forum.gif
Labākais 100 mm makro stikls uz C
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Labākais 100 mm makro stikls uz C
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.08.11 19:12
 citēt
Ir kāds provējis C 100 mm un Sigma 105 mm salīdzināt ?
Publicēts: 25.08.11 21:35
 citēt
canon 100 mm F2.8L macro ir labāks :)
Publicēts: 25.08.11 21:45 labots
 citēt
Marchello:canon 100 mm F2.8L macro ir labāks :)

af darbībā gan jau ka vienos vārtos, C var aizgriezt līdz F 32, tas ir reāls bonuss.
Abet zīmē viņš kaut kā.......ņe pa duše priekš portretiem, ar priekšmetiem gan viss lieliski
Publicēts: 25.08.11 22:49
 citēt
NilsS:
Marchello:canon 100 mm F2.8L macro ir labāks :)

af darbībā gan jau ka vienos vārtos, C var aizgriezt līdz F 32, tas ir reāls bonuss.
Abet zīmē viņš kaut kā.......ņe pa duše priekš portretiem, ar priekšmetiem gan viss lieliski

Sigmai F var aizkruķīt līdz ~54 vai cik tur (netīk skrūvēt virsū). :))
Publicēts: 26.08.11 00:14 labots
 citēt
Domāju, ka optiski asuma ziņā abi stikli ir ļoti līdzīgi (var jau papētīt visādas tabulas, protams) - vismaz, ja rokas taisnas, tad uz aci, neskaitot pikseļus 200% palielinājumā, diez vai atšķirību varēs pamanīt. Fona bokeh jau laikam gaumes jautājums.
Tiesa Canona 100nieks man labāk patīk no uzbūves viedokļa - vismaz nekur ārā nebīdās fokusējoties. Bildi jau gan tas neietekmē - ja nu vien, ka tiešām ātrāk fokusējas. Bet tādā tīrā makro, jau tas mazāk svarīgi. Portretiem varbūt nedaudz svarīgāk.
Tas f32 arī fuflo ne bonuss, manuprāt - pie tāda cauruma stikla izšķirtspēja dramatiski krītas un kaka vien sanāk beigās. Ja vajag kādu mini-objektu dabūt absolūti visu asumā, tad saprātīgāks risinājums šķiet ir makro sliede un pēc tam lipināt daudz kadrus kopā.
Bet tā, priekš portretiem gan jau abi stikli arī līdzīgi - kā jau makro stikli ar augstu izšķirtspēju.
Publicēts: 29.08.11 15:41
 citēt
Un ko gudrie var teikt par Sigma 180mm/f3,5 Macro
Publicēts: 31.08.11 11:28
 citēt
ja kāds pārdod 100 mm makro kenonu - padod ziņu.
Tomēr iepatikās
Publicēts: 31.08.11 13:12
 citēt
Visus Sigma Macro (50; 70; 105; 15; 180)) testējot, Foto&Video par labāko atzina Sigma APO 150/2,8 EX DG HSM. Daudz bilžu pixel - peeper.com. Simpatizēja, ka neizbīdās - mazākiem stikliem izbīdot zūd kompaktums, un "labs"putekļu pumpis.
Publicēts: 31.08.11 14:40
 citēt
Voldemorts:Visus Sigma Macro (50; 70; 105; 15; 180)) testējot, Foto&Video par labāko atzina Sigma APO 150/2,8 EX DG HSM. Daudz bilžu pixel - peeper.com. Simpatizēja, ka neizbīdās - mazākiem stikliem izbīdot zūd kompaktums, un "labs"putekļu pumpis.

starp 100 un 150 mm ir pārāk liela atšķirība, diemžēl
Publicēts: 31.08.11 18:45
 citēt
sigmai 105mm ar var aizgriezt F32:face-wink:
Publicēts: 31.08.11 18:56
 citēt
jaunaisJURIS:sigmai 105mm ar var aizgriezt F32:face-wink:

nezināju, bet tas man patīk
Publicēts: 03.09.11 00:04
 citēt
NilsS:
jaunaisJURIS:sigmai 105mm ar var aizgriezt F32:face-wink:

domā asums nepazudīs pie tiem f32?
Publicēts: 03.09.11 00:06
 citēt
NilsS:ja kāds pārdod 100 mm makro kenonu - padod ziņu.
Tomēr iepatikās

ir bet nepārdodu ,,, baigi patīk :)
Publicēts: 03.09.11 00:27 labots
 citēt
zo:
NilsS:

tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu.
Iekš produktu foto, tur nav ne laika, ne vajadzības kā savādāk ķēpāties, arī augsti optiskas diskusijas tur nevienu neinteresē, ir konkrēts uzdevums un punkts
Publicēts: 03.09.11 18:41
 citēt
stings:
NilsS:ja kāds pārdod 100 mm makro kenonu - padod ziņu.
Tomēr iepatikās

ir bet nepārdodu ,,, baigi patīk :)

cits buutu lielijies, tu vienkarshi pateici.

