Labs rīts, Mokos ar domām par "pareizākā" objektīva iegādi, bet domāju labāk pajautāt gudrākiem!!!
Īsumā, ir juniors, kas aktīvi spēlē basketbolu un beidzot esmu nobriedis patērēties garāka gala objektīvam, līdz šim bija 55-200 ar ko nebiju apmierināts, jo LV sporta hallēs ar to gaismu ir tā kā ir- tātad garajā galā noteikti vajag zem 5.6.... Patreiz lietoju D200, ar sapņiem par D900
Vēlamais budžets 200-400ls, ja teiksiet, par maz...nu tad turpināšu krāt
Ja parastajās hallēs un mazajai matricai basketbolam, tad varētu noderēt kāds no šādiem 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8 vai 135/2. Nezini gan vai visi šādi ir pieejami Nikonam
powers:Nu līdz arēnai viņam vēl jātiek, parastās halles gan.
Bija vairāk doma par zūmu, bet par kādu 100-200 fiksu nebiju domājis, paldies! 50nieks pašam ir, gribās ko garāku.
Sporta zālēs diez vai ar zoomu būs līdzēts, lai gan, protams, bildēt var ar gandrīz jebko. Ja skatās uz basketbolu konkrēti, tad gan jau ka Nikonam ir kāds 50/1.4 par sakarīgu cenu. Ar mazā kropa kameru ideāls objektīvs bildēšanai pie tuvākā groza no gala līnijas sāniem. Ar kaut ko ~30mm uz kropa var dabūt foršas bildes bildējot no zem groza.
Visādā ziņā gaišie fiksi būs daudz lētāki un noderīgāki par 70-200/2.8, kas lietojams ir praktiski tikai, ja zāli apgaismo ar gaismu fotografēšanai (izņemot 200/2). Apgaismojums tikai priekš TV ir pat nedaudz tumšāks. Sakukārt parastās sporta zāles ir pavisam bēdīgas - tajās var bildēt tikai ar gaišajiem fiksiem un tad jūtība jāgriež stpri uz augšu - tipsiks uztādījums varētu būt ISO2000 f/2 un 1/640. f/2.8 zooma gadījumā tad vajadzētu bildēt ar ISO4000
man patik 85mm fikss tumšās hokeju hallēs. Šis laikam bija volvo hallē vai arī sporta akademijas, isti neatceros. Bet nu sanak daudz maz ok. www.hint.lv... 200mm F2 būtu pavisam skaisti.
Ja nevajag lielu attēlu, bet lielākoties webam, tad var mierīgi arī pakropot, jo attēls gaišs, tikai ar nelielu troksni un ass.
Pat 2.8 būtu patumšs manuprāt, tagad jau vēl ziema nāk un pa logiem nespīdēs gaisma. Tā kā es arī esmu par fiksiem.
ak34:Ja parastajās hallēs un mazajai matricai basketbolam, tad varētu noderēt kāds no šādiem 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8 vai 135/2. Nezini gan vai visi šādi ir pieejami Nikonam
esmu bildeejis ar 85/1.8 uz D90 taapat jaagriezh ISO 800 vai vairāk, lai ko sakarīgu dabūtu ārā, mazajās zālēs, kur notiek jaunatnes līga. Un Smiltenes zāle vēl ir salīdzinoši gaiša