forum.gif
Garais stikls
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Garais stikls
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.08.11 23:13
 citēt
Tātad,plānoju iegādāties garo stiklu.
Šeit ir pāris variantu:

neostore.lv...
neostore.lv...
neostore.lv...
neostore.lv...
neostore.lv...

Ilgi metu acis uz Sigmas 300mm APO DG.
Jūsu ieteikumi? Pieredze?

P.S. Nav iespējams piekrāt pāris liekus simts latus,lai nopirktu,ko jaudīgāku.
Publicēts: 12.08.11 23:24
 citēt
Izvēlētos Sigma 70-300mm, tik nesapratu, kāpēc tāda cena :amazing: Ja OS tad OK, bet tā...
Publicēts: 12.08.11 23:40
 citēt
piemet vēl biku un nenožēlosi:
CANON EF 70-200 mm f/4.0L Ls 280,-

ja vēl ir pieejams:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 13.08.11 00:57
 citēt
280 Ls? Kāpēc tik lēti? Salidzini.lv man met ārā šos objektīvus ar cenām,kas ir pie 700 Ls
Publicēts: 13.08.11 00:59
 citēt
Jenots:280 Ls? Kāpēc tik lēti? Salidzini.lv man met ārā šos objektīvus ar cenām,kas ir pie 700 Ls

Tas cits modelis ar IS [Vibracijas stabilizaciju] , bezmaz 2x dargaks
Publicēts: 13.08.11 01:00
 citēt
Jenots:280 Ls? Kāpēc tik lēti? Salidzini.lv man met ārā šos objektīvus ar cenām,kas ir pie 700 Ls

pie 700 būs ar IS, vai arī f/2.8 bez IS. Tev piedāvā f/4 bez stabilizācijas pa 280, kas ir pavisam lāga cena priekš tā stikla
Publicēts: 13.08.11 01:00
 citēt

kā jau minēja Lunis.. šis variants ir bez IS. ja godīgi - mierīgi var dzīvot un optiskā kvalitāe uz mata tāda pati, ja rokas aug no pareizās vietas
Publicēts: 13.08.11 01:01
 citēt
fototirgus_lv:Izvēlētos Sigma 70-300mm, tik nesapratu, kāpēc tāda cena :amazing: Ja OS tad OK, bet tā...

Kāpēc tieši Sigmu?
Publicēts: 13.08.11 01:09
 citēt
Jenots:
fototirgus_lv:Izvēlētos Sigma 70-300mm, tik nesapratu, kāpēc tāda cena :amazing: Ja OS tad OK, bet tā...

Kāpēc tieši Sigmu?

Jo man bija sigma (bez IS). Pirku lietotu par 60ls.

Patīk kā smērē fonu, nepatīk fokusēšanās troksnis :)
Publicēts: 13.08.11 01:38
 citēt
Ja vaig kadu no tiem uz kuriem tev linki VIENĪGAIS lietojamais no vniem ir Sigma 70-300mm F4-5.6 DG APO Macro for Canon
Publicēts: 13.08.11 09:12 labots
 citēt
Kā pirmais telezūms man bija minētā Sigma. Lietojams par savu naudu, protams, ir, bet dikti kaitina skaļais un ne visai precīzais AF.
Laba lieta ir arī "nosacītais" makro (M1:2- bet tomēr tas ir reāls makro, nevis mārketinga nosaukums pie abreviatūras, kā daudziem).
Taču, kad bija iespēja sakrāt un nopirkt mazlietotu 70-200/4L- starpību sajutu dikti lielu- gan darbībā, gan bildē.
Tādēļ silti iesaku "Sigmas etapu" izlaist un uzreiz krāt kaut lietotam L objektīvam (ja nu vienīgi to Sigmu "met pakaļ" pa sviestmaizi).
Citādi būs vilšanās un lieka naudas zaudēšana. Protams, ja naudas gana, manu tekstu var neņemt vērā...:face-wink:
Publicēts: 13.08.11 10:46
 citēt
Friidis:Kā pirmais telezūms man bija minētā Sigma. Lietojams par savu naudu, protams, ir, bet dikti kaitina skaļais un ne visai precīzais AF.
Laba lieta ir arī "nosacītais" makro (M1:2- bet tomēr tas ir reāls makro, nevis mārketinga nosaukums pie abreviatūras, kā daudziem).
Taču, kad bija iespēja sakrāt un nopirkt mazlietotu 70-200/4L- starpību sajutu dikti lielu- gan darbībā, gan bildē.
Tādēļ silti iesaku "Sigmas etapu" izlaist un uzreiz krāt kaut lietotam L objektīvam (ja nu vienīgi to Sigmu "met pakaļ" pa sviestmaizi).
Citādi būs vilšanās un lieka naudas zaudēšana. Protams, ja naudas gana, manu tekstu var neņemt vērā...:face-wink:

правду говорит :big_smile:
Publicēts: 13.08.11 10:50
 citēt
Lunis:bezmaz 2x dargaks

un 2x labaaks
Publicēts: 13.08.11 11:00
 citēt
martins_goncars:
Lunis:bezmaz 2x dargaks

un 2x labaaks

Gribi apgalvot , ka IS lēcu bloka ielikšana 2x uzlabo objektīva kvalitāti:face-wink:?
Sapīpējies vai neveiksmīgi pajokoji?...
Publicēts: 13.08.11 11:04
 citēt
Friidis:Kā pirmais telezūms man bija minētā Sigma. Lietojams par savu naudu, protams, ir, bet dikti kaitina skaļais un ne visai precīzais AF.