bet ja godigi tad makro labakais draugs ir IS un 100mmL taads ir. ir arii lielaaka cena, protams.
Publicēts: 03.09.11 21:36
 citēt
Kādas problēmas- pilni veikali :) bet ebay nespēj lapas šķirt ar piedāvājumiem
Publicēts: 04.09.11 01:59
 citēt
nesen nopirku c 100mm 2.8 / Galīgi nepatīk :S
Publicēts: 04.09.11 09:06
 citēt
NilsS:
zo:

tas mani neinteresē, svarīgi ir ar vienu kadru un uzreiz iegūt max asuma dziļumu.
Iekš produktu foto, tur nav ne laika, ne vajadzības kā savādāk ķēpāties, arī augsti optiskas diskusijas tur nevienu neinteresē, ir konkrēts uzdevums un punkts

Apsc vai ff kamera? Pa manam priekš produktiem 100mm uz apsc ir par garu. Un produktiem vispār labāk ir ņemt tiltšiftu.
Publicēts: 04.09.11 09:23
 citēt
zo:
NilsS:

Nu piem. šis ir uz F32. Asums +/- it kā ir

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 04.09.11 09:44
 citēt
jaunaisJURIS:
zo:

Nu piem. šis ir uz F32. Asums +/- it kā ir

http://www.fotoblog.lv/img/130611/?cid=11659

Kārtējo reizi vienā ķīselī asums un detalizācija/izšķirtspēja samesti.:face-smile:
Publicēts: 04.09.11 12:34 labots
 citēt
RobertsJ:
NilsS:

Apsc vai ff kamera? Pa manam priekš produktiem 100mm uz apsc ir par garu. Un produktiem vispār labāk ir ņemt tiltšiftu.

FF kamerai.
Tiltšifts, kā tad - neta veikaliem, kuriem vajag minimums pārsimts, maksimums - to i tūkstošus preču, turklāt iespējami ātrāk.....un pārsimts pikseļu bildītēm.
Publicēts: 04.09.11 12:37
 citēt
Attheafternoon:nesen nopirku c 100mm 2.8 / Galīgi nepatīk :S

pārdod
Publicēts: 04.09.11 12:39 labots
 citēt
NilsS:FF kamerai.

Nu tad jau 100mm būs kā reizi.

NilsS:Tiltšifts, kā tad - neta veikaliem, kuriem vajag minimums pārsimts, maksimums - to i tūkstošus preču, turklāt iespējami ātrāk.....un pārsimts pikseļu bildītēm.

Tad tiešām var maukt uz f32 un nekādus tiltšiftus nevajag.
Bet nu tāpat būtu interesanti ar Canon TSE 90 2.8 paspēlēties noteikti :)
Publicēts: 04.09.11 13:23
 citēt

interesees tad, kad ieraudziisi cik dramatiski tas asums pazudiis.
bet nujaa kurkstoshu nagji ieliekot fb 900pix pa garo malu neko nemaniisi, un VISpaar taas nagjes palielinaajums tak labaakajaa gadiijumaa tur ir 1:2
Publicēts: 04.09.11 23:10 labots
 citēt
martins_goncars:

interesees tad, kad ieraudziisi cik dramatiski tas asums pazudiis.
bet nujaa kurkstoshu nagji ieliekot fb 900pix pa garo malu neko nemaniisi, un VISpaar taas nagjes palielinaajums tak labaakajaa gadiijumaa tur ir 1:2

vispār esmu testējis sākot no 24 un 90 mm TS, līdz 180 mm Canon macro, ( 100 mm ieskaitot ) diez vai ko jaunu man pavēstīji nupat.

Klientu, kurš, piemēram, vēlēsies salikt savus juvilierizstrādājumus katalogā, neinteresēs pikseļujāšana, toties viņam dikti gribēsies, lai visas rotas ir iespējami vienmērīgā asumā, labi nogaismotas un interesanti pasniegtas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):