Jau labu laiku apsveru domu par sev jaunas SLR kameras iegādi. Tātad kā laikam vienīgais šķērslis manis izvēlētajam Nikon D5100 (+kits) būtu cena. Cik skatos, tad no esošajiem modeļiem par aptuveni 450Ls< tādu var iegādāties jaunu, taču mani neliek mierā sajūta, ka lietotu varētu iegādāties par daudz lētākām summām. Zinu, ka lietots ir un tomēr paliek lietots, bet vai ieteiksiet tomēr paņemt kādu daudz vecāku modeli par tiem pašiem 400 vai tomēr palikt pie varianta ar jaunu D5100 kitu? Lai vai kā, tomēr pieredze iegādājoties lietotos SLR man nav bijusi. Varbūt varat kā dalīties tajā? Pēc būtības esmu izskatījis daudzus variantus no tā spoguleņu gala un kā redzu, tad D5100 tomēr sanāks vislabākais variants. Varbūt varēsiet man ieteikt ko citu un lētāku, ņemot vērā, ka nākotnē esmu ieplānojis iegādāt arī pa kādam zibenim vai stiklam.
Cik daudz Tu fotografē? Cik kadrus mēnesī/gadā? Profesionāli vai savam priekam?
Jauna kamera ir jauna - nepbružāta un bez dzīves laikā iegūtiem defektiem un ar ražotāja paredzētu resursu (vismaz aptuveni). Ja kā fotogrāfs esi spējīgs to visu izmantot, tad ir vērts pirkt jaunu kameru. Pats priekš sevis esmu sapratis, ka pat laikā, kad aktīvi fotografēju, es gada laikā uztaisu dažus tūkstošus kadru un, piemēram, 100 000 kadru resursu iztērētu, teiksim, 10 vai 15 gados Pa to laiku droši vien sakārotos jaunu kameru citu iemeslu dēļ. Te gan jāsaka, ka pašam vienmēr patikusi jauna manta un tādēļ esmu tērējis vairāk naudas kā vajag tieši tādēļ, lai iegūtu jaunu Ko Tu gribi, pašam jāizlemj
Labāk uzraksti ko no kameras tu gribi(pašlaik),ko esi turējis rokās kas patika,ko saprati,kas likās traucē.Pēčāk saskaiti cik ar piespiešanos vari atļauties tērēt,tad atņem 20procentus no cenas .Tad saraksti visu ko gribās,paskaties ar ko draugi operē.Izdari pareizu izvēli,nopērc! iepazīsti,tam vajadzēs ,teiksim gadus divus,un sāc domāt par jaunas kameras izvēli.(Protams ja divus gadus viņa nestāvēs uz plaukta,un fotoblogā liksi kritikai).