forum.gif
atkal es
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / atkal es
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.04.07 16:17
 citēt
ja esi pacietiigs un kluss, tad var, jaa :))
Publicēts: 23.04.07 16:22
 citēt
ar 12x ir par maz teikts. Tur ir reaali kaadi 430mm, un es domaaju ka tas ir pietiekami lai blieztu zveerus... galvenais pacietiibu..
Publicēts: 23.04.07 17:46
 citēt
ņem ta vien to S3 IS ar visu stabilizāciju...mm tur ir tiešām daudz...un ja paņem spoguli tāpat 'jāņem objektīvs bet šitais S3 ir ļoti gaismspējīgs arī
ja nemaldos bija f/2.8 nezinu vai tālajā arī tā ir...
Publicēts: 23.04.07 18:39
 citēt
ne nu ok, a ja vel noperk kkadu objektivu??????:o

a tad jau nekas neatliks ka krat un nopirkt to 300d:D

kaadu veel objetkiivu kompaktajai zoom kamerai?? :D Vieniigi kkaadus konverterus mosh...
Publicēts: 23.04.07 19:48
 citēt
vinjam talajaa galaa laikam 3.2, kas uz taas mazaas un troksnjainaas matricas ir loti daudz...
Publicēts: 23.04.07 19:54
 citēt
shim tu nevari objektiivu pielikt! kaaa jau teicu varbuut kadu no konverteriem... bet buutiski tev zooms palielinasies tikai par 0.45x
Publicēts: 23.04.07 19:56
 citēt
:D ar liimlenti baigi labi tas objektiivs turas :D

|a vai nevar objektivu |
|tad jau saka ka vel talak var pievilkt |
Publicēts: 23.04.07 23:49
 citēt
vismaz taalaja galaa s2is ir 3,5 domaajams s3is nekas nebuus mainiijies un max izdziits nu ne visai labi veido biudi ja nu vieniigi gaismas ir pietiekoshi...
Publicēts: 24.04.07 00:13
 citēt
imo suuds,
zveerus un dabu fochee sitaa:

Publicēts: 24.04.07 00:27
 citēt
Esmu drusku paspēlējies ar Canon PowerShot S1 un S2 - sakarīgi digiziepīši ar lielu zoom. S2 optika pat drusku labāka nekā pirmajam. Ja zin, ko un kā bildēt (pietiekošā gaismā, ne pārāk kontrastainas lietas) - ir baigi ok.
Zvērus? Ja vien runa nav par govīm dažu metru attālumā, tad šaubos, vai sanāks kas prātīgs. Tālajā galā asums ir mazāks, hromatiskās aberācijas, rokas trīc, aparāts viegls - visi priekšnoteikumi, lai bildes vietā sanāktu mērens ķīselis.
Publicēts: 24.04.07 00:29
 citēt
neaizmirsti necieshamo troksni jau pie ISO 200, par 400 nerunaajam un 800 aizmirstam... kaa arii sameeraa leeno un glukaino AF! ;)
Publicēts: 24.04.07 11:59
 citēt
Nu zvēriem(domājam max iespējamo tuvinājumu) tiešām vai nebūtu prātīgāk (ja nu reiz ziepi) tad ar objektīvu kam asumu var regulēt ar gredzenu uz objektīva un reālu manual nevis "pocītis komplektā ar elektromotoriņu", jo zvērs sadzirdējis motoriņa rūkoņu var pazust kokos ātrāk kā ko vispār būsi paspējis, bet ar manuāliem tomēr lielākas šances vispār ko nofočīt principā-tie "susļiki" jau skaistā dienā ceļa zālājā nemēdz bradāt, krēslā ,kokos utt akūts gaismas trūkums .Ir tak taga visādi monstri ar 10x "tālummaini"-Fuji 9100,9500;Panapana Lumix Fz-50k;Sony 828 vai R1
PS.Man gan šķiet ka šādiem mērķiem tiešām vairāk piederās spoguļkamera un divu iemeslu dēļ-reakcijas laiks ziepjiem mēdz būt dramatisks(liels), un pie objektiem kas atrodas lielā attālumā izmēram(aparāta) arī ir nozīme.Lielāku nešaubīgi vieglāk būs turēt netirinot, lai gan defoltā jau prasās pēc statīva protams, bet merfijs jau nesnauž-kad būs uz statīva nebūs īsti ko bliezt, un atkal kad būs -nebūs uz statīva :)
Bet ir jau "dartanjani" kas taisa brīnumus ar "plikām rokām" tā kā tik uz priekšu.
Publicēts: 24.04.07 12:02
 citēt
Esmu drusku paspēlējies ar Canon PowerShot S1 un S2 - sakarīgi digiziepīši ar lielu zoom. S2 optika pat drusku labāka nekā pirmajam. Ja zin, ko un kā bildēt (pietiekošā gaismā, ne pārāk kontrastainas lietas) - ir baigi ok.
Zvērus? Ja vien runa nav par govīm dažu metru attālumā, tad šaubos, vai sanāks kas prātīgs. Tālajā galā asums ir mazāks, hromatiskās aberācijas, rokas trīc, aparāts viegls - visi priekšnoteikumi, lai bildes vietā sanāktu mērens ķīselis.

