forum.gif
Jo tālāk, jo trakāk... :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Jo tālāk, jo trakāk... :)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.08.11 00:30
 citēt
blaac:
Jolan:
...un cik lietas ir letiņiem???????????????????
Trīs lietas man zāļu skapītī stāv...:face-grin:

Alus, alus,alus :D
Publicēts: 14.08.11 00:46
 citēt
Sapper: Haiduk, ir tik grūti atšķirt tautas protestus no urlātu grautiņiem? Un pareizi bija, ka rindā stāvēja fotogrāfijas iesniegt. Jo kas tad stāv aiz grautiņu rīkotājiem???
Un kas tad stāv aiz grautiņa rīkotājiem??? Krievija :D, Vācija :D, Anglija :D Pilsoniskā savienība :D :D :D Stāv tie, kam bija izdevīgi protestu pret valdību pārvērst dumpī!!! Un pirmās bezdelīgas pārvērst par noziedzniekiem :( . Piedod Sapper, bet man nepatīkami tevi lasīt. Stūkaču atbalstītājs pats ir stukačs :(. Nodevība sākās ar sīkumiem. Bet man prieks, Sapper, ka tu esi viens no tiem, kas māk urlas atširt. :) . 13 nebija urlu pasākums- tā bija provokācija, lai pretvaldības akciju pārvērstu par urlu akciju... un ir izdevies... vismaz Sappers tam tic- Haiduks gan netic :D
Publicēts: 14.08.11 03:19 labots
 citēt
dienās izvedu zoopsiholoģiskus eksperimentus ar neproduktīvo mājdzīvnieku suni Ferdu. metu mumbiņu un atvēzējos mest uz šķūņa pusi, a kā suns aizskrien, metu uz akas pusi un tamlīdzīgi. Kā suns atnes bumbiņu, tā atvēzējos mest uz akas pusi, a aizmetu uz šķūņa pusi. Ilgi neizdevās to lopu apjāt - drīz vien jau viņš paspera pa solim, bet nekur tālu neskrēja, kamēr nebiju bumbiņu izlaidis no rokas. mēgināju nākamājā dienā, vienreiz izdevās suni piemuļkot, vairāk ne. suns skolā nav gājis, uz tekstu «dod ķepu!» dod abas un man pagaidām nav izdevies viņam iemācīt kā pantonīmā diskrēti nofiksēt kustību! Bet krietni gudrāks par Latvijas Brīvvalsts elektorātu!
Nākamā doma man ir ar to lopu pāris dienas paspēlēties bez tā, ka mēģināt viņu muļķot. un tad atkal mēģināt apjāt lopiņu. visticamāk jau, ka kādu reizi izdosies, bet diez vai daudz vairāk. bet ko ar to Latvijas Brīvvalsts elektorātu iesākt? to takš kvīkā visos caurumos, a šis neko, balso tikai.

nu, Krievija, Krievija, tak kamēr nepiegriež gāzes vai elektrības vadu un nebrauc ar tankiem, uz mani personāli vairāk attiecas tas, kas latvijā notiek. cik lielā mērā un kādā pōzā kāds stāvēja aiz grautiņa rīkotājiem, varu tikai minēt. idijōti tie grautiņa rīkotāji, ja lēti parakstās pašrocīgi rīkot grautiņu - tak jau ibiogrāfiju samaitā. cita lieta masu pasākumu režisōri «mассовики - затеищики». :grimace:
jo raugi - ne Rīgā, ne Londōnā, ne kur citur netrūkst pilsoņu, kuri labprāt, «как только, так сразу» ko sasitīs, apgāzīs vai izbonzēs - saprotama lieta, vislabāk šnaba bodes skatlogu! :big_smile:
kas man gan patika no fotkātāju ½-es - rīts vēl nebija ausis, kā jau bija pilns internāts ar bildēm, kurās redzams, kā Šķēle 3.14-zģī šnabi un ar tamlīdzīgām! :face-grin:

Haiduks:... provokācija, lai pretvaldības akciju pārvērstu par urlu akciju ... :D

a vot faktiski jau urlu akcija tā uz visu spoli sākās tikai, kad pretvaldības akcija (parunāšana un padziedāšana) bija laimīgi beigusies un dziedātāji ar labi padarīta darba apziņu kopās prom! :face-sad:
un - ja ar to arī izdarības būtu beigušās - vai tie labie cilvēki Saeimā vispār būtu piefiksējuši, ka te visādas sabiedriskas aktivitātes, jomajo - hujomajo, te kādam kaut kas nepatīk, kādam šķiet, ka valdība sūdabrāļi, ai, ai, ai, nu kā tā var?
es toreiz pa TV pirmoreiz pasāku Daudzi no citiem smerdeļim atšķirt pēc ģīmja bildes - viņam žurnaļistka jautāja, vai Saeima (tak laikam institūciju, ne ēku domādama!) a nau mazliet pie vainas, ka rekā sanācis, uz ko viņš samelojās, ka «ja nu vienīgi ar to, ka Saeimai ir logi!»! :face-sad:
Publicēts: 14.08.11 12:36
 citēt
He,he!Daudz gan politiskas pļāpāšanas esmu palaidis garām!Visu jau neizlasīšu...davai,zēni,koroče-ko tad īsti mums vajag?Diktatoru vai ģermokrātiju?Raugi katram savs labums!:face-grin:Vēlēšanu balagānā gan nepiedalīšos,bet nu tomēr interesanti takš izzināt tautas slēptākās ilgas.
Publicēts: 14.08.11 12:57
 citēt
Labāk atceramies kā zemnieki aizbrauca uz Rīgu ar savu smago tehniku un kā baļķvedēji nosprostoja Rīgas tranzīta dzīslu!
Publicēts: 14.08.11 13:49 labots
 citēt
viecha:koroče-ko tad īsti mums vajag? Diktatoru vai ģermokrātiju? Raugi katram savs labums!:face-grin:

