forum.gif
Statīvu? kadu?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Statīvu? kadu?!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.11.11 15:57
 citēt
Bildējot arī ar lētu statīvu var palīdzēt kaut kā smaga iekāršana tajā.
Publicēts: 12.11.11 17:30 labots
 citēt
Nesaprotu, kāpēc vispār tiek ieteikts nepirkt statīvu? Tiklīdz ekpozīcija tuvojas sekundei, bez statīva nu nekādīgi (ja vien nebildē ar mega platleņķi).

Pats sākumā lietoju vairākus gadus lētu SLIK'u, pa 16 ls un NEKĀDAS VAINAS! Pat vairākas reizes biju licis virsū RB67, kas sver pāri 2.5kg.

Gribētu redzēt, kā dansiga ielas vidū atrastu vietu, kur to pupu maisu nolikt, lai nesanākt bilde no vaboles skata punkta.

+rrreiniss, tāpēc tiem statīviem pa vidu ir āķis, kur iekārt kādu somu vai ko, lai rodas papildus stabilitāte.

Vislabāk, paņem savu aparātu, aizej uz kādu veici un izmēģini to statīvu, cik ļoti trīc un tā.
Publicēts: 12.11.11 17:45
 citēt
Ludzu www.ogresbalss.lv... , 2/3 kadru no staīva pa 5Ls
Publicēts: 12.11.11 17:50 labots
 citēt
Kam pupi tas kar pupus, bet statīvam želot naudu nevajag - situcijas var būt atšķirīgas; salons, parketa grīda, lamināts, izarts lauks, smiltis jūrmalā, puķu dobe.....Visur var noderēt statīvs. Protams, svarīgi, lai statīvs izturētu zināmu smagumu, bet vajag piedomāt, lai pie kāju apakšām var pieriktēt spicumus vai neslīdošas gumijas (purvā būss jāņem kas plakans līdzi), tāpat arī galva - mehānisms, kas ļauj manipulēt ar objektīva virzienu un nekad pēc skrūvju piegriešans vairs nekustētos nevienā no virzieniem. Neviens pupu mais nelīdzēs, ja galvai skrūves būs vaļīgas (arī fotogrāfa galvā visām skrūvēm jābūt pareizi pieskrūvētām)
Publicēts: 12.11.11 19:54
 citēt
blaac:situcijas var būt atšķirīgas

TAS ir galvenais KO NESAPROT visi "Iesakiet statīvu" jautātāji :) KĀ funkcionē statīvs un FOTO KAMERA un kāpēc vispār izmanto to vai citu pričindāli:) VAIRUMĀ gadijumu nemaz stativs nav nepieciešams pat NEDERĪGS , vajadzīgs MONOPODS , piemēram Reportāžām sportam utt. Vai pietiek pat ar ŠNORI ar cilpu galā :):)
Publicēts: 13.11.11 04:59
 citēt
Ka Tevi nepārprot, domās, ka sūti kārties.
Publicēts: 13.11.11 10:03
 citēt
Bet MxEnergy pazudis! Varbūt statīvs jau sen nopirkts.
Publicēts: 13.11.11 10:17 labots
 citēt
GunarsII:Bet MxEnergy pazudis! Varbūt statīvs jau sen nopirkts.

Katad katad , tads KRUTAIS no karbona pa 500Ls uz kura stutēt EOS 1100 "Spoguļkameru" ar iebūvŗto blici lai sanak KRUTAS BILDES bildejot ralliju un stadionā!
Publicēts: 13.11.11 17:53
 citēt
Es vēl esmu te pat. Nav jau jēgas pa tukšo kaut ko postot.
Publicēts: 13.11.11 18:33 labots
 citēt
Lunis:
GunarsII:Bet MxEnergy pazudis! Varbūt statīvs jau sen nopirkts.

Katad katad , tads KRUTAIS no karbona pa 500Ls uz kura stutēt EOS 1100 "Spoguļkameru" ar iebūvŗto blici lai sanak KRUTAS BILDES bildejot ralliju un stadionā!

