forum.gif
Pelējums lēcas iekšpusē.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pelējums lēcas iekšpusē.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.09.11 09:17
 citēt
Vai kāds ir ar kaut ko līdzīgu saskāries ? Laikam jau varētu būt. Vai to var kaut kā iztīrīt un ar ko?
Publicēts: 09.09.11 09:21
 citēt
armands_z:Vai kāds ir ar kaut ko līdzīgu saskāries ? Laikam jau varētu būt. Vai to var kaut kā iztīrīt un ar ko?

Vovellos... Mušas dzintara gabalā ir redzētas, bat pelējums stikla gabalā.... Ja runa par sēnīti uz ojektīva elementu virsmām, tad izjaucot ierīci šos tīra.:face-smile:
Publicēts: 09.09.11 09:26
 citēt
cik reāli ir pašam to darīt un vai ir kaut kāds līdzeklis ar ko to var iztīrīt. Iespējams lai novērstu atkalparādīšanos. :face-sad:
Publicēts: 09.09.11 09:29
 citēt
ja kautkads manualais stikls tad iesaku versties pie shauttra`s
Publicēts: 09.09.11 09:33
 citēt
Stāsta, ka labākais līdzeklis esot siekalas (satur kaut kādu fermentu)! :what:
Publicēts: 09.09.11 09:37
 citēt
Maini dzīvokli! Ja tas parādās uz viena, var parādīties uz citiem. Kaut kas līdzīgs bija man- kad izņēma lēcu un to notīrīja, tas pelējuma veidojums bija saēdis virsējo lēcas aizsargkārtu sīkās, mikraskopiskās (it kā) plaisiņās- objektīvu izmetu, un vēl piemaksāju, jo meistars bija strādājis. Ja tikko sācies , ir cerības :)
Publicēts: 09.09.11 09:38 labots
 citēt
Man vienā lēcā ir šitāds:

Šo gan vairs nevar tā īsti notīrīt, jo bojāts MC pārklājums, tā viedi teica shauttra :)

Viens no šāda joka cēloņiem var būt stiklu ilgstoša glabāšana tumsā.
Publicēts: 09.09.11 09:39
 citēt
Itkā tikko pamanīju varētu būt tikai kādas divas nedēļas ?:face-glasses:
Publicēts: 09.09.11 09:40
 citēt
super taraveneram jau tac normaļna :bad_smile:
Publicēts: 09.09.11 09:42
 citēt
briedis:Viens no šāda joka cēloņiem var būt stiklu ilgstoša glabāšana tumsā.
tas tipa uz ilgu laiku ielikts plauktiņā un nelietots?? objektīvs apvainojās? :bad_smile:
Publicēts: 09.09.11 10:02
 citēt
tusne:
tas tipa uz ilgu laiku ielikts plauktiņā un nelietots?? objektīvs apvainojās? :bad_smile:

Par apvainošanos nezinu, bet lai sēnīte neveidotos, kā kaut kur lasīju, tiešām vislabākais ir turēt objektīvu bez vāciņiem plauktiņā aiz stikla, lai tam cauri spīd gaisma. Un pat, ja glabā ar vāciņiem, tad vismaz neievietot nekādās kastītēs vai somiņās, lai vismaz ventilējas.
Publicēts: 09.09.11 10:03
 citēt
Šitā ar viņiem gadās. Pāris stikli ir veiksmīgi defungicēti, tiem sēne bija tikai uz dzidrinājuma, nonāca nost ar vienkāršu tīrīšanu+ultraskaņas vanna. Vienam stiklam dzidrinājums nolupa nost kā veca krāsa, sēne han virspusē, gan starp klājumu un lēcu. Pavisam traki ja šampinjoni saaug starp līmētām lēcām. Āmen.
Publicēts: 09.09.11 10:07
 citēt
tusne:

no aizvainojuma citas sēnes rodas :):face-glasses:
Publicēts: 09.09.11 10:10
 citēt
Tīrīšana pati par sevi,bet te galvenais ko var panākt,ir apturēt procesu,tur UV staru lampas ilgstoša iedarbība palīdzot.Ķipa jānes uz bojātu solāriju :)
Publicēts: 09.09.11 10:23
 citēt
60uz5komats6:Tīrīšana pati par sevi,bet te galvenais ko var panākt,ir apturēt procesu,tur UV staru lampas ilgstoša iedarbība palīdzot.Ķipa jānes uz bojātu solāriju :)
Var arī iznest dienvidu saulītē pasildīties.
Publicēts: 09.09.11 10:35
 citēt
Labi, ka maliņās tikai. Būs bildēm "mīksti" sāni. :D
Publicēts: 09.09.11 14:31
 citēt
blaac:
60uz5komats6:Tīrīšana pati par sevi,bet te galvenais ko var panākt,ir apturēt procesu,tur UV staru lampas ilgstoša iedarbība palīdzot.Ķipa jānes uz bojātu solāriju :)
Var arī iznest dienvidu saulītē pasildīties.

Visiem normāliem objektīviem ir UV filtrs iebūvēts. Aizmirsāt, ja ;)?
Publicēts: 09.09.11 14:33
 citēt
Vaards:
blaac:ar arī iznest dienvidu saulītē pasildīties.

P.S. Bet labi, ka atgādinājāt par šo problēmu -iznesīšu savus krājumus saulītē padzīvoties. Man šie arī smuki visi ar vāciņiem tumšā skapī stāv.
Publicēts: 09.09.11 15:29
 citēt
laiksfoto_lv:Stāsta, ka labākais līdzeklis esot siekalas (satur kaut kādu fermentu)! :what:

ar siekalām pirms niršanas kārtīgi iesmērē daivinga masku, lai nesvīst ciet. Pirms likšanas uz ģīmja, noskalo protams. Palīdz ļoti labi. Šito jau sen bērnībā Žaks Ivs Kusto savā grāmatā iemācīja :)
Publicēts: 09.09.11 15:36 labots
 citēt
Vaards:

kapēc nav iebūvēts sēņu filtrs?
Publicēts: 09.09.11 16:59
 citēt
Vaards:

Oi,oi,kādi mēs gudrinieki!
100% starojuma neviens filtrs nenoēd,lēcas daļu UV laiž cauri,atkarībā no lampas jaudas var pāris sutkas vajadzēt tam procesam.
Krievi šo metodi par rezultatīvu esam atzīst.
Publicēts: 09.09.11 18:32
 citēt
briedis:Man vienā lēcā ir šitāds:

Šo gan vairs nevar tā īsti notīrīt, jo bojāts MC pārklājums, tā viedi teica shauttra :)

Viens no šāda joka cēloņiem var būt stiklu ilgstoša glabāšana tumsā.

nu varbuut mitrums vai temperetura, bet cik man zinams no fizikas viedoklja tumsai tadas ipashibas nav:)
Publicēts: 09.09.11 19:54
 citēt
Par kādu laiku te iet runa,es domāju,kad to sēnīti var sākt gaidīt,ja tur ar vāciņiem un atvilknē vai somā,bet istabas temperatūrā un bez lieka mitruma(centrālapkure)?Runa ir par desmit gadiem vai varu sākt gaidīt aizparīt?Nopietni,čaļi,esmu dzirdējis par šo lietu,bet redzējis savām acīm gan ne.:face-wink:
Publicēts: 09.09.11 21:05
 citēt
Man te tagad virtuvē sēnes cepār un ap diviem stūriem istabā plauktā pāris objektīi glabājas. Tas nav pārāk bīstami? :)
Publicēts: 09.09.11 21:12
 citēt
viss mierīgi, māXlu ar tādu var taisīt ...... :bad_smile:
Publicēts: 09.09.11 21:14
 citēt
smartins:Man te tagad virtuvē sēnes cepār un ap diviem stūriem istabā plauktā pāris objektīi glabājas. Tas nav pārāk bīstami? :)

..ieliec seifā..:big_smile:
Publicēts: 11.09.11 23:56
 citēt
Nu, re, sods tiem, kas silikagela maisiņus izmet pat nepadomājot, kas tie tādi? Labas tehnikas - pat apavu kastēs tādi ir atrodami!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):