man padoma pirkt Canon 400d.bet nezinu kadu objektivu nemt. neesmu profs, sii man buus 1. spogulkamera.ko jus vareetu ieteikt?man gribas foceet gan diena gan pustumsa.un velos lai buutu labas bildes.
Te jau nav runa par kakonistiem un nekakonistiem .Viss ir atkarīgs uz kādiem kompromisiem ir gatavs iet pats kameras lietotājs-jo objektīvam plašāks fokusa diapazons, jo lielāks kompromiss ar kvalitāti un arī prasības kvalitātei līdz ar to nevar uzstādīt tik augstas tomēr komforts neapšaubāmi ir iespējā ātri un operatīvi izdarīt uzņemumus gan ar platu gan šauru leņķi. Piemēra Sigmai ir 18-125 vai 18-200(nu šitāds ir Tamronam ar, un pieļauju ka labāks par Sigmu) Tumsā/pustumsā palīdzēt var ne tikai statīvs bet arī zibspuldze.
Nem drosj 400.D ta ir pati popularaka "Miletaju" spogulene lidz ar to KLAT piepirkt pa leto kautko no tiem kam "Luste pargajusi" bus ieverojami vieglak neka kadam citam kameram un brendiem Ja saproti ko no masjinam tad tas ir tas pats kas WV GOLF kam katra srota var VISJU atrast
priekš tevis labas bildes arī ar kitu sanāk...lai saka ka sūds tā arī ir bet nu to nejūt no sākuma, kad saprot tad var ņemt ko klāt! ja pustumsai tad 50mm f/1.8
Sākumam gan vajadzētu pamācīties ar normālu fokusu, un tad portretnieku. Takā 50-nieku neiesaku sākumam, vismaz ne 50mm f/1.4 noteikti. Visdrīzākais Sigma 30mm f/1.4 būtu pieņemams normāla fokusa stikls. Arī der, ja gribas arī pa tumsu bliezt. No zoomiem Tamron 17-50 f/2.8 būtu labs price/performance rādītājs, vai, ja maciņš biezāks, tad Canon 17-55 f/2.8.
1 tādu kā ir ieteikumos 24 līdz 50 ar lielu gaismas spēju, bet otru skati lai garai gals ir minimums 300. Bet aizei uz normālu bodi ar savu aparātu...tur tev ļaus pamēģināt visādus...pats redzēsi garā gala spēku... un tad kad sāksi saprast ko gribi, tad Ls/pret labumu...