forum.gif
Iesakiet labu ziepīti.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet labu ziepīti.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.08.11 11:26 labots
 citēt
Nu jau gandrīz 10 gadus, lietoju Dslr, bet ritīgi ir apnicis viņu staipīt līdzi un tapēc meklēju otru vieglo, kabatai :)

variants bildē ar telefonu neder, jo tur bildes nav vispār skatāmas, bet bildes kvalitātei jābūt labai, tomēr dslr ir pieradinājis pie zināmiem standartiem. Rakņājoties pa netu labas atsauksmes esmu salasījies par XZ-1 olympus. Ir kādi citi varianti vai atsauksmes par šo?
Publicēts: 22.08.11 11:39
 citēt
Publicēts: 22.08.11 11:40
 citēt
Sony Nex-3 ar 16mm pancake objektīvu.
Publicēts: 22.08.11 11:43
 citēt
sandijs:Sony Nex-3 ar 16mm pancake objektīvu.

ouch tas objektīvs, vismaz attēlos izskatās pēc tāda ko kabatā neieliksi :)
Publicēts: 22.08.11 11:46
 citēt
Canon S95 vai Panasonic LX-5 kabatnieki ar nav slikti.
Publicēts: 22.08.11 11:47
 citēt
Skinny džinsenēs nē, bet jakas kabatā mierīgi.
Publicēts: 22.08.11 11:50
 citēt
tas pats jau jāskatās kas spogulenei - jo lielāks sensora laukums jo labāk

šamais labinieks - Fujifilm FinePix X100 - krāsas ahahah...

Publicēts: 22.08.11 11:55
 citēt
Maris:tas pats jau jāskatās kas spogulenei - jo lielāks sensora laukums jo labāk

šo biju arī uzgājis pēc atsauksmēm, bet nu cipars 800... ļooooti ir jāgrib šis dzelzītis lai ņemtu. Ja nolemtu atbrīvoties no DSLR tad varētu domāt
Publicēts: 22.08.11 11:56 labots
 citēt
Maris:tas pats jau jāskatās kas spogulenei - jo lielāks sensora laukums jo labāk

šo biju arī uzgājis pēc atsauksmēm, bet nu cipars 800... ļooooti ir jāgrib šis dzelzītis lai ņemtu. Ja nolemtu atbrīvoties no DSLR tad varētu domāt par aizstāšanu
Publicēts: 22.08.11 12:01
 citēt
Kalnins:

šo biju arī uzgājis pēc atsauksmēm, bet nu cipars 800... ļooooti ir jāgrib šis dzelzītis lai ņemtu. Ja nolemtu atbrīvoties no DSLR tad varētu domāt

nu pačeko citus ar APS-C matricēm - Ricoh laikam bija un kamtur vēl - no mazajiem laukumiem tomēr vilšanās - neņemtu i 2x crop (oliks, sigma kas tur vēl)
Publicēts: 22.08.11 12:05
 citēt
Manis ieteiktais Sony Nex 3 ir as APS-C izmēra matricu, maksā ap 300ls ar mazo objektīvu. Atšķirībā no Fujifilm X100 ir reāli nopērkams veikalos, bet jāsamierinās ar ziepīša bildēšanas stilu - lielākā daļa kontroles notiek caur izvēlnēm, nevar pielikt normālu zibeni, nav normāla skatu meklētāja.
Publicēts: 22.08.11 12:09
 citēt
Kalnins:Nu jau gandrīz 10 gadus, lietoju Dslr, bet ritīgi ir apnicis viņu staipīt līdzi un tapēc meklēju otru vieglo, kabatai :)

variants bildē ar telefonu neder, jo tur bildes nav vispār skatāmas, bet bildes kvalitātei jābūt labai, tomēr dslr ir pieradinājis pie zināmiem standartiem. Rakņājoties pa netu labas atsauksmes esmu salasījies par XZ-1 olympus. Ir kādi citi varianti vai atsauksmes par šo?