½-retōrisks jautājums uz aizbēršanu - a nevar visus diktatūras un ģermokrātijas labumus bez diktatūras un ģermokrātijas sūdumiem? :grimace:
Publicēts: 14.08.11 14:51
 citēt
Vot tur jau tie sūdi,ka nevar!Nu nav neviens uz pasaules vēl izdomājis ko labāku par parlamentāro demokrātiju.Nu nav!Protams,ar visām partijām,kampaņām,naudu,lokomotīvēm,solījumiem un pārējo tuftu.:face-crying:Būs laikam jāvelta atlikušais mūžs ideālās sistēmas meklējumiem.:face-grin:Sēdēšu uz beņķīša un domāšu...ka tik nav jāšancē!
Publicēts: 14.08.11 15:32
 citēt
viecha:Vot tur jau tie sūdi,ka nevar!Nu nav neviens uz pasaules vēl izdomājis ko labāku par parlamentāro demokrātiju.Nu nav!Protams,ar visām partijām,kampaņām,naudu,lokomotīvēm,solījumiem un pārējo tuftu.:face-crying:Būs laikam jāvelta atlikušais mūžs ideālās sistēmas meklējumiem.:face-grin:Sēdēšu uz beņķīša un domāšu...ka tik nav jāšancē!

Piedod, bet Tu esi naivs. Tāpat kā naftas enerģija "esot neaizstājama"; Banku finanšu piramīdas ar derivātu tirgošanu biržās; un citas vājprātības, arī "demokrātija" tiek pasniegta naiviem ļaužiem kā labākais no ļaunumiem. Ir milzums ietekmīgu ļautiņu, kas no šitiem vājprātiem barojas. Un kā jau ietekmīgie, darīs visu, arī pār līķiem ies, lai saglabātu šo "status quo"... Tā, ka mēģinot "izdomāt" ko jēdzīgāku, Tu riskē arī ar dzīvību, veiksmes gadījumā.... Tāpēc kā cilvēkmīlis varu Tev novēlēt tik neizdošanos...:face-grin:
Publicēts: 14.08.11 16:27
 citēt
Droperidol:

1. Nezinu gan, no kurienes tādas ziņas par tieši mediķiem;

2. Kāds tad būtu labums no obligātās veselības apdrošināšanas?

Ja domā, ka tā iegūs papildus naudu medicīnai - tas nozīmētu papildus nodokli katram strādājošam, kuram būtu jāmaksā arī par nestrādājošiem;
Bet mēs jau it kā nodokļus maksājam, ne?
Tieši tā - nē, nemaksājam vis. Ieviešot obligāto apdrošināšanu, vai vienkārši personificējot iemaksātos nodokļus un saskaņojot ar tiem snoedzamo medicīnisko palīdzību, izrādītos, ka vismaz 40% iedzīvotāju nekāda medicīniskā palīdzība, izņemot galīgi neatliekamo, nepienāktos.
Mediķi tieši seb jau saka, ka vajadzētu sniegt visu nepieciešamo palīdzību TIKAI tiem, kas par to jau samaksājuši - vai nu nomaksājot nodokļus, vai nu apdrošinoties.

Es biju domājis to mediķu mafijas daļu, kas dzīvo no pierakstījumiem un valsts slaukšanas. Nedomju, ka visi tie mersedesu leksusu un SUVu šoferīši, kas stradiņos parkojas, baigi ko grib esošajā sistēmā mainīt. :) Un ja jau gribētu, kāpēc nemaina???? Zobārsti nez kāpēc protestus netaisa :)

Obligātā apdrošināšana nozīmē vispār visu sistēmas reorganizāciju. Tiek samazināts sociālais nodoklis un tā vietā katrs pats pērk tādu polisi, kuru var atļauties un cik daudz uzskata par vajadzību tērēt. Kakova hrena man māksāt vājprātīgo nodokli un tad, kad manam bērnam ir vajadzīgs steidzams izmeklējums, man vēl ir jāgaida 3-6 mēneši vai atkal jāmaksā pašam 50ls???? Sociālais ir jāatstāj vispār tik daudz, cik nabagiem nodrošināt pensiju un neatliekamo palīdzību. Visu pārējo cilvēkiem pašiem ir jāuzkrāj pensiju fondos un jāpērk veselības polises. Varbūt tagad es izklausīšos nežēlīgs, bet es nesaprotu, kāpēc ir valstij atrodama nauda savu dzīvi jau nodzīvojušu cilvēku aizaugušo asinsvadu šrubīšanai, bet jaunām sievietēm neauglības problēmas ir par savu naudu jārisina un jāarstē???? Kur te ir loģika no nācijas izdzīvošanas viedokļa????
Publicēts: 14.08.11 16:38 labots
 citēt
Haiduks:
Sapper:
Haiduk, ir tik grūti atšķirt tautas protestus no urlātu grautiņiem? Un pareizi bija, ka rindā stāvēja fotogrāfijas iesniegt. Jo kas tad stāv aiz grautiņu rīkotājiem???

