, apstrāde - tikai ekspo korekcija un asināšana. Abiem picture style - portrait.
Rezultātā - pirmā piecīša bildēs krāsu tonis patīkamāks (subjektīvi) un vispārējs secinājums, ka bildes izskatās nedaudz dabiskāk par otrā marka bildēm.
Tā ka pagaidām jēga pāriet - nerredzu, izņemot ka otrajam var uzgriezt ISO nejēgā ;)
ps. mans novērojums attiecas uz kāzu/portretu bildēm.
Publicēts: 02.08.11 12:29
 citēt
cik esmu redzējis tad 5dmkII noteikti ir paŗāks tehniskajā ziņā, bet lietojis neesmu :) esmu no citas reliģijas
Publicēts: 08.08.11 20:13
 citēt
Pārgāju no 5D uz 5D mark II, sajūsmā neesmu tik tiešām. Bilde kkāda ne tāda, bet a rlaiku mož pieradīšu. Vienīgais pluss pagaidām ir iespēja lietot lielāku ISO par 1600
Publicēts: 08.08.11 21:30
 citēt
ledgars:RAW dinamiskais diapazons ir par 2-2.5 stopiem lielāks.
RAW 12bit ir 4,098 krāsu tonālās vērtības, kamēr JEPG ir 8 bit un 256 krāsu tonālās vērtības.
Galvenais iemesls izmantot RAW tomēr ir baltā balanss, ko RAW var koriģēt ar 1 klikšķi, bet ar JEPG var čakarēties stundām.
Izmēru atšķirības: RAW - 35MB, cRAW (saspiests RAW) - 24Mb un JEPG Extra fine - 23Mb, kur tad ir ietaupītā vieta?
Vai tas dzīvē vajadzīgs? Man jā.

Nu ko var dirst tukšu...

2 gb saiet ~ 77gb. 14bitu raw bildītes, 53 TIFF bildītes vai 279 lielie JPG.
77 pret 279 ja tā nav vietas ekonomija...nu tad arlabvakar :D
Publicēts: 08.08.11 23:38
 citēt
:D bet tiešām, arhivam ar markII vajag daudz lielāku disku :D... bet ir to vērts... visi noliedzēji pamatā strādā 10x15 cm... tur 3 mpik ziepis arī der :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):