forum.gif
pentax matstikls
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / pentax matstikls
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.10.11 14:59 labots
 citēt
vai kāds no vietējajiem pentaxistiem ir saskāries ar matstikla precizitātes problēmām?
t.i., ja es pareizi uzstādu savu problēmu, tad fokusa apstiprinājums man lec ārā ar nobīdi. tas apstiprinās uz live view, kas rāda korekti. otram vecākam pentax arī nefokusējas ideāli, bet labāk. aktuāli, jo, piem., ar f/1.4 bildējot dof's mainās ļoti krasi.
biju lasījis lielajā pentaxu forumā par "distanceriem" pentaxa ražojuma, precīzos dažādos izmēros, kas pielāgo precīzi.

no manis rakstītā, saprotams, tēmēju uz elkor servisu. gan jau viņiem tīk sūtīt prom, bet pirms es eju mēģināt skaidrot savu problēmu tieši, varbūt te kāds ir saskāries un spēj dalīties pieredzē! vai ir citi varianti?
Publicēts: 06.10.11 15:12
 citēt
Sarežģīti uzrakstīts :), bet cik noprotu, runa par front/back fokusu, nevis matstikla vainu. Pagūglē front focus and back focus un gan jau atbildi atradīsi, kas tas tāds ir. Tā ir spoguļkameru bēda, jo spoguļkamerās phase detection focus sistēma strādā tādējādi, ka fokusēšanos netiek veikta uz sensora, bet ar atsevišķu "mehānismu", atšķirībā no contrast measurement focus, ko izmanto live view režīmā spoguļkamerās un arī visas komnpaktkameras. Tā kā Contrast measurement focus gadījumā fokusēšanās notiek uz sensora, tad tur nevar būt front vai back focus.
Un tiešām, jo šaurkās dofs, jo labāk var manīt. tādēļ uz kita to parasti i nemaz neredz.
Skatoties kas Tev par pentax modeli, bet lielai daļai ir Focus microadjustment, kur var šīs lietas pieregulēt, ja nobīde nav pārāk liela.
Apskatījos tavu profilu, ja Tev ir 200. pentax, tad tur pieregulēšana nebūs. Būs vien jānes uz servisu. Vaina var būt gan stiklā, gan kamerā, vai arī abos. Kaut gan teici, ka tev ir vecais pentax un jaunais, tad jau varbūt tas 200. ir vecais, un jaunajā ir Focus microadjustment iekšā. Saki kād tev modelis.
Publicēts: 06.10.11 15:40 labots
 citēt
par f/b fokusiem zinu, tas cits stāsts.
labi, precīzāk. pentax k-5. primāri runa vispār iet par manuālo fokusu. nu pat gan precīzēju praksē savu problēmu. ka manis minētā vaina ir tiešāk jūtama ar 85/1.4 korejieti. bet, salīdzinot ar jupiteriem 135/3.5, 250/3.5 mazāk jūtams.
iepriekš domātā problēma ir minēta te www.pentaxforums.com...
Publicēts: 06.10.11 16:14 labots
 citēt
Rojs:p ar 85/1.4 gan atšķiras iepriekš minētā vaina, ka optiski skatoties+AF confirm rāda vienu, bet faktiski bildē asums ir citur.

Nu bet tas jau arī ir front vai back focus.

Rojs:par krievu stikliem fokusa apstiprinājums ir precīzs jeb tāpat kā uz acs rādās asumā+AF confirm, tāda sanāk arī bilde. ar 85/1.4 gan atšķiras iepriekš minētā vaina, ka optiski skatoties+AF confirm rāda vienu, bet faktiski bildē asums ir citur.

Un ja ar dažādiem objektīviem at5šķiras, tad vaina objektīvos. K-5 front/back fokusu var pieregulēt 20 dažādiem objektīviem katram savādāk.
Publicēts: 06.10.11 16:18
 citēt
nepaspēju laicīgi palabot savu tekstu, jo jūtu, ka pats kaut kur braucu graudaugos.

manuālam stiklam b/f fokusu kaut kā neregulē taču.
Publicēts: 06.10.11 19:43
 citēt
k10 ar manuaalajiem obj man ir ljoti ljoti minimaala nobiide tam priekshaa teiceejam tipa ka ir fokusaa bet uz chuju jau kaukaa juutu kaada vinja ir tapeec neredzu tajaa probleemu :)
Publicēts: 06.10.11 23:27
 citēt
Viss tev ar problēmas sapratni ir pareizi (Roberts tevi ar izsmeļošu citas problēmas izklāstu gandrīz iedzina purvā). Kad būsi Elkorā šo problēmu atrisinājis, pastāsti man ar!

Man, piemēram, virkne ar Manuālajiem stikliem, ieskaitot Voigtlander 125mm macro, visi kā viens manuāli iestatot asumu rāda to citā vietā. Un tur nekāds microadjistments nepalīdz.

Ko daru es? Ek, samierinos ar sūro Pentaxsista likteni un dzīvoju tālāk.

Bet ja gadījumā tev izdodas ko izcīnīt un problēmu salabot, padod lūdzu ziņu pārējiem.
Publicēts: 06.10.11 23:41
 citēt
Ar manuāliem fiks stikliem kāreiz problēmu nav, fokusa apstiprinājums darbojas un b/f fokusu var pieregulēt konkrētam stiklam. Lielāka bēda ar zumiem, kad mainoteis fokusa attālumam mainās arī b/f fokuss, pieregulēt nesanāk, bet tā jau konkrēta stikla problēma,
Publicēts: 08.10.11 09:23
 citēt
Vaards:
Man, piemēram, virkne ar Manuālajiem stikliem, ieskaitot Voigtlander 125mm macro, visi kā viens manuāli iestatot asumu rāda to citā vietā. Un tur nekāds microadjistments nepalīdz.

Pag, pag. Ko nozīmē "rāda to citā vietā"? Uz nobildētās bildes ir citā vietā, vai, kad iedegas zaļais apstiprinājuma sešstūrītis, tad asums ir citā vietā - ne tur kur fokusa punktam vajadzētu nofokusēties - ub to var redzēt skatu meklētājā?
Publicēts: 08.10.11 14:19
 citēt
Robert, nepateikšu.
Zinu, ka zaļais štrunts iedegas, bet asums ta nav. Neesmu speciāli uz fokusa čarta mēģinājis problēmu risināt (lai pārliecinātos, ka vizuāli tas arī tā pat ir-nav), jo esmu iemācījies ātri dabā nobildēt, paskatīties cik šķībi ir, pārbildēt ar nelielu apzinātu aizkruķīšanu tālāk-tuvāk (neatceros īsti vai bija ff vai bf, liekas ka FF). Jo ar manuālajiem stikliem reportāžas nebildē. Tur vienkārši kokrētajā vietā ir jāatrod kur tas fokuss ir un tad jābildē.
Publicēts: 13.01.12 02:51
 citēt
Pirmā nodaļa.

Novembra beigās nodevu servisā. Pēc 3 nedēļām sazinājās pateica, ka tajā galā (vācija?) nesaprot, ko gribu, izstāstīju. Pirms 2 dienām saņēmu atpakaļ. Liekas, ka neko viņi tur nav darījuši (varbūt nedaudz ir novērsts/pagrozīts, apšaubu). Vai ir ko darījuši nesaka, viņiem tāds ētikas kodekss pret klientu.

Ko darīt tālāk? - Neesmu izdomājis.
No komunikācijas viedokļa, protams, neesmu apmierināts. Ja kalibrācijas defekta kļūdas amplitūdu ražotāja pieļaujamo viņi parādītu papīros un pierādītu, ka tikai par maksu var kaut ko darīt - ai, bet to jau viņi neko neteica. Varbūt tas būs Otrajā nodaļā, ja tāda būs.
Publicēts: 13.01.12 11:37
 citēt
4ota ņepoņal kur problēma... manuāliem stikliem nopīkst fokusa apstiprinātājs un iedegas sarkanais punktelis neritīgā fokusa?

A. nutak ja Tev ir piecītis piedzen to fokusu ieliekot ķeksi *visiem stikliem*...

B. nu Tev tak cilvēkam ir beidzama sūda kamera no tā viedokļa, ka gaismasjūtīga virsma ir 23xcikturpadsmit milimetri - kāda vēl tur iespēja (bez palielinajuma live view) precīzi fokusu nočekot? Manuāliem stikliem lieto 6x6 vai vairāk - asums būs ka nazis
Publicēts: 14.01.12 10:51 labots
 citēt
Vaards: Ek, samierinos ar sūro Pentaxsista likteni...

A kas tas tāds par sūru likteni, kurš nolemts tieši Pentaxsistiem? Izlasījis tavu depresīvo domu, paņēmu Chinon 28-50/3,5-4,5, iespraudu Pentaxī K-5, noštellējos uz aizkara audumu pēc AF confirm, sanāca ideāli asa bilde: imageshack.us... , cik asa vien var būt uz 50 mm uz kropa, ar pilnīgi vaļā fragmu.
Taisni no konvertora, tikai apkropots, jo bija par lielu, neņēma pretī, ir bez resize.
Tā, ka nerunā par Pentaxista likteni kā tādu, varbūt tevi Dieviņš ir nostrāpējis par netikumīgu dzīves veidu?.. :face-wink:
Publicēts: 14.01.12 17:05
 citēt
te gan cilveeks ieprieksh, liekas, runaaja par makro stiklu un diezvai shamais kkaadus shtruntiigus manuaalos zuumus vispaar lieto
Publicēts: 29.01.12 02:19
 citēt
Maris:4ota ņepoņal kur problēma... manuāliem stikliem nopīkst fokusa apstiprinātājs un iedegas sarkanais punktelis neritīgā fokusa?

A. nutak ja Tev ir piecītis piedzen to fokusu ieliekot ķeksi *visiem stikliem*...

caur skatu meklētāju nofokusējas precīzi, bet tas nav faktiskais attēls, kas būs bildē, jo ir nobīde. tur nekādas regulācijas nepalīdz, tikai distancera maiņa. skatīt linku augstāk, tur ir izklāstīts ļoti saprotami.

Schneider, Tavu piemēru var atdarināt kaut ar k200d, tur k-5 nevajag.
Publicēts: 29.01.12 08:45
 citēt
Rojs: Schneider, Tavu piemēru var atdarināt kaut ar k200d, tur k-5 nevajag.

Nu tas tikai apstiprina to, ka nepastāv nekādas sūrā likteņa kategorijas, kuras būtu speciāli Pentaxistiem.
Publicēts: 29.01.12 09:42 labots
 citēt
caur skatu meklētāju nofokusējas precīzi, bet tas nav faktiskais attēls, kas būs bildē, jo ir nobīde. tur nekādas regulācijas nepalīdz, tikai distancera maiņa. skatīt linku augstāk, tur ir izklāstīts ļoti saprotami.

Man bija, savā ziņā, līdzīgi brīnumi uz Kanona 5d, kad atlīmējušos spoguli servisa džeki atpakaļ bija pielipinājuši kaut kā ne tā. Skatāmcaurumā šķita, ka, pēc nofokusēšanās, bildējamais kaķis (suns, iecienītā alus bundža) nav asumā. Uz bildes - tomēr bija. Ja manuāli pieregulēja pēc skatu meklētājā redzamā, tad uz bildes fokuss bija garām.
Publicēts: 29.01.12 10:35 labots
 citēt
iesaku (ja vien nav reportaazhas)
a) asuma braketings :D uzliec daudzkadru bliezienu un procesa laikaa leenaam griez asuma gredzenu sudi tudi. kaads kadrs iznaaks ass :D. mana pirmaa didi spogulene nemaz nepiedaavaaja asuma apstiprinaajumu un manuaalajam stiklam taa bija vieniigaa opcija, jo uz plika matstikla uzstaadiit asumu - tas pat nav meistariibas jautaajums, bet vairaak burvju maaksla :D
b) ieliec matstiklu ar kjiiliishiem un prizminjaam. ja spogulis ir preciizi noreguleets tad vienmeer buus tas, ko esi sagroziijis. fokusa apstiprinaashana livevjuu rezhiimaa protams cits staasts

un jaa - manupraat, tai fokusa apstiprinaashanas lampinjai ir savs diapazons, vismaz nikona - es meegjinaaju - vinja jau nedeg vienaa punktaa, bet gredzens staigaa dazhu milimetru robezhaas - ar 85nieku valjaa fragmu das dod paaris centimetrus vismaz nobiidi - vot i fochee un asas nav acis bet deguns :D Cita lieta plats stikls - savam Mir 20niekam es asumu lieku uz skalas - pilniigi pofig tak pie kautkaada 5,6 asuma vieta tak tik un taa metriem platas joslas
Publicēts: 13.08.12 00:36
 citēt
Pēdējā daļa stāstam.

Ir te tāda adrese focusingscreen.com . Tur priekš vairuma brendu ir matstikli. Ir speciāls matstikls priekš lielajām diafragmām, lai var vieglāk fokusēties. Vienu reizi saskaroties, šī iestāde atstāja labu iespaidu. Nomainīšanas process aizņem burtiski pāris minūtes paša rokām. Komplektā nāk arī dažāda biezuma distanceri, lai var pavisam korekti nostādīt matstiklu. Tāds ir viens veids, kā es varēju atrisināt savu sākotnējo problēmu ar matstikla kalibrēšanu, un iegūt krietni citādāku fokusēšanos.
Ceru, ka kādam noderēs. Ne tik vien kādam "nelaimīgam" pentaxistam, bet arī kādam ar vēlmi pēc citāda matstikla.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):