Runā, ka S2 ir arī labāks par S3
Publicēts: 24.04.07 12:33
 citēt
Musimusi, domā ka zvēriņ� no minimotoriņa vibrācijām nobīsies vairāk nekā no spoguļa cirtiena? :)
Publicēts: 24.04.07 12:55
 citēt
Tas motoriņš zvēriem pie pakaļas, neba jau no metra attāluma bildēsi. Ir bildētas meža cūkas pat 300m attālumā, stirnas u.c. - tieši ar S3 IS. It kā jau pievelk diezgan labi, bet kā jau tika minēts problēmas ir ar augstu ISO, kaut gan pēc tam softiski var mēģināt labot, bet asums vienalga sačakarēts. Gaišā dienas laikā vēl sanāk OK, paskaties, ir man te viena bilde ar stirnām, bildēta uz max zūmu, bet tas bija saulainā dienā un ziemā, sniegā.

Bet ja godīgi, es to aparātu lietoju gandrīz gadu un man viņš nepatīk, drīzumā ņemšu Nikon D80. Telpās vispār grūti labas bildes dabūt, īpaši manuālajā režīmā.
Publicēts: 24.04.07 15:10
 citēt
Šamejais nav slikts aparāts (Canon S3 IS). Pie kam vari piepirkt klāt konverteri.
Mans draugs tādā komplektā lieto, paskaties še ainars.mck.lv
Publicēts: 24.04.07 15:12
 citēt
Ja gribēsi ko labāku, tad ar spoguleni un parastu līdz 300mm objektīvu nedabūsi. Tad vajadzēs IS, gribēsies 400mm, gribēsies L lēcas utt... Kopā nu vismaz štuka ls.
Publicēts: 24.04.07 15:24
 citēt
�amejais nav slikts aparāts (Canon S3 IS). Pie kam vari piepirkt klāt konverteri.
Mans draugs tādā komplektā lieto, paskaties �e [url=http://ainars.mck.lv/

vinjam]http://ainars.mck.lv/

vinjam[/url] taas visas ir ar S3? ok par kvalitaati nerunaasim ja, bet tas dzeks maak atrast putnus...
Publicēts: 24.04.07 15:38
 citēt
Ar S3 un ar S2 + konverters.
Publicēts: 24.04.07 15:40
 citēt
Manuprāt arī kvalitātei nemaz nav vainas, nu ok, profiem varbūt tur zelta šķēlumi nesanāk bet amatierim jau tie šķēlumi mazsvarīgi - kā gribu tā bildēju, man galvenais ir nobildēt to ko gribu, pietiekami lai izgaismotu un pietiekami asu, pārējās lietas lai paliek profu ziņā.
Publicēts: 24.04.07 16:02
 citēt
Ja doma zoloģiskajā tad po,ja ne, tas spoguļa klikšķis arī var sabiedēt bet tas jau pēc kadra uzņemšanas. Bet galvenais jau ka viss notiek lēnām-zūmošana un asums utt.
PS.Nu var jau būt ka par to lēnumu arī kļūdos, bet par cik pašam 2 gadi atpakaļ bija digiziepis Fuji 7000 un tas nu nebūt nebija sliktākais eksemplārs no esošā piedāvāajuma, bet slimoja ar bremzi kā tādu, pieļauju ka diez vai šābrīža ziepji būtiski atšķirās no tiem.Lai gan ieslēgšanās izslēgšanās laiks ir būtiski sarucis, reakcijas laiks ir palicis apmēram tāds pats.
Publicēts: 24.04.07 16:19
 citēt
Var, var. Ja paskatās ainars.mck.lv bildes, tad skaidri redzams, ka džeks labi zin, kā tikt klāt putniem, lai tos varētu nobildēt. Otra lieta, kas redzama - pat web izmēra bildēs novērojams tas, ko es jau minēju.
Publicēts: 24.04.07 16:21
 citēt
Kā jau minēju, tad labu kvalītāti ar attiecīgu spoguleni un labām lēcām, ne jau standarta.
Publicēts: 24.04.07 18:08
 citēt
sveiki
blaviens kaa es esmu nobriedis nopirkt aparatu ta visi saka- ne pakraj vel naudu nopirksi labaku:D
- ta nu no sava powershota esmu nonacis lidz ssitadam variantam www.veicis.lv...
tad nu man ir viens jautajums jums - nu ar ssitadu aparatu ir iespejams nobildet zverus, putnus no paliela attaluma????

man jau ta tema par dabu baigi patik- tapec primarais aparata izvele man ir zooms, lai var mierigi preteja ielas puses koka sedoshu ziliti nobliezt;)
jau ieprieks paldies;)

Cilvēki ar līdzīgiem aparātiem taisa labas dzīvnieku bildes, tā ka sandijam daļēji nav taisnība un gan jau šis būs gana labs. Vienīgi diez vai ka sanāks to zīlīti no pretējās ielas puses nobliezt. Tur nepalīdzēs arī dārgāki aparāti. Lai saprastu ko no kāda attāluma ar to aparātu var nobildēt ir jāņem kalkulators un jārēķina. Mans minējums par zīlīti būtu aptuveni 2-3m, šim aparātam tā, lai zīlīte aizņemtu daudz maz lielu attēla daļu.

Un kvalitāte ir diezgan relatīvs rādītājs -- katram ir savas prasības pret to un, iespējams, kavlitāte, kuru piedāvā šis aparāts tevi apmierinās
Publicēts: 24.04.07 18:27
 citēt
tad tu gribi teilt ka stirnu no 300 m nenoblieziisu- haa:D

ir tachu bloga bildes kur stirnas, cukas, putni no lieliem attalumiem ir focheti...
nee nu nezinu mozka tev taisniba ;)

Neesmu daudz dzīvniekus bildējis, izņemot punus. Bet, lai stirnu, piemēram, labi nobildētu vajag tai tikt tuvāk kā 100m, ja bildē ar 20D un 400mm objektīvu. Dažreiz gan gadās haļava, kad dzīvnieks trāpās daudz tuvāk -- mašīnai tuvu vai kā savādāk. Tad arī dabū tās bildes IMHO. Dzīvnieki kaut ko jaunu un negaidītu ieraugot bieži vien apstājas un tad ir iespēja dabūt bildi. Šāds mazs ziepjutrauks tad labi varētu noderēt -- ar to ātri var nobildēt. Bet kā jau rakstīju -- dzīvniekus neko daudz nēesmu bildējis un neko prātīgu arī nobildējis neesmu.

Bet nu no 300m attāluma IMHO neko prātīgu nevar nobildēt arī ar 600mm uz dslr'a.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):