BET varbūt pasažierim šitāda tehnika...
www.fotoblog.lv...
:face-grin:
Ķegumā motokrosu ar šitādu trubu viens mēģināja bildēt...:face-grin:
Publicēts: 13.11.11 19:16
 citēt
MxEnergy:Es vēl esmu te pat. Nav jau jēgas pa tukšo kaut ko postot.

Tu saki?
Neticu. Jo pats temats ir pa tukšo postēts. Neticu, ka māki lasīt: bythom.com...
Publicēts: 14.11.11 07:29
 citēt
briedis:tāpēc tiem statīviem pa vidu ir āķis, kur iekārt kādu somu vai ko, lai rodas papildus stabilitāte.

tas nav vienīgais iemēsls - arī, lai nav statīva čehols un / vai 3 kg kartufeļu sūdos jāliek! :grimace:
Publicēts: 14.11.11 08:04
 citēt
bythom.com...

šo derētu izlasīt katram.
Publicēts: 14.11.11 08:45
 citēt
MxEnergy:bythom.com...

Kādā valodā tas sarakstīts?
Publicēts: 14.11.11 15:48
 citēt
blaac:
MxEnergy:bythom.com...

Kādā valodā tas sarakstīts?

Ko tu te iepostoji vispār? warn`u stabili vajadzētu, ja te tādi būtu.
Publicēts: 16.11.11 03:58
 citēt
blaac:Kādā valodā tas sarakstīts?

ārzemu! :grimace:
Publicēts: 16.11.11 08:23
 citēt
haralds:
blaac:Kādā valodā tas sarakstīts?

ārzemu! :grimace:
vot ārezemnieki lai arī lasa!
Publicēts: 16.11.11 15:56
 citēt
blaac:
haralds: ārzemu! :grimace:
vot ārezemnieki lai arī lasa!

Tu neesi pieskaitāms. PAZŪDI
Publicēts: 16.11.11 18:08
 citēt
Par to elpas aizturēšanu :face-grin: Aizturēt kategoriski nedrīkst, ieelpo, tad mierīga izelpa un pašās izelpas beigās arī jāspiež poga. Ieelpo, notēmē, izelpo, šauj.
Publicēts: 16.11.11 19:33
 citēt
MxEnergy:
blaac:ot ārezemnieki lai arī lasa!

Tu neesi pieskaitāms. PAZŪDI
davaj kopā
Publicēts: 19.11.11 10:45
 citēt
UUPI- paldies par plašāku info elpas aizturēšanas jomā.
Publicēts: 19.11.11 14:21
 citēt
UUpis:Par to elpas aizturēšanu :face-grin: Aizturēt kategoriski nedrīkst, ieelpo, tad mierīga izelpa un pašās izelpas beigās arī jāspiež poga. Ieelpo, notēmē, izelpo, šauj.

Par to elpas aizturēšanu gan nezinu vai ir tik kategoriski... T.i., kad es bildēju savus makručus no rokas, tad neaizturot elpu grūti precīzi trāpīt vajadzīgajā asuma milimetrā.
Publicēts: 19.11.11 14:24
 citēt
man ir tas lētais statīvs. liekot slēdža laiku ilgāku, tāpat noraustās spiežot pogu. bija doma par vadu ar slēdzi, bet tie baigi dārgi.
Publicēts: 19.11.11 14:30
 citēt
zuhast:man ir tas lētais statīvs. liekot slēdža laiku ilgāku, tāpat noraustās spiežot pogu. bija doma par vadu ar slēdzi, bet tie baigi dārgi.

...kādam tad aparātam tie palaidēji dārgi maksā??
Publicēts: 19.11.11 15:54
 citēt
Jolan: ...kādam tad aparātam tie palaidēji dārgi maksā??

