Labdien! Vai kāds 7D īpašnieks ir saskāries ar šādu problēmu? darwinwiggett.wordpress.com... Es visus testus veicu ar pilnīgi jaunu 70-200 F4L (pa starpu arī ar 24-105 L, 28-90mm, 24-70 F2.8 Sigma) un man ir identiskas problēmas. Lielākā sāpe ir tajā momentā, ka šodien izmēģināju 60D un tam bija tikai minimāli jūtams uzlabojums, jebšu nebija vispār. Tāpat Canon servisā esam pašu aparātu izmocījuši un rīt braucu atkal visam iet cauri pa jaunam (matrica, kalibrēšanas un t.t.). Palasot "internetu" rodas šaubas vai serviss vispār var palīdzēt. Vai es vienīgais esmu tāds, kuram neapmierina šie 18mpix sensoru attēli? Es konkrēti runāju kaut par 70% cropiem. Nu skaidri un gaiši redzams, ka tur nav asuma. Tas nav vispār. Liekas, ka fotoaparāts kaut kādu blur filtru mauc pāri Skarbākais ir tas, ka ar 400D man sanāk daudz asākas bildes.
es domāju, ka maxsimālais, ko vajadzēja spiest no FF matricas ir 12 MPix un uz crop kādi 10 MPix. Ari tad jau nepieciešami ļoti labi objektīvi (fixfokāļi).
Ja tādi attēli skaitās normāli, tad man pat nav ko teikt. Kur tādas bildes var likt? Draugos? interneta forumos? Tiklīdz sāk likt ISO virs 800, tad 100% crops ir drausmīgs. Nemaz nerunājot par izslavēto 100-6400 ISO augsto veiktspēju. Kur likt tos 18Mpix, ja viņi ir nelietojami? Es vienkārši jūtos iegrābies. Joprojām naivi ceru, ka ir kāds 7D īpašnieks, kurš var pateikt, ka viņam nav tādu problēmu un bildes ir lieliskas. Tad vismaz zinātu, ka ir mērķis uz ko tiekties
lai kā necenstos kāds slavēt 7D, es to bildes ziņā uzskatu par vāju modeli. Bija vienu brīdi Vācijā viņi lēti un vēl canons atgrieza 200 euro, bet nopietni to izpētījis, domu atmetu. Sāku atkal interesēties par canon 5D, bet tā kā tas vecs, tad domas atmetu, jo nekur vairs sakarīgu nenopirksi. Jaunais 5D MarkII ir tāds pats uz 100% un stokos var nepiedavāt šīs bildes, reāla asuma un detalizācijas tur nav.
pašlaik meklēju vēl 1Ds Mark II, bet arī tos vairs nav viegli atrast. Šķiet viens vēl no pēdējiem sakarīgiem attēla ziņā.
ar 5Dmk2 bija daudz labāki attēli, to esmu iztestējis. Laikam jau tā vien ir, ka ar kapeikpišanu iegrābos. Gribēju atrast aparātu ar 5D mk2 un Nikon D700 īpašībām, jo kas ir Nikona, tas nav 5D un otrādi. Nopirku 7D, jo cerēju, ka pasaule kopš 400D ir attīstījusies, beidzot varēšu kruķīt ISO un cropot vēl vairāk Acīmredzot vajadzēja iztirgot visu savu canona aparatūru un pāriet Nikon zīmē. Bet nu vēl rīt servisā ir iespēja to labot
ja tu būtu apskatījies FF bildi un tad raudātu par crop bildes miglu, tad es saprastu. bet tagad hipotētiski tev ir kaut kāds brāķis, vai arī pats kaut ko jauc.
mans 7D nav sliktāks ne par 40D, ne 400D. bet pie augstiem ISO pat labāks. savukārt 1D IV un 5DII ir pavisam cits līmenis ar daudz dzidrāku, asāku un niansētāku bildi.
es ar tā domāju un pat nopirku nikon, jo bija spiesta lieta bildēt un tā kā gribēju arī lai ne tikai darbam, bet arī dvēselei, tad protams paņēmu nikon, bet canonistam nav viegli iebraukt nikon, ja iepriekš lietojis tos ar aizvērtām acīm, daudz nedomājot. Bet secinājums man viens- nikon šajā ziņā ir labāks... tik jo tuvāk profu galam, jo dārgāks salīdzinot ar canon.
