forum.gif
Kāpēc saulriets ir labāks par jebko citu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāpēc saulriets ir labāks par jebko citu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.04.07 11:55
 citēt
Bieži galerijās vērojama tāda tendece, ka pat ne visai veiksmīgi nobildēts saulriets dabū 555, jo tas taču ir saulriets! Bet tajā pašā laikā oriģināla un laba melnbaltā bilde vai vispār jebkura cita bilde (ja vien tur nav saulriets, saullēkts, rudens vai citi absolūtie skaistumi) nedabū tos pieciniekus.

Jautājums, ar ko saulriets ir labāks par jebko citu?

Vot piemēri:
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 17.04.07 12:33
 citēt
Saulriets nav labāks par kaut ko citu. Neviena tēma nav labāka par citu tēmu. Jebko var nobildēt izcili un jebko var nobildēt prasti. Te ir pietiekami daudz piemēru gan lieliskiem un prastiem saulrietiem, kad autors ir TIKAI nospiedis pogu automātiskajā režīmā. Un to pašu var teikt par citām bildēm.

Otra lieta ir tā, k alielai daļai ļaužu patīk skaistums (man tai skaitā) un saulriets ir viena no ikdienišķām parādībām, kas ir pati par sevi skaista, tāpēc arī daļa cilvēku par to fano. Ja tam vēl piepluso jūru, kas arī cilvēkus pievelk gluži kā magnēts, vispār aiziet uz urrā, īsti neskatoties uz izpildījumu.
Tādēļ arī saulriets ir tik novazāta tēma.
Publicēts: 17.04.07 12:53
 citēt
Skarbi, un Skaisti...Ievish! :)
Publicēts: 17.04.07 14:36
 citēt
Manā izpratnē, saulrietu veido pati daba ! Un tādēļ to skaistumu ir daudz, daudz vieglāk parādīt savās bildēs un , ja vēl prot pielietot filtrus , vai photoshopu tad aiziet !!!

Nepiekrītu, imka7, es piemēram nespēju fanot par tiem masveidā vienādajiem saulrietiem, kas ir sastopami blogā. Reti ir kāds saulriets, kas mani patiesi aizkustina, lai gan man patīk gan saulriets, gan jūra, gan skaistums vispār. Arī saulrieta bildei ir jābūt interesantai un labi saskatītai, lai skatītājam bez krāsainajām debesīm ir vēl ko redzēt un baudīt.
Publicēts: 17.04.07 15:25
 citēt
pat ne visai veiksmīgi nobildēts saulriets dabū 555, jo tas taču ir saulriets! Bet tajā pašā laikā oriģināla un laba melnbaltā bilde nedabū tos pieciniekus.
Vot piemēri:
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
http://www.fotoblog.lv/?f=34&id=35761

Taisni tāda sajūta, ka neesi skatījis bildes nopietni...lūk divas ņemtas kā pagadās...
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...

...bet 35756, kuru droši vien esi ielicis, kā apbižoto bildi...bilžuks normāls, tie, kas naf bijuši medī'bās, kas neredzēts, unikāls, tiem kas saistīti ar medībām...pie sevis tādu netur...gan kvalitāte, gan kompene...sory, uzmanīgi paskati visu apgriezto, tad uzšķir citas bildes, kur ir līdzīgi apgriezts, un palasi recenzijas
Publicēts: 17.04.07 15:26
 citēt
Bieži galerijās vērojama tāda tendece, ka pat ne visai veiksmīgi nobildēts saulriets dabū 555, jo tas taču ir saulriets! Bet tajā pašā laikā oriģināla un laba melnbaltā bilde vai vispār jebkura cita bilde (ja vien tur nav saulriets, saullēkts, rudens vai citi absolūtie skaistumi) nedabū tos pieciniekus.

Vot piemēri:
www.fotoblog.lv...
www.fotoblog.lv...
http://www.fotoblog.lv/?f=34&id=35761

Taapee, ka cilveeks meedz veeteet bidi peec patik vai nepatiik, nevis peec kaukaadiem tur tirliPirli pienjeemumiem/likumiem
Publicēts: 17.04.07 15:45
 citēt
nu sheit divi piemeri no gastranomijas:

kapec lielakajam vairumam negarsho, piemeram, labi pagatavotas ceptas chuuskas, bet visvairak tiek paardoti rosola salaati?

un salidzinajums savukart: ja katru dienu partiek no mazsalitiem lashiem, tici man, apriebjas ...

