forum.gif
sRGB monitoros
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / sRGB monitoros
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.11 16:03
 citēt
Esmu fotogrāfiju apstrādē iesācējs, līdz ar to man daudzas lietas ir neskaidras.
Vēējos uzzināt Jūsu viedokli par sRGB opciju monitoros.

Man bija monitors - Vewsonic VA702, kuram bija iestatīts tāds color adjust (monitora presets) kā sRGB.

Iegādājos jaunu monitoru LG E2241T-BN LED 21,5. Šim monitoram tādu color adjust opciju kā sRGB uzlikt nevar.
Kaut gan šā monitora specifkācijā ir uzrādīts, ka displejs ir sRGB un un analogais video signāls ir RGB.
Fotogrāfijas pēc krāsu niansēm un gaišuma abos monitors atšķiras.
Līdz ar to esmu nesaprašanā. Vai mans nopirktais monitors pareizi atspoguļo krāsas un to var veiksmīgi izmantot fotogrāfiju apstrādē? Un ja tāda opcija ir nepieciešama, bet tās nav, kā to var monitorā iestātīt, lai bildes varētu tikt aplūkotas sRGB formātā?
Būšu ļoti pateicīgs par Jūsu padomiem.
Publicēts: 11.08.11 16:08
 citēt
Buss nopircies biroja monitorss.
Publicēts: 11.08.11 16:19
 citēt
ja specifikācuijā rakstīts, ka attēlo sRGB krāsu telpu, tad tā arī noteikti ir un nekas tur nav jāpārslēdz uz sRGB. Reti kurš monitors attēlo lielāku krāsu telpu, un tie parasti maksā vairākos simtos. Un patiesībā, ja bildes ir pamatā likšanai netā un ja drukā, tad nes uz fotolabu, tad nafig nevajag monitoru ar krāsu telpu, kas lielāka par sRGB, jo tad - ja nepārzini krāsu menedžmenta fiškas, nojūgsies ar to plašās krāsu telpas moni.
Bet attēlo savādāk krāsas katrs monitors, tādēļ tie ir jākalibrē. iesākumam pietiks, ja izdarīsi to softiski ar kaut ko šādu - www.calibrize.com Es pats arī nemaz hārdvēriski neesmu kalibrējis. Un vēl - daudz svarīgāk ir, kāda matrica ir monitorā - TN, PVA vai IPS. Labākais variants ir IPS. Lētākais no tādiem ar IPS matricu ir te jau daudzkārt apspriestais Dell U2311H (ap 150-160 LVL). ja Tavs monis ir lētāks, tad tam ir TN matrica visticamāk, kas fotoapstrādei ir vissliktājkais variants, bet tai pat laikā tas ir visizplatītākais variants. bet neviens no tā nav nomiris, man p[irms esošā moņa arī bija kaut kāds 19 collu samsungs un tādēļ nost nemiru :)
Publicēts: 11.08.11 16:49
 citēt
Markostrada:Vai mans nopirktais monitors pareizi atspoguļo krāsas un to var veiksmīgi izmantot fotogrāfiju apstrādē?

Nē, tavs monitors ir lētucis un bilžu apstrādei neder.
Publicēts: 11.08.11 16:58
 citēt
RobertsJ:ja specifikācuijā rakstīts, ka attēlo sRGB krāsu telpu, tad tā arī noteikti ir un nekas tur nav jāpārslēdz uz sRGB. Reti kurš monitors attēlo lielāku krāsu telpu, un tie parasti maksā vairākos simtos. Un patiesībā, ja bildes ir pamatā likšanai netā un ja drukā, tad nes uz fotolabu, tad nafig nevajag monitoru ar krāsu telpu, kas lielāka par sRGB, jo tad - ja nepārzini krāsu menedžmenta fiškas, nojūgsies ar to plašās krāsu telpas moni.
Bet attēlo savādāk krāsas katrs monitors, tādēļ tie ir jākalibrē. iesākumam pietiks, ja izdarīsi to softiski ar kaut ko šādu - www.calibrize.com Es pats arī nemaz hārdvēriski neesmu kalibrējis. Un vēl - daudz svarīgāk ir, kāda matrica ir monitorā - TN, PVA vai IPS. Labākais variants ir IPS. Lētākais no tādiem ar IPS matricu ir te jau daudzkārt apspriestais Dell U2311H (ap 150-160 LVL). ja Tavs monis ir lētāks, tad tam ir TN matrica visticamāk, kas fotoapstrādei ir vissliktājkais variants, bet tai pat laikā tas ir visizplatītākais variants. bet neviens no tā nav nomiris, man p[irms esošā moņa arī bija kaut kāds 19 collu samsungs un tādēļ nost nemiru :)

