Ko prātīgie kungi domā par šo produktu no sadzīves elektronikas giganta Sony? Man izskatās, ka šī varētu būt vienīgā kamera, kas man ļautu staipīt līdzi daudz mazāku svaru. Strādā ar jebkurām lēcām, 2.4MPx OLED EVF, fokusa maska (Peaking) jaukākai manuālai fokusēšanai un pat atsevišķs AF modulis Sony dzimto lēcu lietošanai, kas ļauj veikt ātru AF.
Ja vēl būtu foršas ne-retrofokālā dizaina mazā kadra platās glāzītes, ko skrūvēt virsū, tad vispār kameru kamera.
Nu pagaidām no bezspoguļiem izskatās vienīgā normālā kamera, ja bildēšanai un bilžu kvalitātei pieiet nopietni. Tikai viens liels mīnuss - faktiski nav objektīvu normālu.
Jo, ja sistēmas arsenālā dažādos fokusa attālumos nav nekā līdzīga šim (skat bildes zemāk), tad es pagaidām savā lietošanā bezspoguli neredzu:
Ja tas objektīvu klāsts esošais un prognozējamais būtu kā ir Samsungam NX, tad būtu cita lieta (bildē samsunga NX sistēmas objektīvu klāsts tagad un nākotnē paredzams - i56.tinypic.com...
RobertsJ:Nu pagaidām no bezspoguļiem izskatās vienīgā normālā kamera, ja bildēšanai un bilžu kvalitātei pieiet nopietni.
Es teiktu - diezgan aplams apgalvojums. Labs kompromiss starp cenas, izmēra, attēla kvalitātes ziņā ir mikro 4/3. Sony tomēr tā matrica ir liela - kas nozīmē lielākus objektīvus. Digitālā bezspoguļu alternatīva tai, ja vajag lielāku izšķirtspēju un matricu, ir Leica vai digitālās pakaļas.
RobertsJ:Nu pagaidām no bezspoguļiem izskatās vienīgā normālā kamera, ja bildēšanai un bilžu kvalitātei pieiet nopietni.
Es teiktu - diezgan aplams apgalvojums. Labs kompromiss starp cenas, izmēra, attēla kvalitātes ziņā ir mikro 4/3. Sony tomēr tā matrica ir liela - kas nozīmē lielākus objektīvus.
lai gan arī par sensora izmēru, es šeit domāju par kameru nex7 kā vienīgo jēdzīgo no citiem viedokļiem - vienīgā, kas vienlaicīgi ir ar jēdzīgu elektronisko (neoptisko) skatu meklētāju, pietiekami ērtu vadāmību no kameras ārpuses, labu sensoru no trokšņu un dinamiskā diapazona viedokļa, un nav arī mikromaza kā pārējie nexi. Un objektīvus aps-c bezspogulim, ja vēlas, var uztaisīt arī pietiekami maziņus:
Samsung NX 16/2.4
Samsung NX 20/2.8
Samsung NX 30/2.0
Samsung NX 20-50/3.5-5.6
Digitālā bezspoguļu alternatīva tai, ja vajag lielāku izšķirtspēju un matricu, ir Leica vai digitālās pakaļas.
...par dikti "draudzīgu" cenu. Tādēļ jau citā topikā rakstīju, ka šitā niša (kaut kas leicveidīgs par zemāku cenu) ir tukša.
Ja būtu tāda iespēja, un domāju ka drīz vien būs, es gribētu korpusu kā NEX-7, bet sensoru kā NEX-5N, jo pēc tiem testiem, kas uz šo brīdi ir piejami, piemēram [url=www.imaging-resource.com]www.imaging-resource.com[/url] >sample images, šis sensors varētu būt pasaules čempions augsta, lietojama, beztrokšņu ISO ziņā. Protams, arī NEX-7 ir izcils, bet sensora izšķirtspēja jau ir tuvu "veselā saprāta" robežai, būtībā šī sensora iespējas var pilnībā izmantot tikai ar labiem fiksētā fokusa objektīviem, pat mērens, 3-kārtīgs zūms te vairs līdzi netur.
GunarsII:Ja būtu tāda iespēja, un domāju ka drīz vien būs, es gribētu korpusu kā NEX-7, bet sensoru kā NEX-5N, jo pēc tiem testiem, kas uz šo brīdi ir piejami, piemēram [url=www.imaging-resource.com]www.imaging-resource.com[/url] >sample images, šis sensors varētu būt pasaules čempions augsta, lietojama, beztrokšņu ISO ziņā. Protams, arī NEX-7 ir izcils, bet sensora izšķirtspēja jau ir tuvu "veselā saprāta" robežai, būtībā šī sensora iespējas var pilnībā izmantot tikai ar labiem fiksētā fokusa objektīviem, pat mērens, 3-kārtīgs zūms te vairs līdzi netur.