Un kas tad stāv aiz grautiņa rīkotājiem??? Krievija :D, Vācija :D, Anglija :D Pilsoniskā savienība :D :D :D
Stāv tie, kam bija izdevīgi protestu pret valdību pārvērst dumpī!!! Un pirmās bezdelīgas pārvērst par noziedzniekiem :( . Piedod Sapper, bet man nepatīkami tevi lasīt. Stūkaču atbalstītājs pats ir stukačs :(. Nodevība sākās ar sīkumiem.
Bet man prieks, Sapper, ka tu esi viens no tiem, kas māk urlas atširt. :) . 13 nebija urlu pasākums- tā bija provokācija, lai pretvaldības akciju pārvērstu par urlu akciju... un ir izdevies... vismaz Sappers tam tic- Haiduks gan netic :D

Tu esi dumš vai izliecies, kāpēc jāduļķo ūdens??? Manuprāt loģiski ir tas, ka tieši "pirmajām bezelīgām" bija jādara viss, lai izdotu varas iestādēm kriminālistus. 13. bija divas akcijas, vispirms protestētāju mītiņš, pēc tam grautiņš. Tie, kas piedlijās pirmajā, tiem bija iemesls slēpties no kautkā? Un tie, ka laupīja šnabja bodes bija baigie varoņi??? Kāpēc tie ie jāmet vienā katlā un kur te kaut kāda stučīšana???

Un vispār, izpratne par godu Tev ir zeka va tipiskai sovjeta līmenī. Tavuprāt norma ir, ka visi zog, stipj no sava zavoda caur caurlaidi padusē, vai met pāri žogam visu, kas nav piesiets un visi viens otru piesedz. Un tas saucas mācēt dzīvot. :) Un ja kāds zagli pieķer, tad viņš ir stukačs. Man gribās cerēt, ka Tev tīkaimajai kriminālistu morālei ar dzīvi "po poņaķijam" nav nākotnes. Ļoti gribas cerēt, cilvēki iemācīsies atšķirt nodevību no kriminālistu izdošanas :) Piedod, bet Tava domāšana - tā ir pagātne. :face-wink:

P.S. A ja baigi nepatīk, nelasi, uz priekšu - noorganizē topika slēgšanu :D Jo nevienu pamatojumu, kāpēc veikalu laupītāji būtu par varoņiem jāuzskata, Tu tā arī neminēji. :D
Publicēts: 14.08.11 16:48
 citēt
Laumonis:Labāk atceramies kā zemnieki aizbrauca uz Rīgu ar savu smago tehniku un kā baļķvedēji nosprostoja Rīgas tranzīta dzīslu!

Un rezultātā LV ir zemākie līdzmaksājumi lauksaimniekiem.... :D
Publicēts: 14.08.11 17:23
 citēt
Sapper:
Laumonis:Labāk atceramies kā zemnieki aizbrauca uz Rīgu ar savu smago tehniku un kā baļķvedēji nosprostoja Rīgas tranzīta dzīslu!

Ja Eiropā cīnās par katru zemes m2, tad mums ir tik daudz neizmantotas ar krūmiem aizaugušas platības....Kaut gan par līdzmaksājumiem pilnīgi piekrītu - ļoti netaisnīgi.
Publicēts: 14.08.11 17:41 labots
 citēt
Sapper:

Ot šito es saprotu... Tā pasažieris onānismu dzemdību namam ar piekabinās...:face-grin:
Der atcerēties, ka daudzu čomaks roze, tolaik zemkopības ministrelis to protestu laikā tusējās fotoblogā, (saņemot algu, parko???)... :face-sad:
Publicēts: 14.08.11 20:00 labots
 citēt
Elmarss:
Sapper:

Ot šito es saprotu... Tā pasažieris onānismu dzemdību namam ar piekabinās...:face-grin:
Der atcerēties, ka daudzu čomaks roze, tolaik zemkopības ministrelis to protestu laikā tusējās fotoblogā, (saņemot algu, parko???)... :face-sad:

Mūsu zemnieku akcija vairāk bija šovs ne spēka demonstrējums. Redzēju savām acīm kā streikoja poļu zemnieki. Ap Varšavu ~100km rādiusā gandrīz nedēļu bija reāla blokāde. Cauri, laida tikai maršruta autobusus, medicīnisko un operatīvo transports. Policija zemniekus ne vien netrenkāja, bet aiztāvēja pret neapmierinātajiem braukt gribētājiem. Poļu zemnieki savu panāca. Atpūtini ka labāk roku un, mēģini saskatīt atšķirību starp reālu blokādi un zārka vilkšanas šovu :D

Par Rozi + Var jau teorētiski pieņemt, ka pēc darba likumdošans pienākas cilvēkam reizi stundā pārtraukums. Nevar tak to aizliegt, tāpat kā uzpīpēt, padzert kafiju un tajā laikā pasēdēt kādā izklaides portālā. Ja to dara mūrnieks vai šoferis, es neredzu problēmu, bet ja to dara nozares krīzes laikā izpildvaras augstākais pārstāvis - tad es to sauktu par attieksmes jautājumu.
Publicēts: 14.08.11 20:20 labots
 citēt
Sapper:
Elmarss:

Mūsu zemnieku akcija vairāk bija šovs ne spēka demonstrējums. Redzēju savām acīm kā streikoja poļu zemnieki. Ap Varšavu ~100km rādiusā gandrīz nedēļu bija reāla blokāde. Cauri, laida tikai maršruta autobusus, medicīnisko un operatīvo transports. Policija zemniekus ne vien netrenkāja, bet aiztāvēja pret neapmierinātajiem braukt gribētājiem. Poļu zemnieki savu panāca. Atpūtini ka labāk roku un, mēģini saskatīt atšķirību starp reālu blokādi un zārka vilkšanas šovu :D

Par Rozi + Var jau teorētiski pieņemt, ka pēc darba likumdošans pienākas cilvēkam reizi stundā pārtraukums. Nevar tak to aizliegt, tāpat kā uzpīpēt, padzert kafiju un tajā laikā pasēdēt kādā izklaides portālā. Ja to dara mūrnieks vai šoferis, es neredzu problēmu, bet ja to dara nozares krīzes laikā izpildvaras augstākais pārstāvis - tad es to sauktu par attieksmes jautājumu.

Nuurē, kā, vismaz puscilvēciski sāki runāt.... Kā latvijas vara uz blokādēm reaģē, var atcerēties Bausku, kad mūrniece pret tantukiem "alfu" rīdīja...Pēc tam meloja, ka rīkļurāvāji neapbruņoti bijuši.... Par rozi.... Ja es blogā ar Tev zagtu lētāko filtru taisītu bildi publicēšu, Tu bļausi "ZOOOOG!!!"; roze zemniekiem miljonus nozaga, izķērnāja; UN NEVIENS nebļauj "zog".... Čoms, taču. TĀPĒC mēs tādos mēslos esam... TIKAI latvijā demokrātiskas valsts notiesātam un sodītam noziedzniekam par "godu" operas un dziesmas sacer. visur citur tādus mēslainē sviež.:face-smile:
Publicēts: 14.08.11 20:53
 citēt
Tā tak nebija nekāda blokāde. Interesanti kur tajā laikā bija tantuku vīri un dēli ar buldozeriem. :amazing:

P.S. A par to cilvēcisko runāšanu, atceros laiku, kad bija biedru grupa, kas teica, ka jārunā ir cilvēciski, jo viņi "na sobačem ņe poņimajut", mēdz gadīties, ka problēma nav runātājā, bet gan klausītāja stereotipiskajā uztverē un līdz ar to nespējā iedziļināties teiktā būtībā. :)
Publicēts: 14.08.11 20:57
 citēt
Sapper:Tā tak nebija nekāda blokāde. Interesanti kur tajā laikā bija tantuku vīri un dēli ar buldozeriem. :amazing:

P.S. A par to cilvēcisko runāšanu, atceros laiku, kad bija biedru grupa, kas teica, ka jārunā ir cilvēciski, jo viņi "na sobačem ņe poņimajut", mēdz gadīties, ka problēma nav runātājā, bet gan klausītāja stereotipiskajā uztverē un līdz ar to nespējā iedziļināties teiktā būtībā. :)

Tā būtības nedzirdēšna par Tevi??? Komunisti par tādu parteigenosi tik sapņot varētu. Kā cirvis pret betonu.... :face-grin: Piedod, bet šoreiz personīgi par TEVI., lai nebūtu apvainojumu nevainīgiem.:face-grin:
Publicēts: 14.08.11 21:43
 citēt
Sapper:
Haiduks:13 nebija urlu pasākums- tā bija provokācija, lai pretvaldības akciju pārvērstu par urlu akciju... un ir izdevies...

Jo nevienu pamatojumu, kāpēc veikalu laupītāji būtu par varoņiem jāuzskata, Tu tā arī neminēji. :D

Lieko nometu nost, lai tik kristāltīrs ar nākotnes domāšanu apveltīts varētu saprast, manu domu, un manai domai neuzdotu stulbu jautājumu :D. Bet visi, tie kas iesniedza bildes ir godīgi nodokļu maksātāji- bet veikalu un valsts aplaupītāji ir ar vienādības zīmi ... tas gan ir fakts (tāda mana vecolaiku domāšana)
Publicēts: 15.08.11 00:55 labots
 citēt
viecha:Vot tur jau tie sūdi,ka nevar!Nu nav neviens uz pasaules vēl izdomājis ko labāku par parlamentāro demokrātiju.

skat. arī demokrātiski ievēlētu diktatōru un ar diktatūras metōdēm ieviestu demokrātiju.
es domāju uz demokrātijas uzlabošanu. nevar vairākumam būt taisnība, skat. kaut vairākumniekus.
katra balss vēlēšanās un referendumos jāreizina ar koeficientu, kurš katram balsotājam savs un raksturo viņa saprātīgumu. IQ neder. izglītība arī ne. jādomā.
Publicēts: 15.08.11 10:04
 citēt
Haiduks:
Sapper: Jo nevienu pamatojumu, kāpēc veikalu laupītāji būtu par varoņiem jāuzskata, Tu tā arī neminēji. :D

Lieko nometu nost, lai tik kristāltīrs ar nākotnes domāšanu apveltīts varētu saprast, manu domu, un manai domai neuzdotu stulbu jautājumu :D. Bet visi, tie kas iesniedza bildes ir godīgi nodokļu maksātāji- bet veikalu un valsts aplaupītāji ir ar vienādības zīmi ... tas gan ir fakts (tāda mana vecolaiku domāšana)

Ok, sapratu. nenoliedzami, sava loģika tur ir. Ja jau reiz gadās kļūt par liecinieku kriminālnoziegumam, sadalam prioritātes 1. - dodamies uz VIDu saņemt izziņu par nodokļu parādu neesamību, 2. dodamies uz policiju liecināt. :)
Publicēts: 15.08.11 10:13
 citēt
Elmarss: Piedod, bet šoreiz personīgi par TEVI., lai nebūtu apvainojumu nevainīgiem.:face-grin:

Nu bet protams, kad aptrūkstas argumenti, atliek tikai uzbraukt personīgi. Ceru, ka esi atjaunojis savu pašapziņu. Lai Veicas! :face-wink:
Publicēts: 15.08.11 10:25
 citēt
www.apollo.lv...
vieni dienesta auto izmantotāji atmasko otrus dienesta auto izmantotājus :D
Morāle- klausies manos vārdos, neskati manus darbus. '
Un nevis liecināt, bet stučīt... Ļeņins pareizi uzsvera, ka pirmais ir jāieņem visi saziņas līdzekļi, un tad var ko darīt :D. Nevis veikalu demolēt vajadzēja, bet pa objektīviem.
Publicēts: 15.08.11 10:36
 citēt
Tas skaidrs... bet kā ar uzdoto tēmu?
Kas, god.openenti, pēc Jūsu domām mums draud no pūķinizma?
Pat Gorbijs jau brīdina par pūķina partijas līdzību ar kpSS un Krievijas virzību atpakaļ.
Publicēts: 15.08.11 11:04
 citēt
Eltons:Tas skaidrs... bet kā ar uzdoto tēmu?
Pat Gorbijs jau brīdina par pūķina partijas līdzību ar kpSS un Krievijas virzību atpakaļ.

