Vai kāds var pastāstīt kaut ko sīkāk? gribu nopirkt gaismas kasti, maksā virs 100USD īsti nesaprotu vai tiešām tā piegāde bez maksas? cik ilgā laikā atsūta?
Tu paskaties labaak noteikumos par piegaadi uz regjioniem. shaubos, ka buus bez maksas. driizaak ja ir bez maksas tad uz noteiktiem shtatiem ieksh ASV. atsuuta atkariibaa no taa ar ko suuta. var pa divaam nedeeljaam atsuutiit, var liidz meenesim gaidiit. piereekjini klaat veel nodokli pa virsu. Shos visus jautaajumus principaa ir jaauzdod paardeveejam amazonee, te Tev maz ko varees konkreetu pateikt
Bet rēķinies ka tā prece dēļ foršajiem LV nodokļiem tev izmaksās par 1/3 vairāk. Un atkarībā kāds vēl tas shipings, tad beigas ap 80-90ls savāksies, no sākotnējās skaistās 100$ cenas
zuhast:Bet rēķinies ka tā prece dēļ foršajiem LV nodokļiem tev izmaksās par 1/3 vairāk. Un atkarībā kāds vēl tas shipings, tad beigas ap 80-90ls savāksies, no sākotnējās skaistās 100$ cenas
Incanti, kā ir DE un FRA, ja pasūta no USA. Nav ne muitas ne nodokļu?
neticu, ka nav VAT sūtot no DE un FRA. Value added tax ja sūta uz DE = 19% un FRA = 19.6% ( www.uscib.org... ) es uz IRL gribēju sūtīt kaudzi ar filmiņām. parēķināju nodokli + vēl mazu procentu muitu + piegāde un beigaas man sanaaca eertaak pirkt no DE un naudas ziņā tas pats. tikai piegāde 2-5 dienu laikā, nav jāčikājās ar nodokļiem un muitošanu.
LKZ:neticu, ka nav VAT sūtot no DE un FRA. Value added tax ja sūta uz DE = 19% un FRA = 19.6% ( www.uscib.org... ) es uz IRL gribēju sūtīt kaudzi ar filmiņām. parēķināju nodokli + vēl mazu procentu muitu + piegāde un beigaas man sanaaca eertaak pirkt no DE un naudas ziņā tas pats. tikai piegāde 2-5 dienu laikā, nav jāčikājās ar nodokļiem un muitošanu.
rixweber: ir, ir, pats esmu gājis uz muitu atmuitot Vācijā.
Man piemeram Beļģijā nefiga nebij jamaksā , es gan sutiju caur amazon.de bet tapat .
bet tach amazone.de ir DE tirgonji (+mozj veel jevroopas). un tas jau jevropaa vien ir un ar nodokljiem neapliek. no shtatiem vieniigais kaa preci var dabuut bez nodokljiem fiziska persona, tas tikai taad, kad ar tirgotaaju sarunaa, ka preci formee nevis kaa pirkumu, bet kaa daavanu utml. (vismaz, cik man zinaams)
Viss ir daudz vienkāršāk. Darījumi no ES valstīm neapliekas ar nodokļiem. No Šveices un citām it kā eiropas valstīm gan apliksies. No USA... Ja pārdevējs ir juridiska persona, tad apliek darījumus kuru vērtība kopā ar sūtīšanas izmaksām pārsniedz 10.-EUR. Ja pārdevējs ir fiziska persona tad apliek no 45.- EUR un nav svarīgi vai deklarēts ir kā dāvana vai komercsūtījums. Jo pēc idejas dāvana būtu papildus jāapliek ar iedzīvotāju ienākuma nodokli Realitātē ir tā, ka muitnieki negrib tik daudzām pakām aizpildīt visus dokumentus, tāpēc viena daļa mazo paciņu tiek cauri bez nodokļiem. Un vēl sūtījumiem līdz 150.-EUR tiek aprēķināts tikai PVN. Sūtījumiem virs 150.-EUR aprēķina muitas nodokli un tad visai kopsummai pāri vēl PVN.
rixweber: ir, ir, pats esmu gājis uz muitu atmuitot Vācijā.
Man piemeram Beļģijā nefiga nebij jamaksā , es gan sutiju caur amazon.de bet tapat .
Tagad man pieleca kur šī te muļķība rodās, ka uz UK u.t.t. sūtot amazons neņem nodokļus. vienkārši cilvēki iepērkas attiecīgo valstu Amazonēs (amazon.co.uk; amazon.fr; amazon.de u.c.) un forumos stāsta par amazon.COM.
Tas ir tas pats, kas ASV makdonaldā ēst vai Latvijā makdonaldā. Latvijā, maitas, PVN uzliek.
Tēmas ierosinātājam - Amazonei ir tāda priekšrocvība fantastiska, var to pirkumu saklikšķināt, noformēt līdz pirkuma izdarīšanai, tad arī nopirkt(!!!) saņemt apstirpinājuma mailu par izdarīto pirkumu... Un... Pārdomāt. Ielogoties savā profilā, atrast kur ir "orders", izvēlēties pasūtījumu un spiest - cancel order. Pusstundas laikā točna vēl var pārdomāt. Esmu tā pārdomājis pāris reizes
SOUu, aizej tajā mazonī, saklikšķini to savu gaismekli līdz galam, tad viss taps skaidrs. Visdrīzāk, ka jau pašā sākumā tev parādīs - Šo mantu uz Latviju nesūta un ar to visa jezga beigsies.
Manuprāt viss atkarīgs no divām lietām: pasta un sūtīšanas valsts (no ES ne muita, ne PVN nav jāmaksā). Esmu pircis ebay vairāk kā 100 pirkumus un par tiem, kurus sūta ar DHL, UPS un FEDEX garantēti jāstiepjas uz muitu atmuitot. Jo kamēr neparādi visas maksāšanas izdrukas, viņi netic, ka tā fintekļuška maksā tik, cik sūtītājs norādījis. Ja šajā galā ir Latvijas Pasts, var būt visādi. Piemēram, no USA sūtot ar USPS First Class Mail International, šajā galā saņem LP un, ja sarunā ar pārdevēju, lai uzraksta mazu cenu, vai neraksta to vispār, tad nekas nav jāmaksā. Protams, tas ir lēnāk kā USPS Express Mail International, bet arī pati sūtīšana ir krietni lētāka. Dažreiz gadās, ka pārdevējs nav pierunājams sūtīt ar lētāko pastu. Līdzīga pieredze ir ar ķīniešiem u.c., no kuriem ātrie pasti garantē PVN nomaksu muitā, bet LP par laimi ir vienaldzīgs.