Tik nestāsti,ka ar advancētu mobilku nevar uzņemt laby bildi..tik ceņņiks ne mazais..
Publicēts: 22.08.11 12:11
 citēt
Fudžis par dārgu priekš ziepenes.Tieši tādu motīvu vadīts es nopirku Panasonic LX5.Uzreiz jāteic,ka spoguleni aizvietot nu nekādi nespēj.Spilgtā dienas gaismā ekrānu nevar redzēt, jūtama slēdža aizture,aspect ratio neērtā vietā-mūžīgi netīšām parslēdzas(nafig tādu vispār vajag?), kaut kāds neparocīgs.Biju domājis tā kā lomogrāfijā uz dullo un slepus spiest,bet diez ko nesanāk...bildes kvalitāte nu tāda kā jau varēja gaidīt-pa vidam.Var jau ciest,ja roka nenodreb-man izdodas noturēt rokā līdz 1/15,tad sākas ševeļonka,par ko viņš brīdina uz ekrāna,bet to jau es nemaz neskatos,močīju tik uz zilo.Nepierasti makro AF mierīgi atļauj bildēt drūmi tuvu.ISO smuki var celt līdz kādiem 400 vai pat 800,tālāk gan labāk ne.Jocīgi pierast pie nenormālā asuma dziļuma,jo pierasts pie 24x36 kadra.Un vēl-mans šops CS3 never vaļā viņa RAWus,jālieto speciāla programma,kas nāk komplektā.Bet tur atkal viss nepierasti,es slinks pa jaunu pētīt kura nu podziņa jāspiež...vopščem čakaris sanāk.Bet nu tā jau forši -iemet kabatā blakus cigarešu paciņai un 24-90 tev vienmēr līdz.:face-smile:
Publicēts: 22.08.11 16:25
 citēt
www.dpreview.com...
+ si
1. Manuālā fokusa mainīšana
2. ārējo zipeni var pievienot, kā arī studiju trigerus
3. super zoom garajā galā (ekv. 720 mm) bildi var skatīt :)
Pārejais viss būs kā spogulenei, tikai ziepīša niķis... asums, aizture , slēdzis :)
Esmu turējis rokās, man patīk.
Publicēts: 22.08.11 16:35
 citēt
Paldies par padomiem. papētīju visus sīkāk un jāsaka ka tiešām Sony Nex3 un Fuji x100 pēc parametriem ir krietni pārāki un tie jau pietuvojas dslr. Diemžēl fuji cena ir kosmiska, bet sony vairs nav kompakts kabatas variants, jānēsā līdzi objektīvs + zibeņa neesamība ( šoreiz gan negribu diskutēt par to cik slikts ir iebūvētais, plaknē bildējošais zibenis...)

pagaidām paliek oly xz-1; lumix lx5 un canon s95.

Jāaiziet uz bodi jāpalūko uz rokas...
Publicēts: 22.08.11 16:41
 citēt
Haiduks:www.dpreview.com...
+ si
Pārejais viss būs kā spogulenei, tikai ziepīša niķis... asums, aizture , slēdzis :)

Paldies par ieteikumu, bet šis variants kas ir gandrīz 700 g smags un krekla kabatā neievietojams tomēr nav gluži tas ko meklēju. Ja šāds ir jānēsā, tur pat jau ir dslr, ko var nēsāt un zūd jēga no otras, kompaktās kameras.
Publicēts: 22.08.11 18:18
 citēt
Es par www.dpreview.com... un cena vēl par cilvēcīgu nosaucama.
Publicēts: 22.08.11 18:20
 citēt
www.google.com...

bija šitāds, kā teikt baigi kruta maziņš un tā kabatā brīvi ielien. līdz brīdim kad zem dažiem aliem aizmirsu ka viņš man ir pakaļējā kabatā, to sapratu tikai jau tad kad biju apsēdies :bad_smile: ...

vispār gribētos vēlreiz tādu tikai mazāku un triecien/mitrumdrošu. bet laikam jau neviens tādus neražos, jo kuram tad interesētu pa lētām naudām ražot kko neiznīcināmu. tomēr mobīlajam pašvaka kvalitāte, bet tieši ar mobīlo sanāk fočēt ļoti daudz.
Publicēts: 22.08.11 19:45
 citēt
nespēju atturēties... piedodiet

www.vannupasaule.lv...
Publicēts: 22.08.11 19:47
 citēt
Kalnins:
Haiduks:www.dpreview.com...
+ si

Paldies par ieteikumu, bet šis variants kas ir gandrīz 700 g smags un krekla kabatā neievietojams tomēr nav gluži tas ko meklēju. Ja šāds ir jānēsā, tur pat jau ir dslr, ko var nēsāt un zūd jēga no otras, kompaktās kameras.

dslr ar tādu lineālu optikai svērs- nu nesējs būs vajadzīgs :D
Publicēts: 24.08.11 09:06
 citēt
Pastāvīgai nēsāšanai kabatā vispiemērotākais (vismazākais, attiecībā pret kvalitāti) protams būs Canon S95, pa kapeiku mazāk trokšņi nekā LX5, bet pēc bildēm spriežot identisks. LX5 sākas no 24mm, tam ir video zūms, s95 video zūma nav un sākas no 28mm. Olympus XZ1 un Samsung EX1 ir nedaudz gaišāki stikli - F1.8, bet kvalitāte druscīt švakāka. Kaut gan, EX1 Schneider lēcas IMO ir klasi augstākas par pārējiem attēla dabiskuma (neizkropļojumu) ziņā + viņam ir ļoti labs OLED 600 000 pikseļu ekrāns un maksā krietni lētāk par pārējiem, bet nedaudz lielāks pēc izmēriem. Katram ir plusi un mīnusi, bet bikškabatai tā īsti der tikai S95 (S90).
Publicēts: 24.08.11 09:13
 citēt
www.kondomi.lv...
eertaak nekaa ziepi kabataa neesaat :bad_smile:
Publicēts: 24.08.11 09:39
 citēt
didams:www.kondomi.lv...

