forum.gif
Nikon D40 nāve
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon D40 nāve
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.10.11 17:16 labots
 citēt
D40 negrib ieslēgties, neizdod nekādas dzīvības pazīmes, pat mazā, zaļā diodīte neiemirgojas. Pirms 2 dienām strādāja lieliski, šodien izgāju pabildēt un nekā. Kāda varētu būt ātrā diagnoze? Visu kas saistīts ar aķīti pārbaudīt sanāks rītdien, bet ja tie nav pie vainas, kas vēl?
Publicēts: 20.10.11 17:28 labots
 citēt
UUpis:D40 negrib ieslēgties, neizdod nekādas dzīvības pazīmes, pat mazā, zaļā diodīte neiemirgojas. Pirms 2 dienām strādāja lieliski, šodien izgāju pabildēt un nekā. Kāda varētu būt ātrā diagnoze? Visu kas saistīts ar aķīti pārbaudīt sanāks rītdien, bet ja tie nav pie vainas, kas vēl?

Tablete izbeigusies? Man šitā kakonam gadijās. Ielieku pasākumā svaigi lādētu baču - pēc 5 min parubās un rāda, ka baterija tukša. Izrādās mazā apaļā baterija pēc 4gadu kalpošanas bija izbeigusies.
Publicēts: 20.10.11 17:42
 citēt
tak 10001 iemesls var buut, bet mans mineejums ir ka tur ieperinaajies traks bebris un paargrauzis visus vadus :D
Publicēts: 20.10.11 18:14
 citēt
Paga paga, tā mazā baterija gadījienā neatbild tikai par pulksteni un kalendāru?
Publicēts: 20.10.11 18:40
 citēt
Schneider:Paga paga, tā mazā baterija gadījienā neatbild tikai par pulksteni un kalendāru?
... un settingu glabāšanu... un vēl šādām tādām fīčām.
Publicēts: 20.10.11 19:03
 citēt
Un ja tā tablete ir pamirusi un nedod cauri strāvu (nezinu kā viņa fočikiem funkcionē, pc bez tabletes arī šancē) tad viss ir slikti. Ja tā, tad bēda nav liela, tik cik izjaukt un salikt kopā. Rītdien jāskatās kas ar akumulatoru, ja tur vainas nav, tad jājauc vaļā un jāskatās tālāk.
Publicēts: 20.10.11 19:11
 citēt
Hmmm... Tikko eksperimenta pēc savam EOS 10D izņēmu mazo bateriju, ieslēdzu, uz displeja pieprasīja uzstādīt datumu, es nospiedu SET pie visām nullēm, kamera ieslēdzās un viss aizgāja.
Nikoniem varbūt savādāk.
Publicēts: 20.10.11 19:34
 citēt
Palasīju neta gudrības, manuāli un nomainīt pulksteņa baču tā vienkārši nevar. Būtībā, ja nav pie vainas galvenais aķis, tad jāpērk vien jauns aparāts un šitam D40 laika gaitā jānomaina Nikon "speciālā" bača vai visa plate.
Publicēts: 20.10.11 20:17
 citēt
UUpis:Palasīju neta gudrības, manuāli un nomainīt pulksteņa baču tā vienkārši nevar. Būtībā, ja nav pie vainas galvenais aķis, tad jāpērk vien jauns aparāts un šitam D40 laika gaitā jānomaina Nikon "speciālā" bača vai visa plate.

Tiešām, nikonam tableti nevar vienkārši nomainīt, afigeķ. Kakonam man tas prasīja 30 sekundes. :)
Publicēts: 20.10.11 20:25
 citēt
Schneider:Paga paga, tā mazā baterija gadījienā neatbild tikai par pulksteni un kalendāru?

Var jau būt katram ir savādāk, manam vecajam 350d sāka mirgot tukša aķa simboliņš un fočiks atteicās šancēt. Vispār bija baigie podi. Uzlieku jaunu aķi - rāda ka pilns, pēc 5 kadri paziņa, ka tukšs. Nolamājos, liekeu iekšā nākmo aķi, atkal tas pats. Sāku domāt ar galvu, pareizi, vēl ir arī tablete. Zvans cienītajai, kas par laimi tajā brīdī netālu poļu lielveikalu ķemmē, pēc pusstundas jauna tablete fočikā un viss notiek. Aviošovs turpinās :D
Publicēts: 20.10.11 20:35
 citēt
a tā tablete dārgi maksā vai ar ir ļoti nenormāls čakars ar nomaiņu ?
Publicēts: 20.10.11 21:13 labots
 citēt
Es savu 10D pirku no rokām 2005.g. pavasarī, baterijai neprasās nomaiņu, cik veca ir iekš antikvārā D30, pat minēt negribas.
Ja kas,man Prakticā Super TL 1000 bija sudraba elements vēl Made in DDR, tātad - līdz 1990.g. beigām ražots. Un to Prakticu pārdevu tikai šogad, ar strādājošu eksponometru.
Nez kas ir jādara, lai nosēdinātu tik nenoslogotu bateriju???
Publicēts: 20.10.11 23:42
 citēt
Akumulatoru tak var ļoti viegli pārbaudīt ar mēli.
Publicēts: 21.10.11 00:29
 citēt
Varu apliecināt - praktica strādā.
Publicēts: 21.10.11 11:48
 citēt
He... Es nezināju, ka tādas tabletes foto rumpjos mēdz būt !!!
Publicēts: 21.10.11 12:18
 citēt
Šodien ir pozitīvas ziņas. Vakardienas klīniskā bija tādēļ, ka lielais aķis bija izsūkts pilnībā sauss. Pirms 3 dienām uzlādēju, izbliezu 15-20 bildes un vakardien sauss kā tuksnesis, pat diodīti iedegt nespēj. Uzlādēju aķi, D40 specifikācijā teikts, ka uzlāde var aizņemt līdz pat 90 minūtēm, šoreiz aķis lādējās 2.5h, tik ilga uzlāde nekad nav bijusi. Ņemot vērā, ka tā nevajadzēja notikt, ir sekojošs jautājums - Kurā kantorī būtu jāvēršas, lai diagnosticētu kaiti?
Publicēts: 21.10.11 14:56
 citēt
UUpis:Šodien ir pozitīvas ziņas. Vakardienas klīniskā bija tādēļ, ka lielais aķis bija izsūkts pilnībā sauss. Pirms 3 dienām uzlādēju, izbliezu 15-20 bildes un vakardien sauss kā tuksnesis, pat diodīti iedegt nespēj. Uzlādēju aķi, D40 specifikācijā teikts, ka uzlāde var aizņemt līdz pat 90 minūtēm, šoreiz aķis lādējās 2.5h, tik ilga uzlāde nekad nav bijusi. Ņemot vērā, ka tā nevajadzēja notikt, ir sekojošs jautājums - Kurā kantorī būtu jāvēršas, lai diagnosticētu kaiti?

Kantorī, kurā var iegādāties jaunu aķi :)
Publicēts: 23.10.11 17:42
 citēt
Vērsies Jebajā. Tur par viena oriģinālā Latvijas cenu var nopirkt spaini ar neoriģinālajiem, kuru tad pietiks precīzi līdz pastardienai.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):