Šie Sigmas stikli ceļo no iesācēja uz iesācēju, bet man kā ar labu dzirdi apveltītam cilvēkam nekad nav traucējusi skaļa objektīva darbība. Macro viņam var pieslēgt sākot no 200mm un vienīgā ekstra ir tā kad ļauj fokusēties no tuvāka attāluma nekā bez macro funkcijas. Ja AF trāpa, tad bilde ļoti laba (lielākoties jau ir front, back fokuss).:face-grin:
Publicēts: 13.08.11 11:05 labots
 citēt
Friidis..

taa ir pilniigi cita optiskaa formula. un jaa-uzlabo
Publicēts: 13.08.11 11:33
 citēt
oj, šito nebiju pamanījis -
70-200f4 IS - 20 elements, 15 groups
70-200F4 NON IS - 16 elements, 13 groups

tīri teorētiski, par optisko kvalitāti ņemu vārdus atpakaļ.
nemācēšu pateikt ar ko IS būs labāks, jo prakikā nav nācies pielietot :amazing:
Publicēts: 13.08.11 11:47
 citēt
LKZ:oj, šito nebiju pamanījis -
70-200f4 IS - 20 elements, 15 groups
70-200F4 NON IS - 16 elements, 13 groups

tīri teorētiski, par optisko kvalitāti ņemu vārdus atpakaļ.
nemācēšu pateikt ar ko IS būs labāks, jo prakikā nav nācies pielietot :amazing:

IS ļauj darboties bez statīva vājos gaismas apstākļos, un par optisko kvalitāti var spriest pēc lēcu skaita, jo mazāk jo labāk.
Publicēts: 13.08.11 11:51
 citēt
vēl pie variantiem var pierakstīt jauno Tamron 70-300 VC USD.
Publicēts: 13.08.11 12:07
 citēt
reaktors:vēl pie variantiem var pierakstīt jauno Tamron 70-300 VC USD.

Tas topika autoram jau cits budžeta "plauktiņš"

www.salidzini.lv...
Publicēts: 13.08.11 13:39 labots
 citēt
martins_goncars:
Friidis..

taa ir pilniigi cita optiskaa formula. un jaa-uzlabo

Māni un maldi , vīnam UZ CANONA issktās spilgtākas krāsas un pats viņš dod kontrastaināku attēlu lā iepriekšējais:) J aman jāizēlās ko ņemt Canon 70-200 f.4 IS vai par tādu pasu 1:1 CENU Canon 70-200 f,2,8 viennozīmīgi nēmu 2,8 versiju kura gan CENĀ gan GABARĪTOS bezmaz 1;1 ar 2,8 versiju ):) ATŠĶIRĪBU jūt ja strādā uz FF kamērām uz 1.6 Cropa atšķirība nav tik acīm redzama. Vairumā gadījumu IZŠĶIROŠA bus 1f starpība nekā "Spilgtāka krāsa" , JA vecā CANON f4 lielākais pluss ir mazie gabarīti un vieglais svars tad JANĀ ar IS šī starpība priekšrocība ir zudusi , līdz ar to izvēlos Canon 70-200 f2,8 vai Canon 70-200 f4 veco versiju staipīt un netērēt neracionāli naudu
Publicēts: 13.08.11 13:44
 citēt
Kad parādījās EF 70-200 F4 IS, tad verdikts bija, ka tas stikls par spīti IS necik neatpaliek no parastās versijas. Lameriem, kas nejēdz, pie kādiem slēdža laikiem var uztaisīt normālu, asu bildi, IS versija droši vien ir 90% daudz labāka attēla kvalitātes ziņā. Un protams, mūsu klimatiskajos apstākļos IS vispār ir laba manta, jo par gaismas trūkumu nevar sūdzēties vien pāris mēnešus gadā dienas vidū (bet tad tā gaisma ir daudz, bet nejēdzīga), bet pārējā laikā vienmēr jāseko līdz slēdža ātrumiem.

Ja ņem vērā, ka reāli arī lietots F4 L objektīvs maksā vismaz uz pusi dārgāk, kā Sigma, tad Sigma ir labs pirkums - kas māk bildēt, labas bildes varēs uztaisīt.
Publicēts: 13.08.11 15:46 labots
 citēt
Neviens takš netaisās apstrīdēt IS labumus. Bet tēma tomēr ir "mazbudžeta" un autors diez vai pašlaik tēmē uz 70-200/4L IS jebšu 70-200/2,8 non IS.
Sigma APO tiešām nav slikts variants, bet veselais saprāts tomēr iesaka optikā investēt ilglaicīgi un censties nepirkt lētučus ar īsu mūžu.
Tātad lietots 70-200/4L būtu saprātīgākais pirkums (IMHO). Tā dēļ būtu vērts pat ielīst parādiņā, ja uzreiz pietrūkst.
Publicēts: 13.08.11 22:20
 citēt
Ja mēs runājam par ceļojumiem, tad tajos es nekad neņemtu 70-200mm, kas ir 3x dārgāks un 3x smagāks un somā aizņem 2x vairāk vietas. Ja fočē pilsētā, nevis kalnos, tad, protams, jebkurš 70-200mm būs labāks, jo ir gaišāks un asāks.

Mans koments varbūt tikai daļēji ir pa tēmu, jo Sony ir gan lētais, gan arī dārgāks un daudz labāks 70-300mm. Man ir dārgākais, kas ir 1-2 stopus tumšāks par 70-200mm, bet citādi kvalitātē daudz neatpaliek. Sony stabilizācija ir kamerās un kaut tā nav tik efektīva kā objektīvos esošā (2,5 vs 4 stop), tomēr darbojas ar visiem objektīviem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):