Labdien, forumieši. Esmu nolēmis sākt fotogrāfēt ar jaunu fotoaparātu. Starp fotoaparātu izvēle krīt uz Canon Eos 450D un 30D. Tātad, izpētījis interenetā esmu, ka šie abi ir puslīdz vienādi vienādi, tādēļ pats nespēju izšķirties kuru. - tātad links uz salīdzināšanu snapsort.com...
Nu, nav viņi vienādi. 450D jaunāks, iespēja caur kompi arī pafilmēt, ir live-view (reizēm mazliet noder, ja jābildē stop-motion studijā - noder ļoti!) 30D - lielāks, rokā ērtāks, labāk tur baterija, vairāk tāds zemā gala reportiera verķis. Ja man tagad būtu šāda izvēle, ņemtu laikam atkal 30D. Punkta mērīšana 450-ajam laikam nebija, noder. Rokā ērtāks arī. Filmēt neprasās... Bet citiem, iespējams, citas domas.
Kādā kvalitātē filmēt? manuprāt, ka 30D arī bija tas kabelis. Live -view nav īpaši vajadzīgs, pats uz iepriekšējā DSLR - 400D nejutu vajadzību. skaidrs, paldies. Ir vēl kādi ieteikumi varbūt?
versatile:Nu, nav viņi vienādi. 450D jaunāks, iespēja caur kompi arī pafilmēt, ir live-view (reizēm mazliet noder, ja jābildē stop-motion studijā - noder ļoti!) .
kā tad savādāk, ja ne ar kabeli?
p.s. vai kāds man nevar izskaidrot kā šī filmēšana caur kompi notiek? un kādā kvalitātē tas ir?
MxEnergy:Kādā kvalitātē filmēt? manuprāt, ka 30D arī bija tas kabelis. Live -view nav īpaši vajadzīgs, pats uz iepriekšējā DSLR - 400D nejutu vajadzību. skaidrs, paldies. Ir vēl kādi ieteikumi varbūt?
Nuinu! Ar Live view ir tā, ka ja viņa nav, tad viss jau labi, iztikt mierīgi var, bet ja viņš ir, ir labāk. Noder. Tomēr es teiktu 30D, kā jau teica ir ērtāks. Turas uz visiem pirkstiem nekā xxxD uz rādītājpirksta uzkāries un pārējie smukumam. Principā tā ir biku augstākas klases kamera.
Baigi putrojies puis,un pār'ējie velkas līdz. Saki,ka gibi sākt fotogrāfēt?(bet pirms bija 400d) Runā,ka filmēt netaisies,bet interesējies par kabeli....
400D bija, bet vairs nav. Tagad doma ir par jaunu, jo 400D aizceļoja prom. Tas bija domāts kā, sākt foto ar jaunu fotoaparātu. Nē, filmēt īpaši arī netaisos.