Nesaprotu, kāpēc vispār tiek ieteikts nepirkt statīvu? Tiklīdz ekpozīcija tuvojas sekundei, bez statīva nu nekādīgi (ja vien nebildē ar mega platleņķi).
Pats sākumā lietoju vairākus gadus lētu SLIK'u, pa 16 ls un NEKĀDAS VAINAS! Pat vairākas reizes biju licis virsū RB67, kas sver pāri 2.5kg.
Gribētu redzēt, kā dansiga ielas vidū atrastu vietu, kur to pupu maisu nolikt, lai nesanākt bilde no vaboles skata punkta.
+rrreiniss, tāpēc tiem statīviem pa vidu ir āķis, kur iekārt kādu somu vai ko, lai rodas papildus stabilitāte.
Vislabāk, paņem savu aparātu, aizej uz kādu veici un izmēģini to statīvu, cik ļoti trīc un tā.
Kam pupi tas kar pupus, bet statīvam želot naudu nevajag - situcijas var būt atšķirīgas; salons, parketa grīda, lamināts, izarts lauks, smiltis jūrmalā, puķu dobe.....Visur var noderēt statīvs. Protams, svarīgi, lai statīvs izturētu zināmu smagumu, bet vajag piedomāt, lai pie kāju apakšām var pieriktēt spicumus vai neslīdošas gumijas (purvā būss jāņem kas plakans līdzi), tāpat arī galva - mehānisms, kas ļauj manipulēt ar objektīva virzienu un nekad pēc skrūvju piegriešans vairs nekustētos nevienā no virzieniem. Neviens pupu mais nelīdzēs, ja galvai skrūves būs vaļīgas (arī fotogrāfa galvā visām skrūvēm jābūt pareizi pieskrūvētām)
TAS ir galvenais KO NESAPROT visi "Iesakiet statīvu" jautātāji KĀ funkcionē statīvs un FOTO KAMERA un kāpēc vispār izmanto to vai citu pričindāli VAIRUMĀ gadijumu nemaz stativs nav nepieciešams pat NEDERĪGS , vajadzīgs MONOPODS , piemēram Reportāžām sportam utt. Vai pietiek pat ar ŠNORI ar cilpu galā
GunarsII:Bet MxEnergy pazudis! Varbūt statīvs jau sen nopirkts.
Katad katad , tads KRUTAIS no karbona pa 500Ls uz kura stutēt EOS 1100 "Spoguļkameru" ar iebūvŗto blici lai sanak KRUTAS BILDES bildejot ralliju un stadionā!
GunarsII:Bet MxEnergy pazudis! Varbūt statīvs jau sen nopirkts.
Katad katad , tads KRUTAIS no karbona pa 500Ls uz kura stutēt EOS 1100 "Spoguļkameru" ar iebūvŗto blici lai sanak KRUTAS BILDES bildejot ralliju un stadionā!
BET varbūt pasažierim šitāda tehnika... www.fotoblog.lv... Ķegumā motokrosu ar šitādu trubu viens mēģināja bildēt...
Par to elpas aizturēšanu Aizturēt kategoriski nedrīkst, ieelpo, tad mierīga izelpa un pašās izelpas beigās arī jāspiež poga. Ieelpo, notēmē, izelpo, šauj.
UUpis:Par to elpas aizturēšanu Aizturēt kategoriski nedrīkst, ieelpo, tad mierīga izelpa un pašās izelpas beigās arī jāspiež poga. Ieelpo, notēmē, izelpo, šauj.
Par to elpas aizturēšanu gan nezinu vai ir tik kategoriski... T.i., kad es bildēju savus makručus no rokas, tad neaizturot elpu grūti precīzi trāpīt vajadzīgajā asuma milimetrā.
Jolan: ...kādam tad aparātam tie palaidēji dārgi maksā??
Vot man arī interesanti būtu uzzināt, kam tie ir dārgi. Es savam Pentaxim K-5 Jebajā pasūtīju no Kong-Hongas IR pulti par veselu 1,48 Ls kopā ar visiem ceļa izdevumiem. Un tieši tādi paši tur ir čupām arī citiem brendiem.
IR jau ir sūds, cik noprotu tikai no priekšas ķer to signālu? vai arī nēesmu pareizi informēts. vispār runa iet par vadu un pogu galā, par kuru es arī attiecīgi maksātu līdz 3ls nevis 20 kā tas sūds maksā. bet jebajā gan nēesmu skatījies cik maksā vads. zibspuldzei jau uztaisīju 10m vadu pa latu
Par citiem nezinu, manam K-5 IR sensori ir gan priekšā gan pakaļā, bet man tas vajadzīgs reizi gadā Jaungada salūtam, tad nu par 10 metriem galvu nelaužu.
Autoknipša tavam fotjikam nav , vēl papildus spoguli nevar priekšpacet ?
ir bet nepatīk :P vēl jau kā vadu esmu izmantojis datoru, bet tas nav parocīgi. bet nu liekas tas statīvs ir tik nestabils, ka sašūpojas no tā vien ka kustas spogulis jo pat ar autoknipsi gadās izplūdušas. bet tajā visā protams lielu lomu spēlē tas ka esmu pilnīgs iesācējs un vēl neko īsti nesaprotu