forum.gif
Canon EOS-1D X
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon EOS-1D X
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.10.11 08:49
 citēt
Nu ko, no šodienas visiem 1D un 1Ds aparātiem cenas krītas vismaz uz pusi, bet 5D mk II priekšā meitenes neizģērbsies pat pirtī.
Publicēts: 18.10.11 08:56
 citēt
Kad nedēļu atpakaļ izlasīju, ka kaut kas līdzīgs varētu būt - nopriecājos. Žēl gan tik, ka līdz martam jāgaida. Baidzot aparāts uz kuru tiešām vērts upgreodoties no 1D Mark III. Tik problēma ar sportu - biežāk vajadzēs lielus smagumus staipīt apkārt, jo pilns kadrs
Publicēts: 18.10.11 08:59
 citēt
Sagaidi cik maksās, vēl izrādīsies, ka cenas visiem lietotajiem 1D un 1Ds pieaugs uz 90% no jauna cenas, bet meitenes izģērbsies pat mana vecā D30 priekšā.
Publicēts: 18.10.11 09:05
 citēt
Schneider:Sagaidi cik maksās, vēl izrādīsies, ka cenas visiem lietotajiem 1D un 1Ds pieaugs uz 90% no jauna cenas, bet meitenes izģērbsies pat mana vecā D30 priekšā.

No www.dpreview.com...

Pricing and Availability
The Canon EOS-1D X Digital SLR camera is scheduled for March 2012 availability and will be sold in a body-only configuration at an estimated retail price of $6,800.00. The compact, lightweight WFT-E6A Wireless File Transmitter is scheduled to be available in March 2012 and have an estimated retail price of $600. Availability for the GP-E1 GPS receiver is expected in April 2012 with an estimated retail price of $300.
Publicēts: 18.10.11 09:07
 citēt
Maksās ļoti maz priekš profesionālas tehnikas.

P.S. 30D nav tas pats, kas D30. Nesen mums vienu darba pasākumu daļēji nobildēja ar D30 - šobrīd 100Ls vērti ziepīši taisa labākas bildes. Lai līdzinātos 30D, vajag vismaz 150Ls vērtu ziepīti.
Publicēts: 18.10.11 09:10
 citēt
ak34:Žēl gan tik, ka līdz martam jāgaida.

Laikam jau izdomāja noziņot laicīgi, lai nav īdēšana, kad būs jauna kamera. Pēc šitā varētu arī izrādīties, ka 5dii aizstājējs nemaz tik ātri vēl nebūs. Un nākamgad ir arī olimpiāde - lai mēdiji laicīgi zin, ko izvēlēties uz Londonas spēlēm :)
Publicēts: 18.10.11 09:12
 citēt
Schneider:Sagaidi cik maksās, vēl izrādīsies, ka cenas visiem lietotajiem 1D un 1Ds pieaugs uz 90% no jauna cenas, bet meitenes izģērbsies pat mana vecā D30 priekšā.

asv cena sākumā būs 6,8k usd. tas jau relīzē pat iekšā ir. pie mums gan jau ka būs nedaudz virs 4k ar visu pvn
Publicēts: 18.10.11 09:18
 citēt
sandijs: P.S. 30D nav tas pats, kas D30. Nesen mums vienu darba pasākumu daļēji nobildēja ar D30 - šobrīd 100Ls vērti ziepīši taisa labākas bildes. Lai līdzinātos 30D, vajag vismaz 150Ls vērtu ziepīti.

Pastāsti, ar ko 100 Ls ziepīša bilde ir labāka par D30 un 151 Ls ziepja - par 30D bildi. Man ir gan 30D gan arī D30, interesanti būs paklausīties.
Publicēts: 18.10.11 09:28
 citēt
Izšķirtspēja, dinamiskais diapazons, trokšņi, krāsas. Pirmajā gadījumā ziepīša uzvara ir pārliecinoša, otrajā gadījumā rezultāts ir vienāds :)
Publicēts: 18.10.11 09:39 labots
 citēt
Izšķirtspēja ir aktuāla tad, ja galvenais ir nevis skatīties uz bildi, bet gan pētīt 500%-īgus kropus. No apgraizīta un pareizi sagrozīta D30 kadra, kurā palikuši tikai 2,67 Mpix, esmu taisījis 30x45. Krāsas D30, kad bildē bez blices un ar Custom WB pie dienasgaismas spuldzēm, ir ideālas, kādas neesmu redzējis nevienam nākamajam modelim (par 100 Ls ziepjiem nezinu, atzīšos godīgi). Vienīgais - dinamiskais diapazons jūtami atpaliek no jau 10D, uz kontrastainiem sižetiem drošības pēc prasās neliela mīnuskorekcija.