Vai jautājums nav nokavējies par gadiem desmit?
Publicēts: 15.08.11 11:21
 citēt
Vaards:
Eltons:Tas skaidrs... bet kā ar uzdoto tēmu?

Man domāt, ka šoreiz tu neskaties pareizajā virzienā. Lielākais draudz nāk no bezizejas situācijas USA dolāra frontē. Par laimi ASV saņēma atļauju drukāt vēl dolārus. Bet bezgalīgi tas turpināties nevar:
a) vai nu taupības pasākumi ---> akciju cenu kritums, naudas trūkums, lejuplīde visiem eksportētājiem, kas baro ASV. No tā uzreiz izriet klasika - tauta ir neapmierināta, bezdarbnieku rindas kā 1905 gadā, nodedzina Londonu, Parīzi un Berlīni.
b) turpinot bezgalīgi drukāt dolārus, pienāks punkts ,kurā tiem sāks krist cena. Pagaidām to cenu iespējams noturēt ar dažādām viltībām:
- ķerstot neeksistējošu Binladenu un tamlīdzīgi;
- rīkojot revolūcijas visiem tiem, kas mēģina tikt vaļā no dolāra un iet savu ceļu
- biedējot ar otra spēlētāja, Eiro briesmīgo likteni.

Tātad, kad tas dolārs un ASV patēriņš kritīs, kritīs naftas cenas. Būtu labi, ja krievijai uz to brīdi būtu spēcīgs diktators pie varas, nevis tautas ievēlēts demokrātiks vadonis. Demokrātiski ievēlētais visdrīzāk būs radikālists, kas negatīvi noskaņot pret rietumu valstīm un utaino Latviju jo īpaši. Viens gāzes krāna piegrieziens un šeit nekas vairs nenotiek (ja vēl patur prātā krīzi lēnām nākošo).
Publicēts: 15.08.11 12:11
 citēt
Vaards:
Vaards:

Man domāt, ka šoreiz tu neskaties pareizajā virzienā. Lielākais draudz nāk no bezizejas situācijas USA dolāra frontē. Par laimi ASV saņēma atļauju drukāt vēl dolārus. Bet bezgalīgi tas turpināties nevar:
a) vai nu taupības pasākumi ---> akciju cenu kritums, naudas trūkums, lejuplīde visiem eksportētājiem, kas baro ASV. No tā uzreiz izriet klasika - tauta ir neapmierināta, bezdarbnieku rindas kā 1905 gadā, nodedzina Londonu, Parīzi un Berlīni.
b) turpinot bezgalīgi drukāt dolārus, pienāks punkts ,kurā tiem sāks krist cena. Pagaidām to cenu iespējams noturēt ar dažādām viltībām:
- ķerstot neeksistējošu Binladenu un tamlīdzīgi;
- rīkojot revolūcijas visiem tiem, kas mēģina tikt vaļā no dolāra un iet savu ceļu
- biedējot ar otra spēlētāja, Eiro briesmīgo likteni.

Tātad, kad tas dolārs un ASV patēriņš kritīs, kritīs naftas cenas. Būtu labi, ja krievijai uz to brīdi būtu spēcīgs diktators pie varas, nevis tautas ievēlēts demokrātiks vadonis. Demokrātiski ievēlētais visdrīzāk būs radikālists, kas negatīvi noskaņot pret rietumu valstīm un utaino Latviju jo īpaši. Viens gāzes krāna piegrieziens un šeit nekas vairs nenotiek (ja vēl patur prātā krīzi lēnām nākošo).

Paldies, protams, bet varēji jau netulkot.
Šo tekstu 1:1 zinu no Krievijas informācijas telpas (un, kas raksturīgi, tieši augšminētā čekista smīkņājošajās runās, kurās šis nespēj vien nopriecāties par dolāra iespējamām problēmām).
Kas, protams, neizslēdz arī daļu patiesības.
Gāzes krāna fenomens gan izdalāms atsevišķi un aplūkojams citā reizē (vienlaicīgi ar eventuālo ekoloģisko katastrofu Nord Stream ar reidā stāvošajiem Mistrāliem...)
Publicēts: 15.08.11 12:14
 citēt
Vaards:

Par šo esi pārliecināts?! Krītot naftas cenām krievi nevarēs atļauties kaut ko nepārdot/ aizgriezt krānu. Ja naftas cenas kritīs mēreni, krievi pārdos jebkuram ar lielāko prieku. Bet ja kritīs pamatīgi, tad pat liela daudzuma naftas/gāzes pārdošana nepalīdzēs un kas tur notiks, prognozēt neņemos. Visticamāk kaput neatkarīgi no tā vai demokrātiski ievēlēts priekšnieks vai diktators priekšgalā un visticamāk viens no šiem vai visi kopā brdaks/bezpreģels/revolūcija :)
Publicēts: 15.08.11 12:20 labots
 citēt
Par to krānu ir tā, ka Latvija vienmēr ir maksājusi, LG īpašnieki ir paši piegādātāji un Inčukalna krātuve (gāzes pārtraukuma gadījumā Latvija tiek nodrošināta ar gāzi 3 gadus, kuru laikā, manuprāt, pieslēgties Norvēģijas gāzei nebūtu problēmu) nodrošina gāzi visam Ļeņingradas apgabalam ziemas periodā. To "gāzes nogriešanas" tēzi musina tikai... paši zināt, kas...
Bet, piemēram, vācieši, tie gan ir gudrāki par latviešiem: krievu gāzi izmanto tikai 60%, pārējo paši savu, tā kā konflikta gadījumā daļēji ir nodrošināti... nespēju vien nobrīnīties par mūsu tuvredzību...
Publicēts: 15.08.11 12:38
 citēt
Eltons:Par to krānu ir tā, ka Latvija vienmēr ir maksājusi, LG īpašnieki ir paši piegādātāji un Inčukalna krātuve (gāzes pārtraukuma gadījumā Latvija tiek nodrošināta ar gāzi 3 gadus, kuru laikā, manuprāt, pieslēgties Norvēģijas gāzei nebūtu problēmu) nodrošina gāzi visam Ļeņingradas apgabalam ziemas periodā. To "gāzes nogriešanas" tēzi musina tikai... paši zināt, kas...
Bet, piemēram, vācieši, tie gan ir gudrāki par latviešiem: krievu gāzi izmanto tikai 60%, pārējo paši savu, tā kā konflikta gadījumā daļēji ir nodrošināti... nespēju vien nobrīnīties par mūsu tuvredzību...

Problēma ir Inčukalna krātuvē. Kamēr tā būs iznomāta Latvijas Gāzei, tobiš - Gazpromam (paldies par to Naglim un LC), tikmēr problemātiski. Neviena normāla valsts tādu savu stratēģisku objektu neiznomātu kaimiņam, it īpaši tādam, kā Krievija. Bet drīzumā, cik saprotu, beigsies tas nomas līgums, un jau parādījās domas, ka nevajadzētu to iznomāt vairs LG. Savickis un Dāvis tak bija dikti satraukušies pēc šīš idejas parādīsanās. Jo ja Inčukalns būtu pilnīgā Latvijas rīcībā, tad tik vienkārši Krievija nevarētu manipulēt ar gāzes piegāžu piesaukšanu.

Nu bet tādu forsmažoru gadījumā, ja Krievija tiešām izdomā aizgriezt to krānu, tad jau mierīgi Latvija varētu ņemot vērā stratēģiskās intereses, lauzt līgumu ar LG uzreiz un aizgriezt savukārt gāzi Krievijai no Inčukalna. tad tiešām būtu jautājums, kam tās problēmas būtu lielākas :)
Publicēts: 15.08.11 14:14
 citēt
RobertsJ:
Eltons:Par to krānu ir tā, ka Latvija vienmēr ir maksājusi, LG īpašnieki ir paši piegādātāji un Inčukalna krātuve (gāzes pārtraukuma gadījumā Latvija tiek nodrošināta ar gāzi 3 gadus, kuru laikā, manuprāt, pieslēgties Norvēģijas gāzei nebūtu problēmu) nodrošina gāzi visam Ļeņingradas apgabalam ziemas periodā. To "gāzes nogriešanas" tēzi musina tikai... paši zināt, kas...

Problēma ir Inčukalna krātuvē. Kamēr tā būs iznomāta Latvijas Gāzei, tobiš - Gazpromam (paldies par to Naglim un LC), tikmēr problemātiski. Neviena normāla valsts tādu savu stratēģisku objektu neiznomātu kaimiņam, it īpaši tādam, kā Krievija. Bet drīzumā, cik saprotu, beigsies tas nomas līgums, un jau parādījās domas, ka nevajadzētu to iznomāt vairs LG. Savickis un Dāvis tak bija dikti satraukušies pēc šīš idejas parādīsanās. Jo ja Inčukalns būtu pilnīgā Latvijas rīcībā, tad tik vienkārši Krievija nevarētu manipulēt ar gāzes piegāžu piesaukšanu.

Nu bet tādu forsmažoru gadījumā, ja Krievija tiešām izdomā aizgriezt to krānu, tad jau mierīgi Latvija varētu ņemot vērā stratēģiskās intereses, lauzt līgumu ar LG uzreiz un aizgriezt savukārt gāzi Krievijai no Inčukalna. tad tiešām būtu jautājums, kam tās problēmas būtu lielākas :)

Redzi, visu nosaka iepriekšējās iestrādes pasākumā.
Leiši pārdodot Mažeiķu naftu spēja vēl reizē arī palikt parādā pircējam! :exciting:
Cik saprotu, tad esošajā nomas līgumā arī ir iestrādātas līdzīgas shēmas: LG veicis ahūnās investīcijas un krātuves uzturēšanas naudu, attiecīgi līguma ne-pagarināšanas gadījumā pastāvēs reāla iespēja iekrist kādā lielākā parādā.

Elton,
Inčukalna gāzes krātuvē esošā gāze, galvenokārt, nodrošina visu ziemas periodu Pleskavas apgabalu, Latviju un daļu austrumeiropas. Tak krānu groza ne jau Latvju bāleliņi.

Par šo esi pārliecināts?! Krītot naftas cenām krievi nevarēs atļauties kaut ko nepārdot/ aizgriezt krānu.

Krieviem ir ārkārtīgi augsta pašizmaksa šiem resursiem. Krītoties to cenai, krieviem iestājas bēdīga situācija, bet vēl bēdīgāka ir tad, ja šiem jāpārdod un pašiem vēl jāpiemaksā. Tā nenotiks. Attiecīgi mēs šādā shēmā izskatāmies bēdīgi pavisam.

Protams, domāju, ka vēl kādu laiku Amīši spēs dolāru uzturēt pie dzīvības, jo valsts tēriņus viņi nevar samazināt.