Vot man arī interesanti būtu uzzināt, kam tie ir dārgi. Es savam Pentaxim K-5 Jebajā pasūtīju no Kong-Hongas IR pulti par veselu 1,48 Ls kopā ar visiem ceļa izdevumiem. Un tieši tādi paši tur ir čupām arī citiem brendiem.
Publicēts: 19.11.11 19:09
 citēt
IR jau ir sūds, cik noprotu tikai no priekšas ķer to signālu? vai arī nēesmu pareizi informēts. vispār runa iet par vadu un pogu galā, par kuru es arī attiecīgi maksātu līdz 3ls nevis 20 kā tas sūds maksā. bet jebajā gan nēesmu skatījies cik maksā vads. zibspuldzei jau uztaisīju 10m vadu pa latu :face-glasses:
Publicēts: 19.11.11 19:27
 citēt
Par citiem nezinu, manam K-5 IR sensori ir gan priekšā gan pakaļā, bet man tas vajadzīgs reizi gadā Jaungada salūtam, tad nu par 10 metriem galvu nelaužu.
Publicēts: 19.11.11 20:40
 citēt
zuhast:man ir tas lētais statīvs. liekot slēdža laiku ilgāku, tāpat noraustās spiežot pogu. bija doma par vadu ar slēdzi, bet tie baigi dārgi.

Autoknipša tavam fotjikam nav , vēl papildus spoguli nevar priekšpacet ?:)
Publicēts: 19.11.11 20:56
 citēt
Lunis:

Autoknipša tavam fotjikam nav , vēl papildus spoguli nevar priekšpacet ?:)

ir bet nepatīk :P vēl jau kā vadu esmu izmantojis datoru, bet tas nav parocīgi. bet nu liekas tas statīvs ir tik nestabils, ka sašūpojas no tā vien ka kustas spogulis :D jo pat ar autoknipsi gadās izplūdušas. bet tajā visā protams lielu lomu spēlē tas ka esmu pilnīgs iesācējs un vēl neko īsti nesaprotu :face-glasses:
Publicēts: 20.11.11 17:09
 citēt
dansiga:pareiza poza un treneetas rokas un pareiza elpas aiztureeshana labaak kaa statiivs pa 30 ls (neurnaajot par 5 ls)

o jā te www.fotoblog.lv... tas labi redzams cik "trenētas" rokas, tik jautājums trenētas uz ko, glāžu cilāšanu? :face-grin:
Publicēts: 20.11.11 17:16
 citēt
redzu, ka nu vajag statīvu.

KĀ tu to ieraudzīji? Kādas pazīmes?
Publicēts: 21.11.11 15:41
 citēt
dolly-bird:
redzu, ka nu vajag statīvu.

KĀ tu to ieraudzīji? Kādas pazīmes?

ko tu te vispār ielīdi, pokemōn?
Publicēts: 21.11.11 15:42
 citēt
Eu, nu, fotoblogieši! iesakat optimālālu lētuci līdz 40Ls!
Publicēts: 21.11.11 16:03
 citēt
MxEnergy:Eu, nu, fotoblogieši! iesakat optimālālu lētuci līdz 40Ls!

woodgears.ca... :big_smile:
Publicēts: 21.11.11 16:07
 citēt
Droperidol:Var to ceļu sākt ar Velbon Sherpa 450, ap 40-50 Ls:)

Paskaties kādā fotobodē, neatceros vairs, kur pirku, var būt arī cits modelis, ne 450 - patausti un pakustini:)
Publicēts: 21.11.11 19:54
 citēt
Dārgu,var arī no ...:face-wink:
Publicēts: 21.11.11 20:04
 citēt
Apskaties radiodetaļu firmas ARGUSS veikalā Ūnijas ielā 11a, dziļi pagalmā, ražotājs Konig, būs zem 40 Ls.
Publicēts: 21.11.11 20:54
 citēt
www.ebay.co.uk...

Vējā neesmu mēģinājis, bezvējā ir gana labs :)
Publicēts: 21.11.11 21:32
 citēt
Bzh:www.ebay.co.uk...

Vējā neesmu mēģinājis, bezvējā ir gana labs :)

kā mani fascinē, ka pie šitādām mantām tie jebajisti norāda fotoaparāta marku, ar kuru prece saderīga! :D:D:D

a, vispār ir šitā manta lietota - sanāca lietot maz, bet sūdzēties nevarēju!
Publicēts: 21.11.11 22:05
 citēt
doma ir par šo - www.ebay.co.uk...
ir vēl variantu?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info: