Labdien, atkal. Tātad - esmu nopircis fotoaparātu, un redzu, ka nu vajag statīvu. Kādu un ko Jūs man ieteiktu kā speciālisti? Nevajag neko pārāk dārgu, lietots arī der - cenu ziņā līdz 40Ls. Ceru, ka palīdzēsiet. p.s. (bodijs sver - 524 g + vēl jāierēķina objektīvs)
PRIEKŠ kam tik dārgu , reku tehnoshop.lv... , esmu pat CANON EOS Ds MARK III Licis , Tiesa tur dārgucis, pirku Liepājā pa 5Ls pirms veikala likvidācijas. ;D Reku šitā www.fotoblog.lv... bilde ar no VIŅA !
MxEnergy:pareiza poza un treneetas rokas un pareiza elpas aiztureeshana labaak kaa statiivs pa 30 ls (neurnaajot par 5 ls)
Gan piekritīšu, gan arī nē. Ļoti daudz bildēm tiešām ir nepieciešams statīvs.
manis nossauktās īpašības ir la bākas par statīvu līdz 40 ls .... Tas, ka vajadzīgs s tatīvs - nenoliedzu! Un pat ļoti! Man šams visu laiku ir bagāžniekā ;_)
Iesaku lēto statīvu nepirkt - da neko šams nedod ..... ij trīc pie vibrācijām, ij objektīvs šļūc uz leju ( ja jau pirksi statīvu pa 12 ls, tad jau galvu arī nepirksi dārgu). Tā ir butaforija!!!!! Manā uztverē cik necik (!!!) statīvs+galva sākas no 100 ls .... Ja to nevari atlauties, tad labāk trenēt muskuļus, uzšūt pupu maisu (kas ir ļooooti labs statīva aizvietotājs) un krāt naudu labam statīvam ... 12 latīgais statīvs pat neder klusenēm mājās ..... (saku no pieredzes)
MxEnergy:Pieņemsim. Kā man trennēt savus muskuļus? ir kādi vingrinājumi? + kas ir pupu maiss? :d
uszhuut maisehli .... apmēram 30x20 cm ... un tajā sabērt pupas un tās plastmasas bumbinjas, ko liek spilvenos ... LJTOI labs stabilizators !!!! Vingrinājumi? TRenazheiru zaale ;_)))) Bet ja nopietni - iemaaciities aiztureet elpu, kā pie shuashanas, kad speid sleedzi ...
vot spītīgs ,maita .... viņam saka, ka nav jēgas pirkt, bet nē - tomēr iesakiet ... .NU tak pērc dajebkuru to suuu!!!!! tur visi vienādi!!!! Ja jau naudu nav kur likt ..... Labaak nopeerc Frapin VSOP pa 25 ls (tagad atlaides Vintage veikalos) ;-))))))
Nu ja ir izvēle vai nu klausīt dansigas padomam un mēģināt ar aizturētu elpu uzbildēt asu kadru ar 10 sek. ekspozīiju vai pirkt statīvu pa 10-20Ls, tad es laikam izvēlētos otro variantu - vismaz ir cerība, ka izdosies bildi uztaisīt
Arī ar lētu statīvu var tomēr asu bildi nobildēt - it īpaši, ja izmanto pulti/taimeri nevis spiež pogu uz aparāta (kas radīs nevajadzīgu 'trīcekli'). Protams, lielā vējā drebēs tāpat. Un ja staigās pa dēļu grīdu kamēr aparāts bildē. Brauks vilciens garām utt. Tā ka, ja nevēlies ieguldīt līdzekļus daudz maz kvalitatīvam statīvam (kas maksā sākot no 100Ls), tad nav ko daudz domāt un jāpērk lētucis. Tieši kādu nepateikšu, bet man šķiet, ka tur īsti lielas atšķirības nav.
galvenais to lēto statīvu lietot pēc iespējas neizbīdītāku - katrs izbīdītais posms tikai palielina to kustēšanos. pa 40ls var vienīgi provēt atrast kādu padomju laiku brīnumu (fonzeppelin tāds bija),tie puslīdz stabili,bet ne īpaši ērti lietošanā atkal.
NU skaidrs man viss ar to. Tātad - remote control man ir, nu tad jāpērk viens 2kg lētucis un jāmēģina, jo tiešām, pagaidām pa 100Ls vēl neiegādāšos kamēr mācos.
Domāju,ka jāmācās bildēt bez statīva pagaidām,izjust kadru,kompozīciju,notikumu.Nav ko sākt ar garajām ekspozīcijām un lētajiem statīviem. tik nedomā ND 1000 filtru pirkt garājaām ekspozīcijām par 80ls.
dansiga:pareiza poza un treneetas rokas un pareiza elpas aiztureeshana labaak kaa statiivs pa 30 ls (neurnaajot par 5 ls)
Kādam ir bilde ar dansigu tanī pareizajā pozā, kad viņa kautko bildē ar 2min ekspozīciu?
nu tak jāmāk izvērtēt situācija, kad ko var atļauties .... elpas aizturēšana 2 min ekspozīcijā nelīdzēs .. tur var līdzēt pupu maisss ..... 2o latiigais statiivs .. maybe maybe ... ja visi pārējie apstākļi būs ideāli ... Gadus atpakaļ arī - lasīju un smīknāju par krutajiem džekiem, kas atzīst tikai krutos statīvus ... Pirmo statīvu npirku pa kaut kādiem padsmit latiem .. nākamo pa 24 ls .... un shtukoju - a kāpēc bildes neasas? Laikam nemāku fotografēt vai fochuks sūds .... un kāpēc citiem sanāk asākas bildes? Kad paprovēju LABu statīvu - tad arī sarpatu, ka velti smīkņāju par džekiem, kuri stāsta par 'dargajiem labajiem s tatīvem ... Nopirku pa 100 ls .... bet arī nebija tas ideālais variants, bet 100x labāk par 20latīgo ... Ja kāds vēlās iziet šo pašu izziņas ceļu - tad uz priekšu )))
Ainavām iesākumā pilnīgi pietiks arī ar šo www.ilota.lv... Līdzīgā cenā ir arī Walimex. Ja izmanto 2 sekunžu taimeri nekas tur netrīcēs un nedrebēs. Sportam droši vien vajadzēs kādu labāku.
Droperidol:Var to ceļu sākt ar Velbon Sherpa 450, ap 40-50 Ls
Normāls statīvs?
Man jau nu šķiet, ka normāls - gan stabils, gan izturīgs, turot 4kg - neesmu mēģinājis vairāk par 2,5kg gan, bet nu nav nan nekā smagāka par Nikkor 80-200mm 2.8 tanku Bet - jo smagāks aparāts, jo mazāk kustas Galvenais, lai statīvs neizjūk, un šis nu izjukt netaisās.
MxEnergy:Pieņemsim. Kā man trennēt savus muskuļus? ir kādi vingrinājumi? + kas ir pupu maiss? :d
uszhuut maisehli .... apmēram 30x20 cm ... un tajā sabērt pupas un tās plastmasas bumbinjas, ko liek spilvenos ... LJTOI labs stabilizators !!!! Vingrinājumi? TRenazheiru zaale ;_)))) Bet ja nopietni - iemaaciities aiztureet elpu, kā pie shuashanas, kad speid sleedzi ...
Nu jā, šaušana ar ieroci gan ir ļoti ikdienišķa parādība