Sh.
Publicēts: 17.04.07 16:10
 citēt

un salidzinajums savukart: ja katru dienu partiek no mazsalitiem lashiem, tici man, apriebjas ...

meegjinaats? :D
Publicēts: 17.04.07 16:44
 citēt
>Rxx
Lieta ir tur, ka vairums fotoportālu apmeklētāju ir iesācēji, kas vēl neprot saskatīt fotogrāfijas kvalitātes. Viņi vēl ir periodā kaķīši-zaķīši-saulrieti un citas pūkainas lietas :) Labu bilžu novērtēšana nāk vēlāk (ja vien indivīds nesastrīdas ar savu pašlepnumu un/vai neapstājas savā attīstībā).
Tas gan rada pārdomas - kam kalpo fotogrāfija. Vienkāršiem ļaužiem vai foto gurmāniem. Jo vienkāršiem ļaužiem arī saulriets ar šķību horizontu un pirkstu kadra malā būs smuks un mīļš.
Publicēts: 17.04.07 21:10
 citēt
Saulrietā ir patīkami noraudzīties (tas ir mūsu senču mantojums).
Patiesi skaisti saulrieti pārsvarā sastāv no debess(gaiss), jūras(ūdens), zemes un saules(uguns) simbiozes.
Tās ir četras stihijas, kuras ir visu pamats. Un kā lai tās nepatiktu? ... :)
Publicēts: 18.04.07 19:03
 citēt
...ja vēl prot pielietot filtrus , vai photoshopu tad aiziet !!!

vot šitas ir garām - esmu pret
jebkuru puslīdz labu bildi var pārtaisīt par ideālu,
izskatās forshi un visi priecājas
bet nu gandarijums par labi noknipsētu bildi kaukur izpaliek :?
Publicēts: 18.04.07 19:30
 citēt
vot šitas ir garām - esmu pret

man neizpaliek - tāpat sūdu par konfekti neuztaisīsi :wink:
Un ja var uzlabot bildi vēl labāku nekā bez apstrādes - tad kapēc ne?
Vecie foto meistari bildes apstrādāja foto laboratorijās. Mūsdienās digitālās fotogrāfijas apstrādā fotošopā un tamlīdzīgās programmās.
Publicēts: 20.04.07 12:26
 citēt
Būtu pie mums kalni un aizas, būtu zili kalnu ezeri un kalnu kazas, tad visi bildētu tos...
Tā kā mums ir daudz jūras un saule, tad vairākums tomēr bildē tos.

Domāju, ka vismaz 70% no šis vietas lietotājiem ir vienkārši cilvēki, kuriem darbs nav saistīts ar fotogrāfēšanu (man tajā skaitā).
Tādēļ arī nu nebūs šeit tik daudz labu portretu, klusās dabas un citu māksliniecisku fotogrāfiju. Jo es arī labprāt pafotogrāfētu kādu modeli, bet dzīvoklī jau fotostudiju neuztaisīsi. gaismas ko vien maksā, kur vēl vis kas cits.
Būs mūsu iemīļotie kaķi, kaijas, pīles, gulbji, saulrieti, jūra, pa kādai baznīcai, pa kādai meitenei...
Publicēts: 20.04.07 15:41
 citēt
esmu pret

Muļāts jau 100 reizes-bez apstrādes jau nevar-ja analogā -tad tiek kokoriģēta tīstīšanas gaitā , bet ja digitāla- tad jau pat pie vienkāršās fotografēšanas iebūvētais čips pārvērš RAW uz JPG ar kaut kādu iestrādātu algoritmu tātad apstrādā. Un galu galā kam tad tā īsti vajag tādas bildes ko taisa tas digi aparāts, bet lai pietuvinātu to kaut drusku tuvāk tam kā to redzam patiesībā-ir ko pasēdēt pie tīem dzelžīem, un ar sēdēšanu vien nepietiek :), kaut kas jārubī un jādara :).Protams neapšaubāmi ir veiksmes kad viss gandrīz izdodās, bet kaut vai fakts par dinamiskā diapazona nepietiekamību digigrāfiem, šādus veiksmīgu/neapstrādājamu kadru uzņemšanas iespēju samazina līdz minimumam.
Publicēts: 15.01.20 14:34
 citēt
Jā, melnbalto daži vajā un apliek. Kā vienmēr, viss uz aci jāmēra.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):