Vai kāds būtu tik laipns un izskaidrotu kas tas par objektīvu, paplašinājumi? no kā "sastāv", meklēju arī kādu labu risinājumi teleobjektīvam,bet šādu nekur neesmu redzējis..
Eliza_Lace:suuds par "lielaako", jaanjem labaakais un daargaakais! [url=http://leicarumors.com/2008/12/11/the-most-expensive-lens-in-the-world-its-a-leica-of-course.aspx/
negatIvs:naivas cērības...... vairākus gadus apgrozos pa celtnieku aprindām....., nu nav tur dārgās foto tehnikas. to pīli, liekās Lunis kaut kad palaida .....
Te jāpiekrīt, celtniekiem tiešām īpaši fotokameras neesmu manījis, tiem bija x5 modē Bet labas un dārgas spoguļkameras diezgan esmu manījis treknajos gados mākleru rokās
Nu ja par lielāko, tad tie nikona 2000 un canona 5200mm objektīvi ir spoguļobjektīvi, un faktiksi neko lieli nav - tas kanona 5200mm objektīvs ir 100kg smags. bet tas Bzh ieliktais Zeiss 1700/4 ir kudiš lielāks (sver 256kg) un pie tam ir normāls teleobjektīvs, nevis sūda spoguļobjektīvs. Un kas vēl - tas zeiss ir 6x6 hasselbladam domāts, nevis 35mm spogulkamerai:
"Photokina 2006: Carl Zeiss recently announced a totally unique 'monster lens', the built-to-order Zeiss Apo Sonnar T* 1700 mm F4 lens. Designed to be used with a Hasselblad 6x6 medium format camera this monster lens weighs in at 256 KG (564 lb) and uses unique methods for handling focusing (because of the weight of each glass element). This lens becomes the largest telephoto lens for non-military use anywhere in the world. The price hasn't been disclosed (although we've heard rumours) nor has the private owner, although some of the text on the lens is in Arabic and it carries a 'State of Qatar' emblem."
Un tais bildēs tam objektīvam tas hasselis ir piesprausts galā
Nūū, jāā, taisnība, divas sfēras, bet ļoti lielā mērā pārklājas un saistītas. Pie tam liela daļa, ja ne lielākā, to sfēru dalībnieku bija spēlētāji abās
Man tā zaļā krāsa patīk Sigmai!Cik tur tie milimetri nav svarīgi-gērlas uz ielas jau tāpat nezina.Bet redz kur ķeza-aizeju uz Kodak bodi uz Jomenes un rādu bildi,vot šitādu man vajag.A tur nav!Un nezin kad būs!
viecha:Man tā zaļā krāsa patīk Sigmai!Cik tur tie milimetri nav svarīgi-gērlas uz ielas jau tāpat nezina.Bet redz kur ķeza-aizeju uz Kodak bodi uz Jomenes un rādu bildi,vot šitādu man vajag.A tur nav!Un nezin kad būs!
-------
a vajag pirkstus pa gaisu un saki, na, kas tā par h... na? Bļ, kad būs na?
Pagājušajā vasarā sadarbības partneri no Pēterburgas bija atbraukuši ar savu aprīkojumu un bija atveduši to zaļo SIGMU, protams gaišums iespaidīgs bet zooms nu tā 500mm nav nekas liels. Svara ziņā smags, bez auto un statīva nav lietojams, džeki izmanto šamo stadionos futbola bildēšanai, es buku paščolkāju, un sapratu, ka man personīgi pēc tāda vajadzības nekad nebūtu, jo sportu un putnus nebildēju.