Ziniet kapēc?

Tur nekustamais īpašums darbojas pavisam savādāk - tirgū valda liela uzticēšanās un NI kompānijas pircējiem dod pusmiljona $ vērtas mājas tikai tā: Nāc un dzīvo! Maksā mēnesī tik un tik, ja gadījumā nevari pavilkt, atdosi māju atpakaļ un ne-par-ko nav jāatbild. Tas ir- nav vergu līgumu uz tiem 500 000$. Attiecīgi visas mājas viegli nopirkt un viegli pārdot. Cilvēks atrod darbu citā vietā, īzī, atdod šito māju, ņem vietā nākamo.

Shēma darbojas, kamēr NI cenas visu laiku aug.

Līdzko tās sāks krist, tie visi vidusslāņa īpāšnieki, kas paņēmuši mājas, kas dārgākas par tā brīža tirgus situāciju, momentāli tās dos atpakaļ NI kompānijām, tās masveidā beigs eksistēt. Tālaāk jau aizies pa burbuli pēc ķēdītes.

Nav jau Latvija, kur jāaizņemas atbildīgi.
Publicēts: 15.08.11 14:41
 citēt
Eu,čaļi!Jautāšu pa tiešo!Vai šī pasaule vāl pastāvēs gadus 15-20?Vairāk man nevajag.:face-sad:Jeb arī man lemts nosprāgt badā un aukstumā vai arī sadegt bombas liesmās?
Publicēts: 15.08.11 14:47 labots
 citēt
viecha:Eu,čaļi!Jautāšu pa tiešo!Vai šī pasaule vāl pastāvēs gadus 15-20?Vairāk man nevajag.:face-sad:Jeb arī man lemts nosprāgt badā un aukstumā vai arī sadegt bombas liesmās?
Padumjā laikā biedēja ar amerikāņu atombumbu, tagad ar puķina smirdīgo gāzi. Tas ir mazsvarīgi. Svarīgi ir baidīties, jo bailes palīdz izdalīt sviedrus un kā zināms svīst var tikai dzīvie. Kamēr baidos esmu dzīvs.
Publicēts: 15.08.11 14:57
 citēt
viecha:Eu,čaļi!Jautāšu pa tiešo!Vai šī pasaule vāl pastāvēs gadus 15-20?

Ja Tu domā planētu Zeme, domāju, ka pastāvēs noteikti.
Ja domā cilvēci - gan jau būs vēl dzīvi cilvēki uz zemes.
ja domā politisko un ekonomisko iekārtu - kaut kas jau noteikti būs mainījies, bet kas un kā un kurā vietā - neesmu pareģis, lai atbildētu.

viecha:Jeb arī man lemts nosprāgt badā un aukstumā vai arī sadegt bombas liesmās?

Badā nosprāgt diez vai te ir iespējams, vienmēr var kā izdzīvot, kaut vai savus burkānus un kartupeļus auzdzējot :)
Un bumbas Latvijā arī diez vai lidos, neesam tik svarīgs epicentrs, kuru bumbot :)

Tā kā secinājums - dzīvo tos 15-20 gadus mierīgi :)
Publicēts: 15.08.11 15:06
 citēt
Badā nosprāgt diez vai te ir iespējams, vienmēr var kā izdzīvot, kaut vai savus burkānus un kartupeļus auzdzējot :)

Tak nelaime tāda, ka vienmēr ir stiprāki onkuļi, kas izaudzēto atņems.
Publicēts: 15.08.11 15:25
 citēt
Vaards:
Krieviem ir ārkārtīgi augsta pašizmaksa šiem resursiem. Krītoties to cenai, krieviem iestājas bēdīga situācija, bet vēl bēdīgāka ir tad, ja šiem jāpārdod un pašiem vēl jāpiemaksā. Tā nenotiks. Attiecīgi mēs šādā shēmā izskatāmies bēdīgi pavisam.

Pašizmaksa ta augsta, bet ne jau tuvu 100 USD. Pagaidām cena ir pāri 100 USD (neatceros no galvas, laikam bija ap 115USD kaut kas), amīši rudenī pieņems jauno budžetu, griezīs izdevumus, samazināsies naftas patēriņš, bet pakāpeniski, kas var izsaukt attiecīgi naftas cenas kritumu, bet arī pakāpenisku. Kamēr naftas cena kritīsies pakāpeniski, tikmēr tā vēl ilgi nenonāks līdz pašizmaksas robežai (arī līdz augstajai krievu pašizmaksas robežai). Otrs scenārijs ir, ja dolārs staruji nograujas kādā brīdī, tad gan arī naftas cena staruji nokritīs. Bet tad aizies līdz arī stagnācija visās pārējās pasaules ekonomikās, tai skaitā arī Ķīnā, jo kur gan šie grūdīs savus izstrādājumus, ja Eiropa un ASV būs kartējā krīze. Pie tam Ķīna ir ASV liels kreditors un dolāra vērtības krišanās šiem arī nav izdevīga. To jau pierādīja Ķīnas mudinājumi vienoties demokrātiem ar republikāņiem par ASV parāda griestiem un netaisīt sūdus. faktiski, visa pasaule ir ieinteresēta, lai dolārs nekristu, jo tad tiks parauti līdz visi - grib to kāds vai nē, patīk tas kādam vai nē. Tādēļ domāju, ka dolārs nekur strauji nekritīs un viss norisināsies lēnā garā :)

Vaards:
Protams, domāju, ka vēl kādu laiku Amīši spēs dolāru uzturēt pie dzīvības, jo valsts tēriņus viņi nevar samazināt.

Ziniet kapēc?

