af darbībā gan jau ka vienos vārtos, C var aizgriezt līdz F 32, tas ir reāls bonuss. Abet zīmē viņš kaut kā.......ņe pa duše priekš portretiem, ar priekšmetiem gan viss lieliski
af darbībā gan jau ka vienos vārtos, C var aizgriezt līdz F 32, tas ir reāls bonuss. Abet zīmē viņš kaut kā.......ņe pa duše priekš portretiem, ar priekšmetiem gan viss lieliski
Sigmai F var aizkruķīt līdz ~54 vai cik tur (netīk skrūvēt virsū). )
Domāju, ka optiski asuma ziņā abi stikli ir ļoti līdzīgi (var jau papētīt visādas tabulas, protams) - vismaz, ja rokas taisnas, tad uz aci, neskaitot pikseļus 200% palielinājumā, diez vai atšķirību varēs pamanīt. Fona bokeh jau laikam gaumes jautājums. Tiesa Canona 100nieks man labāk patīk no uzbūves viedokļa - vismaz nekur ārā nebīdās fokusējoties. Bildi jau gan tas neietekmē - ja nu vien, ka tiešām ātrāk fokusējas. Bet tādā tīrā makro, jau tas mazāk svarīgi. Portretiem varbūt nedaudz svarīgāk. Tas f32 arī fuflo ne bonuss, manuprāt - pie tāda cauruma stikla izšķirtspēja dramatiski krītas un kaka vien sanāk beigās. Ja vajag kādu mini-objektu dabūt absolūti visu asumā, tad saprātīgāks risinājums šķiet ir makro sliede un pēc tam lipināt daudz kadrus kopā. Bet tā, priekš portretiem gan jau abi stikli arī līdzīgi - kā jau makro stikli ar augstu izšķirtspēju.
Visus Sigma Macro (50; 70; 105; 15; 180)) testējot, Foto&Video par labāko atzina Sigma APO 150/2,8 EX DG HSM. Daudz bilžu pixel - peeper.com. Simpatizēja, ka neizbīdās - mazākiem stikliem izbīdot zūd kompaktums, un "labs"putekļu pumpis.
Voldemorts:Visus Sigma Macro (50; 70; 105; 15; 180)) testējot, Foto&Video par labāko atzina Sigma APO 150/2,8 EX DG HSM. Daudz bilžu pixel - peeper.com. Simpatizēja, ka neizbīdās - mazākiem stikliem izbīdot zūd kompaktums, un "labs"putekļu pumpis.
starp 100 un 150 mm ir pārāk liela atšķirība, diemžēl
tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu. Iekš produktu foto, tur nav ne laika, ne vajadzības kā savādāk ķēpāties, arī augsti optiskas diskusijas tur nevienu neinteresē, ir konkrēts uzdevums un punkts
tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu. Iekš produktu foto, tur nav ne laika, ne vajadzības kā savādāk ķēpāties, arī augsti optiskas diskusijas tur nevienu neinteresē, ir konkrēts uzdevums un punkts
Apsc vai ff kamera? Pa manam priekš produktiem 100mm uz apsc ir par garu. Un produktiem vispār labāk ir ņemt tiltšiftu.
Apsc vai ff kamera? Pa manam priekš produktiem 100mm uz apsc ir par garu. Un produktiem vispār labāk ir ņemt tiltšiftu.
FF kamerai. Tiltšifts, kā tad - neta veikaliem, kuriem vajag minimums pārsimts, maksimums - to i tūkstošus preču, turklāt iespējami ātrāk.....un pārsimts pikseļu bildītēm.
NilsS:Tiltšifts, kā tad - neta veikaliem, kuriem vajag minimums pārsimts, maksimums - to i tūkstošus preču, turklāt iespējami ātrāk.....un pārsimts pikseļu bildītēm.
Tad tiešām var maukt uz f32 un nekādus tiltšiftus nevajag. Bet nu tāpat būtu interesanti ar Canon TSE 90 2.8 paspēlēties noteikti
tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu.
interesees tad, kad ieraudziisi cik dramatiski tas asums pazudiis. bet nujaa kurkstoshu nagji ieliekot fb 900pix pa garo malu neko nemaniisi, un VISpaar taas nagjes palielinaajums tak labaakajaa gadiijumaa tur ir 1:2
tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu.
interesees tad, kad ieraudziisi cik dramatiski tas asums pazudiis. bet nujaa kurkstoshu nagji ieliekot fb 900pix pa garo malu neko nemaniisi, un VISpaar taas nagjes palielinaajums tak labaakajaa gadiijumaa tur ir 1:2
vispār esmu testējis sākot no 24 un 90 mm TS, līdz 180 mm Canon macro, ( 100 mm ieskaitot ) diez vai ko jaunu man pavēstīji nupat.
Klientu, kurš, piemēram, vēlēsies salikt savus juvilierizstrādājumus katalogā, neinteresēs pikseļujāšana, toties viņam dikti gribēsies, lai visas rotas ir iespējami vienmērīgā asumā, labi nogaismotas un interesanti pasniegtas.