talavietis:lai kā necenstos kāds slavēt 7D, es to bildes ziņā uzskatu par vāju modeli. Bija vienu brīdi Vācijā viņi lēti un vēl canons atgrieza 200 euro, bet nopietni to izpētījis, domu atmetu. Sāku atkal interesēties par canon 5D, bet tā kā tas vecs, tad domas atmetu, jo nekur vairs sakarīgu nenopirksi. Jaunais 5D MarkII ir tāds pats uz 100% un stokos var nepiedavāt šīs bildes, reāla asuma un detalizācijas tur nav.
pašlaik meklēju vēl 1Ds Mark II, bet arī tos vairs nav viegli atrast. Šķiet viens vēl no pēdējiem sakarīgiem attēla ziņā.
Es tak vakar linku devu , Londona viena bode piedavaja reku OOOOOOOO , piedod vairss nav. Ja Vacija man čomi teica Ds MARK III neesot cienja , pedeja NORMALA kamera ko akceptejot esot bijis Ds MARK II un 5D tie tad esot tie kurus visi lieto.
a priekškam tos mpix, ja nevar viņus izmantot? Man laikrakstā bildes jāpublicē un tur 300dpi iet. Piemēri ir redzami pirmā posta pirmajā linkā. Man ir identiska situācija tām bildēm. Par roku līkumu nav aktuāli diskutēt, jo fotografēju kopš 2003. gada. Vēl šodien ņemoties ar savu foto arhīvu paskatījos vecās bildes. Tur ar to pašu objektīvu pie F4 ar 400d tiešām asas bildes esmu safočējis regulāri + tajās bildēs pie F4 tas asuma dziļums ir daudz lielāks nekā 7D. A ar 7D neko pat tuvu tam nevar dabūt. Ja es ar Micro Adjustment uzregulēju ciešamu attēlu pie 70mm, tad attiecīgi visi pārējie "milimetri" paliek daudz mīkstāki nekā sākumā. Tas Micro Adjustment manuprāt der tikai fiksiem. Objektīvam nav ne vainas, jo to arī servisā pārjauca un beigās izrādījās, ka lieki. No veikala plaukta ņemts identisks objektīvs to pašu dara. Principā te nav runa par to ko esmu un ko neesmu vēl izdarījis, bet par to kādas atsauksmes no citiem 7D/60D/600D lietotājiem. Saprotiet paši - Iztērēju 900ls par ko? Domāju, ka saprotama sāpe
un par to tēmu skaties vēl tā. Kāds būtu attēls, ja 100% crops būtu tāds kādam ir jābūt? Es to problēmu jūtu pat tad, kad kaut pa 30% sāku cropot.
Es tak vakar linku devu , Londona viena bode piedavaja reku OOOOOOOO , piedod vairss nav. Ja Vacija man čomi teica Ds MARK III neesot cienja , pedeja NORMALA kamera ko akceptejot esot bijis Ds MARK II un 5D tie tad esot tie kurus visi lieto.
... tā tas ir, tie kas palietojuši normālas kameras, pie šiem marketinga "upuriem" vairs pieķerties nevar. Pagaidām jau vēl ir izeja- pāriet uz nikon 700 vai D3
Reku sjita bode un pariss , katru dienu kas jauns paradas Londonas centra atrodas www.fixationuk.com... vai seit reizem BET RETI , tas kareiz ir Doiczeme. ! shop.fotopartner.de...
Man gan čoms kolēģis pirms kada laika Riga nopirka no USA nakušu Ds MARK II bezmaz pilnigi jaunu , tik baisi nodirstu un mulkja lietotu ar vecu softu utt. Pat 5.000 kadrus nebij nogajis pa 1000Ls
talavietis:Es tak vakar linku devu , Londona viena bode piedavaja reku OOOOOOOO , piedod vairss nav. Ja Vacija man čomi teica Ds MARK III neesot cienja , pedeja NORMALA kamera ko akceptejot esot bijis Ds MARK II un 5D tie tad esot tie kurus visi lieto.
