forum.gif
Par statīviem ...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par statīviem ...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.09.11 01:02
 citēt
Jau kādu laiciņu meklēju sakarīgu budžeta statīvu .. ~ 100 Ls ..
Esmu nonācis pie šādas kombinācijas :

Statīvs : Manfrotto 190XPROB
Galva : Manfrotto 486RC2

Gana labs komplekts priekšs tādas cenas ?
Sākumā virsū netiks likti nekādi garie objektīvi .. Pārsvarā domāts nakts fotogrāfijām .
Publicēts: 16.09.11 07:30
 citēt
Un kas tiks likts virsū pēc tam, kad "sākumā" būs beidzies?
Publicēts: 16.09.11 12:24
 citēt
Kristaaps:Jau kādu laiciņu meklēju sakarīgu budžeta statīvu .. ~ 100 Ls ..
Esmu nonācis pie šādas kombinācijas :

Statīvs : Manfrotto 190XPROB
Galva : Manfrotto 486RC2

Gana labs komplekts priekšs tādas cenas ?
Sākumā virsū netiks likti nekādi garie objektīvi .. Pārsvarā domāts nakts fotogrāfijām .

nu pa manam smags, bet nekā lētāka kas pildītu funkciju ar neatrast - loģiska izvēle

Schneider:Un kas tiks likts virsū pēc tam, kad "sākumā" būs beidzies?

piepirks tām pašām kājām klāt Benro B2 lodeni - mazo uzsitīs pa 25 gaisā
Publicēts: 16.09.11 12:43
 citēt
Tā galva, manuprāt, drusku ļurīga - kad reiz nofiksēta, tad tur, bet darboties ar viņu nav nekāds prieks. Nezinu, kur/kā domāts veikt pirkumu, bet pašlaik, piemēram, amazon.de ir pāris lietotas (labā stāvoklī) Māra minētās Benro B2 galvas par 86 eirām. Tirgo caur pašu Amazon, tā ka ar sūtīšanu nevajadzētu būt problēmām. Tajā pašā Amazon.de tā mazā manfrotto galva maksā 60 eiras - cenu starpība pamaza, bet lietošanā gan būs jūtama.
Publicēts: 16.09.11 13:54
 citēt
man ir Manfrotto 486RC2 galva, ja uzliek kaadu 1,5kg virsuu tad ir taa, ka peec fikseeshanas "nosliid" kaadus 1-2mm zemaak. Pie 200-300mm tas traucee, bet nu esmu jau pieshaavies kadreet augstaak.
Publicēts: 16.09.11 13:55
 citēt
iesakiet labu galvu bez bumbas. Kautkada prata aptumsuma biju nopirkusi joystick.
Publicēts: 16.09.11 14:45
 citēt
Nu nezinu, es tai galvai uzlieku savu smagāko komplektu 30D+grips+70-200/4+kenko 1,5x - ap 3 kg, nekur nekas nenosliid.
Publicēts: 16.09.11 14:52
 citēt
Schneider:Nu nezinu, es tai galvai uzlieku savu smagāko komplektu 30D+grips+70-200/4+kenko 1,5x - ap 3 kg, nekur nekas nenosliid.

Tāds sīkums, ka Tu izmanto objektīva statīva stiprinājumu, nodrošinot daudzmaz līdzsvaru, bet citi uzliek garo "snuķi" un tāpat stiprina uz statīva fotoaparātu, nevis objektīvu.
Publicēts: 16.09.11 15:14
 citēt
laiksfoto_lv:
Schneider:Nu nezinu, es tai galvai uzlieku savu smagāko komplektu 30D+grips+70-200/4+kenko 1,5x - ap 3 kg, nekur nekas nenosliid.

Tāds sīkums, ka Tu izmanto objektīva statīva stiprinājumu, nodrošinot daudzmaz līdzsvaru, bet citi uzliek garo "snuķi" un tāpat stiprina uz statīva fotoaparātu, nevis objektīvu.

nu tiem *citiem* nekāda tehnika nepalīdzēs - ir jau arī čaļi kas bateriju bloku neņem nost, radot vēl vienu lufti - semja ņi bez uroda
Publicēts: 16.09.11 16:40
 citēt
waldis:man ir Manfrotto 486RC2 galva, ja uzliek kaadu 1,5kg virsuu tad ir taa, ka peec fikseeshanas "nosliid" kaadus 1-2mm zemaak. Pie 200-300mm tas traucee, bet nu esmu jau pieshaavies kadreet augstaak.

tas, ka šāda galva noslīd pēc nofiksēšanas nav nekas neparasts. visas galvas šajā cenu kategorijā tā dara. Ja gribas galvu, kas nenoslīd pie smagiem aparātim, tad jāmaksā vismaz 10x vairāk
Publicēts: 16.09.11 19:58 labots
 citēt
Maris:
laiksfoto_lv:

nu tiem *citiem* nekāda tehnika nepalīdzēs - ir jau arī čaļi kas bateriju bloku neņem nost, radot vēl vienu lufti - semja ņi bez uroda

A ko man darit, ja grips nost nenemas un 70-200 f4 stativa stiprinajuma nav? Tad man tagad sevi par kropli saukt:)?
Publicēts: 16.09.11 20:44
 citēt
Senders:...un 70-200 f4 stativa stiprinajuma nav?

Publicēts: 16.09.11 20:51
 citēt
Tīri informācijai - labs raksts par to kā izvēlēties statīvu www.luminous-landscape.com...
Publicēts: 16.09.11 21:10
 citēt
Jā, par tēmu:
Kristaaps: Sākumā virsū netiks likti nekādi garie objektīvi .. Pārsvarā domāts nakts fotogrāfijām .

Nakts fotogrāfija no Cullmann Magnesit 525 ar Manfrotto 486 RC2:

Publicēts: 16.09.11 22:21
 citēt
Paldies par ieteikumiem ... :)

Un galu galā ne jau statīvs uzņem bildes, bet gan ES un kamera .. Domājams, ka manis noskatītais statīvs veiks savu pienākumu, tik un tā galva būs laikam ar laiku jāpamaina .. :)
Publicēts: 17.09.11 08:19
 citēt
Bet kādēļ nevar būt 2 galvas? Nav jau jāmaina ar fleksi un autogēnu. Fotografēšanai, IMHO, ērtāka lode, vet videofilmēšanai vienalga vajag 3-way.
Publicēts: 17.09.11 14:01
 citēt
Schneider:
Senders:...un 70-200 f4 stativa stiprinajuma nav?

Dzimtais statīva stiprinājums?
Publicēts: 17.09.11 18:41
 citēt
aa54:
Schneider:

Dzimtais statīva stiprinājums?

Komplekta perkot vina nav. Pircis neesmu. Prieks, ka Tev ir.
Publicēts: 17.09.11 18:44 labots
 citēt
Nu bet tak, pērkot velosipēdu, arī komplektā nav dubļusargu un uzvalkam bikšu gali nav atliekti. Bet tas nenozīmē, ka ar riteni jābrauc dubļainam un jāstaigā ar neatšūtām bikšu starām.
Dzimtais nav, nopirku Jebajā hinēziše, trīsreiz lētāks par dzimto.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):