Hetty:www.daba.gov.lv... Kāds ir piedalījies šāda veida pasākumā, putnu vērošana un skaitīšana nebūtu tas galvenais, mani interesē fotogrāfēšana
Tajos pasākumos tieši putnu vērošana un iepazīšana ir galvenais akcents. Kas nozīmē, ka uz putnu fotogrāfēšanu īpaši var necerēt - tie tomēr ir grupas pasākumi, kur visbiežāk pa gabalu vnk rāda cilvēkiem putnus un stāsta par tiem. Lai labi putnu nofotogrāfētu, tam vajag tikt tuvu klāt - un tas nav iespējams tādā grupveida pasākumā. Protams, pāri jau kaut kas lidos un kāds putns var būt tiks tuvu apskatīts, bet tik un tā - lielāka iespēja kaut ko nofotogrāfēt ir ejot individuāli vai nu ar kādu zinošu pavadoni.
Hetty:www.daba.gov.lv... Kāds ir piedalījies šāda veida pasākumā, putnu vērošana un skaitīšana nebūtu tas galvenais, mani interesē fotogrāfēšana
Tajos pasākumos tieši putnu vērošana un iepazīšana ir galvenais akcents. Kas nozīmē, ka uz putnu fotogrāfēšanu īpaši var necerēt - tie tomēr ir grupas pasākumi, kur visbiežāk pa gabalu vnk rāda cilvēkiem putnus un stāsta par tiem. Lai labi putnu nofotogrāfētu, tam vajag tikt tuvu klāt - un tas nav iespējams tādā grupveida pasākumā. Protams, pāri jau kaut kas lidos un kāds putns var būt tiks tuvu apskatīts, bet tik un tā - lielāka iespēja kaut ko nofotogrāfēt ir ejot individuāli vai nu ar kādu zinošu pavadoni.
CerambyX, tu tā par virsu apraksti... uzraksti izzinošāk norisi, ne kā būs, bet kā ir bijis. Lai cilvēki saprot, ko tas īsti nozīmē. Esmu z-filmās redzējis, kā ar baigiem stobriem (binokļiem) piefiksē putnu (retu), veic uzvedības aprakstu, un tā ir it kā šo vērotāju sacensība. Es katru rītu vēroju baložus, vārnas, pāris žvirbuļus, kā vini uzvedas manā pagalmā, kā tiek sadalīta manta (paika). Bet tā manis prāt naf putnu vērotoju ideja
Pēdējos 3 gadus vienmēr apvienoju ar bildēšanu! Ņemu savu slēpni-Gulbi un aidā -Grebūtniekā.Vienmēr kaut ko nobildēju un vienmēr piefiksēju kādu sugu kas citiem todien neizdodas(kā nekā pie 90 ha Grebītnieks vien! Pēcpusdienā kāpju ārā,citiem jau piegriezies un skatos garajā trubā,vai skaitu lielo baru tūkstošus.Faktiski putnu dienas ir vairāk tāds plezīrs ar zinātnisku ievirzi,saskaitīt pēc iespējas vairāk putnu un to sugu.Es vienmēr esmu "savos"Sātiņos(Saldus novads).Ja negribi oficiālās un DabasDatos piedāvātās ekskursijas,per šurp,prom neviens nedzīs! Ja Sātiņu zs īpašniekam uznāks luste,būs karpu zivzupa(var arī nebūt ),bet zinoši putnotāji būs,vismaz LOB Goda biedre Zigrīda Jansone 100 punkti!
Hetty:forelljjanka, nu jā, slēpnis ekskluzīvs, ja būtu tuvāk, aizbrauktu nobildēt šito, žetons par oriģinalitāti. Es Kaņiera ezeru biju domājusi.
Tak brauc un bildē neatkarīgi no vērotājiem. Man gan ir aizdomas, ka Kaņieris šajā laikā būs diezgan patukšs priekš fotografēšanas. Tajā apkaimē citās vietās putni jāgana