... tā tas ir, tie kas palietojuši normālas kameras, pie šiem marketinga "upuriem" vairs pieķerties nevar. Pagaidām jau vēl ir izeja- pāriet uz nikon 700 vai D3
vislabākā izeja ir palikt pie vecā piecīšā un neko nemuhļīt
5D Mk2 īpašnieki - kā ir ar sporta fočēšanu iekštelpās? ārpus Arēnas Rīga (domājot par švakāku apgaismojumu) var bez lieka čakara pafočēt? Kā autofokuss jūtas? Jāsāk domāt ko pārdot un pirkt vietā, ja nebūs rezultātu manai problēmai
Tu apskatījies savām bildēm 100% cropus? Vari pateikt, ka tev viņi ir asāki nekā pirmā posta pirmajā linkā minēts? Ja jā, tad paldies par info. Rīt to ņemsim vērā servisā.
talavietis:lai kā necenstos kāds slavēt 7D, es to bildes ziņā uzskatu par vāju modeli. Bija vienu brīdi Vācijā viņi lēti un vēl canons atgrieza 200 euro, bet nopietni to izpētījis, domu atmetu. Sāku atkal interesēties par canon 5D, bet tā kā tas vecs, tad domas atmetu, jo nekur vairs sakarīgu nenopirksi. Jaunais 5D MarkII ir tāds pats uz 100% un stokos var nepiedavāt šīs bildes, reāla asuma un detalizācijas tur nav.
Citā tēmā Canon, kurš tātad nav pēdējos 4-5 gados radījuši nevienu jēdzīgu aparātu, Lunis iesaka kā vienu no 2 perspektīvākajām izvēlēm. Varbūt varētu izstāstīt sīkāk?
Tur tak var daudz iemeslu būt. Īpaši pie tik lielas izšķirtspējas. Kaut vai ražošanas precizitāte. Gan jau ka bildes linkā ir atbilstošas pieļaujamajām novirzēm vai tuvu tam. Tāpēc jau tā asuma pieregulēšana kamerām ir - lai var pieregulēt konkrēto kameru pie konkrētā objektīva. Tā ka jāpieregulē katram konkrētajam objektīvam un miers
Ja izdrukājot divas vienādas bildes no diviem aparātiem (7D un kāda cita vecāka aparāta, kura bildes šķiet asāks) kādā A3 izmērā to atšķirību joprojām var ieraudzīt tad tā tiešām ir problēma. Ja nevar - tad tā ir tikai pikseļpišana Cik nu esmu lietojis 7D - tādu problēmu neesmu pamanījis. Varbūt neesmu vienkārši pārāk aizrāvies ar 100% kropu pētīšanu, jo ja kaut ko smagi kropoju tad nekādu super kvalitāti nemaz negaidu.
Skaties uz to tā - kāpēc vispār vajag taisīt 18mpix kameru no kuras lietojami ir tikai 10? Jebšu manā gadījumā - mans 7D ir lietojams ar bilžu izmēru - M un S. Es esmu samaksājis tuvu 900ls un gaidu pretī atbilstošu rezultātu un solīto. JA es gribētu tādu s*du pirkt, tad samaksātu dažus simtus par 550d, kurš identisku mēslu uztaisīs. Piedodiet atvainojiet, bet prasīt 900ls par šādu bildi ir kauna traips Canonam. Vot iedomājies sevi kā veikalnieku un pastāsti man 400D īpašniekam kāpēc man iztērēt 900ls par 7D, ja gribu apgreidoties? otrā lieta - esmu servisā bijis vairāk reižu nekā atceros. Ir gan objektīvs, gan aparāts kalibrēts un regulēts (abi vienlaicīgi viens pie otra) un tas nedod rezultātus. Par cropošanu - futene ar 70-200 bieži vien ir jākropo, ja sūdīga spēle (mocās pa laukuma vidu) + basis iekštelpās pie augstiem iso ir jau tā problemātisks. Šovakar, cerams, paziņošu kā man gāja. Servisā ir ļoti atsaucīgi cilvēki un meklēsim risinājumus
Nedomāju, ka 7D ir slikts. Pazīstu daudzus, kuri bildē ar to un nesūdzas. Tai skaitā sportu. Protams, neesmu redzējis konkrētā aparāta bildes, tāpēc grūti spriest, kur problēma. Un 900 Ls samaksāšana nav arguments - ir daudz dārgāki fotoaparāti. Bet ja par kropošanu - futbolistus laukuma vidū nav jābildē ar 70-200. Ar tādu objektīvu jāstāv aiz vārtiem.