www.gintermuiza.lv... ?:bad_smile:
Publicēts: 24.08.11 09:50
 citēt
Schneider:
didams:www.kondomi.lv...

www.gintermuiza.lv... ?:bad_smile:

a ko man gjintermuizhaa ?
alko nelietoju, narkotikas ar ne :D
varbūt no kafijas atkarības tur ārstē :grimace:
Publicēts: 24.08.11 09:57
 citēt
Nu tad ko, skaidrā būdams, ar savu prežulapu plāties normālā tematā? Stipri asprātīgi liekas vai esi to izplatītājs?
Publicēts: 24.08.11 10:19
 citēt
didams:a ko man gjintermuizhaa ?
alko nelietoju, narkotikas ar ne :D
varbūt no kafijas atkarības tur ārstē :grimace:

Vispār jau alko un narko tur tikai tādas blakusnodarbes, pamatnodarbe tur ir prātiņa ārstēšana :)
Publicēts: 24.08.11 10:22
 citēt
Schneider:Nu tad ko, skaidrā būdams, ar savu prežulapu plāties normālā tematā? Stipri asprātīgi liekas vai esi to izplatītājs?

nee liekas stripri truls tēmas nosaukums :D
Publicēts: 24.08.11 10:32
 citēt
Un kas tur truls, skatos tavu profilu - Reģistrācijas datums: 02.07.2007 . Par četriem gadiem civēks taču var apgūt fototehnikas žargona nosaukumus, ja tik nav stipri truls.
Publicēts: 24.08.11 10:40
 citēt
slinkums skatiities tavu profilu bet nu gan jau ar regjistreejies sen, tak varbuut var apguut lietu iistos nosaukumus nevis lietot žargona nosaukumus :face-kiss: vai arī runāšana žargonā palielina peņpunktus ?
Publicēts: 24.08.11 10:57 labots
 citēt
didams:slinkums skatiities tavu profilu bet nu gan jau ar regjistreejies sen

Ak tu mī un žē, viņam slinkums uz vienu klikšķi, humorists. Nu labi jau, mans stāžs blogā ir 4 mēnešus mazāks par tavējo.
didams:tak varbuut var apguut lietu iistos nosaukumus nevis lietot žargona nosaukumus :face-kiss: ?

Par žargonu - pirms paarmest žargona nosaukumus, varbuut vispirms iemaaciities pareizi rakstiit? Tik nesaki, ka tavā kompī nav latviešu rakstības:
didams:vai arī runāšana žargonā palielina peņpunktus ?
Publicēts: 24.08.11 11:12 labots
 citēt
didams, kā būtu pareizi teikt "ziepīti"? Man ar nožēlu jāatzīst, ka nemaz nezinu kā pareizi teikt - kompaktklases kamera? Arī jau laikam, nav pareizi?!... :shame:
Publicēts: 24.08.11 11:14
 citēt
Nu redzi, didams pateiks, ka tavi peņpunkti ir stipri nokritušies... :face-crying:
Publicēts: 24.08.11 12:47
 citēt
Apskatīju dzīvajā, ērtāks rokai ir XZ-1, kabatai S95 :) Pa lielam jau līdzīgi parametri, ja neskaita ka Oly ir gaišāks stikliņš.

Vai kāds var īsi apskaidrot atšķirību attēla stabilizēšanā starp Optical un Sensor-shift stabilizāciju?
Publicēts: 24.08.11 12:56
 citēt
Ja īsi - vienā bildi uz attēlu reģistrējošā elementa notur ar kustīgas optiskas sistēmas, kura ir objektīvā, palīdzību, otrā sensoru kustina līdzi bildes kustībai.
Publicēts: 24.08.11 14:01
 citēt
Kalnins:Apskatīju dzīvajā, ērtāks rokai ir XZ-1, kabatai S95 :) Pa lielam jau līdzīgi parametri, ja neskaita ka Oly ir gaišāks stikliņš.

Vai kāds var īsi apskaidrot atšķirību attēla stabilizēšanā starp Optical un Sensor-shift stabilizāciju?

