Andreass:Ritz taisnība, ja grib no L klases, tad uz ff ir labāka izvēle, lai gan tas arī varētu būt tīri subjektīvi, bet mums bija iepierkti vairāki objektīvi kas uz cropa nebija īsti ērti, bet uz ff pat telpās var lietot. Kā jau pats Laumonis atbildēja, tad jā, var arī lētā gala ef-s daudz nopirkt, bet vai vajag?
RAIMI, kur tad ir 30D un ar trīs un vairāk cipariem rakstāmie modeļi. Nedomāju, ka tā var salīdzināt. Daudzi ar vecajiem modeļiem spēj radīt labākas bildes nekā citi ar pašu jaunāko.
Nu nez, man 40D salīdzinājumā ar 5D liekas kārtīgs kakucis ar nesmuku, kropotu bildi un pretīgu ekrānu. Ja vēl cilvekam interesē reportāža, tad iz cikām pilnais kadrs jāņem, jo tad vismaz ir ko izvēlēties no canon platā gala stikliņiem
Santis:Nu nez, man 40D salīdzinājumā ar 5D liekas kārtīgs kakucis ar nesmuku, kropotu bildi un pretīgu ekrānu. Ja vēl cilvekam interesē reportāža, tad iz cikām pilnais kadrs jāņem, jo tad vismaz ir ko izvēlēties no canon platā gala stikliņiem
Tā, pie kameras esmu ticis.... Bet likās tiiiik lēna... Ne jau fočēšanas ātruma ziņā, bet tajā, kādā bildes tiek ierakstītas un arī parādītas ekrāniņā. Tas kāzās tomēr ļoti svarīgi, lai var redzēt, vai pareizi noeksponēts. Sākumā domāju, ka vaina varētu būt kartes ātrumā, bet arī pie "ātrajām" kartēm bija dikti lēni.... 90% ka kameru nepaturēšu... :/
Fočējot smukbildītes ar 40D varēšu uzlikt super aso Canon 60mm f/2.8 Macro, un dzīvošu laimīgs.
Kurš piesākās uz 5D? Noskrējieniem vajadzētu būt 20-25 tūkst.
Nekas nav vienkāršāks par kāzu foto...viss paredzams un zināms.5d noteikti būs labāks. stulbums tajā,ka klienti grib katru soli nofotogrāfēt,bilde ir mazsvarīga.Izvēlies apstākļus,kur sajūti kadru un gaismu. Tagad apstrādāju bildes no pasākuma,kur nekas nenotiek,tikai sejas,vienalga meklēju kompozīciju,gaismu un mīmiku....vienalga,ar kāda modeļa kameru.