forum.gif
jautā-jums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / jautā-jums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.04.07 23:21
 citēt
varbūt izklausīsies stulbi btw- rīt tikshu pie Zenit un tā būs pirmā saskarsme ar analogo..
f16 likusm and stuff like that ir izstudēts-atlicis tikai izmantot praksē :D
gribētu dzirdēt kādus ieteikumus no jūsu puses sākumam ar šo verķi-kādu filmiņu utt...

paldies jau iepriekš
Publicēts: 18.04.07 23:22
 citēt
ko tieshi gribi zinaat? :))

aam, ietiekums, nesaac ar krutaam filminjaam :D
Publicēts: 18.04.07 23:27
 citēt
Pirmajā reizē es nepirktu kautkādu dārgo filmiņu. Aizietu un iegādātu kautkādu lēto lielveikalā. Ja nu zenīts ir sabojājies, tad nebūsi lieki iztērējies.
Ērtāk jau protams būtu ar eksponometru - tavam zenitam ko dabūsi jau nav vai ne?
Pats izmantoju Kodak filmas (ISO 200 vai 400) - lielveikalu variants :) - kautkad gribās izmeiģināt ifold. Vēl tagat otro reizi iegādāju Kodak melnbalto ar 400 ISO. Tā tāda patīkamāka par krāsainajām lielveikalu filmām.

Lainukā neko daudz nemāku pastāstīt - nav pietiekami daudz pieredzes.

Kāds objektīvs?
Publicēts: 18.04.07 23:28
 citēt
99.999% ka helios.

kLOWN, aizstaigaa liidz BFS'sam, nopeerc Ilford PAN 400, nenozheelosi. Kodaka BW veertiiba Tavaas aciis uzreiz kritiisies ;)
Publicēts: 18.04.07 23:32
 citēt
99.999% ka helios.

kLOWN, aizstaigaa liidz BFS'sam, nopeerc Ilford PAN 400, nenozheelosi. Kodaka BW veertiiba Tavaas aciis uzreiz kritiisies ;)

Tas ir plānos kā nākamā filmiņa :D Pagaidām jāizfotogrāfē Kodak un tad vēl jāattīsta ar vienu krāsaino - bet tam visam nepietiek nauda (nav īpaši lēts tas anaogisms :P ). Un tad jau jādodas uz BFS. Tāpat vēlme uzforce`ot uz lielāku ISO, kā tu darīji :wink:
Publicēts: 18.04.07 23:37
 citēt
par eksponometru nezinu un par objektiivu ar veel ne :D riit buus info kad dabuushu to verkji rokaas :)

nu tas jau sen skaidrs ka pirmaas n-taas filminjas var lidinaat miskastee :D

bet kaadi gudrie knifi nav? :)
Publicēts: 18.04.07 23:43
 citēt
par eksponometru nezinu un par objektiivu ar veel ne :D riit buus info kad dabuushu to verkji rokaas :)

nu tas jau sen skaidrs ka pirmaas n-taas filminjas var lidinaat miskastee :D

bet kaadi gudrie knifi nav? :)

Nemeegjini taisiit UUBER-AARTU :D saac ar vienkaarshaam lietaam... tik nebildee sliedes liekot zeniitu uz taam (taa kaa es to dariiju ar pirmo filminju)

Aaa, UN OBLIGAATI PAARLIECINIES KA FILMINJA IR KAARTIIGI IEVILKTA!!! citaadi veelaak vareesi matus pleest aaraa :D labaak iznieko kaadu lieku kadru no saaakuma, bet ar 100% garantiju, ka filminja ir labi iestiprinaajusies un turpinaas tiities kad vinju tiis.
Publicēts: 18.04.07 23:44
 citēt
Nu gluži miskastē lidināt nevajag :)
Man laikam no pirmās filmiņas sanāca kādi 2 kadri, kuri pašam patikās. Un tad jau ar katru filmiņu sanākušo kadru skaits paaugstinājās. Īpaši daudz gan vēl neesmu izfotografējis. Kādas 8 filmas laikam. Atceros, ka bildējot pirmo filmu visu laiku priecājos par DoF iespējām :lol:
Publicēts: 18.04.07 23:46
 citēt
jaa, DOF's ir kruta.

8 filmas, ta jau veel maz.. pats esmu laikam kaadas 90 izbildeejis, kgan neesmu sen skaitiijis.. diapozitiiv gan tikai kaadi 9...saaku kopsh septembra ar slaidiem njemties.. :)
Publicēts: 18.04.07 23:50
 citēt
Kāda vispār ir atšķirība tieši bilžu iznākumā no negatīviem un diapozitīviem?
Publicēts: 18.04.07 23:53
 citēt

Atkariibaa kaa bildes izgatavo. Preciizaak, kur skenee. Skeneesi ELKORAA(kaa es) buusi tikai zaudeetaajs attieciibaa uz slaidiem.

Kopumaa, lielaaka izshkjirtspeeja, mazaaks grauds, labaaka kraasu gradaacija. Un rezultaatu vari redzeet uzreiz filminjaa, viss nav negatiivs - viss ir pozitiivs :)

Bet, diapozitiivi prasa lielaaku meeriijumu precizitaati. Ar zeniitu nav jeegas vinjus niekot, eksponometrs ne vella neraada..

Un tas prieks ir veel daargaaks kaa ar negatiiviem..
Publicēts: 18.04.07 23:59
 citēt
Paldies par informāciju :!:

P.S. kādēļ neej citur skenēt, ja Elkor kvalitāte neapmierina?
Publicēts: 19.04.07 00:11
 citēt
Paldies par informāciju :!:

P.S. kādēļ neej citur skenēt, ja Elkor kvalitāte neapmierina?

Es pirkshu savu skeneri :) vispaar daargi taa skeneeshana...
Publicēts: 19.04.07 00:14
 citēt
liiiels paldies jums :)
ceru ka peec kaada meneesha iznaaks kaut viena bloga cieniiga bilde :D
Publicēts: 20.04.07 14:05
 citēt
... ietiekums, nesaac ar krutaam filminjaam :D

Piekrītu.
Publicēts: 20.04.07 14:20
 citēt
tjip no briezha teikta saprotu ka nav vajadziga nekada atistishana?
Publicēts: 20.04.07 15:19
 citēt
tjip no briezha teikta saprotu ka nav vajadziga nekada atistishana?

Slaidiem(=dipiem=diapozitiiviem)? Nee, ir vajadziiga gan. un taada padaarga - 2.50 gabalaa :D
Publicēts: 20.04.07 16:36
 citēt
tad ne to sapratu! :D
Publicēts: 20.04.07 16:46
 citēt

Bet, diapozitiivi prasa lielaaku meeriijumu precizitaati. Ar zeniitu nav jeegas vinjus niekot, eksponometrs ne vella neraada...

ja es nebūtu ar Zenitu E 20 gadi bildējis (sakumā 3M bez eksponometra), es pat tev noticētu...un to pateiks visi kas ar zenitu ir bijuši uz tu...laps aparāts...ja vēl obj. Industar 51 vai Granit 11...tikai jautājums ir vai tas ir vajadzīgs...apgūt ļoti dārgu fotografēšanas veidu (uz filmiņas, kas paliks arvien dārgāka)...un tāpat jāskanē, jālabo ar šopu...kāda jēga...
Publicēts: 20.04.07 16:47
 citēt
+ haiduks! :D taaa jau ja godiigi ir...
Publicēts: 20.04.07 16:50
 citēt
Haiduks
es nez, man filmas bildes patik daudz vairak par digitalajam.
ja ikdiena strada ar reportazham, modelem, utt, tad digis labaaks, jo atrak bilde, mazaka kljudu iespeja - jo uzreiz redzi rezultatu, utt.
bet taa - filmai ir dveesele. gribu pats shovasar pamacities tistishanas lietas, gan jau forumaa bus dazhi labi topiki :D un taadaa garaa.
Publicēts: 20.04.07 16:50
 citēt
starp citu brīvvalsts laikā neesmu nevienu filmiņu nopircis un veicis darbību ar to...cik tagad maksā filmiņa +attīstīšana, vai ar 5 ls pietiek?
Publicēts: 20.04.07 16:54
 citēt
Haiduks
es nez, man filmas bildes patik daudz vairak par digitalajam.
ja ikdiena strada ar reportazham, modelem, utt, tad digis labaaks, jo atrak bilde, mazaka kljudu iespeja - jo uzreiz redzi rezultatu, utt.
bet taa - filmai ir dveesele. gribu pats shovasar pamacities tistishanas lietas, gan jau forumaa bus dazhi labi topiki :D un taadaa garaa.

es gan vairs uguni rīvējot koku pret koku neiegūšu...par filmu mīlētājiem, ja jau visu zini, māki un ir laboratotija bildēm, tad atbalstu, bet ja gribi sākt ...garām
Tādos apjomos, kā man patīk bildēt gada laikā man 5D par brīvu salīdzinot ar analogo...un pareizi teica sundew...neesmu tik bagāta.
Publicēts: 20.04.07 16:54
 citēt
cik nu nopietni to njem.
perku Fuji filmas pa 1.09 gabalaa vai kodak par 1.39 (jo dargakam, man, ka studentam nav naudas + ari vajadzibas pagaidam), tistishana + skeneshana uz web @ fotki.lv man izmaksaa 1 - 1,5ls, vinjiem cenradis mainas atkariba no taa, ka paprasa - ja attistit un noskenet, tad 1.5 VAI 1.01, ja noskenet - precizi lats.
Publicēts: 20.04.07 16:55
 citēt
Par to dardzibu... jaa... gribas jau vienu digiaparatu ar ko bliezt un vienu normalu MF analogo ar ko darboties kad attiecigs noskanjojums, meness faze un visadi citadi gribas uznjemt pozitivas emocijas.
Publicēts: 20.04.07 16:58
 citēt
bet tas jau vēl nav MB...tas vēl jāiegūst.
Filmas priekšrocība MB ir bagātajos toņos, bet krāsainajato praktiski vairs nav
Publicēts: 20.04.07 17:07
 citēt
hm, var jau ta but, ka Tu saki, neesmu MB specs, jo MB filmas maksa nedaudz par dargu man, nav iznacis pamegjinat. Lai gan briezhu iela man tieshi ap stuuri, tikko ienaks $ konta, aizieshu, nopirkshu purrely MB filmu, patesteet.
Publicēts: 20.04.07 17:25
 citēt
tad pasaki, kāda jēga krāsainai filmai?
tikai ķēpa...tas ir ar labo roku kasīt kreiso ausi...darīt var un ir savādāk, bet ne ērtāk.
Publicēts: 20.04.07 17:32
 citēt
Haiduks, krasainai filmai jega ir. uhh, ka ir!
pamegjini mezhaa, kur pat vasaraa ar f/2, ISO 200 sanaaca vien 1/60 sekundes sleedzha laiks.
ar digitalo bildes (ziepi, protams) izpludushas vai ari blavas, bez kontrasta, detaljam
ar analogo turpretim... skaistas, krasainas, kontrastainas, ar detaljam.
mana mamma, kura no foto maz ko saprot, shis bildes atpazina uzreiz kopeejaa digifoto juuklii.
Publicēts: 20.04.07 20:36
 citēt
nu gan tu m.... pa deviņi mēmie...ar ziepi tur kur tu teici, bez steigas uz ekrāna saregulēšu visu kā vajag un jau uzreiz kompī tikai crop...te es jūtu ir cita lieta...filmai ekspozīciju un rādi uz sienas, bet ar digitālo jāpārvalda labi visas palīgfunkcijas ,kas dotas līdzi aparātā...un tas prasa labu piredzi un atmiņu, ja daudzi lieto tikai auto...un filmai tas der.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):