forum.gif
jautā-jums 2
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / jautā-jums 2
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.04.07 14:45
 citēt
tātad zenitu šodien dabūju :)
kā jau briedis paredzēja tad tam ir helios objektīvs :)
bet lieta tāda (atkal izklausīsies stulbi bet ņemiet lūdzu vērā ka tā ir mana pirmā saskarsme ar tādu verķi) - tas "rimbulis" kreisajā malā taču ir ekspozīcijas laikam? :?:
ja tā tad es viņu krūķīju kā gribu bet nekas nemainās :(
lūdzu apskaidrojiet manu, ar ciparu kamerām pārņemto prātu :)
Publicēts: 19.04.07 14:54
 citēt
nemainiiises! ;) a tu dari taa.. tur tev jauzliek juutiiba kada ir filmai, uz ieksheejaa aplja... tad areejais aplis tev rada sleezha atrumu! :) uzgriez to taa lai eksponometra lodzinjaa blakus taa bultinja butu pa virsu tai baltajai kas raada! ja vinsh strada.. tad nolasi no areja aplja velamo sleedzi un salidzni to ar preti esosho F skaitli.. vai otradi! :) Bet paprieksh parbaudi vai exponometrs strada, to var parbaudiit pagrizhot fotoaparatu spilgtas gaismas virzienaa... tik neaizsedz to lodzinju virs objektiva.. :) kads tev modelis vispaar? :)
Publicēts: 19.04.07 14:56
 citēt
bļīīīīn tiešām liels paldies tev :)

modelis ir zenit-E
Publicēts: 19.04.07 15:05
 citēt
nu skaidrs! :) principi jau tieshi tadi pashi.. isti nezinu kaa izskaidro filminjas iznjemshanas procesu, arii svariigi! ;) leikas, ka bija jaapagriezh tas klokitis zem slezha pogas un tikai tad saac tiit filminju, a ja ne tad var saplest vilminju! :D ir gadiijies.. vismaz manam ET ir tads principss! ;)
Publicēts: 19.04.07 15:12
 citēt
man tas zenit ir tumša bilde :D vnk paņēmu lai pamēģinātu :)

tjip pagriežot pret spilgtu gaismu tai bultiņai vajadzetu kustēties?
nu vismaz man kustējas :D tad tas laikam nozīmē ka strādā...
Publicēts: 19.04.07 15:24
 citēt
jaa tad strada! ;) apsveicu jo lielai daljai vinsh ir pagalam..
Publicēts: 19.04.07 15:29
 citēt
nu liels tev paldies par padomiem :)
Publicēts: 20.04.07 09:23
 citēt
nu skaidrs! :) principi jau tieshi tadi pashi.. isti nezinu kaa izskaidro filminjas iznjemshanas procesu, arii svariigi! ;) leikas, ka bija jaapagriezh tas klokitis zem slezha pogas un tikai tad saac tiit filminju, a ja ne tad var saplest vilminju! :D ir gadiijies.. vismaz manam ET ir tads principss! ;)

Zenit-E filmiņas attīšanai ir tāda melna podziņa labajā pusē starp ekspozīcijas ripu un kadru skaitītāju kura, jātur nospiesta ar vienu roku, kamēr ar otru tin filmiņu apakaļ kasetē.
Un lai tiktu pie attīšanas rokturīša, tad kreisajā pusē ir piespeižot jāpagriež centrālā ripuļa daļa. Tad izlīdīs arā puļķītis, ar kuru arī varēs attīt.
Publicēts: 20.04.07 14:06
 citēt
Cirkulārais kalkulators šponim.
Publicēts: 20.04.07 15:23
 citēt
Tas ka straadaa, nenoziimee ka straadaa preciizi :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):