Un vispār - es, kā SEAT-Cordobas braucējs, netaisos sacerēties, ka varēšu par kapeikām nopirkt mersi tikai tādēļ, ka kaut kādu tur jaunu modeli izlaidis Bugatti.
Publicēts: 18.10.11 10:25
 citēt
Vēl jau iet baumas, ka canonam būšot arī daudzmegapikseļu kamera, un iespējams pat midformāts:

Publicēts: 18.10.11 10:51
 citēt
Nu vispār jau šīs graujošās afišas var nozīmēt dajepko, no Canona gaidīja, ka 7D būs "tautas FF", sagaidīja kārtējo 20D modifkāciju, tāpat arī 60D plastmasas korpusā...
Publicēts: 18.10.11 11:11
 citēt
Schneider:Nu vispār jau šīs graujošās afišas var nozīmēt dajepko, no Canona gaidīja, ka 7D būs "tautas FF", sagaidīja kārtējo 20D modifkāciju, tāpat arī 60D plastmasas korpusā...

Tagad būs 700D ar foveon pilna izmēra matricu - 50 mpix, filmēšana IMAX režīmā un atmiņas karte uz terabaitu :D :D :D
jebkurā gadījumā MPS sanāks apburoši arī ar jauno modeli...
Publicēts: 18.10.11 11:16 labots
 citēt
sandijs:Maksās ļoti maz priekš profesionālas tehnikas.

P.S. 30D nav tas pats, kas D30. Nesen mums vienu darba pasākumu daļēji nobildēja ar D30 - šobrīd 100Ls vērti ziepīši taisa labākas bildes. Lai līdzinātos 30D, vajag vismaz 150Ls vērtu ziepīti.

piedaavaaju deriibas.....

nakamajaa pasaakumaa bildeeju es, ar to pasu canon d30. Tu bildee ar krutaako ziepi, kaadu vari atrast.
Taapat neko liidziigu neuztaisiisi....
Uzvareetaajs sanem honoraaru, par apmeeriem vienojamies.....
Publicēts: 18.10.11 11:42
 citēt
es jau ar saku, ka taa saliidzinaashana ar "muusdienu ziepiishiem" ir baisaakais fufels. manupraat saliidzinaataajam tad nav nemazaakaas nojausmas kaa izmantot pilnveertiigi DSLR :grimace::what:
Publicēts: 18.10.11 11:43
 citēt
Ar gaišiem L stikliem vai izciliem fiksiem efektu var panākt, bet tas nekādi nemaina faktu, ka 11 gadus vecs puskadra sensors komplektā ar antīku elektroniku ir štruntīgāks par šodienas ziepīšiem.

Gan jau ka pats to D30 ikdienā nelieto, jo ir baigais mēsls pēc mūsdienu standartiem :)
Publicēts: 18.10.11 12:13 labots
 citēt
sandijs:Ar gaišiem L stikliem vai izciliem fiksiem efektu var panākt, bet tas nekādi nemaina faktu, ka 11 gadus vecs puskadra sensors komplektā ar antīku elektroniku ir štruntīgāks par šodienas ziepīšiem.

Gan jau ka pats to D30 ikdienā nelieto, jo ir baigais mēsls pēc mūsdienu standartiem :)

antiikais d30, taisnas rokas un normaala optika, joprojaam uzvelk jebkuru ziepi, peedeejais var konkureet tikai statisku objektu bildeesanaa ar smagi aizgrieztu F.
Gaidu atbildi kas sastaav no diviem burtiem - jā, vai nē.
Viss cits ir atrunas.
Un nee, es nelietoju, taapeec personiiga pieķeršanās izveerteet tavus apgalvojumus netraucee.
Publicēts: 18.10.11 12:35
 citēt
Es jau skrienu pirkt ziepīti :D

P.S. Jau 2004. gadā Zavadskis ar taisnām rokām un ziepīti fotokonkursā uzvilka daudzus par D30 labākus DSLR, tā kā saproti pats, cik muļķīgs ir Tavs "izaicinājums" :)
Publicēts: 18.10.11 12:36 labots
 citēt
sandijs:Ar gaišiem L stikliem vai izciliem fiksiem efektu var panākt, bet tas nekādi nemaina faktu, ka 11 gadus vecs puskadra sensors komplektā ar antīku elektroniku ir štruntīgāks par šodienas ziepīšiem.

Bet kādam mārrutkam man pilsētas mājas lapas galerijai, kur visas bildes ir ap 150 kB izmērā (labots),vai vietējai avīzei ar avīzes cienīgu bildes kvalitāti būtu vajadzīgs nezcikturdesmitpukseļu sensors? D30 RAWs ir ap 3 MB, JPEGs no konvertora nāk ap 1,5 MB. Samazinot, bildes kvalītāte zūd, pie tam, jo lielākā mērā, jo stiprāk tiek samazināta. No D30 samazinās 10x, cik no, piemēram, 7D? Pie tam vēl, ja zināms, ka to visu dara domē uz pusslodzi strādājošs datoriķis, nevis fotogrāfs.

Te būs bilde no mājas lapas, bērnu žūrijas pasākuma bibliotēkā, D30, bez blices, ISO 800, 70-200/4L, pasaki, ko tu apņemies dabūt labāku ar 10Mpix ziepi un moderno elektroniku?

Un ar interesi pasekošu jūsu ar NilsSu derībām, ja vajag D30 rumpi, varu aizdot. Vai arī pats iesaistīties tajā cirkā tipa svinīga pasākuma reportāža - Canon EOS D30 ar Tokinu 16-50/2,8 pret pēdēja modeļa Ixus.

Ja kas, es ar taisnām rokām un filminieku vēl šodien uzvilkšu tos, kuri ir galīgi āmari, neskatoties uz viņu aparatūru.
Jo sen zināms, ka galvenā kameras detaļa ir tā, kuru pieliek no aizmugures pie skatumeklētāja - fotogrāfa galva.
Publicēts: 18.10.11 12:48
 citēt
Ja jau kritēriji ir tik nesakarīgi, tad lūdzu - ar 10Mpix ziepi un moderno elektroniku to pasākumu varētu uzfilmēt :)

Es vismaz nodefinēju kaut kādus kritērijus, pēc kuriem objektīvi var salīdzināt TEHNIKU (DZELŽUS), bet jūs te iesaistiet taisnas rokas, "15kb bilde ir VISS, KO VAJAG" utt.
Publicēts: 18.10.11 12:50 labots
 citēt
Schneider:

Bet kādam mārrutkam man pilsētas mājas lapas galerijai, kur visas bildes ir ap 15 kB izmērā,vai vietējai avīzei ar avīzes cienīgu bildes kvalitāti būtu vajadzīgs nezcikturdesmitpukseļu sensors? D30 RAWs ir ap 3 MB, JPEGs no konvertora nāk ap 1,5 MB. Samazinot, bildes kvalītāte zūd, pie tam, jo lielākā mērā, jo stiprāk tiek samazināta. No D30 samazinās 10x, cik no, piemēram, 7D? Pie tam vēl, ja zināms, ka to visu dara domē uz pusslodzi strādājošs datoriķis, nevis fotogrāfs.

Te būs bilde no mājas lapas, bērnu žūrijas pasākuma bibliotēkā, D30, bez blices, ISO 800, 70-200/4L, pasaki, ko tu apņemies dabūt labāku ar 10Mpix ziepi un moderno elektroniku?

Un ar interesi pasekošu jūsu ar NilsSu derībām, ja vajag D30 rumpi, varu aizdot. Vai arī pats iesaistīties tajā cirkā tipa svinīga pasākuma reportāža - Canon EOS D30 ar Tokinu 16-50/2,8 pret pēdēja modeļa Ixus.

Ja kas, es ar taisnām rokām un filminieku vēl šodien uzvilkšu tos, kuri ir galīgi āmari, neskatoties uz viņu aparatūru.
Jo sen zināms, ka galvenā kameras detaļa ir tā, kuru pieliek no aizmugures pie skatumeklētāja - fotogrāfa galva.

ar bildi viss ir galiigi ok, ziepis iet atpuusties.
abet deriibu, nojausu ka nebuus, jaunietis izdomaas 333 aizbildinaajumus, lai tik nebuutu praksee jaapieraada tas, ko sludina:face-sad:
Publicēts: 18.10.11 12:52
 citēt
Ā, un kad ar filmu kameru iemācīsies parādīt uz ekrāna vai papīra bildi pēc 5 min, tad arī varēs runāt par kaut kādu uzvilkšanu. Nez vai galva tur daudz palīdzēs. Ātrums ir nomērāms un salīdzināms, bet neattīstīts šedevrs ir un paliek plastikāta plēve.
Publicēts: 18.10.11 13:02
 citēt
sandijs:Jau 2004. gadā Zavadskis ar taisnām rokām un ziepīti fotokonkursā uzvilka daudzus par D30 labākus DSLR,

Bet šis jau pierāda nevis Tavu argumentu, ka jauna lēta ziepja IQ ir labāks par vecas spogulenmes IQ, bet gan Schneider-a argumentu, ka galvenais ir tas, kas aiz skatu meklētāja :D:D:D
Publicēts: 18.10.11 13:05
 citēt
RobertsJ:
sandijs:Jau 2004. gadā Zavadskis ar taisnām rokām un ziepīti fotokonkursā uzvilka daudzus par D30 labākus DSLR,

Bet šis jau pierāda nevis Tavu argumentu, ka jauna lēta ziepja IQ ir labāks par vecas spogulenmes IQ, bet gan Schneider-a argumentu, ka galvenais ir tas, kas aiz skatu meklētāja :D:D:D

diemžēl :face-smile:
Publicēts: 18.10.11 13:10 labots
 citēt
Jēziņ, cik bezpalīdzīgi argumenti! Attīstīts šedevrs ir daudz drošāks datu nesējs par kaut kādu 110011 kombināciju. To plastikāta plēvi var sagriezt uz pusēm, pēc kā tas vēl paliek par materiālu reproducēšanai vai skanēšanai, bet ko nolasīsi no uz pusēm pārgrieztas atmiņas kartes?
Še tev 1941.g. kadri, Rīga ar tikko izdegušu, piedūmotu Pēterbaznīcu:

Šī filma tika atrasta kādā pagrabā, gribētu zināt, vai pēc 70 gadiem kāds vispār atpazīs tavu CD/DVD, tā pat kā šodien jaunatne vairāk nezina, kas tas tāds 5,25' disketes, galvenais, vai vispār vēl kādā muzejā būs saglabājusies darbojoša ierīce, lai to nolasītu.

sandijs: Es vismaz nodefinēju kaut kādus kritērijus, pēc kuriem objektīvi var salīdzināt TEHNIKU (DZELŽUS), bet jūs te iesaistiet taisnas rokas, "15kb bilde ir VISS, KO VAJAG" utt.

Lasi uzmanīgāk, es rakstīju par 30x45, pamēģini tādas bildes taisīt no ziepja mazā pirkstiņa naga lieluma sensora, paskatīsimies, kas tur būs, kad tā tiks laukuma ziņā palielināta 4500 reizes.

PARDON, mājas lapā 150 KB, tā man pārrakstīšanās.:shame:
Publicēts: 18.10.11 13:43
 citēt
Es vispār nekur neteicu, ka galva nav svarīga, bet gan to, ka moderns ziepītis dod ārā kvalitātes ziņā labāku bildi par 11 gadus vecu DLSR. Papildus tam es nosaucu vairākus parametrus, pēc kā to salīdzināt, bet daži te kaut ko pīpē un dzird ausīs tikai zvanu skaņas.

Lai uzskatāmi salīdzinātu vecu DSLR ar jaunu ziepi kā to piedāvā Nilss bez tehnikas vajag arī 2 vienādi labus fotogrāfus vai vēl labāk - kontrolēti apstākļi, kuros vienu un to pašu sižetu var uzņemt ar abiem aparātiem. Vēl salīdzinājumam vajag normālus kritērijus, nevis balamutes, kas velk ārā visādus kadrus, kas paši par sevi neko nepierāda.

Nilss ātri nodzēsa komentāru pie klases bildes, ka ziepītis tā nesablūros fonu, jo saprata, ka 1) tas nevar būt vienīgais kritērijs un 2) tagad daudzi ziepīši ir ar pietiekami lielām matricām un ātriem stikliem, lai efekts būtu panākams. Par tehniskām lietām nav ko runāt, jo tas jau sen ir nomērīts un apskatāms lielākajos fototehnikas apskatu saitos.

RobertsJ:

Publicēts: 18.10.11 13:48
 citēt
Te jājautā, ko mēs uzskatam par ziepi? ... piemēram, vai sigma DP1 ir ziepis? ;)
Publicēts: 18.10.11 13:53
 citēt
30x45 cm bildes pirmo reizi tiek pieminētas šajā tekstā, ko citēju.

Rādīt vecas bildes arī nav jēgas, jo ko tās pasaka? Ja tagadējais ziepītis būtu bijis tur, tās bildes būtu krāsainas un ar labāku detalizāciju? Un, ja tagadējais ziepītis būtu tur tajos laikos, tad droši vien visā pasaulē būtu tūkstošiem datu centru, kuros vairākās kopijās oriģinālā kvalitātē glabātos visas tā bildes un nekas nebūtu jāatrod un jārestaurē.

P.S. Man mājās ir vesela foto grāmata, apmēram A3 formātā, kas pamatā uzņemta ar ziepīša sensoru naga lielumā. Paskatījos - kvalitātei toč nav kur piesieties.

Schneider:Jēziņ, cik bezpalīdzīgi argumenti! Attīstīts šedevrs ir daudz drošāks datu nesējs par kaut kādu 110011 kombināciju. To plastikāta plēvi var sagriezt uz pusēm, pēc kā tas vēl paliek par materiālu reproducēšanai vai skanēšanai, bet ko nolasīsi no uz pusēm pārgrieztas atmiņas kartes?
Še tev 1941.g. kadri, Rīga ar tikko izdegušu, piedūmotu Pēterbaznīcu:

Šī filma tika atrasta kādā pagrabā, gribētu zināt, vai pēc 70 gadiem kāds vispār atpazīs tavu CD/DVD, tā pat kā šodien jaunatne vairāk nezina, kas tas tāds 5,25' disketes, galvenais, vai vispār vēl kādā muzejā būs saglabājusies darbojoša ierīce, lai to nolasītu.

sandijs: Es vismaz nodefinēju kaut kādus kritērijus, pēc kuriem objektīvi var salīdzināt TEHNIKU (DZELŽUS), bet jūs te iesaistiet taisnas rokas, "15kb bilde ir VISS, KO VAJAG" utt.

Lasi uzmanīgāk, es rakstīju par 30x45, pamēģini tādas bildes taisīt no ziepja mazā pirkstiņa naga lieluma sensora, paskatīsimies, kas tur būs, kad tā tiks laukuma ziņā palielināta 4500 reizes.

PARDON, mājas lapā 150 KB, tā man pārrakstīšanās.:shame:
Publicēts: 18.10.11 13:56
 citēt
Ziepis ir kompaktkameru palama. DP1 ir kompaktkamera, attiecīgi žargonā ir saucama par ziepīti. Vienīgi Nilss varētu iebilst, jo viss, kam attēla kvalitāte ir labāka par D30 nevar būt ziepis :(

Romis:Te jājautā, ko mēs uzskatam par ziepi? ... piemēram, vai sigma DP1 ir ziepis? ;)
Publicēts: 18.10.11 14:01 labots
 citēt
sandijs: ...moderns ziepītis dod ārā kvalitātes ziņā labāku bildi par 11 gadus vecu DLSR...]

Nubet kā paliek ar to, ka tu uztaisi 30x45 no ziepja, bet es - no D30?
sandijs:Lai uzskatāmi salīdzinātu vecu DSLR ar jaunu ziepi kā to piedāvā Nilss bez tehnikas vajag arī 2 vienādi labus fotogrāfus vai vēl labāk - kontrolēti apstākļi, kuros vienu un to pašu sižetu var uzņemt ar abiem aparātiem.

Kādi, nafik, kontrolēti apstākļi reportāžā??? Varbūt pierunāsi šo sacensību dalībnieku, lai ķēžu atlaišanu saskaņo ar tava ziepja lagu?

sandijs: 2) tagad daudzi ziepīši ir ar pietiekami lielām matricām un ātriem stikliem, lai efekts būtu panākams.

Cerams, atceries, ka runu sāki par 100-150 Ls ziepjiem.
Publicēts: 18.10.11 14:08
 citēt
Beidz smīdināt, tādu štruntīgu bildi jau nu toč var uzņemt ar 100Ls vērtu aparātu un nekāds lags netraucēs, kas tam pašam D30 nav mūsdienu aparātu līmenī :) Un 30x45 mierīgi var drukāt. Vajag paskatīties, kas notiek apkārt, būs mazāk brīnumu :)
Publicēts: 18.10.11 14:14 labots
 citēt
sandijs:Es vispār nekur neteicu, ka galva nav svarīga, bet gan to, ka moderns ziepītis dod ārā kvalitātes ziņā labāku bildi par 11 gadus vecu DLSR. Papildus tam es nosaucu vairākus parametrus, pēc kā to salīdzināt, bet daži te kaut ko pīpē un dzird ausīs tikai zvanu skaņas.

Lai uzskatāmi salīdzinātu vecu DSLR ar jaunu ziepi kā to piedāvā Nilss bez tehnikas vajag arī 2 vienādi labus fotogrāfus vai vēl labāk - kontrolēti apstākļi, kuros vienu un to pašu sižetu var uzņemt ar abiem aparātiem. Vēl salīdzinājumam vajag normālus kritērijus, nevis balamutes, kas velk ārā visādus kadrus, kas paši par sevi neko nepierāda.

Nilss ātri nodzēsa komentāru pie klases bildes, ka ziepītis tā nesablūros fonu, jo saprata, ka 1) tas nevar būt vienīgais kritērijs un 2) tagad daudzi ziepīši ir ar pietiekami lielām matricām un ātriem stikliem, lai efekts būtu panākams. Par tehniskām lietām nav ko runāt, jo tas jau sen ir nomērīts un apskatāms lielākajos fototehnikas apskatu saitos.

RobertsJ:

fočikus ar maināmu optiku gan te nejauc iekšā, tiem ar ziepjutraukiem tik vien tā sakara, cik izmērs.
VEF Minokss ar nonāk minētajā kategorijā tad jau :)
Nu un ja tev šķiet, ka ziepis ar max atvērumu 2.8 fonu smērēs tāpat kā mans 85 mm fikss uz tā paša d 30...........nu , laikam turpināt sarunu ir 0 jēga.
Starp citu vēlreiz pārlasi ko rakstīju un mēģini saprast domu.
Kas attiecas uz kvalitāti - papūlies saprast, ka pie studijas lampām fočējot priekšmetus ar pamatīgi aizgrieztu caurumu ( nu piemēram ) ne tu, ne vēl vismaz 80% lietotāju neatšķirs haseļa failus no ziepja.
Atšķirība, kāreiz, rodas reportāžā un opcijā izmantot DAŽĀDU optiku ar DAŽĀDU zīmējumu.
Karoče - derības piedāvāju, vai nu paliec pie sava un pieņem, vai arī.........turpini stāstīt:)
Žūrijā ieliksim mūsu pašu ļaudis - Māri, Luni, Čukmasovu.
Publicēts: 18.10.11 14:37
 citēt
mēraties kuram no īsajiem īsāks...

ne ar kādiem L stikliem, parastā gaismā, nenobildēt ar šādu formas un materialitātes atdevi:

foto.krabjiem.lv...
Publicēts: 18.10.11 14:40
 citēt
Lieto savu dažādo optiku un dažādo zīmējumu laimīgs, es jau neteicu, ka šāda priekšrocība nav vajadzīga, jo to visu var simulēt uz ziepīša. Es kaut ko tādu apgalvoju?

Tu piedāvā sacensties reportāžu bildēšanā, bet kāda tam nozīme? Lai pierādītu to, par ko neviens nestrīdas? Ka 1000Ls vērtai kamerai var uzskrūvēt 1000Ls vērtu objektīvu, bet 100Ls vērtam ziepītiem neko nevar uzskrūvēt? Tā arī neesi nosaucis ne kritērijus, ne mērķus

Ja gribi pierādīt, ka esi krutāks fotogrāfs, tad cita lieta!
Publicēts: 18.10.11 15:40
 citēt
Tikko tik pievērsu uzmanību:
sandijs: Lai līdzinātos 30D, vajag vismaz 150Ls vērtu ziepīti.

tas ir par 30D un 151 Ls ziepi.
Skaidrs, es beidzu strīdēties.
Bet par šo:
sandijs:Vajag paskatīties, kas notiek apkārt, būs mazāk brīnumu :)

tak uz priekšu, jūs ar NilsS taisiet sacensību, es skatīšos. Cerams tas būs tieši tas, ko man jāredz, lai mazāk brīnītos.
Publicēts: 18.10.11 16:08
 citēt
Man iepatikās ierobežojums uz Video failu , nelielāks kā 4Gb ne garāks kā 29,59min:):) Cik tā no pieredzes 4Gb ir ~4min pat ne tai mekismālā izmērā:)
Publicēts: 18.10.11 16:27
 citēt
Luni, kaut kā neticas par tiem izmēriem - 4GB un 4min. Bija man kādreiz Sony EX1, kam bitreits nebija mazāks kā dslr un kompresija mazāk nikna, bet tur 8GB kartēs līdz ~25 min video.
Publicēts: 18.10.11 16:47
 citēt
Lunis:Man iepatikās ierobežojums uz Video failu , nelielāks kā 4Gb ne garāks kā 29,59min:):) Cik tā no pieredzes 4Gb ir ~4min pat ne tai mekismālā izmērā:)

Fat32 neatzīst failu lielāku par 4GB,kamēr fotoaparāti atmiņas kartes neformatēs citos formātos,tikmēr tāds ierobežojums pastāvēs,galvenais lai aparāts automātiski rada nākošo failu nepārraujot video.
A 29.59 minūtes ir juridiska fiška,ja iekārta raksta video ilgāk par 30min,tad tā juridiski ir videokamera,nevis fotoaparāts.Līdz ar to sertifikācija valsts iestādēs pēc citiem standartiem(tu taču neiedomājies,ka civilizētā pasaulē drīkst tirgot jebko,kas nav valsts iestāžu apstiprināts un atļauts)Un lietotājiem arī būs problēmas iekļūstot dažādos pasākumos,neskatoties uz akreditācuju.Vai ta neatceries ka Znotiņš uz pagājušajām olimpiskajām spēlēm dabuja pie akreditācijas parakstīties ka viņš tikai fotografēs un nekādā gadijumā nefilmēs.
Publicēts: 18.10.11 16:57
 citēt
60uz5komats6:
A 29.59 minūtes ir juridiska fiška,ja iekārta raksta video ilgāk par 30min,tad tā juridiski ir videokamera,nevis fotoaparāts.Līdz ar to sertifikācija valsts iestādēs pēc citiem standartiem(tu taču neiedomājies,ka civilizētā pasaulē drīkst tirgot jebko,kas nav valsts iestāžu apstiprināts un atļauts)Un lietotājiem arī būs problēmas iekļūstot dažādos pasākumos,neskatoties uz akreditācuju.Vai ta neatceries ka Znotiņš uz pagājušajām olimpiskajām spēlēm dabuja pie akreditācijas parakstīties ka viņš tikai fotografēs un nekādā gadijumā nefilmēs.

Diez vai kaut kur valsts iestādes sertificē videokameras, varbūt kaut kur Āfrikā vai pie Lukašenko :) A nopietnos pasākumos jāparakstās par tikai fotografēšanu tādēļ, ka filmēšanas tiesības tiek dārgi pārdotas un tikai dažiem. bet tā juridiskā fišaka ir tajā, ka Eiropas Savienībā muitas vajadzībām tās 30 min tiešām atšķir videokameru no nevideokameras (vai arī atšķir dažādu kategoriju videokameras), Un tur uzreiz ir pavisam citas muitas nodokļa likmes. bet ražotājam kameras sertificēšanai valsts iestādēm tiešām nav jāsniedz. Visādas sertificēšanas gan taisa pašas ražotāju asociācijas u.tml. kantori, kas nosaka nozares standartus. Un nekāda valsts tur nav nekādā sakarā. :)
Publicēts: 18.10.11 17:25
 citēt
cik sapratu, tad shim taisni galvena fiicha, ka nav 4GB ierobezhojuma - kamera pati protas pa failiem sadaliit video filmeshanas procesaa.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):