forum.gif
Nikon d90 ilgās ekspozīcijas problēmas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon d90 ilgās ekspozīcijas problēmas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.07.11 10:13 labots
 citēt
Sveiki!
Man pēc divām testu bildēm radās jautājumi par nikon d90 ilgās ekspozīcijas bildēm.
Lietoju jau trešo nikonu un šādas problēmas redzu pirmo reizi

1.Noise reduktion ir apmēram tikpat ilgs kā bildes ekspozīcija un tas ir neizturami ilgi
tests ar noise reduktion uz 1137 sec

2.bez noise redeuktion bilde izskatās drausmīgi
Tests bez noise reduktion uz 1741 sec

vel crops

pēc izmēra samazināšans neliekas tik drausmīgi cik patiesība. visa bilde izdegušos pikseļos!
Publicēts: 28.07.11 10:17
 citēt
nu un kādi iestatijumi? neesi ar iso pārspīlējis?
Publicēts: 28.07.11 10:17 labots
 citēt
Manuali uz
slēdzis uz bulb ar pulti
iso 160
f 4.2
RAW faila formāts
wb uz mākonīts
Publicēts: 28.07.11 10:37
 citēt
Bet in-camera noise reduction tā arī strādā, ka pēc tava kadra kamera uzņem aptuveni tik pat garu tumšu bildi. Tad salīdzina abus kadrus un vienādos pikseļus cenšas noņemt, tā tas ir bijis vienmēr. Ko personīgi esmu lietojis - D40, D60, D80, D300, D300s.

Long Exposure NR takes a "dark frame" - a picture with the shutter closed and subtracts any hot pixels. In general, this is a good thing, but as you said, it'll tie up your camera for an equal amount of time.
Publicēts: 28.07.11 10:39
 citēt
vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.
Publicēts: 28.07.11 10:53
 citēt
Sony fotokamerai augstminēto problēmu novērš pašā kamerā :face-smile:
Publicēts: 28.07.11 10:55
 citēt
anonims_:vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.

jau jau rawaa bildee tad rubii to NR aaraa un peectam shopaa meegjini to troksni novaakt
Publicēts: 28.07.11 10:57
 citēt
zo:
anonims_:vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.

jau jau rawaa bildee tad rubii to NR aaraa un peectam shopaa meegjini to troksni novaakt

mēģināju,
visa bilde kā viens liels troksnis un tas tikai uz 1700 sec
kā domā novākt manuāli vai shopam ir kāda funkcija?
es tikai ar lightroom vnk ņemos
Publicēts: 28.07.11 11:10
 citēt
Tie nav izdegušie pikseļi, bet gan karstie.
Ekspozīcija 20 - 30 min. - perfektu bildi ar konkrēto D90 neiegūsi. Īsākas un daudz ekspozīcijas (NR long exp. gan jāizslēdz, jo tūlīt nākošais kadrs)), un esot programmas, kas tās zvaigžņu strīpas savieto tā, ka izskatās nepārtraukta ilgstoša eksp.- līdz pat vairākām stundām...
Bildē vēsā, aukstā laikā - mazāk karst matrica.
Publicēts: 28.07.11 11:11 labots
 citēt
Zejebis ,man atkal D3 mauka tāds kafiju nevāra,par šitādu naudu tāds sūds :)
Ir taču fizikas likumi un pareizas darba metodes,no tā nekur nespruksi.Gaidi vien to otro melno ekspozīciju,jo šis ir tas trokšņu kāvis,kas darbojas dzelžu līmenī,tādēļ nekādas pēcapstrādes metodes to nevar aizvietot.Pieļauju,ka matricas dzesēšana ar šķidro slāpekli varētu atrisināt problēmu,tā ka rīkojies kā ērtāk - šķidrais slāpeklis vai Long Exposure NR, kitos alternativos nera! :)

P.S. kādi nah iso 160,vēl 800 uzliec, garajām ekspozīcijām TIKAI nomināls D90 tajam laikam 100.
Publicēts: 28.07.11 11:12 labots
 citēt
etwas:Tie nav izdegušie pikseļi, bet gan karstie.
Ekspozīcija 20 - 30 min. - perfektu bildi ar konkrēto D90 neiegūsi. Īsākas un daudz ekspozīcijas (NR long exp. gan jāizslēdz, jo tūlīt nākošais kadrs)), un esot programmas, kas tās zvaigžņu strīpas savieto tā, ka izskatās nepārtraukta ilgstoša eksp.- līdz pat vairākām stundām...
Bildē vēsā, aukstā laikā - mazāk karst matrica.

iespējams problēma, ka karsta vasaras nakts.
Bet tik trakus pikseļus ne d80, ne d200 neredzēju,
viņiem bija max 4 vai 5 un viegli klonējami,
Publicēts: 28.07.11 11:15
 citēt
ok. paldies par ietekumiem,
Gaidīšu ziemu vēl testiem!

Bet man te stāsta ka canon 30d esot daudz labāk abās problēmās!
Publicēts: 28.07.11 11:20
 citēt
Ja aizrauj garās ekspozīcijas,tad jēdzīgākais risinājums ir filma,vakarā uzliec 4x5 collu strazdubūri,no rīta tā paagrāk novāc,galvenais lai objektīvs nenoraso.
Publicēts: 28.07.11 11:30 labots
 citēt
un vispar startreilu bildem labak lietot sito te www.startrails.de...

tipa sataisi n kadrus ar vienadam ekspozicijam un programminja pati sakraames zvaigzhnju celjus

un tas par to ka ziemaa mazaak juut trokshnjus manupraat ir miits.
Publicēts: 28.07.11 11:35
 citēt
zo:un vispar startreilu bildem labak lietot sito te www.startrails.de...

tipa sataisi n kadrus ar vienadam ekspozicijam un programminja pati sakraames zvaigzhnju celjus

nu pārbaudīs mītu!
Jā, man piltij funkicija ka var uzlikt kādūs 10 kadrus ik pa 10 min piemēram.
Publicēts: 28.07.11 11:36
 citēt
anonims_:
zo:un vispar startreilu bildem labak lietot sito te www.startrails.de...

nu pārbaudīs mītu!
Jā, man piltij funkicija ka var uzlikt kādūs 10 kadrus ik pa 10 min piemēram.

hmm d300 nemaz pulti nevajag-pashaa aparaataa ir funkcija interval shooting
Publicēts: 28.07.11 11:39
 citēt
un kā bez pults vari uzlikt 10 min ekspozīciju?
Publicēts: 28.07.11 11:43
 citēt
anonims_:un kā bez pults vari uzlikt 10 min ekspozīciju?

nevajag tev 10 min ekspozīciju-taisi kaut 1000 kadrus pa 30sec un tā programma tev sakrāmēs tos zvaigžņu ceļus kopā
Publicēts: 28.07.11 11:46 labots
 citēt
nu tas vispār vairs nav intresanti :D
ir kāds paraugs no tā kas sanāk?
Publicēts: 28.07.11 12:08
 citēt
anonims_:nu tas vispār vairs nav intresanti :D
ir kāds paraugs no tā kas sanāk?

nuuu visas taas uuberstartreilu bildes kas ir neta plashumos man shkjiet ir stackotas nevis ar vienu kadru uztaisiitas.

vari tepat blogaa shauttras startreilu bildes paskatiit vinjsh arii to programmu izmanto

reku piemeeram www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv... (saraustiiti celji jo ilgs laiks starp kadriem)

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 28.07.11 12:19
 citēt
karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!
Publicēts: 28.07.11 12:33
 citēt
MaVi:karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!

nebija runa par to ko bildē,
bet par ekspozīciju kā tādu
Publicēts: 28.07.11 18:40
 citēt
MaVi:karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!

banāli ir ielikt pingvīnu savas profila bildes vietā! :grimace:
Publicēts: 28.07.11 19:42
 citēt
tas vis ir normāli, neviens pixelis nav izdedzis, nav bijis ne vienas kameras kurai pēc 5 minūšu expozīcijas kāds pixelis neuzsiltu, vis maz man nav tādas kameras gadijušās, un kur nu vēl 30 minūtes tur pat.
Publicēts: 29.07.11 13:12
 citēt
zo:

banāli ir ielikt pingvīnu savas profila bildes vietā! :grimace:

tu te nemuldi daudz par manu bildi, tā man vēl no godmaņlaikiem stāv kā "saspiešanās" simbols !
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):