Kādus stiklus uz viņa var skrūvēt virsū i kāds šis vispār ir darbībā? Man ir doma no Lumix fz-50 tomēr pāriet uz spoguli, un Pentax K100d šķiet, ka būs "pa kabatai". Bet bail, ka nesanāk kā vienmēr - skopais maksā divreiz...
pentax ir vieniigaa sisteema uz kuras var skruuveet visus iespeejamos K, KA, KAF baijonetes stiklus no visjaunaakajiem liidz pat 35 gadus veciem neatkariigi no razhotaaja - stabili vislielaakais lietotu stiklu tirgus uz zemes.
vaajaa vieta ir gaishi zoomi - shobriid netiek razhoti - 2,8/28-70 un 2,8/70-200 var nopirkt tikai lietotus vai arii Sigma, Tokina, Tamron (jaapieziimee, ka shaadi stikli jebkuram razhotaajam Pentax, Canon, Nikon, Minolta mazaa ap 1000Ls. gab. taatad uz k100 pirceeju neattiecas)
toties Pentax ir vieniigais kuram var uzlikt iepriksheejo gadu gaishus (gaishaakus par 2,8/28-70) manuaalus baijonetes fiksus un normaali meeriit gaismu - un tas jau ljauj (gan ne tik operatiivi kaa ar AF) dabuut bildi ko ar 2,8/28-70 nevar dabuut
It kā tā iebūvētā stabilizācija neesot tik laba kā canon/nikon stiklos iebāztā, tipa ar aizturi utt.
Par to arī it kā esmu dzirdējis, bet tas mani tik ļoti šobrīd nebaida, to ja vaajg var takš atslēgt... i canon/nikon stili ar IS - jauki jau, bettāpat nav pa kabatai šobrīd...
Var takš iestādīt manuāli wb iesatījumus priekš inside outdoor`a etc... hmmmmmm.... grūti saprast: palsījos DP, Steve Digicams - šķiet, ka aparātam nav ne vainas...
Pag, ja lieku pāreju uz m42 vītni un stiklu tad arī izolējošs materiāls jāliek? Es čota īsti nesapratu...
iemesls kaapeec nedarbojaas ar manuaalajiem stikliem: 1) nokonfigureets, ka aparaats ljauj fotografeet tikai tad, kad sanjemts nofokuseeshanaas apstiprinaajums 2) kaut kas ne taa uzstaadiijumos 3) liikas rokas :wink:
pilnīgi visi pentax dslr strādā ar vecajiem stikliem, bet 95% kameru īpašnieku neprot ieslēgt režīmu kurā aparāts atbalsta manuālos stiklus un protams arī nesaprot ko iegūst uzliekot manuālu f1,4/50mm stiklu salīdzinājumā ar esošo f4,5-5,6/18-55mm stiklu
šis fakts ir visresnākais valis no tiem uz kā turas canon
pilnīgi visi pentax dslr strādā ar vecajiem stikliem
man gan ir viens stikls, kas uz digi nestrādā - viņu fiziski nevar uzdabūt virsū, jo viņam tas �truntiņ�, kas blakus diafragmas lecinātājam ir par lielu :wink:
vesturz - jā ir gan starpība - ir tādi puskadra matricei paredzēti stikli kur ir ekonomēts uz stiklu un lēcas ir fiziski mazāka diametra - tādus bēdīgus izstrādājumus nevar lietot uz pilnu kadru
vēl ir "speciāls pārklājums kas mazina iespēju "parazītgaismām" atstaroties no matrices" - ja iet runa par vienas klases stikliem tad teorētiski ir foršāk, ka tāds pārklājums ir, bet parasti jau vecos manuāļus pērk tādus kas ir smagi augstākas klases
Maris: tas ira manuālais vivitar series 1 35-85/2.8 stikls. uz filmas nekādu problēmu, a uz digi nelien. būs vien kādreiz jānozāģē tas �truntiņ� īsāks lai var visur lietot
Vot nekrofīli salasījušies Sotakam par slēdža resursu kaut kad lasīts par 50 tūkstošiem. Bet tas no sērijas- viena tante teica... garantēts tas laikam nav. Vēl pentaksim ir tāda fīča kā pusautomātiskais autofokuss manuālajiem stikliem