Tur nekustamais īpašums darbojas pavisam savādāk - tirgū valda liela uzticēšanās un NI kompānijas pircējiem dod pusmiljona $ vērtas mājas tikai tā: Nāc un dzīvo! Maksā mēnesī tik un tik, ja gadījumā nevari pavilkt, atdosi māju atpakaļ un ne-par-ko nav jāatbild. Tas ir- nav vergu līgumu uz tiem 500 000$. Attiecīgi visas mājas viegli nopirkt un viegli pārdot. Cilvēks atrod darbu citā vietā, īzī, atdod šito māju, ņem vietā nākamo.

Shēma darbojas, kamēr NI cenas visu laiku aug.

Līdzko tās sāks krist, tie visi vidusslāņa īpāšnieki, kas paņēmuši mājas, kas dārgākas par tā brīža tirgus situāciju, momentāli tās dos atpakaļ NI kompānijām, tās masveidā beigs eksistēt. Tālaāk jau aizies pa burbuli pēc ķēdītes

Atkal jautāšu vai esi pārliecināts?! :)
Shēma, ja nemaldos, darbojas samērā līdzīgi kā pie mums, bet izdevīgākā veidā klientam - nauda staigā caur kredītiestādēm/citām kreditējošām organizācijām, un mākleri ir tikai starpnieki. Vienīgi, nav nekādas pirmās iemaksas, un konkurences rezultātā tirgus ir nonācis tiktāl, ka pircējs faktiski neriskē, jo kredītsaistības attiecas tikai uz ķīlāto īpašumu - nevari maksāt, atdod māju un meklē lētāku, tavus ienākumus neviens neaiztiek. Nezinu, vai štatos tāda sistēma, ka ķīlājot, ja ņem kredītu, tad piedziņai var izmantot tikai ķīlu, ir noteikta likumā, bet, piemēram, Dubajā tāda sistēma ir likumā noteikta.

Ja Tu ar nekustamā īpašuma kompānijām domāji šīs kreditējošās organizācijas, tad neko pēc būtības neiebilstu tevis teiktajam :).
Un taisnība, ka sekmīgi tā shēma (bez pirmajām iemaksām vai kaut kādiem saviem līdzmaksājumiem uzreiz pie iegādes) var darboties tikai tad, ja cenas kāpj. Bet šī sistēma jau būtiski paputēja pirms pāris gadiem, kad ASV nokrita īpašumu cenas un sākās krīze, tā kā tā sistēma daļēji jau vairs nestrādā uz tīru cenu kāpumu.

P.S. Pie 15lim un 100macro topika izlasīji par 100macro, ko uzrakstīju?
Publicēts: 15.08.11 15:26
 citēt
Vaards:

Tak nelaime tāda, ka vienmēr ir stiprāki onkuļi, kas izaudzēto atņems.

Pirms bada laikiem jāiegādājas visai ģimenei šaujamie un laicīgi jātrenējas izdzīvot naturālās saimniecības apstākļos :)
Publicēts: 15.08.11 17:23
 citēt
> P.S. Pie 15lim un 100macro topika izlasīji par 100macro, ko uzrakstīju?

Jā, gribēju šodien aizbraukt līdz jelgavai, bet man te sapulce ievilkās Vangažos. Rīt un parīt audits līdz vēlai pēcpusdienai... Līdz ceturtdienai paciesties varam?
Publicēts: 15.08.11 17:34
 citēt
Vaards:Līdz ceturtdienai paciesties varam?

Es ta paciesties varu mierīgi! :) es tik tādēļ atgādināju, lai redzi, ka var nesanākt apskatīt to 100macroWR vairs.
Publicēts: 15.08.11 17:59
 citēt
Haiduks:www.apollo.lv...
vieni dienesta auto izmantotāji atmasko otrus dienesta auto izmantotājus :D
Morāle- klausies manos vārdos, neskati manus darbus. '
Un nevis liecināt, bet stučīt... Ļeņins pareizi uzsvera, ka pirmais ir jāieņem visi saziņas līdzekļi, un tad var ko darīt :D. Nevis veikalu demolēt vajadzēja, bet pa objektīviem.

Uzburam fantastisku ainiņu. Haiduks Vecrīgā tieši blakus LB šnabenei atvēris pro fototehnikas veikaliņu. Pienāk 13. datums, notiek tautas manifestācija par tiesisku valsti, Tā beidzās, ļaudis izklīst, bet to vietā ierodas citi. Sākās debošs, Vispirms triecienā tiek paņemta šnabene, tad kāds pamana, ka blakus bodīte ar krutiem Dslr rumpīšiem uz lieliem smukiem baltiem stikliem. Domāts - darīts! Viss Haiduka vaiga sviedros sastrādātais pārvēršas par izdemolētu telpu ar tukšiem plaukties. Policija lūdz pieteikties lieciniekus, bet Haiduks krūti izgriezis saka, nē!!! Es neciešu stukačus un visiem tiem, kas laupīšanu bildēja, es pašrocīgi sadauzīšu kameras!!!

Tā tiešām būs???? Vai arī Tava izpratne par godu, liecināšanu un stučīšanu ir atkarīga tikai no Tava personīgā komforta viedokļa???? :grimace:
Publicēts: 15.08.11 18:13
 citēt
Protams,Sapper ka būs!Saeimu takš atlaida un paši atlaistie pillā balsī bļāva-pareizi,moloģec pareņ!Sen bija laiks!Un momentā sakāvās savā starpā par augstāku vietu sarakstā uz nākamo hodku.Bet Ļeņina laiks jau garām-tagad nāksies ieņemt internetu nevis pastu(vismaz mūsu Dubultu pastā ne mārrutka nav,kas būtu šturmēšanas vērts).:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas