Man radusies iespēja iegādāties PENTAX K100D ar standartu 18-55mm pa salīdzinoši zemām naudiņām. Vai ir vērts? Palūgšu zinātājus uzskaitīt lielākos plusus un mīnusus lai varu salīdzināt... Paldies.
Ar savu "viedokli" (kāds man pa mazo teoretisko izpēti ir radies) par šo verķi. neesmu nekāda lielā zinātniece, bet naudiņu lieki zemeee izmest arī negribētos.
nu teju pie 100 grozās. neiesu jau baigo maakslu bildeet - vnk maajas spoguleni lai normaalus mirklus var albumaa iesviest un veelaak paprieceet acisk ka bilde kkcik normaalaa kvalitaatee...
ja pareizi atceros, tad ar k100d nebūs autofokuss ar tiem objektīviem, kuriem autofokuss darbojas tikai ar ultraskaņas motoru, tādiem kā da 17-70/4, dc 18-135 u.tml. tād būs tikai k10d, k100d super un jaunākām kamerām. Es k100d neņemtu, no tās paaudzes pentaxiem ņemtu tikai k10d, nu un tad jaunākus - k20d, k200d u.t.t. Un tam k100d noteikti nāk klāt pirmās paaudzes 18-55 kits, kas arī nav nu galīgi nekas izcils. Tātad, pat ja ar naudām man tiešām būtu ļoti grūti, tad tādu komplektu kā k100d + 18-55 (pirmās paaudzes), es tik un tā, ja ņemtu, tad ne dārgāk kā par 50-60 LVL.
RobertsJ:ja pareizi atceros, tad ar k100d nebūs autofokuss ar tiem objektīviem, kuriem autofokuss darbojas tikai ar ultraskaņas motoru, tādiem kā da 17-70/4, dc 18-135 u.tml. tād būs tikai k10d, k100d super un jaunākām kamerām. Es k100d neņemtu, no tās paaudzes pentaxiem ņemtu tikai k10d, nu un tad jaunākus - k20d, k200d u.t.t. Un tam k100d noteikti nāk klāt pirmās paaudzes 18-55 kits, kas arī nav nu galīgi nekas izcils. Tātad, pat ja ar naudām man tiešām būtu ļoti grūti, tad tādu komplektu kā k100d + 18-55 (pirmās paaudzes), es tik un tā, ja ņemtu, tad ne dārgāk kā par 50-60 LVL.
RobertsJ:ja domā ar to komplektu pabildēt un pamācīties, piemēram gadu, un tad pirkt jaunu kameru, tad ņemt var, bet ne pa 100 LVl tomēr. tādas manas domas.
es jau sāku šubīties vai vispār vajag tas ciuvēx kas pārdod tejca ka esot defekts - kjip Kkas ar usb izeju, ka tikai ar sd karti var riikoties...
RobertsJ:ja domā ar to komplektu pabildēt un pamācīties, piemēram gadu, un tad pirkt jaunu kameru, tad ņemt var, bet ne pa 100 LVl tomēr. tādas manas domas.
es jau sāku šubīties vai vispār vajag tas ciuvēx kas pārdod tejca ka esot defekts - kjip Kkas ar usb izeju, ka tikai ar sd karti var riikoties...
tad jau labāk tiešām meklē citu kameru, kaut to pašu k10d. Būs arī vieglāk rīkoties, ja piepirksi klāt kādu lētu manuālu stiklu, vieglāka vadība no ārpuses - divi rullīši, vairāk tiešo pogu u.t.t.
bet tas USB kā tāds gan ir pofig - bildes labāk ir kačāt kompī liekot karti karšu lasītājā, vienalga iebūvētajā vai klātpievienotajā. Es usb izmantoju tikai īsu brīdi, kad pirmo kameru biju nopircis, un kompim nebija iebūvētais karšu lasītājs un ārējais karšu lasītājs nebija vēl nopirkts. tā kā tā USB problēma patiesībā jau nav nekas traks.
piekrāj labāk vēl bikk un paņem kādu kanonu 450D ar kit 18-55, vai arī tikai body, to stiklu var arī pa 40 eLeS dabot... pirkt kameru ar defektu... nu, nezinu... defekts bieži mēdz būt rezultāts kādai nelāgai darbībai ar to aparātu, hvz, kas tur nāks vel laukā
Ņem ciet to kameru un daudz neklausies, jo te lielākā daļa bildētāju ir ar vienvirziena domāšanu un nevienu no citiem aparātiem izņemot kanon un nikon neatzīst Iesākumā ir ļoti labi pamācīšanai, vēlāk pats sapratīsi ko gribi un ko vari atļauties
Oliss:Ņem ciet to kameru un daudz neklausies, jo te lielākā daļa bildētāju ir ar vienvirziena domāšanu un nevienu no citiem aparātiem izņemot kanon un nikon neatzīst Iesākumā ir ļoti labi pamācīšanai, vēlāk pats sapratīsi ko gribi un ko vari atļauties
viencmuzikanc:piekrāj labāk vēl bikk un paņem kādu kanonu 450D ar kit 18-55, vai arī tikai body, to stiklu var arī pa 40 eLeS dabot... pirkt kameru ar defektu... nu, nezinu... defekts bieži mēdz būt rezultāts kādai nelāgai darbībai ar to aparātu, hvz, kas tur nāks vel laukā
njaa - sitais man jau ar bikit biedee... protams ja pirktu riktig izpetitu. bet nu ko dod tadas (pat ne amatieres) viedoklis, ja tur vel neko nesajedzu.
Oliss:Ņem ciet to kameru un daudz neklausies, jo te lielākā daļa bildētāju ir ar vienvirziena domāšanu un nevienu no citiem aparātiem izņemot kanon un nikon neatzīst Iesākumā ir ļoti labi pamācīšanai, vēlāk pats sapratīsi ko gribi un ko vari atļauties
nju bet kadus plusus sakati - mani te blakus jau viens otrs ar no kresla gaz nost un ska ka vajag labak toc kraat un 450D njemt driizaak kaa sito PENTAXu....
mazais91:nju bet kadus plusus sakati - mani te blakus jau viens otrs ar no kresla gaz nost un ska ka vajag labak toc kraat un 450D njemt driizaak kaa sito PENTAXu....
mazais91:nju bet kadus plusus sakati - mani te blakus jau viens otrs ar no kresla gaz nost un ska ka vajag labak toc kraat un 450D njemt driizaak kaa sito PENTAXu....
Canona lielākie plusi ir tādi, ka tā ir populārākā marka LV un līdz ar to vieglāk dabūt (nopirkt, aizņemties, samainīt) viskautko- stiklus, blices utt. Plašāka izvēle. Labāks servisa atbalsts. Ir perspektīva pro-izaugsmei (tāpat kā Nikon) Bet citādi jau no tehniskā viedokļa- ar taisnām rokām, ar jebkuru digi-spoguļkameru un normālu stiklu var uztaisīt pieklājīgas bildes.
Canona lielākie plusi ir tādi, ka tā ir populārākā marka LV un līdz ar to vieglāk dabūt (nopirkt, aizņemties, samainīt) viskautko- stiklus, blices utt. Plašāka izvēle. Labāks servisa atbalsts. Ir perspektīva pro-izaugsmei (tāpat kā Nikon) Bet citādi jau no tehniskā viedokļa- ar taisnām rokām, ar jebkuru digi-spoguļkameru un normālu stiklu var uztaisīt pieklājīgas bildes.
njā peidāvājums pārāk pievilcīgs paliek lai nenjemtu. gribaas saakt biudeet... taa kaa iesaakumam buus vien man pentaxinsh .... un starp citu man tie brendi liekaas bikin uzpuusti. un ja jau no kaadiem buutu jaaizveelaas, ir naacies gan ar canon, gan nikon, gan sony @ biudeet. prieksroku dotu nikonam - bet paslaik vnk nau pa kabatai...
ja ņem kameru 50-100 LVl vērtībā, tad kāda starpība brendam, tāpat pēc tam, ja apgreidosies tā paša brenda ietvaros vai pāries uz citu - abos gadījumos būs jāpārdod gan kamera, gan tas kit objektīvs. tad kāda starpība.
Es savam junioram tieši šo modeli pirms n gadiem uzdāvināju, Viņš baigā starā. Un vēl jo projam priecājas par konkrēto izvēli. Jaunēklis ar "bradātājiem" sasities un pa pustumsiņām ložņā. Pēc viņa vārdiem, kad Canonisti un Nikonisti kautrīgi un klusi noglabā savus, viņš mierīgi turpina bildēt. Nu, jā priekš lielākām tumsiņām piepirkām klāt vec-vecu gaišo fiksu ar manuālo fokusu. Tieši Pentaksim tā var darīt.
GG:Es savam junioram tieši šo modeli pirms n gadiem uzdāvināju, Viņš baigā starā. Un vēl jo projam priecājas par konkrēto izvēli. Jaunēklis ar "bradātājiem" sasities un pa pustumsiņām ložņā. Pēc viņa vārdiem, kad Canonisti un Nikonisti kautrīgi un klusi noglabā savus, viņš mierīgi turpina bildēt. Nu, jā priekš lielākām tumsiņām piepirkām klāt vec-vecu gaišo fiksu ar manuālo fokusu. Tieši Pentaksim tā var darīt.
Eu forši - tad jau grīziņkalnaaa man ceļš briivs... Bet izveele jau izdariita. Ņemshu shaa vai taa - jo nav nekaadas lielaas veelmes tgd kraat miļjonus priekš ūberīgā rīka.
nu, ņem ja gribi, Tava nauda, Tava izvēle, Tava atbildība, no pieredzes zinu, ka vajag iebāzt galvu ledusskapī un dienu atstāt - baigi palīdz pret "tūlīt, tagad un uzreiz" - bija gadījums ar pirmo ciparoto kameru - 450D tūlīt, nauda pietiek, rīt jau būšu māsters joda un fotoguru / 40D būtu pēc mēneša, naudu piekrātu, māsters joda tik ātri nebūtu... rezultāts pēc pusgada, kad saprašana nāca, apdeitojoties uz 40-to bija tieši 100 eLeS zaudējumi... skola maksā naudu. Un māstera statuss ar katru dienu aizvirzās aizvien nesasniedzamāka perspektīvā kkad uz vecumu, īsi pirms nāves
GG: sasities un pa pustumsiņām ložņā. Pēc viņa vārdiem, kad Canonisti un Nikonisti kautrīgi un klusi noglabā savus, viņš mierīgi turpina bildēt. Nu, jā priekš lielākām tumsiņām piepirkām klāt
Tā īsti neiebraucu , tam Pentax augstie iso ir tīrāki par Canon, Nikon , jebšu atņemt gribētāji vispirms nāk klāt un noskaidro kāds brends kamerai , ja nav Nikon , Canon tad liek mierā - savādāk do pa kaklu un ņem nost
GG: sasities un pa pustumsiņām ložņā. Pēc viņa vārdiem, kad Canonisti un Nikonisti kautrīgi un klusi noglabā savus, viņš mierīgi turpina bildēt. Nu, jā priekš lielākām tumsiņām piepirkām klāt
Tā īsti neiebraucu , tam Pentax augstie iso ir tīrāki par Canon, Nikon , jebšu atņemt gribētāji vispirms nāk klāt un noskaidro kāds brends kamerai , ja nav Nikon , Canon tad liek mierā - savādāk do pa kaklu un ņem nost
Pentaksīšiem tak ir matricas stabilizātors prieks un laime! Vismaz kādus 2 stopus dod klāt, tad vēl tas vecais gaišais fikss, ko šamajiem gandrīz par sviestmaizi var dabūt, ar kādu pārīti piemet un kopā, skat, vismaz kādi 4 stopi plusā, un bildē kabatas lukturīša gaismā
viencmuzikanc:nu, ņem ja gribi, Tava nauda, Tava izvēle, Tava atbildība, no pieredzes zinu, ka vajag iebāzt galvu ledusskapī un dienu atstāt - baigi palīdz pret "tūlīt, tagad un uzreiz" - bija gadījums ar pirmo ciparoto kameru - 450D tūlīt, nauda pietiek, rīt jau būšu māsters joda un fotoguru / 40D būtu pēc mēneša, naudu piekrātu, māsters joda tik ātri nebūtu... rezultāts pēc pusgada, kad saprašana nāca, apdeitojoties uz 40-to bija tieši 100 eLeS zaudējumi... skola maksā naudu. Un māstera statuss ar katru dienu aizvirzās aizvien nesasniedzamāka perspektīvā kkad uz vecumu, īsi pirms nāves
Vai tad es grib būt masters Joda. pietiks ja vispār kko mācēs nobildēt. un jā... viens darba biedrs teica ka "sliktam skrējējam arī olas traucē..." nu centīšos fotogrāfēt, kaut man Citu prāt slikts aparāts.
Pentaksīšiem tak ir matricas stabilizātors prieks un laime! Vismaz kādus 2 stopus dod klāt, tad vēl tas vecais gaišais fikss, ko šamajiem gandrīz par sviestmaizi var dabūt, ar kādu pārīti piemet un kopā, skat, vismaz kādi 4 stopi plusā, un bildē kabatas lukturīša gaismā
Nu Caconīšiem KITam arī ir stabilizātors, un varbūt pat pavelk tos pašus stopus ar savu ISO lab, lab nepavisam nav slikti ka BODY ir stabilizātors , Es jau sabijos, bet tad tomēr varu vakaros droši staigāt.