forum.gif
Par filtriem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par filtriem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.09.11 09:48
 citēt
Vai ir netā kaut kur labi uzskatāmi parādīts un pastāstīts par objektīvu filtriem? Man kaut kā nav izdevies atrast:(
Galveno kārt mani interesē kas ir skylight filtrs?
Publicēts: 19.09.11 12:53
 citēt
Nu kaut vai www.singh-ray.com palasīties - var gūt nojēgu, kādi filtri vispār ir, turpat blogā ir kauzēm rakstu ar dažādu fotogrāfu pastāstiem, kā un ko viņi ar tiem filtriem dara. Laižot gar ausīm obligāto reklāmas frāzi par tēmu "Un tad es izvilku Singh-Ray filtru un kadrs bija glābts", var interesantas lietas uzzināt. Skylight, par kuru interesējies, manuprāt, ir fotogrāfa arsenālā vismazāk vajadzīgais filtrs.
Publicēts: 19.09.11 16:51
 citēt
Par skylight filtriem didžital ērā var neinteresēties. Kādreiz, uz filmas, tas bija domāts debesu ziluma pastiprināšanai. Mehānismu, kā tas notika, ja interesēsies, varu izskaidrot (kā nu māku, bez skolas pasniedzēja talanta), bet tev, kā jūtams, bez teorijas priekšzināšanām, mans putrainaias skaidrojums diezin vai ko dos.:face-grin:
Es tik nesaprotu, kāda problēma ko atrast netā, Gūglē būsi nobanots, vai?
www.phototravels.net... www.kenrockwell.com... en.wikipedia.org...
krieviski: photo-element.ru... www.photoweb.ru... www.foto-magia.ru...

und zō vjaiter...
Publicēts: 19.09.11 19:45
 citēt
Nebrāķējiet Skujlait filtrus. Atliek aizeit lietainā laikā, sladraņputenī, vai pie jūras pabildēt un komplekts ar tādiem lētučiem reāli noder - pagirezies pret MEGABILDI, nobildē, bļ*, aizšļakstījās objektīvs (manā ga'dijumā - filtrs), noskrūvēju, iemetu kurtkas kabatā, uzskrūvēju nākamo - atkal pagriežos pret šlakatām.

Filmiņi laikos (ļoti senos) šis filtrs palīdzēja pret UV starojumu. Mūslaikos jebkuram objektīvam, kam ir autofokuss ir arī pārklājums, filtrs neko nedod. Bet viņš ir noderīgs draņķīgos laikapstākļos.
Publicēts: 19.09.11 20:23
 citēt
un loti labi pasargaa no traumaam.... manejais sakskiida drumstalas, kur pats 70-200 dzivs un neskarts
Publicēts: 19.09.11 21:00
 citēt
Vaards: Filmiņi laikos (ļoti senos) šis filtrs palīdzēja pret UV starojumu. Mūslaikos jebkuram objektīvam, kam ir autofokuss ir arī pārklājums, filtrs neko nedod.

Paga paga, tu gribi teikt, ka aizsardzība pret UV starojumu ir saistīta ar autofokusu un kaukādu mītisku "mūslaiku pārklājumu" nevis ar filmas jūtību pret UV stariem?
Publicēts: 19.09.11 21:08
 citēt
Schneider:
Vaards: Filmiņi laikos (ļoti senos) šis filtrs palīdzēja pret UV starojumu. Mūslaikos jebkuram objektīvam, kam ir autofokuss ir arī pārklājums, filtrs neko nedod.

Paga paga, tu gribi teikt, ka aizsardzība pret UV starojumu ir saistīta ar autofokusu un kaukādu mītisku "mūslaiku pārklājumu" nevis ar filmas jūtību pret UV stariem?

Nē, autofokusu es pieminēju kā pazīmi, ka objektīvs varētu būt jau pietiekami jauns. Protams, arī tie visi, kam ir diafragma ne-ar-roku grozāma aiztur UV starojumu. Labāk sasaistīsim UV starojumu ar diafragmu. :)
Publicēts: 19.09.11 21:17
 citēt
lafoto:un loti labi pasargaa no traumaam.... manejais sakskiida drumstalas, kur pats 70-200 dzivs un neskarts

Vajag lietot saules blendi :)
Publicēts: 19.09.11 21:21
 citēt
Kā-ā-ā, lūdzu???!!!
1. 1990. g. augstākās klases manuālfokusa Contax RTS III Carl Zeiss objektīvi būs nepietiekamāk jauni par 80-to gadu Entry level Minoltu, Pentakšu, Nikonu un Canonu kiteniekiem?
2. "Labāk sasaistīsim UV starojumu ar diafragmu. :face-smile:" Kā tieši tas saistās?
Nu te jau nevis :face-smile: bet gan
Publicēts: 19.09.11 21:34
 citēt
Contax lietotājam jābūt pietiekami gudram, ja viņš ticis līdz tādam nosaukumam. Es domāju par Ariel, Dosju un OMO. Tas ir 35mm virziens, ko parastie mirstīgie nopērk fotoieskrietuvēs. 35mm virzienā eosošie objektīvi ir veidoti no viaŗākiem optiskajiem elementiem, šitie te elementi ir optiski dzidrināti. Optiskā dzidrināšana nozīmē pārklājumu. Pārklājums nozīmē, ka laiž cauri " pareizo" gaismu, " nepareizo atstājot mājās. Filmiņai ar to visu nav nekāda sakara.
Publicēts: 19.09.11 21:37
 citēt
Ē-ē-ē... skaidrs. Tev šodien iznācis neveiksmīgi salāpīties.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):