Nopirku tos Enelūpa akuļus - skatos - rakstīts, ka viņi esot redī tu jūz. Palasījos netā, noskaidroju, ka tās ir kaut kāds viltīgs NiMH un sauso elementu krustojums, tad nu gribētos noskaidrot vai šitais te:
It is strongly recommended to charge eneloop on SANYO Ni-MH battery chargers. SANYO chargers are designed to suits SANYO batteries and designed to bring out the best performance.
ir domāts nopietni vai tikai tāpat kā jebkurā kameras instrukcijā "Nelietojiet svešus objektīvus, citādi kamerai būs neglābjams kirdik!!!" Vai arī tur darbojas parasts princips - noteikta uzlādes strāva noteiktu laiku, skatos, ka arī oriģinālie Sanyo chargeri, pat komplektā ar 4xAA maksā tik ap 20 EUR, tātad, nekādi diži inteliģentie nebūs.
It kā jau var būt kaut kādi atšķirīgi uzlādes un kontroles raksturlielumi Evelopiem un citiem, bet ja nekur tādi nav rakstīti, tad nekādi neuzzināsi kas ir pareizi un kas nepareizi. Kaut kad skatījos pieejamos Evelopes lādētāju papīrus, man tie izskatījās pēc normāliem ilgajiem lādētājiem.
Nujā, par Lakrosēm skaidrs, es biju domāji kaukādu no parastā sadzīves tehnikas veikala, ar owernight lādēšanu, kādiem 150-200 mA. Jo man ir tik ātrais, ar kuru negribas čakarēt bez vajadzības, ja prasību pret steidzamību nav.
Ja Tev ir inteliģentais lādeklis, tad noteikti met pret zemi Eneloopu lādekli. Es Enelopus lādēju kopš to parādīšanās ar LaCrosse BC-900 un bēdu nezinu.
Nubet tak ka nekāda gudrā nav, man ir tik tas, ar kuru 3000 mAh piepūš stundas laikā. Bet to es ņemu uz kāzām, lādēju ķīnīzerus, kuri pa 90 sant. gabalā, tādēļ reizi gadā nav žēl izmest ārā.
Bļāviens, no Preiļiem speciāli kratīties pāri par 100 km uz vienu galu laikam nesanāks stipri izdevīgi. Varētu izsūtīt pa pastu, es tev pārskaitītu par pasta izdevumiem+dzeramnauda. Esmu daudz ko tādā vīzē tirgojis. Ja piekrīti - PM.
Schneider, jaaa - labs un atsauciigs kantoris. Esmu pasuutiijusi vairaakas reizes. Vienaa reizee suutiijumaa piemirsu vienu lietu un rakstiiju vinjiem mailu, uz kuru vinji momentaa atbildeeja un teica, lai pasuutu to mantu bez shipinga un ieliks pirmaa suutijuma kasteee - taa arii bija ;-) Njem pretii PayPal.