Runā, ka optiskā ir nedaudz labāka. Man pašam bija LX5 un stabilizēja lieliski. Ja man vēlreiz būtu jāizvēlas, es ņemtu S95, nevis tapēc, ka viņš ir baigi labāks par LX5 (bildes man kaut kā labāk pat patīk no LX5), bet tāpēc, ka ir krietni kompaktāks un nav jāčakarējas ar vāciņa noņemšanu un uzlikšanu. Trokšņu līmenis arī S95 ir zemākais no šiem 4, nedaudz labāks arī dinamiskais diapazons un krāsu dziļums, bet bildes man kaut kā labāk pat patīk no LX5. Ja nevari izšķirties, iesaku novilkt no visiem lietošanas instrukcijas un papētīt, citreiz var atrast intersantas funkcijas vai to neesamību, kas var dot izšķirošo lēmumu. Salīdzini internetā arī bildes no aparātiem. Man, teiksim, nepatīk, ka Olympusam ir pārspīlēti dzelten-brūnie toņi, Panasonikam mēdz iezagties vēsums toņos (kas gan ir viegli labojams), Canons varbūt ir nedaudz neasāks atkal, bet Samsungam debesu toņi par daudz lillīgi - katram ir savas nianses. Ja man izmērs nebūtu augsta prioritāte, es ņemtu Samsungu (~ 60 Ls lētāks par pārējiem) - apskaties kaut vai šo bildi - es dzīvāku (reālistiskāku) bildi sen neesmu redzējis, liekas, ka tie cilvēki tūlīt izkāps ārā no ekrāna:
masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com...
Publicēts: 24.08.11 14:08
 citēt
...un kāpēc nepamēģināt Canon G12.
Publicēts: 24.08.11 14:12
 citēt
Jolan:...un kāpēc nepamēģināt Canon G12.

Lielāks un dārgāks, kvalitāte varbūt par pāris kapeikām tikai labāka. Bet mēģināt jau var. Krāsu dziļums identisks, dinamiskais diapazons S95 nedaudz labāks, trokšņu līmenis G12 nedaudz labāks. Nikon P7000 arī ir ļoti līdzīgs.
Publicēts: 24.08.11 14:28
 citēt
Palmolive
Publicēts: 24.08.11 15:36
 citēt
Asfalts:
Kalnins:Apskatīju dzīvajā, ērtāks rokai ir XZ-1, kabatai S95 :) Pa lielam jau līdzīgi parametri, ja neskaita ka Oly ir gaišāks stikliņš.

Runā, ka optiskā ir nedaudz labāka. Man pašam bija LX5 un stabilizēja lieliski. Ja man vēlreiz būtu jāizvēlas, es ņemtu S95, nevis tapēc, ka viņš ir baigi labāks par LX5 (bildes man kaut kā labāk pat patīk no LX5), bet tāpēc, ka ir krietni kompaktāks un nav jāčakarējas ar vāciņa noņemšanu un uzlikšanu. Trokšņu līmenis arī S95 ir zemākais no šiem 4, nedaudz labāks arī dinamiskais diapazons un krāsu dziļums, bet bildes man kaut kā labāk pat patīk no LX5. Ja nevari izšķirties, iesaku novilkt no visiem lietošanas instrukcijas un papētīt, citreiz var atrast intersantas funkcijas vai to neesamību, kas var dot izšķirošo lēmumu. Salīdzini internetā arī bildes no aparātiem. Man, teiksim, nepatīk, ka Olympusam ir pārspīlēti dzelten-brūnie toņi, Panasonikam mēdz iezagties vēsums toņos (kas gan ir viegli labojams), Canons varbūt ir nedaudz neasāks atkal, bet Samsungam debesu toņi par daudz lillīgi - katram ir savas nianses. Ja man izmērs nebūtu augsta prioritāte, es ņemtu Samsungu (~ 60 Ls lētāks par pārējiem) - apskaties kaut vai šo bildi - es dzīvāku (reālistiskāku) bildi sen neesmu redzējis, liekas, ka tie cilvēki tūlīt izkāps ārā no ekrāna:
http://masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com/385638.jpg?AWSAccessKeyId=14Y3MT0G2J4Y72K3ZXR2&Expires=1314184391&Signature=WpHH3P7RnDuSvAv%2fIvVJaXuD5Qs%3d

Paldies par idejām. diemžēl piemērs neveras vaļā, links greizs laikam.

par vāciņiem pieminēji, ka S95 nav jāņemās, pēc info izskatās ka visiem ir vāciņi, iespējams ka canon
Publicēts: 24.08.11 15:37
 citēt
Asfalts:

http://masters.galleries.dpreview.com.s3.amazonaws.com/385638.jpg?AWSAccessKeyId=14Y3MT0G2J4Y72K3ZXR2&Expires=1314184391&Signature=WpHH3P7RnDuSvAv%2fIvVJaXuD5Qs%3d

Paldies par idejām. diemžēl piemērs neveras vaļā, links greizs laikam.

par vāciņiem pieminēji, ka S95 nav jāņemās, pēc info izskatās ka visiem ir vāciņi, iespējams ka canon tas nav jānēsā.

hmmm img tags te laikam nedarbojas :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas