Sveiki! Man pēc divām testu bildēm radās jautājumi par nikon d90 ilgās ekspozīcijas bildēm. Lietoju jau trešo nikonu un šādas problēmas redzu pirmo reizi
1.Noise reduktion ir apmēram tikpat ilgs kā bildes ekspozīcija un tas ir neizturami ilgi tests ar noise reduktion uz 1137 sec
2.bez noise redeuktion bilde izskatās drausmīgi Tests bez noise reduktion uz 1741 sec
vel crops
pēc izmēra samazināšans neliekas tik drausmīgi cik patiesība. visa bilde izdegušos pikseļos!
Bet in-camera noise reduction tā arī strādā, ka pēc tava kadra kamera uzņem aptuveni tik pat garu tumšu bildi. Tad salīdzina abus kadrus un vienādos pikseļus cenšas noņemt, tā tas ir bijis vienmēr. Ko personīgi esmu lietojis - D40, D60, D80, D300, D300s.
Long Exposure NR takes a "dark frame" - a picture with the shutter closed and subtracts any hot pixels. In general, this is a good thing, but as you said, it'll tie up your camera for an equal amount of time.
vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.
anonims_:vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.
jau jau rawaa bildee tad rubii to NR aaraa un peectam shopaa meegjini to troksni novaakt
anonims_:vot d200 nepamaniju, ka tas ir tik kaitinoši ilgi, jo varbūt lietoju bez noise reduktion...kas mūs noved pie otrās problēmas, ka izdegušie pikseļi ir kreitni par daudz.
jau jau rawaa bildee tad rubii to NR aaraa un peectam shopaa meegjini to troksni novaakt
mēģināju, visa bilde kā viens liels troksnis un tas tikai uz 1700 sec kā domā novākt manuāli vai shopam ir kāda funkcija? es tikai ar lightroom vnk ņemos
Tie nav izdegušie pikseļi, bet gan karstie. Ekspozīcija 20 - 30 min. - perfektu bildi ar konkrēto D90 neiegūsi. Īsākas un daudz ekspozīcijas (NR long exp. gan jāizslēdz, jo tūlīt nākošais kadrs)), un esot programmas, kas tās zvaigžņu strīpas savieto tā, ka izskatās nepārtraukta ilgstoša eksp.- līdz pat vairākām stundām... Bildē vēsā, aukstā laikā - mazāk karst matrica.
Zejebis ,man atkal D3 mauka tāds kafiju nevāra,par šitādu naudu tāds sūds Ir taču fizikas likumi un pareizas darba metodes,no tā nekur nespruksi.Gaidi vien to otro melno ekspozīciju,jo šis ir tas trokšņu kāvis,kas darbojas dzelžu līmenī,tādēļ nekādas pēcapstrādes metodes to nevar aizvietot.Pieļauju,ka matricas dzesēšana ar šķidro slāpekli varētu atrisināt problēmu,tā ka rīkojies kā ērtāk - šķidrais slāpeklis vai Long Exposure NR, kitos alternativos nera!
P.S. kādi nah iso 160,vēl 800 uzliec, garajām ekspozīcijām TIKAI nomināls D90 tajam laikam 100.
etwas:Tie nav izdegušie pikseļi, bet gan karstie. Ekspozīcija 20 - 30 min. - perfektu bildi ar konkrēto D90 neiegūsi. Īsākas un daudz ekspozīcijas (NR long exp. gan jāizslēdz, jo tūlīt nākošais kadrs)), un esot programmas, kas tās zvaigžņu strīpas savieto tā, ka izskatās nepārtraukta ilgstoša eksp.- līdz pat vairākām stundām... Bildē vēsā, aukstā laikā - mazāk karst matrica.
iespējams problēma, ka karsta vasaras nakts. Bet tik trakus pikseļus ne d80, ne d200 neredzēju, viņiem bija max 4 vai 5 un viegli klonējami,
Ja aizrauj garās ekspozīcijas,tad jēdzīgākais risinājums ir filma,vakarā uzliec 4x5 collu strazdubūri,no rīta tā paagrāk novāc,galvenais lai objektīvs nenoraso.
karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!
MaVi:karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!
nebija runa par to ko bildē, bet par ekspozīciju kā tādu
MaVi:karstajiem pikseļiem nav nekāds sakars ar matricas vai apkārtnes temperatūru, to pikseli redzamu dara, tēlaini izsakoties, nomaldījies strāvas lādiņš matricā. Photoshops atverot rawu automātiski to identificē un aizvāc bez jebkādām sekām. Ja tavam d200 tādi nebija, tad vari uzskatīt, ka tev bija ļoti paveicies. Man gan ar d40, gan ar d90 šādi brīnumi parādās reiz pa reizēm, tas ir visām kamerām, neatkarīgi no ražotāja. Savulaik diezgan daudz literatūras par šo tēmu izlasījos, secinājums viens - šādiem nolūkiem jālieto filma vai jālipina bildes kopā no vairākām ekspozīcijām. bet ja tā praktiski uz šo jautājumu paskatās - ilgas ekspozīcijas un zvaigžņu ceļi ir banāli un nestilīgi - bildē kaut ko citu!
banāli ir ielikt pingvīnu savas profila bildes vietā!
tas vis ir normāli, neviens pixelis nav izdedzis, nav bijis ne vienas kameras kurai pēc 5 minūšu expozīcijas kāds pixelis neuzsiltu, vis maz man nav tādas kameras gadijušās, un kur nu vēl 30 minūtes tur pat.