Tā ka konkrētajā gadījumā visticamāk vai nu fotoaparāts brāķis vai operatora kļūda. Lai nu kā - 18Mpix mazajai matricai ir ļoti liela izšķirtspēja un ja kļūdās pie asuma iestādīšanas vai roka nodreb - kļūdas būs pamanāmākas kā 10Mpix kamerai
Pēdējā laikā izskatās, ka Canon izmanto savu dominējošo pozīciju tirgū, un uz tās rēķina pieļauj dažādas lielākas un mazākas "cūcības". Kaut vai tas pats piemērs ar EOS 60D, kur, atšķirībā no 50D jau ir plastmasas korpuss.
Citādi - Canon 550D, 7D un 60D izmanto identiskus sensorus, kas nozīmē, ja augstāk minētās problēmas ir sensora dēļ, tad tā parādīsies uz visām šīm fotokamerām. Man viens paziņa pirms kāda laika nopārdeva savu 450D, un nopirka 550D. Rezultāts - teica, ka ar 450D bildes sanākušas labākas, asākas. Savulaik arī pats pārdomāju par 7D iegādi...
Es savā naivumā domāju, ka būs jāatgriežas pie kaut kādiem ~ 12 - 16 Mpix aparātiem un jānoslīpē to kvalitāte, jo kaut kad cilvēki atēdīsies šos mega pix, kuru kvalitāti jau būtībā arī tagad nespēj nodrošināt optika. Kāds ražotājs savu risinājumu radīs izmantojot foveon matricu trijos slāņos, kāds cits vairāk pievērsīsies midformātam, vēl kāds cits nekur nesteidzoties mācīsies no citu kļūdām, tirgojot ne tādos vairumos. To ka optika nespēj nodrošināt šo izšķirtspēju, tas skaidrs, ja paskatās kā izskatījās bilde uz tā paša laukuma sensora 6 MPix spogulenei un kā šī optika zīmē uz jaunākajiem 14 MPix sensoriem spogulenēs. Pat puslīdz normāli ziepji pie ~ 3 MPix deva gandrīz tādu pašu detalizāciju, kā mūsdienu spogulenes ar daudziem MPix un pavāju optiku.
Eliza_Lace:Canon... kaut kā šitādas diskusijas par Nikon nav dzirdeetas...
Par sony arī
Nekas,nekas,vēl pāris dienas un priekšāstādīs sony kameras ar 24 MP,DX izmēra matricā un nikons arī tur pat vien ,tad arī sāksies līdzīgas problēmas Vēl atļaušos piebilst,ka nevajag gaidīt no canona kameras jepegiem bildes ar detalizētām faktūrām un sīkajām detaļām.Jiem bildes apstrādes algoritms jau no pašiem pirmssākumiem asina lielās detaļas un kontūras,bet sīkās mazkontrastainās izsmērē kopā ar trokšņiem,gribi detalizāciju,bildē rawā.Tam vēl piepluso masveida ražošanas neizbēgamās kļūdiņas un lietotāja kļūdas,un lūk arī rezultāts.
Nekas,nekas,vēl pāris dienas un priekšāstādīs sony kameras ar 24 MP,DX izmēra matricā un nikons arī tur pat vien ,tad arī sāksies līdzīgas problēmas Vēl atļaušos piebilst,ka nevajag gaidīt no canona kameras jepegiem bildes ar detalizētām faktūrām un sīkajām detaļām.Jiem bildes apstrādes algoritms jau no pašiem pirmssākumiem asina lielās detaļas un kontūras,bet sīkās mazkontrastainās izsmērē kopā ar trokšņiem,gribi detalizāciju,bildē rawā.Tam vēl piepluso masveida ražošanas neizbēgamās kļūdiņas un lietotāja kļūdas,un lūk arī rezultāts.
Nu ir jau gadi trīs sony@900 35mm matricnieks ar 24megiem.
Eliza_Lace:Canon... kaut kā šitādas diskusijas par Nikon nav dzirdeetas...
Par sony arī
vai tad šiem ir aparāti ar šādu izšķirtspēju? Nav brīnums ka 7D ir šādas problēmas - difrakcijas limits tai kamerai ir f/6, un ja bildē ar ne vidējas kvalitātes objektīviem - 70-200/4, 24-105/4 u.c. nav ko gaidīt brīnumus, jo objektīvu izšķirtspēja diez vai ir lielāka par sensora izšķirtspēju. Ja gribas kvalitāti, tad jāizmanto labāki objektīvi. Savādāk jāsamierinās ar reāliem ~6-8Mpix
blaac:Nu ir jau gadi trīs sony@900 35mm matricnieks ar 24megiem.
