Nesen rakņājot internetu un interesējoties par stikliem,uzgāju baigo fisheye stiklu. ( cgi.ebay.com... )
Baigi lēts priekš fisheye,bet tad sapratu,ka viņš ir skrūvējams uz objektīvu. Gribu noskaidrot,kā šitā lietiņa strādā un vai uz mana Canon 1000D ar kit 18-55mm arī viņš ies virsū?
Ja kāds ir lietojis,tad varētu man sīkāk paskaidrot par šo brīnumu.
Tu taču nedomā par ~15Ls nopirkt kautko ko saucpar labu optiku? piemēram normāls konverters priekš makro sākas ~40Ls, bet var nopirkt tādu kurš dod tādu pat palielinājumu tikai pa ~10Ls, padomā kapēc tā?
Tad no pārveidotāja arī būs 180° skata leņķis? Vai vnk būs "fišāj-efekts?"
Ja godīgi, tad man ar to zivenieku ir tāds kreņķis, ka tas efekts ir tik izteikts, ka ātri vien apnīk. Tāpēc es vienmēr saku, ka fisheye lietotājs ir apmierināts divos brīžos- kad nopērk un kad pārdod.
RudeWolf:Tad no pārveidotāja arī būs 180° skata leņķis? Vai vnk būs "fišāj-efekts?"
Ja godīgi, tad man ar to zivenieku ir tāds kreņķis, ka tas efekts ir tik izteikts, ka ātri vien apnīk. Tāpēc es vienmēr saku, ka fisheye lietotājs ir apmierināts divos brīžos- kad nopērk un kad pārdod.
.. un kad ir ūberkruts skeiteris ar ūberkrutiem draugiem kuri pieprasa lai tu viņus bildē un lai 10 galerijas draugos būtu ar fišaju.
RudeWolf:Tad no pārveidotāja arī būs 180° skata leņķis? Vai vnk būs "fišāj-efekts?"
.. un kad ir ūberkruts skeiteris ar ūberkrutiem draugiem kuri pieprasa lai tu viņus bildē un lai 10 galerijas draugos būtu ar fišaju.
Varbūt vnk vajag tādas brilles, kas izliec to padarīšanu?
P.S. Vidusskolā, kad vēl draudzējos ar krutajiem skeiteriem un agresīvajiem inlainieriem, tad risinājums šai problēmai bija izdomāts ar durvju ķīķeri un izolācijas lentu.
betas-apsargs:
Varbūt vnk vajag tādas brilles, kas izliec to padarīšanu?
P.S. Vidusskolā, kad vēl draudzējos ar krutajiem skeiteriem un agresīvajiem inlainieriem, tad risinājums šai problēmai bija izdomāts ar durvju ķīķeri un izolācijas lentu.
P.P.S. Pašlaik man visi paziņas ir rektilineāri.
Šito prikolu zinu, kādreiz ar ākstījos. Vispār tām actiņām ir dīvainas, bet labas krāsu izmaiņas, tāda.. inčīga padarīšana vispār.
Eu eu - starp citu, man tieši priekš zinātnes vajag kaut ko līdzīgu. Nu vajag iegūt pilnu apli ar melnām malām (en.wikipedia.org...). Un par cik man ir aparāts ar kropoto matricu, tad cik palasījos, tad lētākais variants ir tieši ar kaut kādu tādu lēto čainīzeru konverteri uz kit stikla. Vienīgi hvz vai tāds 0,42x izvilks tīru 180 grādu apli. Drīzāk kaut kāds 0.2x vai kaut kas tāds derēs.
Man nevajag nekādu tur baiso kvalitāti - galvenais iegūt meža lapotnes bildi, lai pēc tam varētu aprēķināt cik daudz gaismas tur tajā meža nogabalā nonāk līdz zemei. Tur attiecīgi galvenais ir debess/lapotnes (gaišo/tumšo) laukumu attiecība bildē (+ ja vēl ģeogrāfiski pareizi novieto kameru, tad var ņemt vērā arī saules novietojumu utt.).
Ja nu kāds man var kaut ko tādu (kas tiešām uztaisa to apli) piespēlēt uz kādu nedēļu (vēlams kopā ar kit-stiklu, jo man tik makro stikli pašam ir, diemžēl) tad es būtu ļoti pateicīgs. Varam vienoties arī par samaksu (aliņos vai citādi).
vairākus tādus esmu redzējis un provējis lietot, gan ne visi zivacīgi - arī vienkārši lai platāku leņķi dabūtu. praktiski visi knapas video kvalitātes un priekš video arī tiek piedāvāti. 1 bija tā, tā, daudz netrūka, ka daudzmaz.
Jenots:
Tie plastmasi,kurus liek galā,lai saule nelīstu stiklā sauc par blendēm. Un ir tāda blende,kas dabū līdzīgu efektu kā zivacs objektīvs.
hahaha. nedēļas citāts man šķiet
rādās vienam otram ir pamatīgas problēmas ar terminiem.. blende kas veido apli, tipa ņemam melnu kartonu izgriežam apli, pieliekam objektīva priekšā un voila-budžeta zivsacs gatava?
rādās vienam otram ir pamatīgas problēmas ar terminiem.. blende kas veido apli, tipa ņemam melnu kartonu izgriežam apli, pieliekam objektīva priekšā un voila-budžeta zivsacs gatava?
Galvenais uzmanīgi ar to caurumu. Lai nejauši pinhole efekts nesanāk.
Tie plastmasi,kurus liek galā,lai saule nelīstu stiklā sauc par blendēm. Un ir tāda blende,kas dabū līdzīgu efektu kā zivacs objektīvs.
Njā, drusku LOL Man tomēr vajag reālu cirkulāro fišaju (uz kropa) un par cik Sigmas 4.5mm stikls nespīd un ūber-kvalitāte nav galvenais, tad der jebkas cits (uzskrūvējamie konvertieri), kas ko tādu spēj atveidot. Par cik to vajag tikai uz pāris dienām, tad pasūtīt tādu tomēr negribas (lai arī dārgi nemaksā). Ceru uz palīdzību no cilvēkiem, kas ko tādu ir tomēr pasūtījuši (lai paspēlētos) un tagad stāv nevjadzīgs kaut kur plauktā.