Taisnība, tas 24Mpix sensors jau sāk vilkt uz "pereboru". Es gan vairāk ceru, ka samsung jaunais modelis, kas nomainīs NX10/11, varētu būt kaut kas līdzīgs Nex7 - laba ārējā vadībā, iebūvēta skatu meklētāja esamība. focus peaking u.tml. Un ja jaunanis Samsunga 20Mpix sensors būs pietiekami labs (ne obligāti pat tik labs kā sony 16Mpix, var pat drusku atpalikt), tad tā varētu būt mana nākamā kamera komplektā sākotnēji ar K-mount adapteri un samsnga 30mm pankūku. Jo pat uzliekot Kmount adapteri manas 21mm un 70mm pentaxa pankūciņas neko daudz vietu neaizņems. Un tad jau var arī piepirkt vēlāk 16mm un 20mm oriģinālās pankūkas. Žēl, ka nav samsungam un neparedzās arī nākotnē kāds samērā mazs fikss apmēram F2 diapazonā 70-85mm. Tas jaunais 85/1.4 ir drausmīgi milzīgs, it īpaši salīdzinot ar kameru.
Bet tas par to samsungu nx20 (vai kā nu to kameru sauks) ar nosacījumu, ja kāds neiznāks ar FF bezspoguli par samērīgu cenu un kādiem vismaz trīs maziem labiem fiksiem (pasapņot tak drīkst )
Robert, nezinu, vai pamanīji, bet Sonyalpharumors aptaujā 34% dalībnieku gaida FF bezspoguli, tā ka cerības ir! 2012. gadā Sonim priekš Nexiem ir plānā G-sērijas (tātad kvalitatīvs) standartzūms. Vēsturiski sanācis, ka esmu Sony lietotājs, tāpēc gribas redzēt, kas tas tāds būs. Citādi uz šo brīdi Nexi ar optiku ir diezgan trūcīgi, Samsunga patlaban piejamais komplekts izskatās labāk pārdomāts, bet Pentaxa mazie, vieglie fiksi vispār ir šīs firmas trumpis!
GunarsII:2012. gadā Sonim priekš Nexiem ir plānā G-sērijas (tātad kvalitatīvs) standartzūms.
Es tikai baidos iedomāties tā zūma izmēru Viņi varēja 12. gadā izlaist papildus tam zūmam arī pāris fiksiņus ar ne pārāk milzīgu diafragmas atvērumu, lai nebūtu jātaisa tie objektīvi milzīgi Bet tās jau atkal manas vēlmes, jo sony mazus objhektīvus nemāk laikam uztaisīt kā to tālākajās bildēs var redzēt
Robert, par to izmēru man liekas, ka arī pārējie drīz sekos Panasonika jaunā 14-42 sabīdāmā standartzūma piemēram, kurš ir tiešām ļoti simpātiks. Vai kāds šādā izpildījumā varētu taisīt arī fiksus, to gan spriest neņemos.
Šodien imaging-resource.com nopublicēja pilnu NEX-7 un A77 testa bilžu komplektu (NEX-5N bija jau iepriekš). Mans secinājums, ka NEX-7 bilde ir labāka par A77, un arī sonyalpharumors.com balsojumā tā domā 60% vērtētāju. Teorētiski to var saprast, acīmredzot savu lomu nospēlē tas, ka spogulis autofokusa vajadzībām paņem 30% gaismas. Bez tam, un internetā par to bija nopietna cepšanās, gaismas ceļā slīpi novietotais puscaurspīdīgais spogulis rada (teorētiski noteikti!) ļoti niecīgu papildus hromatisko aberāciju. Daži gudrinieki bija spoguli nodīrājuši un arī centās apgalvot, ka tad bilde ir labāka. Man joprojām patīk NEX-5N, kas vienos vārtos iekabina piemēram Nikonam D5100 ar tādu pašu izšķirtspēju. Bildes detalizācijas ziņā NEX-7 24Mpix pret NEX-5N 16Mpix ir pamanāmi tikai ar ilgu un piekasīgu pētīšanu, bet pie augstiem ISO NEX-5N tiešām nav konkurentu.
Par sony interesanti liekas, ka salidzini.lv A77 vispār nav, bet youtube jau pilns ar unboxing video. Ja nemaldos paziņoja par a77 iznākšanu jau 24. aug.
IR ar A77 uzņemtās bildes ir ar vecāku FW versiju. Jaunākai versijai ne tikai gļuki ar izslēgšanos, bet arī attēla detalizācija ir uzlabota. Tā update iznāca tikai pagājušajā nedēļā, kad arī SAR rekomendēja tās bildes pixeļ-pīperiem onānismam. Tāpēc, ka Japānas cunmi, viss aizkavējas. Redzēs, kā vēl ietekmēs plūdi Taizemē, Hogans jau cepas par Nikonu.
Sorry par vecas tēmas pacelšanu, bet jautājums sakarā ar sony nex7 (laikam gan vispār saistībā ar sony bezspoguļa bajoneti) - vai eksistē pāreja, lai šim varētu pievienot pentaxa k bajonetes objektīvus?
www.ebay.com... un ne tikai ir arī pārejas no m42 vītnes. Nekas nav neiespējami, vajag tikai zināt! Bailīgais neuzzinās, vājais nesasniegs. (blaac (c)).
blaac:www.ebay.com... un ne tikai ir arī pārejas no m42 vītnes. Nekas nav neiespējami, vajag tikai zināt! Bailīgais neuzzinās, vājais nesasniegs. (blaac (c)).
Tis nau tis, tis ir pāreja uz 110 bajoneti, ne K man tiešām slinkums tagad meklēt, gan jau ka ir tās pārejas, varbūt kāds zin precīzāk - ar elektroniku, bez elektronikas u.tml.
Pagaidām tos Pentax K-mount to Sony E-mount (NEX) adapterus esmu atradis tikai pilnībā bez nekādas elektronikas vai mehānikas (vienkārši gredzeni). Varbūt kāds zin vai vispār ir tādi "K to E" adapteri, ar ko var diafragmu vadīt no kameras (mūsdienu objektīviem, kam nav diafragmas gredzena)?
Jā ir pliki gredzeni, ir tādi, kur ar roku vari piebīdīt uz čuju diafragmu (ir tādi, kam sānā ir sviriņa diafragmas kruķīšanai). Ir arī ar gredzenu diafragmas grozīšanai, bet arī bez iedaļām. Es tagad nepateikšu kā saucās, bet pa diezgan palielu summu ($350 vai kaut kā tā) bija arī pāreja, kas ļāva regulēt diafragmu precīzi - uz pārejas bija gredzens ar iedaļām. Bet šobrīd mani vari nosist - es neatceros, kā to firmu sauca un kā es viņu atradu. Iespējams es kaut ko murgoju, un tas bija tas pats Novoflex (kam nav precīzās iedaļas), bet, manuprāt, tomēr ka nē. Vislābāk ir izmantot stiklus, kam ir diafragams gredzens. Visa pentax DA sērija cilvēcīgā veidā uz NEXa nav ērti lietojama. Par to ka strādās autofokuss uz DA stikliem var uzreiz aizmirst. PSRS optika - tā jau cita lieta, bet tur ir citi bet... Vienvārdsakot nekādas elektroniskas pārejas nav un visticamāk nebūs (ja neskaita pašus sony moduļus).
MaurI:Jā ir pliki gredzeni, ir tādi, kur ar roku vari piebīdīt uz čuju diafragmu (ir tādi, kam sānā ir sviriņa diafragmas kruķīšanai). Ir arī ar gredzenu diafragmas grozīšanai, bet arī bez iedaļām. Es tagad nepateikšu kā saucās, bet pa diezgan palielu summu ($350 vai kaut kā tā) bija arī pāreja, kas ļāva regulēt diafragmu precīzi - uz pārejas bija gredzens ar iedaļām. Bet šobrīd mani vari nosist - es neatceros, kā to firmu sauca un kā es viņu atradu. Iespējams es kaut ko murgoju, un tas bija tas pats Novoflex (kam nav precīzās iedaļas), bet, manuprāt, tomēr ka nē. Vislābāk ir izmantot stiklus, kam ir diafragams gredzens. Visa pentax DA sērija cilvēcīgā veidā uz NEXa nav ērti lietojama. Par to ka strādās autofokuss uz DA stikliem var uzreiz aizmirst. PSRS optika - tā jau cita lieta, bet tur ir citi bet... Vienvārdsakot nekādas elektroniskas pārejas nav un visticamāk nebūs (ja neskaita pašus sony moduļus).
paldies! Autofokuss man pavisam šai gadījumā neinteresē, man tā vienīgā interese - normāla fragmas regulēšana.
Sapper:Tā kā tās ir profesionālās kameras, tad ar tām ir aizliegta ieeja Kultūras ministrijas rīkotajos brīvdabas pasākumos Tas arī jāņem vērā pie pirkšanas
Vēlme pēc kompaktas kabatas kameras kas fotogrāfē pietiekami labā kvalitātē kā arī filmē Full HD, kā arī iespēja pievienot pulti time lapse vajadzībām. Ja kādu brīdī biju izlēmis par labu olympus, taču tad parādijās GX1 Varbūt kādi komentāri par to vai ir vērts gaidīt GX1 ?
Sapper:Tā kā tās ir profesionālās kameras, tad ar tām ir aizliegta ieeja Kultūras ministrijas rīkotajos brīvdabas pasākumos Tas arī jāņem vērā pie pirkšanas
[izejot no dziesmu svētkos pielietotās "professionālas" kameras definīcijas -] ja tajā vietā, kur liek blici, ielikt polistirola plāksnīti un maināmos stiklus ietīt melnās kulītēs, proņesjot! padomju milicis takš arī filmu izgaismot neprata, ja gadījās professionālā kamera, kurai drošinātājs pret nejaušu atvēršanos un idijōtiem!