Runa ir par jauno daudzpikseļu sony aps-c sensoru, kas, visticamāk, nonāks sony, nikon un pentax spoguļos un citos maināmas optikas aparātos un kur būs tās pašas problēmas, kas ar canona daudzpikseļu matricu. FF ir divreiz lielāks laukums (ne diagonāle) kā aps-c, tādēļ 24 Mpx uz Ff ir vēl normāli.
Un daudzpikseļu kamerām bieži vien pie vainas ir user error, jo ir daudz precīzāk jāfokusējas, un daudz vairāk var manīt roku trīci.
vai ir tāda optika, kas tā sensora vajadzības spēs apmierināt. Par vibrāciju - sony ir iebūvēt jau kamerā anti sheiks, citiem optikā, tad vēl statīvi un galu galā bildēt tikai skaidrā prātā.
blaac:vai ir tāda optika, kas tā sensora vajadzības spēs apmierināt.
Tā jau ir viena no lielajām problēmām ar daudzpikseļu sensoriem, ka pietiekamu izškīrtspēju nodrošina tikai pati labākā optika
blaac: Par vibrāciju - sony ir iebūvēt jau kamerā anti sheiks, citiem optikā, tad vēl statīvi un galu galā bildēt tikai skaidrā prātā.
Jā, bet cilvērks iepriekš pieradis uz 10 Mpix pie noteiktas uzvedības bildējot no rokas - fokusējas ar noteikta līmeņa centību un rūpību, un zin, kur var sākt manīt roku trīci, arī izmnantojot visas stabilizācijas. Un te pēkšņi paņemot rokās kameru ar daudz vairāk pikseļiem sāk manīt pie `tadas pašas fotografēšanas uzvedības, ka sūdi ir - bildes nefokusā, kamera nošūpojusies u.tml. A viss tikai tādēļ, ka uz vairāk megapikseļiem uz tāda paša laukuma to visu var daudz labāk redzēt. tas pats 100% krops arī būs daudz lielāks (nosegs daudz mazāku matricas laukumu), ja būs izkropots no 18Mpix kameras vs 10Mpix kameras.
Labs oibjektīvs maksā neliela mazpilsētas dzīvokļa cenā. Kaut kur neštim. Nepilna sensora kameriņa par dažiem simtiem un objektīvs 20x - bezgalībai lielāku cenu. Kautkur jābūt līdzsvaram.
blaac:Labs oibjektīvs maksā neliela mazpilsētas dzīvokļa cenā. Kaut kur neštim. Nepilna sensora kameriņa par dažiem simtiem un objektīvs 20x - bezgalībai lielāku cenu. Kautkur jābūt līdzsvaram.
Tas Tu to saproti, bet ierindas patērētājs saprot tikai mārketinga megapikseļus
"Jā, bet cilvērks iepriekš pieradis uz 10 Mpix pie noteiktas uzvedības bildējot no rokas - fokusējas ar noteikta līmeņa centību un rūpību, un zin, kur var sākt manīt roku trīci, arī izmnantojot visas stabilizācijas. Un te pēkšņi paņemot rokās kameru ar daudz vairāk pikseļiem sāk manīt pie `tadas pašas fotografēšanas uzvedības, ka sūdi ir - bildes nefokusā, kamera nošūpojusies u.tml. A viss tikai tādēļ, ka uz vairāk megapikseļiem uz tāda paša laukuma to visu var daudz labāk redzēt. tas pats 100% krops arī būs daudz lielāks (nosegs daudz mazāku matricas laukumu), ja būs izkropots no 18Mpix kameras vs 10Mpix kameras."
--------------------------------------------------------------------------- arī jāpiekrīt kaut kādā mērā, īpaši vēl ja šiem daudz- MPix sensoriem uzliek teleobjektīvus, bet te jau tomēr spēlē lomu eksponēšanās laiks, ne jau par detalizācijas trūkumu drīkst žēloties pietiekamā apgaismojumā un pie īsiem eksponēšanās laikiem vai bildējot uz statīva.