MUĻĶĪBAS, Nopircies būs tiešām biroja monis... Fotoapstrādei lieto LCD moņus ar IPS matricu, un maksā tāds tikai ap 130Ls!! Esi ietaupījusi 30Ls un tikusi pie draņķa ar "Amazingly vivid & clear image":face-grin:
Publicēts: 11.08.11 17:21
 citēt
Elmarss:[
MUĻĶĪBAS, Nopircies būs tiešām biroja monis... Fotoapstrādei lieto LCD moņus ar IPS matricu, un maksā tāds tikai ap 130Ls!! Esi ietaupījusi 30Ls un tikusi pie draņķa ar "Amazingly vivid & clear image":face-grin:

Un kādēļ cilvēkam, kas no moņiem nekā nesaprot, un bildes noteikti liks draugos, un ja drukās, tad fotolabos, būtu nu par visām varītēm IPS matrica vajadzīga?! Es pat stokos bildes tirgoju, kad man bija tas samsungs ar TN matricu. Un nebija nekādu problēmu ar apstrādi ;) Nevajag pārspīlēt tehnoloģiju nozīmi neprofesionālās lietās.
Publicēts: 11.08.11 17:27 labots
 citēt
RobertsJ:
Elmarss:[

Un kādēļ cilvēkam, kas no moņiem nekā nesaprot, un bildes noteikti liks draugos, un ja drukās, tad fotolabos, būtu nu par visām varītēm IPS matrica vajadzīga?! Es pat stokos bildes tirgoju, kad man bija tas samsungs ar TN matricu. Un nebija nekādu problēmu ar apstrādi ;) Nevajag pārspīlēt tehnoloģiju nozīmi neprofesionālās lietās.

Nevajag... Ja kurlais dzirdēja, ka mēmais teica, ka aklais redzēja.... Tad toč nevajag. Te blogā tas IPS jau daudzreiz izrunāts... :face-grin:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 11.08.11 17:48
 citēt
Elmarss:Ja kurlais dzirdēja, ka mēmais teica, ka aklais redzēja....

... pa televizōru ar Trinitron trubu, kā tizlais aizmuka no policijas! :grimace:
Publicēts: 11.08.11 21:30
 citēt
Elmarss:
Nevajag... Ja kurlais dzirdēja, ka mēmais teica, ka aklais redzēja.... Tad toč nevajag. Te blogā tas IPS jau daudzreiz izrunāts... :face-grin:
www.fotoblog.lv...

Ja labi apskaties, tad to monitoru tajā topikā arī es ieteicu, un to arī esmu ieteicis vēl vairākos topikos šeit blogā un citur, un pats tādu jau vāirāk kā pusgadu lietoju. Bet te cilvēks monitoru jau ir nopircis un nevajag skaidrot viņam, ka tas ir metams ārā un nav lietojams.
Publicēts: 11.08.11 21:43
 citēt
RobertsJ:
Elmarss:
www.fotoblog.lv...

Ja labi apskaties, tad to monitoru tajā topikā arī es ieteicu, un to arī esmu ieteicis vēl vairākos topikos šeit blogā un citur, un pats tādu jau vāirāk kā pusgadu lietoju. Bet te cilvēks monitoru jau ir nopircis un nevajag skaidrot viņam, ka tas ir metams ārā un nav lietojams.

Bet cilvēkam tomēr ir prasības:
Fotogrāfijas pēc krāsu niansēm(!) un gaišuma(!) abos monitors atšķiras(!).
Līdz ar to esmu nesaprašanā. Vai mans nopirktais monitors pareizi atspoguļo krāsas un to var veiksmīgi(!) izmantot fotogrāfiju apstrādē?

Nevar veiksmīgi izmantot.
Vienīgais iepriecinājums, ka lētucis ViewSonic arī šķībi rādīja. No šiem diviem pilnīgi šķībajiem neviens nebija pareizs. Protams, var šos abus nokalibrēt kā prieks! Bet IPS matricas būtība ir tāda, ka bilde no visiem leņķiem izskatās vienāda. A bet cilvēks ir nopircis NE-IPS. turklāt ar spīdīgu stiklu - neir labi bilžu apstrādei.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):