vislielakais pro ir interneta balsojums,kursh nekad nekad un nekur nebus objektivs. vienkarshi man ka zigu fotografam zosene uz muguras uzmetas lasot ka vinja ir profesionals zirgu fotografs
a man mazliet reeka naak jau pie pro toties ir studija dcstudio.lv visaados draugos tviteros un citur sabaazti linki uz lapu [url=www.dcstudio.lv]www.dcstudio.lv[/url] kas protams nestraada
ironia:bildem nav ne vainas, bet kapec jasauc par profesionalu zirgu fotografu to fotografu, kas tads nav?
Tā pie mums Latvijā pieņets... vesels "kantoris" sauc sevi par kāzu fotogrāfiem... nu un??? Vai tādēļ kārsimies Bet par vērtēšanu: /vislielakais pro ir interneta balsojums,kursh nekad nekad un nekur nebus objektivs. /, katrs konkursa rīkotājs izvēlās žūrēšanas veidu un žūrētājus. Un cik būs žūrijas, tik būs rezultāti!!! Un nevienas žūrijas rezultāti nekad nebūs objektīvi- tie IR subjektīvi šo locekļu novienošanās rezultāti . Esmu daudz bijis un redzējis- ja kādu vajadzēja izbīdīt, iepriekš vienojas, bet tā parasti bija, ka no 100 darbiem katrs žūrijas loceklis nesa dažādus trīs darbus, kurus virzīja 1-3 vietai... un tas ir saprotami Vienkārši ir jāciena citu darbs!!! Un Eliks ar varu nespiež piedalīties
AdventureRide:... bet varbūt te dažs labs neveido tēlu internetā, jo nav nepieciešams... tas pats attiecas uz LV domēnu
nu ja nav nepiecieshams tas teels ta vismaz aiz sevis var satiiriit savaadaak apskatoties kas ta jums zhuurija, raadas meitietis kas saacis maaciities focheet bet iisti nav pabeidzis. izveidojis maajas lapu sabaazsis visur linkus uz vinju a pashas lapas nav. fotografee baliites sunjus un kaazas
un ja cilveeks kam ar zirgiem ir shaada lapa www.ironia-art.com saka nezin taadu fotograafi man ticeet ka cilveeks kas veel 2008 gadaa licis internetaa pachaabiigas www.flickr.com... sashopotas bildes ir Profotograafs ?
Dace tagad Francijā tieši ar zirgu fotografēšanu strādā, ..... Ironia, bet ja atļausi, tad es pie tevis vērsīšos pēc padoma, vērtējot konkursa bildes.
tiesham pirmo reizi tadu dzirdu, mozh ari foche zirgu,s bet kamer neesmu redzejusi darbus neverteshu.
tur Haiduks dikti grib zinat kas ir profesionals fotografs kautkada jomaa? atbilde vienkarsha, tas kas ne tikai knipsee ar forshu kameru forshas zebras forshaa gaismaa, bet tas kas zina ko vinš šauj un kapec.. profesionalismu parada ari to vai fotografa darbi ir pieprasiti noteiktas auditorijas viduu.
palidzet verteshanaa? kapec ne.
Meitenīt- naf tāda "profesionals fotografs kautkada jomaa", , tas tikai tavā samaitātajā latviešu vārdu izvēle radies termins Par profesionalitāti, ta ir vai naf, bet nevis pa novirzieniem, Nejauc PROFESIONALITĀTI ar SPECIALIZĒJIES un FOTO MĀKSLINIEKU. Ja turpini bārstit pret mani savus izteicienus, tad es vienmēr par sevi esmu teicis- esmu blicētājs- tas nozīmē amatieris
Meitenīt- naf tāda "profesionals fotografs kautkada jomaa", , tas tikai tavā samaitātajā latviešu vārdu izvēle radies termins Par profesionalitāti, ta ir vai naf, bet nevis pa novirzieniem, Nejauc PROFESIONALITĀTI ar SPECIALIZĒJIES un FOTO MĀKSLINIEKU. Ja turpini bārstit pret mani savus izteicienus, tad es vienmēr par sevi esmu teicis- esmu blicētājs- tas nozīmē amatieris
dargais Hajduk, ari sava samaitataja dzimtaja valodaa, ari savaa ikdienas valodaa kas nav latvieshu pastav tads teiciens ka profesionalis. tu knipsee un malacis, galvenais lai citiem patik. man patik ar kameru pelnit naudu un taja pat laikaa milet savu darbu un patik lai citi mil manus darbus.
