ok taatad esmu nedaudz sapelnijis veiksmiigi naudinju un no taa jau zinu ka ieguldiishu foto! sobriid ir neliels dillemmis... man ir 350D fotografeeju es diezgan plasha profilaa... nav man nekadu gaisho stiklu pagaidaaam tapeec ir variants iegadaties sho klasisko stiklu, vai arii panjemt gripu 350D, kas loti praktiski uzlabotu taa eeertiibu, kad tam ir uzlikts 70-300 + zibsnis... Sigma e-500 neizceljas ar taas kompaktajiem izmeeriem!
taatad padoms? izveele manam gadijumam... ko jus ieteiktu?
zinu ka kkur bij temats par 50mm canonam, bet nevaru atrast, kads jauks cilveeks varetu ja zin kur vinju atrast arii to noradiit! gaidu viedokljus..
Nezinu cik daudz bildē, bet es piemēram paņēmu vēlvienu bateriju kā back up ja nu gadījumā beidzās pirmā - tā man izmaksāja 14Ls galīgi jauna - nav gan Canon orģinālā, bet vienalga strādā labi utt. Un tagad vismaz zinu ja beigsies pirmā, tad būšu nodrošinājies pret to
A stikls neesot slikts, tikai vienai pazistamai viņš saēdās putekļus, nav jau nekāda L klase ko var gribēt
Esmu apjucis - apgaismojiet mani - vai tad BG-E3 nav battery pack, vai tes vēl ir jauzlādē ar k-kādām bačām, kas vēl maksā piķi, vienk. man visu mūžu ir licies, ka tas ir battery pack papildus, tikai vai tā ir liela baterija vai tajā ir jāliek iekšā vēl k-kadas baterijas man šobrīd nav saprašanas...
tā kā pati gribu pirkt stiklu, šodien parunāju ar vienu LV pro fotogrāfu, un viņš sajūsmā ieteica 50mm, bet nevis 1.8, bet 1.4 - ka tas nu esot aaanormāli jauks, un tas 1.8 neesot tik jauks
nu 1.4 jau ar jaukaak maksaa... tas 1.8 bik vilina ar cenu...
skaic, ka... 1,8 cena ir tiešām vilinoša un... ja tā padomā... enīvei, mums, iesācējiem arī 1,8 liksies kā medusmaize, salīdzinot ar tiem kiteniekiem, ar kuriem esam ņēmušies līdz šim
+Andreass par akulumatoru...nopirku vēl automašīnas ladētāju...braucu ekskursijā, un nezinu bēdas. Par stikliem...cik grūti dot padomu, un to var dot cilvēks, kurš ikdienā ar tiem visiem strādā, bet ja man ir viens no tiem un citu nezinu, ko var ieteikt...laimes spēle. Bet vienīgi par garumu var padomāt...tieši kam vairāk vajadzīgs...es pirktu 85 ar lielu gaismas spēju, bet šaurākā studijā jau stipri par garu. Man patīk mans pārklājums 12-24 24-105 100-400 2x konvektors makrogredzens
pie gripiem esmu tā pieradis, ka bez tiem vairs dzīvot nespēju, tas ir šausmīgi neērti to noturēt rokās bez tā. plus vēl atvieglojas bildēšana portretskatījumā dēļ papildus pogām.
a stiklu esmu patestējis jāsaka gan ka ļoti nedaudz bet man neiepatikās, lai gan visticamākais ka problēma ir manī, jo droši vien neesmu izaudzis vēl līdz fixiem un arī gaišumu vēl nespēju novērtēt
Nu nez kas kam ir ērts kam nav (saprotu ka Kurmim ir ērts 350 tā pat ) bet man škiet ka bez tā papildroktura šitie mazie ir tomēr šausmīgi neerti.Vienu laiku domāju par maiņu no 350 uz 20 dēļ mazā orģinālā turekļa(lai gan jāsaka ka 10D ir vēl ērtāks), bet vienkārši nepatīk tāda mainīšana mainīšanas pēc, un piepirku to turekli un esmu apmierināts.Nesaku ka viss ir šausmīgi labi un ērti, bet salīdzināt ar standart pasākumu nevar (un tas ir ar visu to ka paša palaukstas nu nekā nevarētu nosaukt par lielām). PS. Nu tas salīdzinājums nav tā kā baigi līdz ga;lam korekts, jo visu jau izsaka ko vajag un gribās fočēt. Grips noderēs visam, bet pamatnieks-nu cik liels būs pielietojums... hvz, man ir lētais, mans eksemplārs pilnībā apmierina ar asumu, bet teikt ka bieži lietoju būtu melots(pārsvarā ja nedrīkst/nevar vai kā citādi lietot blici, bet 50 x 1,6 jau ir stipri padaudz lai to kaut kur lietotu kā pamatnieku bez alternatīvas- pa šauru.Daudzi iesaka 50 uz crop kā portretu objektīvu , nu var būt bet par cik pats tā baigi ar šitādiem meķēpājos tad...Man ir Tamron 17-50F2,8 un tas gan tiek pastā`vīgi mocīts bet , kā jau teicu ,šad tad izvelku arī pamatnieku . Es ņemtu turekli.
ok tad lai iet battery grips! pamatnieks buus naakamais.. klau a ir liela atskiriiba vinjiem piem Canonam no noname... sumaa ir atskiriba par 15ls, vai ir verts to 15 piemaksaat par Canon brendu? es vnk te ss.lv atradu shitaadu jauku...
ok tad lai iet battery grips! pamatnieks buus naakamais.. klau a ir liela atskiriiba vinjiem piem Canonam no noname... sumaa ir atskiriba par 15ls, vai ir verts to 15 piemaksaat par Canon brendu? es vnk te ss.lv atradu shitaadu jauku...
ar 50 mm 1.8 nav aršana. paņem labāk gripu. es kā viņu pieliku, tā vairs neesmu nekad ņēmis nost. pavisam cits tvēriens un kā jau teica, portretbildēm papildus fīčas sānos. es pats nopirku neorģinālo Mercury ar 2 bačām pa 70 Ls pirms kāda gada..vismaz nav problēmu ar enerģiju..