Baigā ņemšanās gar nelielu konkursu - "kas maksā, tas arī pasūta mūziku" - šaja gadījumā sastāda žuriju. Kas pa lielam arī nosaka konkursa līmeni.
Haiduk, "profesionāls <kautkā> fotogrāfs" ir normāla lieta. Daudz normālāka par "profesionāls visa fotogrāfs" kas pie mums parasti nozīmē kex ar spoguļkameru, kas piehaltūrē no darba brīvajā laikā, jo nevar atļauties fotoaparātu strādājot savā ikdienas darbā vai kādu citu sev vien zināmu iemeslu pēc. Vismaz manis interesējošos foto lauciņos "profesionālis" var būt tikai dažos šauros lauciņos - dabas foto ir diezgan liela specializācija - dzīvajā dabā, putnos, ainavās utt, kas tik dažos gadījumos pārklājas. Sporta foto tā pat - lai arī ir dažus fotogrāfus var nosaukt par sporta fotogrāfiem kopumā, tomēr nopietnā līmenī parasti cilvēki specializējas uz dažiem vai pat vienu sportu.
ak34:Baigā ņemšanās gar nelielu konkursu - "kas maksā, tas arī pasūta mūziku" - šaja gadījumā sastāda žuriju. Kas pa lielam arī nosaka konkursa līmeni.
Haiduk, "profesionāls <kautkā> fotogrāfs" ir normāla lieta. Daudz normālāka par "profesionāls visa fotogrāfs" kas pie mums parasti nozīmē kex ar spoguļkameru, kas piehaltūrē no darba brīvajā laikā, jo nevar atļauties fotoaparātu strādājot savā ikdienas darbā vai kādu citu sev vien zināmu iemeslu pēc. Vismaz manis interesējošos foto lauciņos "profesionālis" var būt tikai dažos šauros lauciņos - dabas foto ir diezgan liela specializācija - dzīvajā dabā, putnos, ainavās utt, kas tik dažos gadījumos pārklājas. Sporta foto tā pat - lai arī ir dažus fotogrāfus var nosaukt par sporta fotogrāfiem kopumā, tomēr nopietnā līmenī parasti cilvēki specializējas uz dažiem vai pat vienu sportu.
Vienkārši nav iespējams darīt un zināt visu.
Labi, lai jūs abi saprastu manu domu: Profesionāls ķirugs specializējies sirds operācijām- nozīmē, ka ir mācījies attiecīgi, kā māk profesionāli operēt, tieši nodarbojās ar sirds operācijām, un par to saņem atalgojumu!!! Bet vārdu "profesionālis" piekabināja vārdam "fotogrāfs" tie, kas /kas pie mums parasti nozīmē kex ar spoguļkameru/, lai krutāk skanētu. Bindes laikā ar tādiem vārdiem nemētājās un par profesionāļiem sauca tikai preses fotogrāfus un ļ.c. Binde nekad šo vārdu (profesionālis) par sevi nelietoja, bet viņu cienīja visas pasaules fotogrāfi... viņš lepojās ar EFIAP . Un jaukā ironija- iemācies lasīt, un savu darbību- knipsēt nepiešūn man- es blicēju
LKZ:līdz ar topika atdalīšanu (lasīt spama), Tu pats nogalināji sevis veidoto topiku par konkursu bez spama tas ilgi nevilks
nekas, vismaz nav neerti cilvēku priekšā
Elik, tu steigā neesi ko sajaucis ... te faktiski ir tēma, spams palicis tur- tikai tavs ievads un ēzeļveidīgās bildītes Bet , lai nu kā, tas gan ir fakts- tikko kāds ko dara, veido, organizē, uzreiz būs bariņš noliedzēju
ironia:bildem nav ne vainas, bet kapec jasauc par profesionalu zirgu fotografu to fotografu, kas tads nav?
Hmm... cik pēc Tavas mājaslapas var noprast tad Tu piedāvā cilvēkiem savus profesionālos foto pakalpojumus. Spriežot pēc portfolio, putnu bildes ar ir tajā skaitā. Tad, kā būdama profesionāla putnu fotogrāfe, vai nevarētu man lūgtum Īrijā nobildēt kādu Vidusjūras kaiju? Te Latvijā tās baigi retas, bet Dublinā tās kaut kur esot
Ķecerīgs jautājums (tēmas nosaukumam)- ja veči dižojas (sacenšas), to sauc par mērīšanos ar krāniņiem. Kā būtu jāsauc šādu pasākumu, ja tajā piedalās arī dāmas?...
Bet, ja par tēmu- manuprāt, par fotogrāfa profesionalitāti runā nevis pats fotogrāfs, bet gan viņa darbi un to skatītāji!
Elik, tu steigā neesi ko sajaucis ... te faktiski ir tēma, spams palicis tur- tikai tavs ievads un ēzeļveidīgās bildītes Bet , lai nu kā, tas gan ir fakts- tikko kāds ko dara, veido, organizē, uzreiz būs bariņš noliedzēju
neprofesionāls konkurss, neprofesionāla žūrija, neprofesionāli dalībnieki (c) Eliks , attiecīgi, neprofesionāls disputs, tas ir spams .............................
CerambyX:Tad, kā būdama profesionāla putnu fotogrāfe, vai nevarētu man lūgtum Īrijā nobildēt kādu Vidusjūras kaiju? Te Latvijā tās baigi retas, bet Dublinā tās kaut kur esot
ja ņems pēc Īrijas tarifa, Tev tā kaija sālīti sanāks, kā nekā, profesionāls pakalpojums un ar sviestmaizi cauri netiksi. bet pieļauju, ka visas detaļas par apmaksu var precizēt privāti, ja reiz ir tik liela interese. principā, ja nu Tev atsaka profesionālis, arī es to varu, ja nav nekādas perversās vajadzības un labi maksāsi
ironia:vislielakais pro ir interneta balsojums,kursh nekad nekad un nekur nebus objektivs. vienkarshi man ka zigu fotografam zosene uz muguras uzmetas lasot ka vinja ir profesionals zirgu fotografs
Nu nez. Man atkal zosene metas, kad izlasīju šito tekstu un tad apskatījos tavas bildes šeit. Protams, atvainojos, ja visi šedevri ir sakārti dažādās izstādēs visās pasaules malās un ir pārāk vērtīgi, parādītos fotobloga galerijā.
Vienreiz taču vajadzētu vienoties,ka fotogrāfijā termins "profesionāls"nav kvalitātes kritērijs.Un ne tikai fotogrāfijā tas tā ir(autovadīšana).Bet savukārt ir nozares un jomas,kur tas ir pats par sevi saprotams(piemēram hokejs) un ir nozares,kurās amatieru nav kā šķiras(sirds asinsvadu ķirurģija).Vot i visa ģēla.
viecha:Vienreiz taču vajadzētu vienoties,ka fotogrāfijā termins "profesionāls"nav kvalitātes kritērijs.Un ne tikai fotogrāfijā tas tā ir(autovadīšana).Bet savukārt ir nozares un jomas,kur tas ir pats par sevi saprotams(piemēram hokejs) un ir nozares,kurās amatieru nav kā šķiras(sirds asinsvadu ķirurģija).Vot i visa ģēla.
Tu uzskati ka "fotogrāfijā termins "profesionāls"nav kvalitātes kritērijs". Bet es joprojām savā stagnātiskajā ietiepībā uzskatu, ka profesionālis ir atzīts Meistars, Speciālists, Lietpratējs (ar lielo burtu) savā nozarē. Algas lielums un esamība man šķiet otršķirīga (pasvītroju- IMHO, jeb manuprāt). Var takš ražot drazu pa lielu naudu un otrādi- taisīt šedevrus pa velti... Vienoties būs grūti....
viecha:Vienreiz taču vajadzētu vienoties,ka fotogrāfijā termins "profesionāls"nav kvalitātes kritērijs.Un ne tikai fotogrāfijā tas tā ir(autovadīšana).Bet savukārt ir nozares un jomas,kur tas ir pats par sevi saprotams(piemēram hokejs) un ir nozares,kurās amatieru nav kā šķiras(sirds asinsvadu ķirurģija).Vot i visa ģēla.
Tu domā, ka "fotogrāfijā termins "profesionāls"nav kvalitātes kritērijs". Bet es joprojām sava stagnātiskajā ietiepībā uzskatu, ka profesionālis ir atzīts Meistars, Speciālists, Lietpratējs (ar lielo burtu) savā nozarē. Algas lielums un esamība man šķiet otršķirīga. Vienoties būs grūti....
Nu bet vecais.Saukt piemērus?Domāju,ka zini ne sliktāk par mani.Otrkārt jau arī pats jēdziens "kvalitāte",runājot par tādām gaisīgi radošām lietām,nav tā stingri definējams un izmērāms.Kam meita,kam kleita.Kas man labs,tas tev štrunts utml.
Viecha, es takš palaboju- IMHO, jeb manuprāt!!! Garīgais, protams, nav izmērams , bet cilvēki takš nav muļķi un pārsvarā prot atšķirt graudus no pelavām. Un gan jau vēsture saliks visu savās vietās- aizmirsīs "profisionāļus" un saglabās atmiņā Meistarus.
Nu tad jau sanāk, Friidi, ka tas kas vienam ir profesionālis, citam tāds nav un apgalvojumam: "Šis ir vai nav profesionālis" ir absolūti subjektīvā nokrāsa, kas vairāk raksturo nevis aprunājamo objektu, bet runātāja attieksmi pret otru cilvēku?
Atkal jau, manuprāt, profesionālisma definicīja ir tieši nosakāma ar objektīviem rādītājiem - profesionāli raksturo nodarbošanās kā profesija ar ko tiek pelnīta pamata iztika. Arī knipsētājs kāzu fotogrāfs ar štruntīgām bildēm, kas tāpat ir bijis spējīgs atrast savu nišu un pelnīt ar tām sev algu ir profesionālis (galejība).
Strīds vecs kā pasaule. Pat nerunāšu par māksliniekiem, kuri savas dzīves laikā nav varējuši pārdot nevienu savu darbu, bet kuru darbus šodien par miljoniem sola. Arī par definīciju var diskutēt. Vienam "profesionālis" ir vienkārši cilvēks, kas ar konkrēto nodarbošanos iztiku pelna, nedomājot par kvalitāti; otram profs - augstākās klases Meistars. Sākumā jāvienojas, par ko ir runa, un tad var strīdēties. Citādi sanāk tāds variants - "mēmais teica, ka kurlais dzirdējis ko aklais redzējis". UN teksts "es profs, šo nezinu, tad šis nav nekas" vienkārši iespārda. Jauku visiem dienu, arī profiem, ne fotogrāfiem.
Eliks:Nu tad jau sanāk, Friidi, ka tas kas vienam ir profesionālis, citam tāds nav un apgalvojumam: "Šis ir vai nav profesionālis" ir absolūti subjektīvā nokrāsa, kas vairāk raksturo nevis aprunājamo objektu, bet runātāja attieksmi pret otru cilvēku?
Atkal jau, manuprāt, profesionālisma definicīja ir tieši nosakāma ar objektīviem rādītājiem - profesionāli raksturo nodarbošanās kā profesija ar ko tiek pelnīta pamata iztika. Arī knipsētājs kāzu fotogrāfs ar štruntīgām bildēm, kas tāpat ir bijis spējīgs atrast savu nišu un pelnīt ar tām sev algu ir profesionālis (galejība).
Es takš rakstu- IMHO!!!! Manā uztverē ir Profesionāļi (Meistari) un parasti darba darītāji- amatnieki, haltūristi utml. Manā uztverē nosaukumu Profesionālis ir jānopelna ar saviem konstanti labajiem darbiem. Bet par amatnieku var kļūt jebkurš, nopircis atbilstošu aprīkojumu un atradis savu tirgus nišu. Katram savas domas!
Hmm.. ok. Wikipedia vairāk piekrīt Frīža apgalvojumam
The main criteria for professional include the following: - Expert and specialized knowledge in field which one is practicing professionally.[6] - Excellent manual/practical and literary skills in relation to profession.[7] - High quality work in (examples): creations, products, services, presentations, consultancy, primary/other research, administrative, marketing, photography or other work endeavours. - A high standard of professional ethics, behaviour and work activities while carrying out one's profession - Reasonable work morale and motivation. Having interest and desire to do a job well as holding positive attitude towards the profession are important elements in attaining a high level of professionalism. - Participating for gain or livelihood in an activity or field of endeavour often engaged in by amateurs b : having a particular profession as a permanent career c : engaged in by persons receiving financial return[6] - Appropriate treatment of relationships with colleagues. - A professional is an expert who is master in a specific field.
Latviski īsumā: - Savas specializācijas eksperts - Izcilas prakstiskās un literārās spējas profesijas jomā - Augstas kvalitātes darbi - Augstas prasības pret profesionālās ētikas standartiem - Saprātīga darba morāle un motivācija. Pozitīva attieksme - Līdzdalība nozares aktivitātēs (bieži vien amatieru iniciētas) - Atbilstoša attiecību veidošana ar kolēģiem - Specifiskās nozares lielmeistars.
jeez kas par azhiotazhu ja augstak minetas apspriezhamas Daces bildes tiesham ir tas kas paradas adventure die lapaa tad tam tiesham nav ne vainas. bildes flikraa man nepatik, nu varbut dazhas. neka tur profesionala un ipasha nav.
par mani runajot.. es specializejos uz zirgu fotografijas un fotoblogs nav ta vieta kur kadam atskaitos, ja kads nav pamanijis pedejas bildes ieliktas pusotru gadu atpakal. pirms tam iztiku no fotografijas, kopsh ta laika mana dzive ir notikushas milzu parmainjas un pashlaik visu saku no saakuma ar citam prioritatem. izstades, publikacijas, bildes celjo uz dazhadam pasaules pusem un mani tas sakumam apmierina.
ironia:jeez kas par azhiotazhu ja augstak minetas apspriezhamas Daces bildes tiesham ir tas kas paradas adventure die lapaa tad tam tiesham nav ne vainas. bildes flikraa man nepatik, nu varbut dazhas. neka tur profesionala un ipasha nav.
par mani runajot.. es specializejos uz zirgu fotografijas un fotoblogs nav ta vieta kur kadam atskaitos, ja kads nav pamanijis pedejas bildes ieliktas pusotru gadu atpakal. pirms tam iztiku no fotografijas, kopsh ta laika mana dzive ir notikushas milzu parmainjas un pashlaik visu saku no saakuma ar citam prioritatem. izstades, publikacijas, bildes celjo uz dazhadam pasaules pusem un mani tas sakumam apmierina.
Ieliec kādu norādi uz savu lapu, lai var aci pamielot
ironia:... kapec jasauc par profesionalu zirgu fotografu to fotografu, kas tads nav?
profesionālu zirgu fotogrāfs ir fotogrāfs, kurš fotogrāfē profesionālus (un tikai!) zirgus? kā par krokodīlu Genu teica multenē «работал он в зоопарке, крокодилом»?
Sveiki visiem, pavisam nejaushi un tikai tagad ar lielu interesi un smaidu izlasiiju sho diskusiju. Uzskatu par nepiecieshamu arii atstaat savu komentu visiem PROFESIONAALAJIEM fotograafiem Kaa jau tika mineets - jau vairaakus gadus straadaaju Francijaa, specializeejoties zirgu foto jomaa. Nee, man nav savas maajas lapas (esmu arii tam paaraugusi iespeejams, jo neizjuutu nekaadu nepiecieshamiibu) arii taa iemesla deelj, ka labaakaas bildes ar visaam autortiesiibaam man pasuuta/ nopeerk Eiropas (lielaakoties Francija, Spaanija) lielaakaas reklaamas agjentuuras. Adventureride maajas lapaa tikai dazhas izmantotaas bildes ir no maniem darbiem - iespeejams, vajadzeeja uzlikt uz bildes parakstu, nevis maajas lapas apakshaa, taadeejaadi radot paarpratumu piilju diikjii. Par propfesionalitaati - diskusija ir taa veerta, bet katrs sevi lai sauc kaa grib. Man shaadu titulu piedaavaaja konkursa riikotaaji un kaapeec ne? Man ir sava stabila vieta Eiropas tirguu, es ar to pelnu naudu un paareejais mani daudz neinteresee... peace&love!!!!!!